The Ring (sve o boksu)
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: The Ring (sve o boksu)
Odličan fajterski vikend. U petak GGG bio, danas Ado i Hari, a onda Canelo v Smith sabahom spektakl. Da li ce ga Alvarez moci dohvatiti ili je ovaj put zagrizao previse?
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Kladionice dosta podcjenile Smitha, vrijedilo je probati staviti kakvu paru na njega. Mada očekujem da će Canelo da nađe način da dođe do pobjede.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Malo šta u sportu pruža veće zadovoljstvo nego gledanje Badr Harija kako gubi.
Jesi primjetio s glavne stranice sportsporta konstantno neki članci milijarda objava, lik konstantno gubi.Donnie Darko je napisao/la: ↑20 dec 2020, 01:28Malo šta u sportu pruža veće zadovoljstvo nego gledanje Badr Harija kako gubi.
Lakše nego što sam očekivao, Smith nikako nije iskoristio razliku u gabaritima.
Canelo
Canelo
Da mi je neko pričao da će Smitha ovako ko vreću iznabijati, ne bih vjerovao prije borbe. Znao sam da je bolji i da je favorit, ali ipak je bio niži 20 cm, a opet mu Canelo prolazio aperkatom i direktom, sve što sam očekivao od Smitha. 
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Nevjerovatno da je Canelo sa toliko manjim rasponom pogodio više jabova od Smitha...
-
Swanfilter
- Kontakt:
Gdje za pogledati Canela?
- ASD
- Kontakt:
Voditi meč jabovima je jako teško. Visina je potrebna ali nije jedini faktor. Mora se imati dobru vještinu pokreta, taktiku gdje i kad da ih plasiraš itd.
Klitschko je to bio doveo do savršenstva i laici su mislili da je to lako jer je visok.
Da Klitschko je to radio perfektno, nije mu se moglo prići, očekivao sam tako nešto od Smitha, mada ne u toj mjeri, ali on je lik koji je veliki za kategoriju u kojoj se bori pa je za očekivati da iskoristi tu prednost i poradi na toj borbi sa distance.
Naravno teško je protiv Alvareza koji je majstor eskiviranja i defanzive, genije.
A tek koliko je genije Floyd koji je na taj način pobijedio Canela.Fuerza je napisao/la: ↑20 dec 2020, 12:38Očekivao sam tako nešto od Smitha, mada ne u toj mjeri, ali on je lik koji je veliki za kategoriju u kojoj se bori pa je za očekivati da iskoristi tu prednost i poradi na toj borbi sa distance.
Naravno teško je protiv Alvareza koji je majstor eskiviranja i defanzive, genije.
- ASD
- Kontakt:
Ne umanjujem pobjedu ali je Canelo tad bio poprilično balav i sa 23 je išao na takvog protivnika. Ludost u boksu.Galion je napisao/la: ↑20 dec 2020, 12:47A tek koliko je genije Floyd koji je na taj način pobijedio Canela.Fuerza je napisao/la: ↑20 dec 2020, 12:38Očekivao sam tako nešto od Smitha, mada ne u toj mjeri, ali on je lik koji je veliki za kategoriju u kojoj se bori pa je za očekivati da iskoristi tu prednost i poradi na toj borbi sa distance.
Danas je Canelo bolji nego tada.
To svakako stoji, nepromišljen potez je to bio, ali sigurno korisno iskustvo. No Canelo ne bi ni trebao s njim bit u istoj kategoriji svakako, nije mi se sviđao dok se borio u Welteru i lakosrednjoj, pa čak je i za srednju jak, neka njega u super srednjoj. Najviše mu skidam kapu što je napao Kovaljeva 
- ASD
- Kontakt:
Zavisi kako se gleda na to.Galion je napisao/la: ↑20 dec 2020, 13:17To svakako stoji, nepromišljen potez je to bio, ali sigurno korisno iskustvo. No Canelo ne bi ni trebao s njim bit u istoj kategoriji svakako, nije mi se sviđao dok se borio u Welteru i lakosrednjoj, pa čak je i za srednju jak, neka njega u super srednjoj. Najviše mu skidam kapu što je napao Kovaljeva![]()
Neko ko boks gleda kroz prizmu pobjeda/porazi i taj niz nepobjedivosti (ne mislim lično na tebe), to je velika greška.
Za nas koji poštujemo hrabre boksere koji rizikuju i budu poraženi od boljih taj meč je bio veliki plus.
U hendikepuRajaz je napisao/la: ↑16 jan 2021, 21:28https://talksport.com/sport/boxing/6739 ... xing-news/
Fury hladno u 3 runde
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..
Michael Hunter i Filip Hrgović pristali na međusobni meč. Nakon što je Charles Martin zbog povrede morao otkazati meč sa Hunterom za obaveznog izazivača po IBF-u, isti je ponuđen Hrgoviću.
Ovo će biti Hrgoviću daleko najveći ispit do sad.
Ovo će biti Hrgoviću daleko najveći ispit do sad.
- ASD
- Kontakt:
Čeka li iko Povetkin-whyte? 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.