English Premier League - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: English Premier League
To sam i ja rekao, ali me proglasavaju biased 

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Zavisi koje kriterije koristiš: Broj trofeja? Modrić naravno.
Al' zadnjih šest godina karijere Gerrard je proveo okružen ispodprosječnim igračima koje je on činio boljim, dok je Modrić igrao okružen najboljim igračima svijeta u tom trenutku i nije morao da dijeli lopte Downingu, Ngogu i Jovanoviću.
Teško je prelomiti ko je bolji, a argumenti postoje za obje strane. Lično, meni je Gerrard, ne mogu da budem 100% objektivan jer je dugo vremena on dizao Liverpool iznad prosjeka i da igrač takvog kalibra nije bio na Anfieldu od 2009. do dolaska Kloppa pitanje je gdje bi sad Liverpool bio.
Čisto igrački, obojica su fantastični i mogu da shvatim zašto bi neko rangirao Modrića na višem mjestu od Gerrarda. Al' oni su meni malo drugačiji tipovi veznjaka, Modrić mi uvijek djeluje defanzivnije i kreirao napad iz sjene, dok je Gerrard više vremena provodio bliže protivničkom golu.
I da dodam, vidim da si napisao da ljudi misle da si 'biased', no zapravo kad ljudima spomeneš Gerrarda oni postani 'biased' jer vide simbol jednog kluba, igrača koji se izdiže iz prosjeka iz kojeg je okružen i nekog ko je vukao Liverpool. Zavisi koje kriterije koristiš i šta sve ubrajaš.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Gledajući fudbalske kvalitete i liderstvo na terenu tokom karijera (Luka još traje), a da izuzmemo trofeje (iako su naravno trofeji ti koji su relevantni), nijanse odlučuju, ali ipak mislim da je Luka taj koji je stepen iznad Stevena.
S tim da je reprezentativni uspjeh daleko na strani Modrica, iako je Gerrard imao vrhunske suigrace u Engleskoj.
Slazem se da u Liverpoolu tokom zadnjih godina nije imao kvalitet u ekipi, ali kad su osvojili CL i tih par godina je to bila ekipa za velike stvari, a opet nisu uspjeli uzet tu ligu.
Slazem se da u Liverpoolu tokom zadnjih godina nije imao kvalitet u ekipi, ali kad su osvojili CL i tih par godina je to bila ekipa za velike stvari, a opet nisu uspjeli uzet tu ligu.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Gerrard bolji fudbaler za klasu, ako pricamo o tome jel, a ne timske uspjehe
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Zato je i bio najbolji igrac simpaticne ekipice Liverpoola, a Modric top 3 igrac jedne od najboljih ekipa u historiji fudbala. Blize je Rakitic Gerrardu nego Gerrard Modricu jbt 

E jbg sad. Čitava Evropa je željela da dovede Gerrarda, samo što on nikad nije otišao. Sad treba reći da je Rakitić bolji od Tottija jer je ovaj čitavu karijeru proveo u prosjecnom talijanskom klubu
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Modric je top 5 veznjaka u zadnjih 15 godina, objektivno i subjektivno. Gerrard je dobar ali nije ta klasa. Da je Luka Englez, a ovaj recimo Hrvat ili bilo sto drugo, rasprave ne bi ni bilo.
Pa i Rakitic je imao mjesto u bilo kojem europskom vrhunskom klubu sem mozda Reala. Ne kazem da je Rakitic bolji od Gerrarda nego je blizi Gerrardu nego taj Gerrard Modricu. Jbt lik je top 3 igrac jedne od najboljih ekipa ikad, zlatna lopta i kao glavni igrac odveo Hrvatsku do finala svjetskog prvenstva. Nema se Gerrarda sta poredit s njim bez obzira sto je prosjecnim fanovima Gerrardova igra atraktivnija.
Modrić iznad uvijek.
Uzlet Liverpoola je počeo odlaskom Gerrarda
Uzlet Liverpoola je počeo odlaskom Gerrarda
Modrić je osvojio više trofeja, igrao sa boljim saigračima, sa nacionalnim timom 2. u svijetu, ali Gerrard ima status legende u klubu, o njemu će se pričati godinama, dok će Modrić otići u zaborav(nažalost) čim prestane igrati, pogotovo iz Reala, tamo niko više i ne spominje CR a kamo li neke druge.
A kvalitet, tu se ima diskutovati puno, nismo mi objektivni ni stručni da to ovdje radimo.
A kvalitet, tu se ima diskutovati puno, nismo mi objektivni ni stručni da to ovdje radimo.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Epidaurus je napisao/la: ↑28 mar 2021, 15:02Pa i Rakitic je imao mjesto u bilo kojem europskom vrhunskom klubu sem mozda Reala. Ne kazem da je Rakitic bolji od Gerrarda nego je blizi Gerrardu nego taj Gerrard Modricu. Jbt lik je top 3 igrac jedne od najboljih ekipa ikad, zlatna lopta i kao glavni igrac odveo Hrvatsku do finala svjetskog prvenstva. Nema se Gerrarda sta poredit s njim bez obzira sto je prosjecnim fanovima Gerrardova igra atraktivnija.
Pitanje je koliko bi Gerrard bio dobar da je igrao okružen sa igračima poput Modrića. Teško ih je porediti jer su imali različite karijere i igrali u različitim situacijama i sve je na pitanju šbb kbb. Da je Gerrard otišao u Real, a da je Modrić ostao u Tottenhamu? Teška tema za raspravu jer osim trofeja ne može se povući neka druga linija, te će jedna i druga strane imati zadovoljavajuće argumente.

Ne guraj ga.

#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!
Modric neb mogao osvojiti LP sa onom ekipom iz 2005 da mu daju po 10 pokušaja svaku knockout fazu da proba proci a 15 pokusaja za finale. O cemu mi ovdje pričamo? Lik je okružen najboljim igračima svijeta otkad je u Realu i sad cemo brojati trofeje?
A kakve je rezultate Gerrard imao sa reprezentacijom? I to mozda i najjacom engleskom generacijom ikad?
Modric u Realu igrao sa najboljim igracima svijeta i pored svih tih igraca je uz Ronalda i Ramosa bio top 3 igrac ekipe. Jedne od najboljih ekipa ikad.
Modric u Realu igrao sa najboljim igracima svijeta i pored svih tih igraca je uz Ronalda i Ramosa bio top 3 igrac ekipe. Jedne od najboljih ekipa ikad.
- LlullSergio
- Kontakt:
Kojom naučnom disciplinom si dosao do tog zaključka ?
Al je zato igro finale SP, sa Vidukom, Lovrenom, Strinicem i Vrsaljkom iza ledja, bili to Zerard uspio. A da on je igro sa najvecim zvjezdama 21 st. Pa je finale Svjetskog i Europskog gledo samp na TV. Eto kakp si glup ispo s komentarom, to nije uopce mjetilo iceg.
Cuj najboljih ekipa ikad, messi ih tukao u primeri redovno. Modrić odigrao finale sa Hrvatskom i to je sad uspjeh po kojem je on bolji od stevena? Igra se na jednu tekmu sve dosli do finala i zalutali tamo Francuzi ih rasuli.Epidaurus je napisao/la: ↑28 mar 2021, 16:17A kakve je rezultate Gerrard imao sa reprezentacijom? I to mozda i najjacom engleskom generacijom ikad?
Modrić nije igrač koji sam može da vuče ekipu. Gerrard je sam odvukao 5 ekipu lige u finale protiv onog Milana i osvojio. I onu zlatnu loptu sto je dobio, mozda i najgori igrac ikad da ju je osvojio
- LlullSergio
- Kontakt:
Kakav lik
Stavi na papir dvije haman identicne situacije i kaze osoba x moze da vodi jednu ekipu,a osoba y to isto ne moze. Dobar dobar

Stavi na papir dvije haman identicne situacije i kaze osoba x moze da vodi jednu ekipu,a osoba y to isto ne moze. Dobar dobar

Jah, 4 titule LP u 5 godina su nebitan uspjeh, samo jedna ekipa u historiji fudbala ostvarila takav ili bolji rezultat
Modric je za klasu bolji igrac od Gerrarda i po karijeri i po postignucima i po individualnom kvalitetu u primeu.

Modric je za klasu bolji igrac od Gerrarda i po karijeri i po postignucima i po individualnom kvalitetu u primeu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.