Nije mi jasno kako ne samo ti nego i mnogi drugi ne shvatate da se nista nece promijeniti ako samo Amar ode. Doci ce neko drugi na njegovo mjesto, par utakmica ce biti dobro i onda se opet vracamo u realnost..VeteranSA je napisao/la: ↑03 apr 2021, 18:37A zašto množina? Nema ovdje krivice nigdje osim na struci. IgračI? Igraju onako kako im se kaže, ako ne ispoštuju zna se. Samo on je izgubio kompas, pa je i sve ostale povukao sa sobom. MORA OTIĆI. Neka nas vodi bilo ko, gore ne može. Mnogi znamo da ga igrači ne mogu očima gledati zbog cijele situacije, pa šta očekuje?
Moramo se pored citavog strucnog staba rijesiti i 97% igraca. Moze i Murinjo biti trener ali ako ce amateri u vidu ovih igraca: Stevanovic, Kosoric, Eric, Blazevic, Fejzic, Muftic, Bojo, Mujezinovic, Veselinovic, Bekric, Zec, Stilic, Jurcic, Alispahic, Lendric, Subasic itd, igrati u Zelji, mi necemo nikad krenuti naprijed. Ovi debili Zelju mjesecno kostaju cca 250 hiljada KM..
Nama su potrebni samo radikalni potezi, jedna totalna rekonstrukcija i ne samo igrackog kadra i strucnog staba nego citavog kluba. Potreban nam je profesionalizam.
Krenuti od skupstine kao najvaznijeg organa kluba. Ne znam dokle je dosao Husak sa statutom. Nadam se da ce se sto prije to zavrsiti..
Treba maksimalno smanjiti broj clanova skupstine. Samo oni koji mogu dati odredjen dio novca na mjesecnom ili godisnjem nivou mogu biti clanovi skupstine. Kratko i jasno. Rijesiti se ovih parazita koji marke nisu dali i qrcem ne mrdaju. Druga opcija je napraviti statut po kojem ce skupstina imati 7-8 clanova od toga da tu budu i ljudi od investitora a ostala 3 ljudi iz 1921 ili neki drugi ljudi kojima svi vjerujemo koji ce stititi interese kluba..
Isto tako da se profesionaliziraju glavne pozicije u klubu. Da predsjednik kluba i ostali clanovi uprave moraju do tog i tog datuma svaki mjesec unijeti u klub toliko i toliko novca(nebitno da li direktno ili indirektno). Da postoji **** odgovornost a ne ko kod nas sto se radi, dodje na poziciju, malo se provrti, ponudi ostavku i ispali se bez bilo kakve odgovornosti iz kluba..