Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko bodova očekujete?

Anketa je završila: 20 apr 2021, 17:18.

0
66
26%
1
65
25%
2
15
6%
3
57
22%
4
35
14%
6
20
8%

Ukupno glasova: 258

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Re: Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 28 mar 2021, 01:29

h1a2s3o4 je napisao/la:
28 mar 2021, 01:25
Ovi što govore i opisuju kako i koliko nam je stanje loše i koliko smo zapali u krizu, jel vi stvarno mislite da to drugi ljudi ne vide?
Jel vi mislite da mi to svi ne vidimo ?
OK, kosntatovali smo da je loše. I, šta sad ?
Jel treba svima otici psovati sve po spisku? Mozemo probati, nije da nismo. Ali to nije rješenje.
Jel treba vrijeđati svakog? Mozemo i to, ali opet. To nije rješenje.

Pa nemojte širiti defetizam. Pa šta treba, da ukinemo skroz reprezentaciju i da se nikako više ne takmičimo? Ma dajte!
Eto jučer smo bilo na vrhu svijeta, pa sad smo toliko pali da je nemoguće da se vratimo.
De malo.

Prethodne kvalifikacije jesmo odigrali loše, u to nema nikakve sumnje.
Ali za ove rezultate sto je neko zalijepo da smo bez pobjede to je i do Lige nacije. Pa nismo 6 utamica igrali sa levatima, nego sa Poljskom, Nizozemskom i Italijom.
I to se nismo osramotili. Solidno je to bilo.

Ovo je jako talentovana generacija, ima potencijala da igra sa svima. I treba im dati vremana.

De mi navedite jednu veliku reprezentaciju tj. reprezentaciju iz prvog šešira kojoj smo mi u vrijeme Safeta ili Ćire "skinuli skalp"?
Nema niti jedna, 0 (slovima, nula). Zato de smirite malo strasti.

slika

Ja kad ovo vidim, meni je sve jasno. Suludo je reći da ova generacija ima talenta za velike stvari, kad ne možemo izgleda nikoga dobiti.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 28 mar 2021, 01:29

h1a2s3o4 je napisao/la:
Ovi što govore i opisuju kako i koliko nam je stanje loše i koliko smo zapali u krizu, jel vi stvarno mislite da to drugi ljudi ne vide?
Jel treba svima otici psovati sve po spisku? Mozemo probati, nije da nismo. Ali to nije rješenje.

Pa nemojte širiti defetizam. Pa šta treba, da ukinemo skroz reprezentaciju i da se nikako više ne takmičimo? Ma dajte!
Eto jučer smo bilo na vrhu svijeta, pa sad smo toliko pali da je nemoguće da se vratimo.
De malo.

Ali za ove rezultate sto je neko zalijepo da smo bez pobjede to je i do Lige nacije. Pa nismo 6 utamica igrali sa levatima, nego sa Poljskom, Nizozemskom i Italijom.

Ovo je jako talentovana generacija, ima potencijala da igra sa svima. I treba im dati vremana.

De mi navedite jednu veliku reprezentaciju tj. reprezentaciju iz prvog šešira kojoj smo mi u vrijeme Safeta ili Ćire "skinuli skalp"?
Vjerovatno najrealniji i najpametniji komentar na ovu situaciju.
BHF

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 28 mar 2021, 01:40

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
28 mar 2021, 01:06
SanaBosna je napisao/la:
28 mar 2021, 01:01
Nešto kontam, do sad svaku generaciju koje smo imali od 95 do 2018/19 imali jako kvalitetne igrače najmanje 3-4 za svaki ciklus kvalifikacije

Hasagic, Salihamidzic, Konjic, Hibic, Kodro, Bolic, Baljic, Barbarez, Papac, Misimovic, Bajramovic, Rahimic, Spahić, Ibisevic, Pjanic, Dzeko, Lulic, Salihovic, Mujdza, Medunjanin, Muratovic, Muslimovic, Music, Varesanovic,

i jos oni koji nisam naveo,

ali sad kad gledam nikad gora situacija što se tiče budućnost.
Nama nema spasa. Takvo je neuređenje u BiH da nakon Daytona tek sad dobijamo činjenično stanje dokumenta koji je potpisan.

Opstrukcije na svakom koraku, neuređen Savez u kojem otpad iz sva tri tora ne radi ništa da uredi terene, loše ekonomsko stanje u državi, nedovoljno novca u sportskim subjektima, nedovoljna sigurnost u državi za ulazak stranog kapitala u fudbalske klubove itd.

Mi bez jakog domaćeg prvenstva ćemo samo nazadovati, a mi nemamo niti jedan preduslov da se razvije naša liga.

Bojim se da ćemo se jednog dana i mi Bošnjaci umoriti od ovakve Bosne, države koja ovakvim stanjem u svakom aspektu života vlastite građane tjera da idu u strane zemlje, a sport ostavlja na marginama društva.

Teško nama, šta će biti tek za 30 godina kad sva omladina ode, a koga god znam (makar u Krajini) planira otići vani.
Evo svaki put kad se vratim u Bosni u Sanskom Mostu ko je prije bio tu od godina dana nije više tu što se omladine tiče a vjeruj mi omladina se otima da ode u zapad, država je u haus stanje i nije više ono da se vratiš u Bosni i osjetiš naroda da dolazi za praznike, apsolutno se slažem eto pogledajte premijer ligu pa to je uzas nevidjen jedino eto što su Željo i Velež dobre poteze napravili sa izgradnjom stadiona osim toga živa propast, niti kapital niti investitore niti iko da se potrudi svako gleda svoje i kako će doći do love a drugo o***bez, dok god svi ne promijenimo mentalitet prema državi i da se bolje živi tad će mo i imati nešto nikome ko je na veće funkcije nije u interesu da poboljša državu, gledam vijesti uvijek isto ili se Bakir spominje ili Vucic i ko kaže da se politika nemjesa u sportu je lud, moraju se drastične promjene se desiti prvo od PL, infrastrukture, omaldinske kategorije pa nadalje ali iskreno to neće se nikad desiti.

engleski komentator danas je govorio nešto o obnavljanje stadion Bilino Polje pa sad ne znam koliko je to ista i kaže da je neki kontrakt potpisan od kud mu a informacije ja neznam.

Savez ko savez da makar ulozi pare u Bilino Polje da se sredi/Uljepša stadion a ono danas na tv osim travnjak užas stolice su se izlizale od guzove, a da neko kaže da nema savez milion KM da uloži u stadiona je gluposti imaju oni pare koliko samo ogromne plate primaju plus mi nemamo dosta uslove koje druge države imaju i koje koštaju dosta i tu sparaju pare, drugo kad smo se plasirali na SP bezveze su izgradili novu zgradu za savez to apsolutno ništa nesluzi što se tiče budućnost reprezentacije već samo da ove idiote u savezu imaju ljepo radno mjesto, bolje bi bilo da su uložili u Bilino Polje ili bila šta drugo.

eto sve do zadnje godine dvije za svaki ciklus imali smo igrače i uvijek su neka nova imena sa pojavljivala, ali sad apsolutno ništa, uvijek je bilo neki novi dragulj se pojavio mada to bilo Pjanic, Dzeko, Salihamidzic itd ali sad katastrofa i to je ta posljedica što savez nije reagirao na vrijeme da uloži i pripremi strukturu koji bi nam hranio nove kvalitetne igrače.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 28 mar 2021, 03:14

Ima li gdje snimak tekme sa finskom da se pogleda

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 mar 2021, 09:54

Još danas smo prvi na tabeli. :kafa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 28 mar 2021, 10:53

Šta ovaj pužojed kenja?
Zar ga je toliko strah Gojaka i Cipetića? :kafa:
https://sportsport.ba/fudbal/didier-des ... nje/395044
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

emir_

Post Postao/la emir_ » 28 mar 2021, 11:11

Protiv Francuza moramo ici sa 3-5-1-1
Sehic
Todorevic, Ahmethodzic,Sanicanin,Hadzi.,Kolasinac
Cimi-Hadziahm
Pjanic-Gojak
Dzeko
4-IN-A-ROW

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 28 mar 2021, 11:14

emir_ je napisao/la:
28 mar 2021, 11:11
Sehic
Cimi-Hadziahm
Pjanic-Gojak
Dzeko
Nema od promjene formacije nista.
Pocet ce isti oni kao u Finskoj, mozda samo umjesto Gojaka Duljevic i to je to.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

emir_

Post Postao/la emir_ » 28 mar 2021, 11:20

JohnCleese je napisao/la:
28 mar 2021, 11:14
emir_ je napisao/la:
Sehic
Cimi-Hadziahm
Pjanic-Gojak
Dzeko
Finska nas je izbacivala s 3 pasa. Francuzi ce se igrati s nama ako ne promijeni. Vremena ima do srijede.
4-IN-A-ROW

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 28 mar 2021, 11:21

JonSnow je napisao/la:
28 mar 2021, 10:53
Šta ovaj pužojed kenja?
Zar ga je toliko strah Gojaka i Cipetića? :kafa:
https://sportsport.ba/fudbal/didier-des ... nje/395044
Ok je ako on prigovara UEFI zbog rasporeda, ali taman da igraju 10 utakmica u 10 dana opet bi nas rastavili na proste faktore sa cetvrtom ekipom koju izvedu :mrgreen:

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 28 mar 2021, 11:48

emir_ je napisao/la:
28 mar 2021, 11:20
JohnCleese je napisao/la:
28 mar 2021, 11:14
emir_ je napisao/la:
Sehic
Cimi-Hadziahm
Pjanic-Gojak
Dzeko
Finska nas je izbacivala s 3 pasa. Francuzi ce se igrati s nama ako ne promijeni. Vremena ima do srijede.
Ne kažem da nije tako i ne kažem da mozda drugačiji sistem igre ( recimo taj sa tri stopera) ne bi dao bolji rezultat.
Znam samo da u nedostatku selektora u ova tri dana Rahimic i Musa nece raditi tako radikalne stvari pa da se ne nadamo bezveze.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

600
Kontakt:

Post Postao/la 600 » 28 mar 2021, 11:56

Dzaba pisete formacije i sta je bolje i kako bi bilo najbolje jer znate kao i ja da selektor bilo koji da je kod nas ima drugaciju viziju i da ce uvijek staviti igrace i formaciju kakva nama ne pase
Keep calm and say out loud MIA SAN MIA

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 28 mar 2021, 11:59

Vettel5 je napisao/la:
28 mar 2021, 01:26
Nešto ovako, da imamo potencijal u napadu i u vezi, odbrana nam je svakako pretanka. Na desnom beku bih prije Cipetića jer je manje zlo od Todora. Sa 4 nazad se mora igrati jer smo k'o švicarski sir. Pjanić zadnji vezni da to reguliše i iznosi fino, naprijed Krunić i Gojak koji svakako imaju talenat, treba tu još vremena njima. Napadački trojac ne treba puno komentarisati, kladim se da bi mogli bilo kome dati gol iz ove grupe.
Višća kakav god da je, meni je drag. Uz to bih ovdje mjenjao po malo sa Saničaninom na štopera i što neko napisa Vrančića u vezu.

Btw. šta je sa Đurića, nisam u toku kad je on u pitanju.

slika
Brate moj izvini što ću ovo reći, ali izgleda da ti nisi pogledao Pjanićevu nijednu utakmicu u zadnje vrijeme. Sa njim kao zadnjim veznim mi propadamo ko žeton, još si ga samog stavio, nema dalje...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 mar 2021, 12:16

Budimo realni, mi ćemo Francuze dobiti ali ćemo zato od Kazahstana izgubiti ali koga boli briga dobit ćemo Francuze: :bih:

Odbrana mora biti bolja, protiv Finske Saničanin i Hadžikadunić nisu imali neku veliku podršku ostalih igrača pogotovo bekova i prvenstveno Todorovića. Pukki nam je mogao (i trebao) dati još 2 gola.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

head88
Kontakt:

Post Postao/la head88 » 28 mar 2021, 12:39

Jedins i prava istina sto se tice Pjanica je ta da on nema skime igrati u vez. Pape je jedino njega znao ukombinovati u formaciju i odigrao je u njegovom mandatu najbolje utakmice. Iza toga na prste jedne ruke mozemo nabrojati utakmice u kojima je igrao kako moze i umije...Rahimic je sve rekao iskreno i bez dlake na jeziku. To je tako i kad se svi pomirimo i shvatimo onda cemo bod u gostima protiv reprezentacija tipa Finske gledati kao dobar rezultat a ne kao kiks.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 mar 2021, 12:49

h1a2s3o4 je napisao/la:

De malo.

Sve sto si naveo treba uraditi po hitnom postupku. Podici glas, j3bati im mater, vrijedjati na svakom koraku, a kao krajnji potez i suspenzovati (ne mozes reci ukinuti) reprezentaciju na neki period dok se korjenito ne promijene stvari. I sve bi bilo osnovano, opravdano i razlozno, jer upravo takav nacin je podigao reprezentaciju na visi nivo barem na neko vrijeme.

Ti ne znas za j3benu pobjedu, padas na rang listi drsticno, u 4. si sesiru covjece, biras nekog Peteva za selektora i nestrucan strucni stab (to je jos i manji problem kad bi se radilo kvalitetno i objektivno) koji u medije izlazi sa oprecnim izjavama, nelogicnim i svima jasno da mulja, pozivaju se sumnjivi igraci i ne pozivaju igraci koji igraju redovno u svojim klubovima (ovdje opet dolazimo do izbora selektora i nacina vodjenja reprezentacije), ne mijenja se nista u samoj igri iako igra i rezultati govore za sebe - da se mora mijenjati i formacija, i selekcija igraca i sve ostalo. Dakle, kada ne ide na lijep nacin, onda si prinudjen ici na ruzan.

Meni je samo zao citati kako opravdavate sve to, kako dajete podrsku urusavanju reprezentacije i krijete se iza toga pricom o davanju podrske zbog ljubavi. To nije ljubav druze. Ako imas sestru i muz je tuce stalno, zlostavlja je, u modricama je cesto vidjas a ne reagujes jer oni su odrasli i vole se, onda ti ne cinis uslugu sestri, ne zelis joj dobro ako ne reagujes prvo na lijep nacin, a onda ili prijavis joj muza ili ga istuces svaki put kad i on tvoju sestru.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 28 mar 2021, 12:59

Sehic
Cipetic, Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Civic (odlican protiv Finaca)
Pjanic, Cimirot, Krunic
Menalo, Džeko, Stevanović

Bolje nemamo

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 28 mar 2021, 13:53

Mbappé na klupi protiv Kazahstana, čuva ga za srijedu :kafa:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 28 mar 2021, 13:57

Jel se moze izbaciti ovaj nadimak zmajevi,kad procitam ili cujem osipam se.. kakvi zmajevi jajare obicne
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 28 mar 2021, 14:01

harry_90 je napisao/la:
28 mar 2021, 13:57
Jel se moze izbaciti ovaj nadimak zmajevi,kad procitam ili cujem osipam se.. kakvi zmajevi jajare obicne
Poslali smo zahtjev upravo u NSBiH, mvp, a i licno marjanu, pa cemo vidjeti

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.