FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Brkooo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Brkooo » 03 apr 2021, 19:26

VeteranSA je napisao/la:
03 apr 2021, 18:37
A zašto množina? Nema ovdje krivice nigdje osim na struci. IgračI? Igraju onako kako im se kaže, ako ne ispoštuju zna se. Samo on je izgubio kompas, pa je i sve ostale povukao sa sobom. MORA OTIĆI. Neka nas vodi bilo ko, gore ne može. Mnogi znamo da ga igrači ne mogu očima gledati zbog cijele situacije, pa šta očekuje?
Nije mi jasno kako ne samo ti nego i mnogi drugi ne shvatate da se nista nece promijeniti ako samo Amar ode. Doci ce neko drugi na njegovo mjesto, par utakmica ce biti dobro i onda se opet vracamo u realnost..

Moramo se pored citavog strucnog staba rijesiti i 97% igraca. Moze i Murinjo biti trener ali ako ce amateri u vidu ovih igraca: Stevanovic, Kosoric, Eric, Blazevic, Fejzic, Muftic, Bojo, Mujezinovic, Veselinovic, Bekric, Zec, Stilic, Jurcic, Alispahic, Lendric, Subasic itd, igrati u Zelji, mi necemo nikad krenuti naprijed. Ovi debili Zelju mjesecno kostaju cca 250 hiljada KM..

Nama su potrebni samo radikalni potezi, jedna totalna rekonstrukcija i ne samo igrackog kadra i strucnog staba nego citavog kluba. Potreban nam je profesionalizam.

Krenuti od skupstine kao najvaznijeg organa kluba. Ne znam dokle je dosao Husak sa statutom. Nadam se da ce se sto prije to zavrsiti..

Treba maksimalno smanjiti broj clanova skupstine. Samo oni koji mogu dati odredjen dio novca na mjesecnom ili godisnjem nivou mogu biti clanovi skupstine. Kratko i jasno. Rijesiti se ovih parazita koji marke nisu dali i qrcem ne mrdaju. Druga opcija je napraviti statut po kojem ce skupstina imati 7-8 clanova od toga da tu budu i ljudi od investitora a ostala 3 ljudi iz 1921 ili neki drugi ljudi kojima svi vjerujemo koji ce stititi interese kluba..

Isto tako da se profesionaliziraju glavne pozicije u klubu. Da predsjednik kluba i ostali clanovi uprave moraju do tog i tog datuma svaki mjesec unijeti u klub toliko i toliko novca(nebitno da li direktno ili indirektno). Da postoji **** odgovornost a ne ko kod nas sto se radi, dodje na poziciju, malo se provrti, ponudi ostavku i ispali se bez bilo kakve odgovornosti iz kluba..

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 03 apr 2021, 19:29

Dva su načina
1. Amar da ode sam
2. Da rastjera sve ove polovnjake, tačnije da ih klupira i na tribine pošalje i stavi mlade igrače u prvi tim, ovo nema nikakvog smisla
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 03 apr 2021, 19:31

Brkooo je napisao/la:
03 apr 2021, 19:26
VeteranSA je napisao/la:
A zašto množina? Nema ovdje krivice nigdje osim na struci. IgračI? Igraju onako kako im se kaže, ako ne ispoštuju zna se. Samo on je izgubio kompas, pa je i sve ostale povukao sa sobom. MORA OTIĆI. Neka nas vodi bilo ko, gore ne može. Mnogi znamo da ga igrači ne mogu očima gledati zbog cijele situacije, pa šta očekuje?
Nije mi jasno kako ne samo ti nego i mnogi drugi ne shvatate da se nista nece promijeniti ako samo Amar ode. Doci ce neko drugi na njegovo mjesto, par utakmica ce biti dobro i onda se opet vracamo u realnost..

Moramo se pored citavog strucnog staba rijesiti i 97% igraca. Moze i Murinjo biti trener ali ako ce amateri u vidu ovih igraca: Stevanovic, Kosoric, Eric, Blazevic, Fejzic, Muftic, Bojo, Mujezinovic, Veselinovic, Bekric, Zec, Stilic, Jurcic, Alispahic, Lendric, Subasic itd, igrati u Zelji, mi necemo nikad krenuti naprijed. Ovi debili Zelju mjesecno kostaju cca 250 hiljada KM..

Nama su potrebni samo radikalni potezi, jedna totalna rekonstrukcija i ne samo igrackog kadra i strucnog staba nego citavog kluba. Potreban nam je profesionalizam.

Krenuti od skupstine kao najvaznijeg organa kluba. Ne znam dokle je dosao Husak sa statutom. Nadam se da ce se sto prije to zavrsiti..

Treba maksimalno smanjiti broj clanova skupstine. Samo oni koji mogu dati odredjen dio novca na mjesecnom ili godisnjem nivou mogu biti clanovi skupstine. Kratko i jasno. Rijesiti se ovih parazita koji marke nisu dali i qrcem ne mrdaju. Druga opcija je napraviti statut po kojem ce skupstina imati 7-8 clanova od toga da tu budu i ljudi od investitora a ostala 3 ljudi iz 1921 ili neki drugi ljudi kojima svi vjerujemo koji ce stititi interese kluba..

Isto tako da se profesionaliziraju glavne pozicije u klubu. Da predsjednik kluba i ostali clanovi uprave moraju do tog i tog datuma svaki mjesec unijeti u klub toliko i toliko novca(nebitno da li direktno ili indirektno). Da postoji **** odgovornost a ne ko kod nas sto se radi, dodje na poziciju, malo se provrti, ponudi ostavku i ispali se bez bilo kakve odgovornosti iz kluba..

100% samo je pitanje hoce li se to ikada desiti i ako hoce kada jer ovako kako sad prezivljavamo iduca sezona ce bit grcevita borba za opstanak. Nadam se da ce na ljeto biti citava rekonstrukcija kluba i da ce neko normalan doci na sve pozicije.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 03 apr 2021, 19:33

Ova sezona je izgubljena i da dodje sutra neko novi nema fajde u rezultatskom smislu. Vidjeli ste danas da se igralo do momenta dok gol nije pao i ende. Mogao si ubaciti citavu klupu, odsutne dotegliti i ubaciti ne bi bilo od pomoci. Psihicki su unisteni, nemaju samopouzdanje i svaka promasena sansa, odbranjena njih baca u kanal. Zato Bekric kao neko iskusan ono da dozvoli sebi kod penala ili namjerno uradi je bas dno.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 03 apr 2021, 19:33

Ljudi ustrajati se mora. Sve je gotovo, sada nam je ili ili.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 03 apr 2021, 19:34

Znaci jos uvijek nista od Udruzenja i javljanja ?
Ako se jos ikad uclanim u grupu u zivotu zapalite me. Bruka.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 03 apr 2021, 19:45

Po formi u zadnjih pet utakmica smo najgora ekipa lige.
2 boda iz 5 utakmica. Gol razlika 0-4.

:rol: :rol: :rol:
Kakav debil sto sam sebe isprska. Jesi li se potrudio idiote da skupis 2 boda iz 5 utakmica i da postignes 0 golova.
Je li te bar malo stid sto si takav levat ili padaju negdje meteori?
Cuva Bog Zelju svog!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 03 apr 2021, 19:49

Mi da sutra krenemo kao klub raditi kako treba, trebat će nam nekoliko godina da se stabilizujemo.

Prvo zbog naših problema tj. višemilionskih dugova koje samo bog zna koliko iznose. Drugo jer pitari uzimaju treću titulu zaredom i postaju sve jači, pogotovo finansijski gdje će opet uzet koji miliončić od europe i dodatno nabildat koeficijent, a mi ni ove godine nećemo je izboriti tako da nećemo ni marke zaradit plus koef dodatno uništen. Pitari su prethodne 2 godine od europe zaradili 5.2 miliona KM, a sad će im sigurno bar još milionče leći. A nama kurko, skontajte koliko će se jaz povećati.

Ova sezona je za nas knockout toliko da se ne može opisati. Jedini jači način finansiranja našeg kluba su novci od europskih takmičenja i prodaja igrača. Kao što rekoh europu nećemo izboriti, a prodati nemamo nikoga više jer nam sve penzioneri i prosječni igrači od 27-28 godina igraju.

Dakle ostali smo bez kapitalnih izvora prihoda, a nemamo predsjednika ni investitora koji će nas pogurat finansijski da se popuni rupa. A dugovi se gomilaju.

Nek nam je dragi bog na pomoći!

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 03 apr 2021, 20:02

Mene je stid, kolko pratim svoj klub evo 15ak godina, ovo je najgora ekipa ikad koja je igrala u Želji, mi se samo raspravljamo na forumu, ocel se poduzet nesto? Organizovat? Probudite se

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 03 apr 2021, 20:02

braco je napisao/la:
03 apr 2021, 19:49
Mi da sutra krenemo kao klub raditi kako treba, trebat će nam nekoliko godina da se stabilizujemo.

Prvo zbog naših problema tj. višemilionskih dugova koje samo bog zna koliko iznose. Drugo jer pitari uzimaju treću titulu zaredom i postaju sve jači, pogotovo finansijski gdje će opet uzet koji miliončić od europe i dodatno nabildat koeficijent, a mi ni ove godine nećemo je izboriti tako da nećemo ni marke zaradit plus koef dodatno uništen. Pitari su prethodne 2 godine od europe zaradili 5.2 miliona KM, a sad će im sigurno bar još milionče leći. A nama kurko, skontajte koliko će se jaz povećati.

Ova sezona je za nas knockout toliko da se ne može opisati. Jedini jači način finansiranja našeg kluba su novci od europskih takmičenja i prodaja igrača. Kao što rekoh europu nećemo izboriti, a prodati nemamo nikoga više jer nam sve penzioneri i prosječni igrači od 27-28 godina igraju.

Dakle ostali smo bez kapitalnih izvora prihoda, a nemamo predsjednika ni investitora koji će nas pogurat finansijski da se popuni rupa. A dugovi se gomilaju.

Nek nam je dragi bog na pomoći!
Brate nas nece niko sastaviti zadugo :roll: vjeruj bratu dusa me boli sta je ovo ovako?

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 03 apr 2021, 20:05

Na stranu sve momci, ali pravo je pitanje zašto navijači "službeno" šute. Jasno je da niko ne može vjerovati šta vam se događa s klubom, ali realno čovjek ne može vjerovati kako navijači/simpatizeri šute i pasivno gledaju ovo sve. Baš nejasno.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 03 apr 2021, 20:09

Raspad.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 03 apr 2021, 20:13

Brkooo je napisao/la:
03 apr 2021, 19:26
VeteranSA je napisao/la:

Ti Brko ili ne čitaš postove, ili zaboravljaš šta ko piše. Naravno da se apsolutni reset mora napraviti kako u ekipi tako i u upravljačkim strukturama kluba, i u skupštini. Samo ja sam stava da treba prvo trenersko rješenje završiti, pa onda prepustiti njemu da kreira ekipu. A svakako većini ugovori ističu na kraju sezone, a mislim da većina i da im se ponudi novi ugovor neće produžiti. A i ne trebaju svakako. Pitanje je smao kako će se stvari sa Amarom odvijati, a nakon toga i sa finansijama. Da li ćemo se osloniti na Joldića i djecu, ili neko kvalitetnije rješenje izvana (spomenuo sam Zekića jutros)

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 03 apr 2021, 20:16

Brate hocemo li se vise organizovati I **** im mater svima :damn: majke mi otici xu kao Mevlid sa puskom pucati :roll: ja ovo ne mogu vise podnijeti

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 03 apr 2021, 20:17

Baader je napisao/la:
03 apr 2021, 20:05
Na stranu sve momci, ali pravo je pitanje zašto navijači "službeno" šute. Jasno je da niko ne može vjerovati šta vam se događa s klubom, ali realno čovjek ne može vjerovati kako navijači/simpatizeri šute i pasivno gledaju ovo sve. Baš nejasno.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 03 apr 2021, 20:17

Ako je Joldic alternativa,ugasi nas odmah.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 03 apr 2021, 20:17

Baader je napisao/la:
03 apr 2021, 20:05
U Skupstini postoji cini mi se 5 predstavnika Manijaka. Sve su oni u lice rekli i Upravi i Amaru u januaru na Skupstini. Dosli su i na trening skoro oci u oci sa igracima i Amarom da razgovaraju pa ne vrijedi. Pokusava se ocigledno tako nesto rijesiti direktnim razgovorom, daleko od javnosti, portala, ali ne vrijedi nista.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 03 apr 2021, 20:18

Pa sada bi moj @Kana trebalo udruženje reagovati. Ja stvarno nisam u toku i ne znam, ali ovo što mi "kenjoa" ovdje ne pije vode na žalost. Ali jbg bar je malo lakše kad izbacimo ovdje ljutnju i frustracije. Sreća njihova pa se na utkmice ne može....

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 03 apr 2021, 20:21

delinjo je napisao/la:
03 apr 2021, 20:17
Ako je Joldic alternativa,ugasi nas odmah.
Ma Joldića sam naveo kao metaforu za taj tip trenera. A ako bi se Amar povukao, jeftinijeg sigurno nemamo. Bar do kraja sezone, da malo ovu djecu gurne u vatru.

timpramosavePla
Kontakt:

Post Postao/la timpramosavePla » 03 apr 2021, 20:22

Sramota

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Levin, Strumfinho, WeekendOffender i 16 gostiju.