FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

miky_hz
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la miky_hz » 09 jan 2011, 15:31

Ko o cemu Romario o prodaji i dovodjenju :mrgreen: Boze al i ti imas ideja neznam odakle ti inspiracija vise

Sa danasnjeg treninga

slika
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 09 jan 2011, 15:44

slika
R.I.P.

Jučer je u Barceloni, u 48. godini života umro Angel Pedraza, bivši igrač Barce. Inače je produkt La Masije. Osim fudbalske imao je i trenersku karijeru. Vodio je omladinske kateogrije Blaugrane, zatim prešao Espanyolove redove, vodio Espanyol B. Još je vodio i Benidorm, Villarreal B, Atletico Baleares i od prošle godine Hospitalet. Sprovod će se održati sutra u 13:00 sati na groblju u Les Cortsu, i prisustvovat će predstavnici kluba.
Que descanse en Paz! Que descansi en Pau! ♥
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 09 jan 2011, 16:10

Al stvarno Romario ti prodajes,dovodis,pa lakse malo :mrgreen:

Stvarno nema logike prodavati Mascherana.Nit je on nezadovoljan,nit je klub nezadovoljan njim.Znao je i sam kako ce stvari funkcionisati,sto je i rekao(Vec sam naveo ranije).Po meni,bezveze bi bilo dovoditi bilo koga,neka se prebace Fontas i Thiago u prvi tim i nek se lagano ubacuju u igru i forsiraju.Ionako je stoper potreban,vezna linija popunjena,svako novo pojacanje tu je gomilanje igraca.Jedino ako nece prodati sta,onda bi se i moglo razmisljati o tome,ali nema potrebe da se bilo sta prodaje.

Izmjene odlicne na svakoj poziciji.Kao sto sam vec naveo,forsirati Fontasa i Thiaga,mislim da bi moglo biti nesto u buducnosti od njih,ne ih pustiti da idu,pa da se ne bi zaebali kasnije.Jos ima i Affelay,ko zna kakvim ce se pokazati,vjerovatno ce ga Guardiola vise koristiti na krilu.Ono sinoc sto je igrao,odigrao je dosta dobro,mislim,vidi se da zna s loptom,kretanje je dobro,brz je.

Tako da,ako se pokaze u vrhunskom smislu + Thiago i Fontas,mislim da svako dovodjenje novih igraca je bespotrebno gomilanje.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 09 jan 2011, 16:16

Barcelona je još od vremena Gasparta pravila fail transfere, a velikim djelom se to nastavilo pod erom Laporte. Zato i je Barcelona ekonomski tu gdje je, situacija nije bajna, ali vjerujem da će se klub izvući.

Stvarno ne znam što se mislilo s politikom kupovanjem igrača za druge klubove.

Keirrison je plaćen preko 14 M € (+2 M € bonus), a upitno je da li će od njega išta biti?!
Danas se njegova vrijednost procjenjuje na 3,5 M € :roll: sumnjam da će ikada zaigrati za FCB.

Caceres doveden za 16.5 M €, danas vrijedi oko 7 M €.
Nadam se da će ga na ljeto uzeti Sevilla za 5 milja, jer mislim da je nepotreban Barceloni, nastavi li ovako biti posuđivan, na kraju će napustiti FCB kao slobodan igrač.

Hleb doveden za 15 M € (+2 milje), nije igrač za Barcelonu. Treba na njemu nešto zaraditi na ljeto, a ne ga slati na posudbe. Makar 5 milja €!

Henrique plaćen 10 M €, ako se na njemu išta zaradi biti će dobro.

Zlatan doveden (nepotrebno) kao 2. najskuplji transfer u povijesti, višak je u Barceloni. U konfliktu je s Pepom, tako da mislim da će biti prodan Milanu na ljeto za 24 milje.

Velikim djelom je za ove fail transfere kriv Txiki, koji je na sreću bivši. Nadam se da je Zubi naučio iz njegovih grešaka.

Prodajom ove 5orice bi se moglo dobiti oko 40 milja € (Zlatan 24M, ostali 4 neka prosjek bude 5M=20M €). Samo da uprava ne bude "sposobna" kao prošla, pa da igrači odlaze kao slobodni igrači ili za neki sitniš.

Od prodaje navedene petorke se može kupiti jedan TOP igrač, Cesc :geek:

Što se Mascherana tiče, mislim da je on znao kada je dolazio u Barcelonu što ga čeka. Na sreću Barcelona igra na više fronti, a Pep voli rotirati, dobiva i dobivat će svoje prilike.

Prerano je da već ovo ljeto napusti Camp Nou, možda i ode jednog dana - ali mislim da je još prerano.
Romariooo je napisao/la:ako ode maskerano, keita moze biti rezervni zadnji vezni, u 80 posto utakmica to moze igrati i xavi, mozemo i dovesti nekog rezervnog zadnjeg veznog za male pare, i to ce otvoriti prostor i novac za dolazak cesca, kojeg ocigledno pep jos uvijek zeli u ekipi. Svaka cast maskeranu, ali ako je njegova odlazak uslov za dovodjenje cesca, ja sam za odlazak. Ipak je on koliko goda da ga hvalili samo back up igrac i nije nikakav problem odlazak, otisao je i Yaya iz istog razloga a njega smo puno vise voljeli.
Ode li Masch već ovo ljeto, ne treba se puno brinuti, jer osim Biskvita tu može odigrati i Keita; koji će imati manje "lufta" na CMF (Thiago nadolazi, a moguć je dolazak Cesca) i tu je mladi Oriol Romeu iz "B" momčadi - velik potencijal :!: nažalost se nedavno ozlijedio.
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 09 jan 2011, 17:04

Ma netreba nama niko ici,samo neka nam dodje u Barcu Cesc i super ... ;) ;) Visca Barca!!! :)
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 09 jan 2011, 17:37

DAVID VILLA je napisao/la:Ma netreba nama niko ici,samo neka nam dodje u Barcu Cesc i super ... ;) ;) Visca Barca!!! :)
Najvažnije za Barcelonu bi trebalo biti da se riješe igrača na posudbama, tj. da ih se proda i na njima nešto zaradi.

Od trenutačnog sastava ne bi trebao nitko ići, jedino bi mogao otići Milito i to već ovu zimu, te manje poznati Nolito.

HISTORIA CONTINUA...

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 09 jan 2011, 17:50

Leader je napisao/la:
DAVID VILLA je napisao/la:Ma netreba nama niko ici,samo neka nam dodje u Barcu Cesc i super ... ;) ;) Visca Barca!!! :)
Najvažnije za Barcelonu bi trebalo biti da se riješe igrača na posudbama, tj. da ih se proda i na njima nešto zaradi.

Od trenutačnog sastava ne bi trebao nitko ići, jedino bi mogao otići Milito i to već ovu zimu, te manje poznati Nolito.
Da slazem se s tobom...

P.S. Nadam se da cemo na kraju kupiti Cesca :) Samo treba da odobri Arsenal i odma je sve u redu sto se toga tice. :)
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 09 jan 2011, 18:10

Kako su samo naivni ovi koji misle da ce Wenger prihvatiti ponudu politickog polukluba.
Dio Arsenala

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 09 jan 2011, 18:17

Pored ovakve fenomenalne igre,tesko je reci da Barceloni nesto fali,ali bi ja volio da dovedemo jos jednog dobrog napadaca,eto cisto u slucaju neke povrede.Sad ko bi to mogao biti ,ne znam ali bi bilo pametno imati rezervu dobru.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 09 jan 2011, 18:30

barbarez je napisao/la:
Pored ovakve fenomenalne igre,tesko je reci da Barceloni nesto fali,ali bi ja volio da dovedemo jos jednog dobrog napadaca,eto cisto u slucaju neke povrede.Sad ko bi to mogao biti ,ne znam ali bi bilo pametno imati rezervu dobru.
Bravo Barbarez...I ja mislim da nam treba rezerva... :) Ipak ako neko(nedaj Boze) ne moze igrati utakmicu od napadaca da imamo jos nekog dobrog u napadu... :D Sve je to odluka Pepa Guardiole,on odlucuje a mi navijaci treba da ga podrzimo u toj odluci ;) ;)
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 jan 2011, 18:39

Cesc Fabregas je od ove godine gotova prica za Barcelonu. Evo mog vidjenja gdje ce se neki sloziti, a neki mozda nece. Tu imamo Xavija i Iniestu koji su glavni pogon na sredini terena, zatim kao zadnji vezni Busquets, i kao
back-up igraci Keita i Mascherano, i naravno Afellay koji takodjer moze igrati na pozicijama u sredini terena. Naravno sada ce neki reci da Xavi polahko ulazi u cetvrtu deceniju zivota i da polahko treba za njega trazizi zamjenu, a ja tu zamjenu vidim u Thiagu i dolazak Cesca za ogromne novce po meni bi bio glup potez iz vise razloga i ako je dijete Barcelone. Kao prvo mislim da nema kvalitet jednog Xavija i Inieste i platiti igraca preko 40 miliona eura da sjedi na klupi (znam da Pep voli da rotira) je ........., forisirati igru s Xavijem, Iniestom i Fabregasom u sredini terena bilo bi ravno samoubistvu, a kada bi bio doveden za velike nove bio bi veliki pritisak javnosti da mora igrati i tako bi samo gusio Thiaga.
Prvo se trebamo rjesiti ograca koji su na posudbi i Milita i po meni je Barceloni potreban jos jedan kvalitetan stoper (npr. za mene bi odlicno rjesenje predstavljao Bane Ivanovic)iz razloga sto kvalitetno moze pokriti i poziciju desnog beka, a ima tu jos i Fontas.
Sada sto se tice jednog kvalitetnog napadaca moje je prijedlog sljedeci. Da uz odredjenu sumu novca u Athletic posaljemo i Krkica, a zauzvrat dobijemo Llorente-a. Znam sada da ce neki napisati kako je Krkic dijete Barcelone i da je prosao Barcinu skolu, ali po meni on vec duze vremena stagnira i nikako se ne razvija u igraca u kojeg se Barcelona moze uzdati.

PS: Evo sada s jednim prijateljom pricamo o sportskim nacijama i govori on meni Spanija bi bila obicni k.... da nije vrhunskih sportista iz Katalonije. Ja mislim da se Franco sada u grobu okrece ako se zna da su svi sportski uspjesi Spanije proslih godina postignuti zahvaljujuci Kataloniji.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 09 jan 2011, 18:50

Ja mislim da će Cesc kad tad završiti u svom matičnom klubu, samo je pitanje vremena. Njemu je podređeno da jednog dana naslijedi Xavia.

S ovim sastavom Pep nema potrebu za njim, jer na raspolaganju na CMF ima Xavia i Iniestu (najbolji vezni par na svijetu a i šire :mrgreen: ), iskusnog Keitu i nadolazećeg Thiaga. Afellay također može po potrebi igrati na poziicji CMF.

Meni je stoga svejedno došao ili ne došao Fabregas :geek: jedino se bojim u slučaju da dođe Fab, da bi onda nastala "gužva" u veznom redu i da bi zbog toga mladi Thiago mogao biti uskraćen svojih prilika, što ne bi bilo dobro za njegov daljni napredak.

Ako se već netko mora žrtvovati u tom slučaju, to je Keita. Treba forsirati Thiaga :!:

Puno će o tome odlučivati kakvu će sezonu Cesc imati s Arsenalom, hoće li osvojiti PL ili LP, sumnjam da će se zadovljiti s engleskim kupovima, čovjek je gladan trofeja :ugeek:

HISTORIA CONTINUA...

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 09 jan 2011, 19:06

barbarez je napisao/la:
Ne vjerujem da će Pep na ljeto dovesti nekog u napadu.

Možda i je mali rizik u slučaju da se ne daj Bože Villa ozlijedi, onda bi Pep bio prisiljen dati priliku Bojanu koji (još) nije na razini prve postave najboljeg kluba na svijetu.

To s Bojanom bi moglo nekako dobro proći na par utakmica, ali na duži period ne može Bojan zamijeniti Villu.

U slučaju da se dogodi ono najgore, tj. da se Villa ozlijedi na duži period, mogao bi Pep koristiti Messia na poziciji špice, a na krila bi išli Pedro/Jeffren i Afellay/Iniesta, snašao bi se Pep. Nadajmo se da do toga neće doći.

Što se tiče transfera na ljeto, mislim da će se ići pokušati dovesti Cesca :!: ja mislim da ako ode Milito, da ne bi bilo loše dovesti jednog iskusnog jeftinog stopera da odigra par sezona dok ne stasaju Fuentas, Bartra i Muniesa. Jer prevelik je rizik je osloniti se na još neiskusne igrače, a osim njih nema ko zamijeniti Puyola i Piquea.

Abidal neka nastavi igrati LB :geek:

HISTORIA CONTINUA...

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 09 jan 2011, 19:10

Neznam ja nisam nesto za dolazako fabregasa 40 mil nije malo para.Za mene je vezni redi uredu
svako ima svoju zamjenu
Sergio-mascherano-keita
xavi-thiago-affelay-keita
Iniesta-thiago-affelay-keita
Tako da bi vise volio da dovedemo jednog stopera ili da ce caceras vrati sa posudbe i jednog napadaca kojem nece smetati da sjedi na klupi.
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 09 jan 2011, 19:25

DAVID VILLA 7' je napisao/la:Neznam ja nisam nesto za dolazako fabregasa 40 mil nije malo para.Za mene je vezni redi uredu
svako ima svoju zamjenu
Sergio-mascherano-keita
xavi-thiago-affelay-keita
Iniesta-thiago-affelay-keita
Tako da bi vise volio da dovedemo jednog stopera ili da ce caceras vrati sa posudbe i jednog napadaca kojem nece smetati da sjedi na klupi.
Biskvit i Masch ne bi trebali biti konkurencija Fabregasu, jer su oni DMF, a Cesc CMF.

I bez Cesca na CMF je Barça jako dobro popunjena (Xavi, Andres, Keita i Thiago - po potrebi Afellay).
To sam napisao u svom postu ranije, da bi se bojao onda za napredak Thiaga u slučaju dolaska Fabregasa, netko bi trebao biti žrtvovan, Keita po mome mišljenju.

I ja sam "ZA" dolazak Cesca, ali ne već ovo ljeto. Idealno bi bilo da dođe na ljeto 2012. ili 2013., kada Xavi bude već imao 30 i nešto godina, i ne bude više mogao podnositi teret 40-50 utakmica po sezoni. Već sada ga Pep štedi vađenjem iz igre prije 90. minute.

Ma kakav Caceres, da je materijal za Barçu ostao bi on u Juvetu :geek: ali jedan stoper ne bi loše došao.

A u napadu da bi netko došao, netko mora otići, samo ne vidim tko bi mogao otići?
Jedino da Bojan ode, onda bi se dovelo jedan napadač. Samo što Bojan ne ide nikud.

HISTORIA CONTINUA...

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 09 jan 2011, 19:33

Mes Que Un Club!!!

slika

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 09 jan 2011, 19:38

Evo pođite od sebe...zamislite da imate neki svoj klub :mrgreen: pa dali bi placali po 50 miliona za igraca koji bi sjedio na klupi?? jel vam to isplativo?? jeli to normalno vama?? to za mene nije normalno, definitivno.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 09 jan 2011, 19:41

ja bi se usudio kladit da bi fabregas izbacio barem iniestu kad bi dosao u barcu :roll:
Rođen s tobom da budem

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 09 jan 2011, 19:42

Faraon iz Visokog je napisao/la:ja bi se usudio kladit da bi fabregas izbacio barem iniestu kad bi dosao u barcu :roll:
hahah jao lika :lol: :lol: hoce Faraon ovako lupiti glupost s vremena na vijeme... Iniestu ne može ni Messi, ni Pele ni Maradona izbaciti iz tima...covjek je ponajbolji igrac na dunjaluku....uostalom, što ga ne izbaci iz selekcije Španije iz prvih 11?? ...ah da,Del Bosque je glup i ne zna neke stvari, jelde...ma jašta.
Zadnja izmjena: Mandrak, dana/u 09 jan 2011, 19:45, ukupno mijenjano 2 puta.

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 09 jan 2011, 19:44

Faraon iz Visokog je napisao/la:ja bi se usudio kladit da bi fabregas izbacio barem iniestu kad bi dosao u barcu :roll:
Fabregas jedino iz svoje kuce moze izbaciti iniestu.
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.