FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Static
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Static » 03 apr 2021, 22:32

Sarajevo je najbolji i aBd najtrofejniji klub u Bih. I ove godine cemo slaviti duplu krunu, a dusmani, maleni, provokatori i negativci nek crknu od muke!!! VOLIM TE SARAJEVO!!
Ps. Prepoznat ce se oni na koje se ovo odnosi

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 03 apr 2021, 22:32

Branko Rihtman: Željo je -6 poena udaljenosti od tog da Pfizerove vakcine možemo mjesec dana na Grbavici čuvat.

:rol: :rol: :rol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 apr 2021, 22:36

Dopalo mi se sto su mlatili Ikica 5-6 puta su ga bas muški poderali, dole kad se igralo kurcio se u facu unosio.

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 03 apr 2021, 22:43

Nisam vidio da smo nešto pali fizički osim Milanovića, možda i Pejovica i Handzica. Što je i korigovano izmjenama. Tempo u prvom jest bio jači nego inače u našim utakmicama, teren isto tako nije bio idealan. Tek ćemo da vidimo kako smo spremni s ovim derbi utakmicama u ligi i kupom protiv Tuzle.
Samo naprijed Saraj'vo!

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 03 apr 2021, 22:49

Koliko smo fizicki pripremljeni najbolje je uporediti sve nase igrace s Jasminom..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 03 apr 2021, 22:55

feniksptica je napisao/la:
03 apr 2021, 22:49
Koliko smo fizicki pripremljeni najbolje je uporediti sve nase igrace s Jasminom..
Tacno tako.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 03 apr 2021, 22:57

Svaka pobjeda protiv fašističkog kluba je ogromno bitna za nas kao klub, plus što se sad potrefilo da smo im otišli na +8, ne može biti bolje.

U ligi vjerovatno niko ne zna "bljesnuti" onako kao Fanimo, vidi se da je školovan igrač i da je bio član mlađih kategorija West Ham Uniteda.

Ako je moguće, volio bih vidjeti par igrača iz nižih engleskih liga u Sarajevu, vjerujem da bi donijeli prevagu, a sigurno i njima je interesantno igrati u nekoj dr. ligi, pa i evropske utakmice.

Ako se ispostavi tačnim ono što je rekao Vico Zeljković da će BiH dobiti 12 nogometnih terena kao Grbavica/BP, mislim da će se i liga popularizovati i da će mnogi doći igrati nogomet u BiH.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 03 apr 2021, 23:01

Kad se vec ne daje sansa Mustedanagicu, ne bi bilo lose izbaciti Pejovica koji igra prelose, a probati nesto novo i novu formaciju.
Kovacevic- Oremus, Milicevic, Dupovac, Pidro - Adukor, Djokanovic, Susic - Fanimo, Cmiljanic/Handzic, Mesanovic. Dakle 433 formacija, Djokanovic kao box-box veznjak, Adukor osigurac u veznom redu i vrsio bi prenos lopte, Susic koji bi imao neku slobodnu ulogu, nesto izmedju osmice i desetke.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 03 apr 2021, 23:02

Usuglasite se malo, zar nije Jasmin promasaj?
PSPHM

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 03 apr 2021, 23:09

JohnKeynes97 je napisao/la:
03 apr 2021, 23:02
Usuglasite se malo, zar nije Jasmin promasaj?
Kakve veze ima konstatacija fizičke spreme Jasmina sa nečijim mišljenjem da li je ili nije promašaj? Ako je promašaj, ne može bit spreman?

Svi spremni igrači ne moraju nužno biti kvalitetni, nevezano za Mešanovića. Da je tako kako ti razmišljaš, Čomor bi sad igrao u Aston Villi.

Mešanović se po meni ne koristi kako bi trebao, igrač koji se dokazao itekako dobro u ovoj ligi mora kad tad proigrat, samo treba "uleć" na mjesto koje mu najviše paše.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 03 apr 2021, 23:21

......... Dupovac - - - Adukor - - - Milicevic
Fanimo - Oremus - Susic - Djokanovic - Jukic
................Cmiljanic - - - - - Mesanovic

Fanimo bi mogao držati desnu stranu tu bi mu Oremus pomagao u zatvaranju. Po drugoj strani Oremusa ubacimo u sredinu gdje nam fali kreativnosti i svjezine Pejovic je za klupe.
Lijeva stran moze biti Jukic, a moze se probati sa Milanovicem ili Pidrom (mozda ga nova formacija digne).

Ne bi bilo lose barem jednom izaci u ovakvoj formaciji čisto, da vidimo jeli to za nas ili ne.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 03 apr 2021, 23:24

ElCartel11 je napisao/la:
03 apr 2021, 23:21
......... Dupovac - - - Adukor - - - Milicevic
Fanimo - Oremus - Susic - Djokanovic - Jukic
................Cmiljanic - - - - - Mesanovic

Fanimo bi mogao držati desnu stranu tu bi mu Oremus pomagao u zatvaranju. Po drugoj strani Oremusa ubacimo u sredinu gdje nam fali kreativnosti i svjezine Pejovic je za klupe.
Lijeva stran moze biti Jukic, a moze se probati sa Milanovicem i Pidrom (mozda ga nova formacija digne).

Ne bi bilo lose barem jednom izaci u ovakvoj formaciji čisto, da vidimo jeli to za nas ili ne.
Odlicna formacija. Ovo bih volio vidjeti i po cijenu poraza od Tuzle ili Veleza.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 03 apr 2021, 23:27

NisamInSajder je napisao/la:
03 apr 2021, 23:01
Kad se vec ne daje sansa Mustedanagicu, ne bi bilo lose izbaciti Pejovica koji igra prelose, a probati nesto novo i novu formaciju.
Kovacevic- Oremus, Milicevic, Dupovac, Pidro - Adukor, Djokanovic, Susic - Fanimo, Cmiljanic/Handzic, Mesanovic. Dakle 433 formacija, Djokanovic kao box-box veznjak, Adukor osigurac u veznom redu i vrsio bi prenos lopte, Susic koji bi imao neku slobodnu ulogu, nesto izmedju osmice i desetke.
Nije bas Vinko neko ko bi se odlucio na promjenu formacije.
Ova situacija kod nas (pod tim mislim na povrede, igrace koji nisu u formi i sasvim solidnu bodovnu zalihu i prednost na tabeli) je idealna za promovisanje nekog mladog igraca. Igrom slucaja, Salcin povrijedjen, Varesanovic povrijedjen, Islamovic povrijedjen (inace igraci za pozicije na kojima nam skripi) tako da jedini kandidat ostaje mali Faruk Hodzic, koji igrom slucaja igra poziciju koju igra i Pejovic koji je dosta los. On bi za godinu dana igrajuci uz jednog Susica ili Djokanovica stasao u sjajnog veznjaka obzirom da ima potencijal. Ako nista, zasluzuje bar kada imamo siguran rezultat (2 i vise razlike) da dobije pola sata ili 20 minuta jer vidim da je cesto u rosteru za utakmice. Ima tu jos Besic i Ramic ali su igraci na njihovim pozicijama u formi a i to su osjetljive i vise zahtjevne pozicije (stoper i ofanzivni vezni) pa ne bih tu pretjerano rizikovao, sasvim je dovoljno da se jedan akademac promovise za pocetak.
A ova formacija koju je @ElCartel11 postavio bi bila najbolja da se rasterete kriticne pozicije
90!

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 03 apr 2021, 23:39

Opet smo u mirnoj luci. Ja se nisam sekirao danas, jednostavno znao da cemo dobiti.

Sad lagano.Titula je u nasim rukama.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 04 apr 2021, 00:13

Zamisli o Mesanovicu suditi nakon 5 utakmica u trenucima kada citava ekipa igra poprilicno lose gdje smo 3 gola postigli.

O Jasku suditi nekada na proljece naredne godine u ovo doba
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Saban123
Kontakt:

Post Postao/la Saban123 » 04 apr 2021, 00:16

Sad se postavlja pitanje da li dati hadziji opet šansu na ljeto za popravni, ili tražiti nekog boljeg

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 04 apr 2021, 00:17

Realno, ovo do sada sto je odigrao, nije ono sto smo svi mi ocekivali. Mada mijenjala mu se i pozicija malo.
Najvise me raduje kod njega sto je profesionalac. Za njega izgubljene lopte nema on na svaku ide 200%, cupa, grabi, klize, skace, bori se...
Proradit ce Jasmin kad tad. Zelja je ogromna kod njega, to se vidi.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 apr 2021, 00:17

Mesanovic nema statistički ucinak al Bgm gine svaku utakmicu. Takve igrace nikad ne kritikujem

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 04 apr 2021, 00:24

Saban123 je napisao/la:
04 apr 2021, 00:16
Sad se postavlja pitanje da li dati hadziji opet šansu na ljeto za popravni, ili tražiti nekog boljeg
Ovaj zadnji prijelazni rok mu je u najmanju ruku diskutabilan... prije toga je vecinom znao lijepo ubost sa pojacanjima i radio je vise neko korektno. Eh sad, sto je diskutabilan to je pitanje... Da li zbog Nama, odnosno neodobrenih sredstava ili je diskutabilan zbog njegove nestrucnosti to je pitanje i o tome bi se dalo diskutovati narednih par dana. I ja sam ga najvise “branio” zbog toga. Zasto pljuvati i tjerati covjeka ako je imao smanjen i ogranicen budzet, a svi znamo kakva je situacija u svijetu.... I to je sva prica oko sportskog direktora. Ako se ustanovi da je do njegove nestrucnosti, sto se mene tice moze jutra ne docekati na toj funkciji.
I usput, ako nekada prevazidjemo Emira Hadzica, a vjerovatno hocemo, obzirom da imamo u planu napredovati kao klub, na njegovoj funkciji bi volio vidjeti nekog proslavljenog bivseg reprezentativca.
Recimo Misketa ili Spahića... moje zelje. Mislim da bi nam donijeli dosta toga pozitivnog sto u marketingu sto u svojim konekcijama po Evropi. Ipak imaju neku karijeru iza sebe, eh sad kakvi su karakteri to ne znam.

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 04 apr 2021, 00:41

Važna pobjeda za samopuzdanje i nastavak borbe na oba fronta.9 kola je još ostalo , 8 poena , s obzirom na samu sezonu koja je nepredvidiva od 2 do 7 mjesta ,teško možemo ovo prokockati.U srijedu pokušati pobijediti , a i remi sa postignutim golom/vima je okej.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, plisek, skoJaa i 40 gostiju.