FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Kroz kraću komunikaciju sa ovim našim kolegom sa foruma čovjek otvori jedno interesantno pitanje o kojem bi mogli malo prodiskutirati. Naime, klub smo bez dugova, redovna primanja već se ustabilili u PL, predsjednik nam član IO imamo i dobrog trenera. Ako je sport a osobito fudbal biznis zašto mi odnosno klub nebi mogao godišnje pravit i prodavati po jednog igrača za milionski iznos. Za tako nešto nam treba dobar skaut ako već nemamo svojih igrača i forsiranje takvih malo preko kluba, malo repke i naravno osobu koja može prodati takvog igrača. Ja sada npr. takvog vidim u Husi zašto ne i Azir, tu su i Lučić i Mišić itd.
Jer samo ulagati bez dobiti je besmisleno.
-
- Kontakt:
Nije to bas jednostavno vjeruj mi...tcity055 je napisao/la: ↑25 mar 2021, 21:55Kroz kraću komunikaciju sa ovim našim kolegom sa foruma čovjek otvori jedno interesantno pitanje o kojem bi mogli malo prodiskutirati. Naime, klub smo bez dugova, redovna primanja već se ustabilili u PL, predsjednik nam član IO imamo i dobrog trenera. Ako je sport a osobito fudbal biznis zašto mi odnosno klub nebi mogao godišnje pravit i prodavati po jednog igrača za milionski iznos. Za tako nešto nam treba dobar skaut ako već nemamo svojih igrača i forsiranje takvih malo preko kluba, malo repke i naravno osobu koja može prodati takvog igrača. Ja sada npr. takvog vidim u Husi zašto ne i Azir, tu su i Lučić i Mišić itd.
-
- Kontakt:
Interesantno pitanje, postoji tu niz faktora za takvo nesto. Tema je nezahvalna pa bih ja " iskocio " iz nje. Dugo se tako nesto nece desiti u nasem klubu iz vise razloga, za sad se moramo zadovoljiti da smo stabilan PL klub, bez finansijskih problema, i da se guramo u samom vrhu tabele.tcity055 je napisao/la: ↑25 mar 2021, 21:55Kroz kraću komunikaciju sa ovim našim kolegom sa foruma čovjek otvori jedno interesantno pitanje o kojem bi mogli malo prodiskutirati. Naime, klub smo bez dugova, redovna primanja već se ustabilili u PL, predsjednik nam član IO imamo i dobrog trenera. Ako je sport a osobito fudbal biznis zašto mi odnosno klub nebi mogao godišnje pravit i prodavati po jednog igrača za milionski iznos. Za tako nešto nam treba dobar skaut ako već nemamo svojih igrača i forsiranje takvih malo preko kluba, malo repke i naravno osobu koja može prodati takvog igrača. Ja sada npr. takvog vidim u Husi zašto ne i Azir, tu su i Lučić i Mišić itd.
Tuzla City / Sloga Simin Han
Ima kvaka.Naša TuzlaCity mora biti u gorjem domu PL ,osvajati recimo Kup.Dakle ,igrati u ligama Evrope.Naše ime mora postati prepoznatljivo.Polako,doći će i to na red.Vidio si šta Krstajić i Petrović napraviše za kratko vrijeme nakon osvajanja Kupa i plasmana u LE.tcity055 je napisao/la: ↑25 mar 2021, 21:55Kroz kraću komunikaciju sa ovim našim kolegom sa foruma čovjek otvori jedno interesantno pitanje o kojem bi mogli malo prodiskutirati. Naime, klub smo bez dugova, redovna primanja već se ustabilili u PL, predsjednik nam član IO imamo i dobrog trenera. Ako je sport a osobito fudbal biznis zašto mi odnosno klub nebi mogao godišnje pravit i prodavati po jednog igrača za milionski iznos. Za tako nešto nam treba dobar skaut ako već nemamo svojih igrača i forsiranje takvih malo preko kluba, malo repke i naravno osobu koja može prodati takvog igrača. Ja sada npr. takvog vidim u Husi zašto ne i Azir, tu su i Lučić i Mišić itd.
-
- Kontakt:
Momci kao prvo trebamo postati ozbiljan klub. Previse se desavalo u zadnje dvije godine. Mi trenere i igrace menjamo kao carape. To nije ozbiljno. Treba poceti prvo unutra kluba. Treba tu ozbiljni ljudi koji znaju o nogometu. Scouting vrlo bitan faktor. Ali znam da Azmir neda nekom trecom da se vrti i radi za klub. On ima svoje ljude a na njih "slusa". Treba tu dosta stvari da se promjeni ali eto. Prvi korak sa husrefom uradjen. Vidi se druga ekipa odmah na terenu...
Nekad, ne tako davno ,Husić je išao i posmatrao šta radi Zlatko Zahovič u Mariboru.Kaže Husić da bi želio baš po tom modelu urediti klub.Ja samo mogu reći ,taman bi bilo.Dakle išao je da vidi i ne smatra da je svu pamet svijeta pokupio.To mi se sviđa.I Mamićevo prisustvo u Bih treba iskoristiti.Ima vezu preko Siće Mešanovića.Maminjov savjet i preporuka zlata vrijedi.Čovjek je velii format u evropskom fudbalu.A to što njega ganja ljevica u Hrvatskoj ,pa ljevica je otjerala i Husiča iz Gorkog.Fanatico89 je napisao/la: ↑26 mar 2021, 08:26Momci kao prvo trebamo postati ozbiljan klub. Previse se desavalo u zadnje dvije godine. Mi trenere i igrace menjamo kao carape. To nije ozbiljno. Treba poceti prvo unutra kluba. Treba tu ozbiljni ljudi koji znaju o nogometu. Scouting vrlo bitan faktor. Ali znam da Azmir neda nekom trecom da se vrti i radi za klub. On ima svoje ljude a na njih "slusa". Treba tu dosta stvari da se promjeni ali eto. Prvi korak sa husrefom uradjen. Vidi se druga ekipa odmah na terenu...
Zanimljivo da se tri utakmice 24. kola igraju u petak, pošto je u nedjelju Uskrs. Jedna utakmica igrat će se u ponedjeljak.
Nakon toga slijede utakmice polufinala Kupa, a 10/11. aprila na programu su mečevi 25. kola, dok će se sedmicu dana kasnije igrati 26. kolo, odnosno 17. i 18. aprila.
Premijer liga, 24. kolo:
Krupa - Tuzla subota 15 sati- Bez TV-PRENOSA
Sloboda - Željezničar subota 15 sati - Moja TV
Mladost - Zrinjski petak 15h-Arena Sport
Radnik - Borac petak 18h-Arena Sport
Olimpik - Velež ponedjeljak 18h - Moja TV
Sarajevo - Široki petak 19h (?) - Arena Sport
Nakon toga slijede utakmice polufinala Kupa, a 10/11. aprila na programu su mečevi 25. kola, dok će se sedmicu dana kasnije igrati 26. kolo, odnosno 17. i 18. aprila.
Premijer liga, 24. kolo:
Krupa - Tuzla subota 15 sati- Bez TV-PRENOSA
Sloboda - Željezničar subota 15 sati - Moja TV
Mladost - Zrinjski petak 15h-Arena Sport
Radnik - Borac petak 18h-Arena Sport
Olimpik - Velež ponedjeljak 18h - Moja TV
Sarajevo - Široki petak 19h (?) - Arena Sport
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 28 mar 2021, 10:18, ukupno mijenjano 3 puta.
Iz Sarajeva saopštili detalje: Koliko će odsustvovati Varešanović, Salčin, Sušić i Hebibović?
[url [/url]
[url [/url]
IZ FILMA OTAC NA SLUŽBENOM PUTU.
Nakon četvrtog proljetnog kola:
1.TuzlaC.......4..3..1..0..10(6:1)
2.Široki .......4..3..1..0..10(6:1)
3.Zrinjski.... .4..3..0..1..9
4.Borac........4..3..0..1..9
5.Velež.........4..2..2..0..8
6.Olimpik......4..2..0..2..6
7.Radnik.......4..1..2..1..5
8.Sarajvo......4..1..1..2..4
9.Mladost......4..1..0..3..3
10.Željezničar 4..0..2..2..2
11.Krupa.......4..0..1..3..1
12.Gorki.......4..0..0..4..0
1.TuzlaC.......4..3..1..0..10(6:1)
2.Široki .......4..3..1..0..10(6:1)
3.Zrinjski.... .4..3..0..1..9
4.Borac........4..3..0..1..9
5.Velež.........4..2..2..0..8
6.Olimpik......4..2..0..2..6
7.Radnik.......4..1..2..1..5
8.Sarajvo......4..1..1..2..4
9.Mladost......4..1..0..3..3
10.Željezničar 4..0..2..2..2
11.Krupa.......4..0..1..3..1
12.Gorki.......4..0..0..4..0

Večeras sa zalaskom sunca nastupa blagoslovljena 15. noć mjeseca Ša'bana 1442 h.g.
”Obilježava se i kao noć u kojoj meleki počinju pisati sudbinu čovječanstva i svakog čovjeka pojedinačno za narednu godinu, a u tradiciji bosanskih muslimana poznata je i kao noć oprosta, sudbine i želja. Ova odabrana noć u hadisima, predajama Poslanika Muhammeda, a.s., spominje se kao noć u kojoj Uzvišeni Allah, dž.š., određuje ljudske sudbine, ljudske živote i njihovu nafaku, a u nekim hadisima se spominje da u ovoj noći Allah, dž.š., prašta ljudima grijehe”, navodi se u saopćenju Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.
U Kur'anu se ova noć spominje u poglavlju Ad-Duhan (Dim) u kojoj Allah, dž.š., kaže da je to blagoslovljena noć u kojoj Bog određuje sve svoje odredbe. Lejletu-l-berat znači oslobađanje, čišćenje. Allah, dž.š., u toj noći oslobađa od grijeha veliki broj ljudi.
Ova mubarek noć ima više imena, noć polovine ša'bana, noć oprosta, noć oslobođenja, noć izlaganja djela, noć rasporeda i odluke. Po časnome hadisu, naziv ove noći je "Nisfuš-Ša‘ban", što znači polovina mjeseca ša'bana.

Izvršni odbor N/FSBiH donio odluku: Poznato gdje će se igrati finale Kupa BiH
KUP BIH27/03/2021 u 16:53 h
Evo gdje će se igrati finale Kupa BiH
Pod presjedavanjem predsjednika N/FSBiH, Vice Zeljkovića, danas je u Zenici održana 2. sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.
Na današnjoj sjednici, između ostalog, usvjeno je da će grad Zenica biti domaćin finalne utakmice Kupa BiH za sezonu 2020/21. Također, odlučeno je da mjesto odigravanja finala Kupa Bosne i Hercegovine za ovu sezone bude Trening centar N/FSBiH u Zenici.
Podsjetimo, za finale najmasovnijeg takmičenja u našoj državi, Kupa BiH, borit će se ekipe Borac - Klis, i Sarajevo - Tuzla City, a u polufinalu se igraju
dvije utakmice.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.nfsbih.ba/gallery/30?alias= ... lery-30-16
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ne sviđa mi se što se finale Kupa Bih u fdbalu igra u nekakvom trening centru.
Ponižavanje samog finalnog meča je očigledno kad čuješ ovo trening centar.
Finale Kupa jedne države mora da se igra na stadionu gdje službene utakmice igra reprezentacija te zemlje.
Kod nas je to već godinama stadion Bilino Polje u Zenici.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 29 mar 2021, 10:27, ukupno mijenjano 2 puta.
FK Sarajevo po TM vrijedi € 8,20 m.
Trenutno stanje, uzevši povrijeđene igrače u obzir je drukčije.
Ako se odbije vrijednost igrača koji su van stroja:
Ahmetović €100Th.
Hebibović €250Th.
Salčin €300Th
Islamovć €100Th.
Sušić €600Th.
Varešanović €50Th
-------------------------
ukupno : € 1.40m
TRENUTNA VRIJEDNOST FK SARAJEVA PO TM JE €6.80m
--------------------------------------------------------
FK TUZLA CITY po TM vrijedi €4.20m
trenutno stanje ,uzevšiuobzir povrijeđenog Hasanovića i otsutnog Kostića je manje za €150Th.+ €50Th = €200Th
TRENUTNA VRIJEDNOST FK TUZLA CITY po TM JE € 4.00m
Dakle FK Sarajevo je trenutno"skuplje" od nas za € 2,80m
Trenutno stanje, uzevši povrijeđene igrače u obzir je drukčije.
Ako se odbije vrijednost igrača koji su van stroja:
Ahmetović €100Th.
Hebibović €250Th.
Salčin €300Th
Islamovć €100Th.
Sušić €600Th.
Varešanović €50Th
-------------------------
ukupno : € 1.40m
TRENUTNA VRIJEDNOST FK SARAJEVA PO TM JE €6.80m
--------------------------------------------------------
FK TUZLA CITY po TM vrijedi €4.20m
trenutno stanje ,uzevšiuobzir povrijeđenog Hasanovića i otsutnog Kostića je manje za €150Th.+ €50Th = €200Th
TRENUTNA VRIJEDNOST FK TUZLA CITY po TM JE € 4.00m
Dakle FK Sarajevo je trenutno"skuplje" od nas za € 2,80m
-
- Kontakt:
Zna li iko kakva je situacija u vezi novog stadiona? Po meni je to prioritet ako zelimo biti ozbiljan klub. Dovoljno Stadion sa 8000 kapaciteta. Igras evropske utakmice u zenici ili sarajevu. Mislim to je smijesno. Nemozes tako nikad biti ozbiljan klub koji zeli nesta napraviti. Ja mislim da je Azmir definitivno odustao od te price. Jer prica traje vec 2 godine i trajace jos 5 godina i na kraju nista od toga. Po meni tako izgleda da mi nikad stadiona necemo imati!
Znajući Husića mislim da se treba nadati stadionu.On je vizionar kako u biznisu tako naravno i u fudbalu.Fanatico89 je napisao/la: ↑29 mar 2021, 08:50Zna li iko kakva je situacija u vezi novog stadiona? Po meni je to prioritet ako zelimo biti ozbiljan klub. Dovoljno Stadion sa 8000 kapaciteta. Igras evropske utakmice u zenici ili sarajevu. Mislim to je smijesno. Nemozes tako nikad biti ozbiljan klub koji zeli nesta napraviti. Ja mislim da je Azmir definitivno odustao od te price. Jer prica traje vec 2 godine i trajace jos 5 godina i na kraju nista od toga. Po meni tako izgleda da mi nikad stadiona necemo imati!
Ako je sad postao aktuelan Tušanj kao dom dva kluba,hajde da vidimo.Ulaganje u travnjak je prvi korak .Mora se Husić uvjeriti u iskrenost druge strane.Isto tako i druga strana(vlast) ,trebada vidi da Husić ima krajnje dobar plan i da je spreman na varijantu da Tušanj bude pretvoren u velelebni stadion.Naravno tu je najlakše kad je gradnja u pitanju.Ovdje kod Tušnja je pravna strana mnogo bitinija.Dakle ,trebaju nama kao Klubu čvrste garancije na papiru ovjerene ,da ćemo ako uložimo toliko i toliko sutra imati 1/2 prava raspolaganja stadionom pod koncesioni Ugovor na min 49 godina.Ako oni opet zabrljaju kao ovi u Sarajvu sa Bogićevićem onda zbogom diko.Valja praviti svoju kuću pa makar i kupili zemljište u grunt.

Izvršni odbor N/FSBiH donio odluku: Poznato gdje će se igrati finale Kupa BiH
KUP BIH27/03/2021 u 16:53 h
Evo gdje će se igrati finale Kupa BiH
Pod presjedavanjem predsjednika N/FSBiH, Vice Zeljkovića, danas je u Zenici održana 2. sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.
Na današnjoj sjednici, između ostalog, usvjeno je da će grad Zenica biti domaćin finalne utakmice Kupa BiH za sezonu 2020/21. Također, odlučeno je da mjesto odigravanja finala Kupa Bosne i Hercegovine za ovu sezone bude Trening centar N/FSBiH u Zenici.
Podsjetimo, za finale najmasovnijeg takmičenja u našoj državi, Kupa BiH, borit će se ekipe Borac - Klis, i Sarajevo - Tuzla City, a u polufinalu se igraju
dvije utakmice.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.nfsbih.ba/gallery/30?alias= ... lery-30-16
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ne sviđa mi se što se finale Kupa Bih u fdbalu igra u nekakvom trening centru.
Ponižavanje samog finalnog meča je očigledno kad čuješ ovo trening centar.
Finale Kupa jedne države mora da se igra na stadionu gdje službene utakmice igra reprezentacija te zemlje.
Kod nas je to već godinama stadion Bilino Polje u Zenici.
Trenutno korisnika/ca: successminator i 5 gostiju.