Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko bodova očekujete?

Anketa je završila: 20 apr 2021, 17:18.

0
66
26%
1
65
25%
2
15
6%
3
57
22%
4
35
14%
6
20
8%

Ukupno glasova: 258

hurem
Kontakt:

Re: Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)

Post Postao/la hurem » 28 mar 2021, 00:10

Maestro je napisao/la:
28 mar 2021, 00:07
Hureme brate kako niko nije kriv kod prvog gola Pukkija. Pa kako smo ga onda bolan primili? :D
Poenta je da nisu isključivi krivci ni Civic ni Sanicanin, a smatraju se isključivim krivcima...

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 28 mar 2021, 00:11

Ja shvacam da nema ogromnog kvaliteta kod nas, ali brate nema ni taktike. Nema plana kako uci u utakmicu, nema de ovako de ovaj ovo.
Dodajemo do slobodnog igraca i tako u krug, ako se probije po krilu probije. Pa onda na centarsut i kud koji mili moji.
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 28 mar 2021, 00:12

Maestro je napisao/la:
Hureme brate kako niko nije kriv kod prvog gola Pukkija. Pa kako smo ga onda bolan primili? :D
Pa zar nije napisao ?
hurem je napisao/la:
27 mar 2021, 23:47

Da, Civic je odigrao više nego korektno protiv Finske...ništa slabije od 90% Seadovih utakmica u dresu reprezentacije...ali hajmo ga pljuvati.
Još 1x ću podvuci da kod prvog gola nije kriv i da je imao vrlo dobru kretnju najprije pokrivsi Pukkija koji je sam ulijetao unutra a zatim izavsi na beka koji je ostao sam i dobio loptu jer Krunic ili ko vec nije pratio dobro igru i zatvarao, pokrivao protivničke igrace...Sto se tice vraćanja unazad prilikom napadanja protivnickog beka, u istoj situaciji 90% bekova se na sličan način vraća unazad...i da snosi dio krivice to je opet sitno ali mrzitelji (opet ću upotrijebiti taj izraz) će ga okriviti kao isključivog krivca, naravno.
Dakle, odigrao sasvim korektnu utakmicu. Ne mogu zamisliti da bi Kolasinac odigrao ista bolje i to je ključno u cijeloj priči.
Nije imao podršku krila. Sto smo vidjeli da je večeras Duljevic OK radio.

Finci nas jednom dugom loptom izbacili.
Zadnja izmjena: h1a2s3o4, dana/u 28 mar 2021, 00:14, ukupno mijenjano 1 put.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 28 mar 2021, 00:13

Maestro je napisao/la:
kriv kolasinac:-)
nisu krivi civic i sanicanin:-)

kaze brat ne mogu zamisliti kolasinca da odigra ista bolje...ok.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 28 mar 2021, 00:17

Ljudi vi mozete ove igrace postavit kako hocete,ni jedna nam formacija nece pomoc... Momci jednostavno nemaju kvalitet.. Pa kod Ćire je desnog beka znao igrati Ibričić pa i Zahirović protiv Portugala je isto tako igrao desnog beka,kad je bilo 0:0 u Zenici... Jahić nam znao igrati lijevog beka kao i Salihović.. od Musića i Salihamidžića nemamo bekove,Mujdzu smo imali ali povreda ga unazadila... Berberovića ne bi komentarisao... Sad je samo fazon sto vise nemas igraca tipa Vranjesa ili Papca pa ti moze pokriti i stopera i beka i odmah to na nesto lici... S ovim bekovima ne mozemo nista nikome...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 28 mar 2021, 00:19

Šta mislite kad bi ovako igrali.

slika
Zadnja izmjena: SanaBosna, dana/u 28 mar 2021, 00:23, ukupno mijenjano 2 puta.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 28 mar 2021, 00:22

h1a2s3o4 je napisao/la:
28 mar 2021, 00:12
Maestro je napisao/la:
Pa zar nije napisao ?
hurem je napisao/la:
27 mar 2021, 23:47

Da, Civic je odigrao više nego korektno protiv Finske...ništa slabije od 90% Seadovih utakmica u dresu reprezentacije...ali hajmo ga pljuvati.
Još 1x ću podvuci da kod prvog gola nije kriv i da je imao vrlo dobru kretnju najprije pokrivsi Pukkija koji je sam ulijetao unutra a zatim izavsi na beka koji je ostao sam i dobio loptu jer Krunic ili ko vec nije pratio dobro igru i zatvarao, pokrivao protivničke igrace...Sto se tice vraćanja unazad prilikom napadanja protivnickog beka, u istoj situaciji 90% bekova se na sličan način vraća unazad...i da snosi dio krivice to je opet sitno ali mrzitelji (opet ću upotrijebiti taj izraz) će ga okriviti kao isključivog krivca, naravno.
Dakle, odigrao sasvim korektnu utakmicu. Ne mogu zamisliti da bi Kolasinac odigrao ista bolje i to je ključno u cijeloj priči.
Nije imao podršku krila. Sto smo vidjeli da je večeras Duljevic OK radio.

Finci nas jednom dugom loptom izbacili.
Tacno ono sto govorim cijelo vrijeme da odbrana ostaje sama jer nema podrske iz veznog reda. Krivci tog gola su svi na toj strani. Krunic/Gojak prvi jer koji god je bio zaduzen za krilnu poziciju nije pratio protivnika koji sam prima tu loptu i ide na Civica. A onda poslje odbijenice od stative kasne Civic i Sanicanin i Pukki ima vremena da smjesti loptu u gol. Naveo je Hurem izostanak pomoci iz veznog reda. I slazem se tu. Jer smo isto imali i sa druge strane. Ali izostavlja drugi dio gdje poslje odbijenice itekako Civic i Sanicanin imaju svoj udio. I to nema nikakve veze za mrznjom nego je cinjenica.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 28 mar 2021, 00:26

babino je napisao/la:
28 mar 2021, 00:13
Maestro je napisao/la:
kriv kolasinac:-)
nisu krivi civic i sanicanin:-)

kaze brat ne mogu zamisliti kolasinca da odigra ista bolje...ok.
Opet ću ponoviti. Civic je odigrao sasvim korektnu utakmicu i u najmanju ruku u rangu 90% Seadovih utakmica u dresu reprezentacije. Sta hoću reći - da Seo mora puno bolje a ne u rangu Civica. To je nepobitna činjenica. Civica većina ne voli i svaki slabiji potez umjesto praska postaje stablo u oku.
...
U trenutku upućivanja dijagonale prema beku, Civic se nalazi faktički sam između 3 protivnička igraca ili ako hocete trojica najbližih igraca su mu bili FINCI, niti jedan njegov saigrac. Nikakvu ISPOMOC ni krilnog ni veznog igrača nema. Situacija u tom trenutku je 5 Finaca na 4 naša igrača.
Prilikom suta i pogađanja prečke situacija je 5na5 ili 6na6 u našem 16-ercu...hej, Jel to normalno - pa nisu ljudi korner izvodili.
A pazi sada ovaj detalj - u trenutku kada lopta pogađa prečku, Todorović i Dennis ostaju sami protiv cetverice...2 protiv 4...i onda se cudimo sto je pao gol. Sanicanin prethodno pokušao izblokirati udarac i promijenio je smjer lopti koja je pogodila prečku.
Najlakše je oblatiti.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 28 mar 2021, 00:47

SanaBosna je napisao/la:
28 mar 2021, 00:19

slika
Ovo super izgleda. Seo je nažalost neupotrebljiv na lijevom beku, valjda se i Mume dohafiza i eto ok ekipe.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 28 mar 2021, 00:52

hureme, djeca nam se smiju, moj hureme.
naravno da su za blatiti, svi redom..ti evo vec 2 god branis sve zivo, pravdas, dajes druge sanse...pogledaj bolan te rezultate koje je neko vecars zakacio...
slobodno dodaj tu i naredna 2 poraza sa francuzima...ljepota, sve super, sve extra..
dajmo tuti i vici jos koju sansu..

kakva je to logika od ovog ne ocekujem nesto kao od onog, pa nisam ni razocaran..
ne trebamo onda biti razocarani ni rezultatima..eto losi smo, dijaspora nije dobra kao ranije, idemo probati ukrasti 3.mjesto od finaca i tjt.

samo ima jedan belaj, ti finci su na euru, mi ih pustili tamo a nisu i ne bi smjeli da budu ispred nas u grupi.
nas razvali prosjecan napadac iz championshipa a mi smo toliko 'losi' da ne zovemo igrace koje imamo u toj ligi.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 28 mar 2021, 00:54

Hej zivote
slika
Place mi se

Vettel5
Kontakt:

Post Postao/la Vettel5 » 28 mar 2021, 00:55

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
28 mar 2021, 00:47
SanaBosna je napisao/la:

slika
Ovo super izgleda. Seo je nažalost neupotrebljiv na lijevom beku, valjda se i Mume dohafiza i eto ok ekipe.
Ofanzivno odlično, defanzivno nula bodova, Farski Otoci bi nam dvicu zabili. Trebalo bi nekoga još u špic gurnuti sa Džekom, poznato je da smo bili najatraktivniji kad smo igrali sa dva špica - Ibišević, Džeko.

Nazad moraju biti četvorica jer mi nismo dovoljno kvalitetni ni u odbrani ni u vezi da bi mogli ovako riskirati.
"Osvajao sam titule jer sam dodavao gas tamo gdje su drugi kočili."

M.SCHUMACHER

Greatest of all time.

☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Opijum
Kontakt:

Post Postao/la Opijum » 28 mar 2021, 00:59

Presušilo je iz vana sto je valjalo, i sad se vracamo na fabricke postavke. Ovo je odlicno u kakva rezultatska i rangirana **** cemo tek da upadnemo kroz par godina. Dovoljno je pogledat ublehase u savezu koji nam kroje fudbalsku sudbinu i to je to, jadni mi i zalosni. Najvise mi je zao vas koji se nervirate i sebi pritisak dizete radi ovoga. Cuvajte se, nije vrijedno. Poz
Vico, moze li liga po pola?

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 28 mar 2021, 01:01

Nešto kontam, do sad svaku generaciju koje smo imali od 95 do 2018/19 imali jako kvalitetne igrače najmanje 3-4 za svaki ciklus kvalifikacije

Hasagic, Salihamidzic, Konjic, Hibic, Kodro, Bolic, Baljic, Barbarez, Papac, Misimovic, Bajramovic, Rahimic, Spahić, Ibisevic, Pjanic, Dzeko, Lulic, Salihovic, Mujdza, Medunjanin, Muratovic, Muslimovic, Music, Varesanovic,

i jos oni koji nisam naveo,

ali sad kad gledam nikad gora situacija što se tiče budućnost.

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 28 mar 2021, 01:05

Ako ne dobijemo Francusku na Grbavici, ono što je raditi je sljedeće:

1. Praviti sistem za EP plasman
a) tražiti desnog i lijevog beka spremnog da igra idućih 5 godina na visokom nivou da nosi kvalitet i sigurnost.
b) stvoriti igraca koji će u veznom redu vezati, trčati i preuzimati odgovornost (pod uslovom da će Pjanić igrati iduće kvalifikacije).
c) Promovisati napadača koji će dobiti povjerenje od navijača sa osjećajem za gol, jer nemamo kalibar kao Džeko.
d) Zahvaliti se Višći i Kolašincu za sve, položiti nade da se nađe brzo krilo, tehnički sposobniji od prvog, i ispuniti cilj pod a).
e) Ne forsirati igračima neprirodne pozicije i graditi klupu
2. Držati formaciju sa igračima na prirodnim pozicijama.
a) imati uvijek jasnu defanzivnu i ofanzivnu formaciju u kojoj će igraci znati svoje uloge na terenu
b) Donijeti strategiju fudbalske reprezentacije koji stil ćemo gajiti, kakvu vrstu fudbala želimo igrati (sjetite se papeta kao selektora, znao je šta radi, jasno je rekao da se mi ne znamo braniti, pa smo napadali Francusku, pa Brazil, pa se nadigravali sa Argentinom). On je to zvao za gol više.
c) igrači na klupi trebaju se stvarati, da tačno zna ko ulazi u kojem omjeru snaga i trenutku.

*Nužnost je u ovom periodu imati mentalnu podršku psihologa, reprezentacija koja je bez pobjede godinu i po mora imati individualne i timske energizere sa terapeutima.

Disklejmer: Ne vjerujem da ćemo bod otkinuti Francuzima, ali navijački se nadam pobjedi.

Ovo su stvarno nužne stvari koje moramo početi graditi ima tu price i o rebrandingu reprezentacije. Može se početi sa dresovima, vratiti bijelu garnituru sa plavim sorcem kroz rebranding. Postavljati video isječke sa lijepim trenucima. Savezu treba publicista, tačno znam kako se to radi. Trebaju spretni novinari, Savez treba otvoriti prostor kritikama za selektora (ne ovako provincijalno kako ga napadaju sad novinari), već dijalog u kojem će se analizirati situacije, propratiti izbori selektora i potezi određenih igrača na terenu.
Zadnja izmjena: KarlMarx, dana/u 28 mar 2021, 01:11, ukupno mijenjano 5 puta.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 28 mar 2021, 01:06

SanaBosna je napisao/la:
28 mar 2021, 01:01
Nešto kontam, do sad svaku generaciju koje smo imali od 95 do 2018/19 imali jako kvalitetne igrače najmanje 3-4 za svaki ciklus kvalifikacije

Hasagic, Salihamidzic, Konjic, Hibic, Kodro, Bolic, Baljic, Barbarez, Papac, Misimovic, Bajramovic, Rahimic, Spahić, Ibisevic, Pjanic, Dzeko, Lulic, Salihovic, Mujdza, Medunjanin, Muratovic, Muslimovic, Music, Varesanovic,

i jos oni koji nisam naveo,

ali sad kad gledam nikad gora situacija što se tiče budućnost.
Nama nema spasa. Takvo je neuređenje u BiH da nakon Daytona tek sad dobijamo činjenično stanje dokumenta koji je potpisan.

Opstrukcije na svakom koraku, neuređen Savez u kojem otpad iz sva tri tora ne radi ništa da uredi terene, loše ekonomsko stanje u državi, nedovoljno novca u sportskim subjektima, nedovoljna sigurnost u državi za ulazak stranog kapitala u fudbalske klubove itd.

Mi bez jakog domaćeg prvenstva ćemo samo nazadovati, a mi nemamo niti jedan preduslov da se razvije naša liga.

Bojim se da ćemo se jednog dana i mi Bošnjaci umoriti od ovakve Bosne, države koja ovakvim stanjem u svakom aspektu života vlastite građane tjera da idu u strane zemlje, a sport ostavlja na marginama društva.

Teško nama, šta će biti tek za 30 godina kad sva omladina ode, a koga god znam (makar u Krajini) planira otići vani.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 28 mar 2021, 01:10

Mitrović 26 godina, 62 nastupa, već 39 golova za Srbiju. :shock:

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 28 mar 2021, 01:16

Vettel5 je napisao/la:
28 mar 2021, 00:55
KrajisnikBosnjak je napisao/la:
28 mar 2021, 00:47
SanaBosna je napisao/la:

slika
Ofanzivno odlično, defanzivno nula bodova, Farski Otoci bi nam dvicu zabili. Trebalo bi nekoga još u špic gurnuti sa Džekom, poznato je da smo bili najatraktivniji kad smo igrali sa dva špica - Ibišević, Džeko.

Nazad moraju biti četvorica jer mi nismo dovoljno kvalitetni ni u odbrani ni u vezi da bi mogli ovako riskirati.
Gledam dosta ljudi žele da igramo 3-5-2 jer za sad to je najbolja formacija za igrače koji imamo na raspolaganju što se reprezentacije tiče, a ovo sam nekako postavio 3-6-1 ili 3-2-4-1 kako god, Hadziahmetovic i Kolasinac su tu da pomognu odbrani kad treba da prekidaju kontre itd, jest što kažeš da nam je odbrana tanka ali po ovom spisku sa ovim igračima kad vidim Todorovica i Civica povraća mi se kao da igramo sa igrač manje, a pogotovo Todorovica momak fizički nije nimalo jak da bi igrao u odbrani čak protiv finske nemogu se sjetiti igrača ali Todorovic pored njega ispao ko štrumpf ovaj malo ga gurne i odleti ko avion sa piste.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 28 mar 2021, 01:25

Ovi što govore i opisuju kako i koliko nam je stanje loše i koliko smo zapali u krizu, jel vi stvarno mislite da to drugi ljudi ne vide?
Jel vi mislite da mi to svi ne vidimo ?
OK, kosntatovali smo da je loše. I, šta sad ?
Jel treba svima otici psovati sve po spisku? Mozemo probati, nije da nismo. Ali to nije rješenje.
Jel treba vrijeđati svakog? Mozemo i to, ali opet. To nije rješenje.

Pa nemojte širiti defetizam. Pa šta treba, da ukinemo skroz reprezentaciju i da se nikako više ne takmičimo? Ma dajte!
Eto jučer smo bilo na vrhu svijeta, pa sad smo toliko pali da je nemoguće da se vratimo.
De malo.

Prethodne kvalifikacije jesmo odigrali loše, u to nema nikakve sumnje.
Ali za ove rezultate sto je neko zalijepo da smo bez pobjede to je i do Lige nacije. Pa nismo 6 utamica igrali sa levatima, nego sa Poljskom, Nizozemskom i Italijom.
I to se nismo osramotili. Solidno je to bilo.

Ovo je jako talentovana generacija, ima potencijala da igra sa svima. I treba im dati vremana.

De mi navedite jednu veliku reprezentaciju tj. reprezentaciju iz prvog šešira kojoj smo mi u vrijeme Safeta ili Ćire "skinuli skalp"?
Nema niti jedna, 0 (slovima, nula). Zato de smirite malo strasti.

Vettel5
Kontakt:

Post Postao/la Vettel5 » 28 mar 2021, 01:26

Nešto ovako, da imamo potencijal u napadu i u vezi, odbrana nam je svakako pretanka. Na desnom beku bih prije Cipetića jer je manje zlo od Todora. Sa 4 nazad se mora igrati jer smo k'o švicarski sir. Pjanić zadnji vezni da to reguliše i iznosi fino, naprijed Krunić i Gojak koji svakako imaju talenat, treba tu još vremena njima. Napadački trojac ne treba puno komentarisati, kladim se da bi mogli bilo kome dati gol iz ove grupe.
Višća kakav god da je, meni je drag. Uz to bih ovdje mjenjao po malo sa Saničaninom na štopera i što neko napisa Vrančića u vezu.

Btw. šta je sa Đurića, nisam u toku kad je on u pitanju.

slika
"Osvajao sam titule jer sam dodavao gas tamo gdje su drugi kočili."

M.SCHUMACHER

Greatest of all time.

☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 14 gostiju.