Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko bodova očekujete?

Anketa je završila: 20 apr 2021, 17:18.

0
66
26%
1
65
25%
2
15
6%
3
57
22%
4
35
14%
6
20
8%

Ukupno glasova: 258

ASD
Kontakt:

Re: Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)

Post Postao/la ASD » 27 mar 2021, 14:28

Maestro je napisao/la:
27 mar 2021, 14:26

Stavio ga na klupu. Ali do toga nebi doslo kad bi postavio formaciju kakva nam odgovara. Jer s rezultatima ide i motivacija.
Jer sta imamo od Dzeke ako nece se zalagati. Sta vise igrao je on protiv Finske sasvim oke. Ali nije on vise igrac koji moze se nositi sam sa dva stopera. 3-5-2 i staviti mu Demirovica pokraj. Odma ces imati drugog Dzeku.
Ne govorim o ovoj utakmici, niti o Džeki. Oni su nebitni, govorim o našem sistemu i mogućnostima.
Da ga klupiraš, vjerovatno bi imao ultimatum ili selektor ili Džeko.
Tako je to kod nas.
Kad shvatite da su ključni problem ove repke zvijezde u reprezentaciji i navijači koji su ih napravili zvijezdama, biće vam lakše svima.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 27 mar 2021, 14:30

Tako je to danas svugdje..sam Roberto KArlos je pricaod a su tjerali trenera ako im se ne svidi. Prvi vlasnik koji bude imo muda da otjera 6-7 igraca a ostavi trenera ce promijeniti sve
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 27 mar 2021, 14:32

hurem je napisao/la:
27 mar 2021, 14:12
Cuj uvijek sve isti igrači...pa sta su onda Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Demirovic, Prevljak, Amir H., Menalo, Loncar, Civic, Todorović, povratnik Stevanovic, povrijeđeni Koljic... nikada više promjena nismo imali nego kao posljednjih par godina...sta biste vi željeli, da dovedemo Halanda, SMS-a, Sanea, Mbappea...e pa gospodo oni nisu naši.
Cuj prosjek 28 - kao da je to neko mjerilo kada znaš da su zapravo jedino Dzeko i Sehic stari...te povratnik Stevanović...sve trojica i treba da budu tu a uz to kukate za starcima Begovicem i Vrancicem.
Jel' to treba da izbacimo Pjanica, Krunica, Kolasinca, Cimirota itd pa da smanjimo starosnu dob i ne gledamo uvijek iste igrace...ne kontam sta se želi kazati? Pričate kao da imamo tamo 10 mladih reprezentativaca koji bi odmah mogli uskočiti.
Jedini mladi igrači vrijedni pažnje u kontekstu A-selekcije jesu Gigovic i Gazibegovic s obzirom da kuburimo na poziciji desnog beka. Jedan bi mogao u prvih 11 mozda, drugi ne.
Petev OTKRIO Lovrica - niko od foruma 100% nije imao pojma ko je taj lik i sada nesto kao kukaju, bla bla i sl. Krajnje licemjerno.
Miske pričao s Gigovicem i odmah nestanu mrzitelji. Neki znaju samo da mrze i negativu prosipaju a kada treba pohvaliti nema ih.
Kada pogriješi Civic onda fuj, taraba, pljuvanje..
Kada pogriješi Kolasinac onda ih nema.
Kada pogriješi Sanicanin onda je menadžerski, neznalica, smoto...
Kada pogriješi Hadzikadunic onda neka mlad je...treba mu dati vremena.
A zapravo greška igrača iz dijaspore se mora više uzimati na zub.
Civic igra u Mađarskaoj i ne moze se porediti njegov kiks s kiksom Kolasinca(barclays premierligasa i bundesligasa)...sve naopako.
Dupli aršini uvijek bivali.
...
I ja sam bio za Barbareza ali koje su garancije da bi to bilo to - ma nema ih. Sve pretpostavka za pretpostavkom.

Petev petorazredni trener. Ok? - kakvi su to bili Sušić, Mesa, Robi...eto imali smo i prvorazrednog Bajevića pa ništa. Dajte čovjeku priliku. I ja sam bio za Barbareza ali moramo priznati da je najviše on sam kriv sto nije selektor (ništa nije uradio da zasluzi tu poziciju i tu treba biti realan, objektivan) i da stvarno počinje nervirati s dječijim postovima i ponašanjem.

Loši rezultati - kao da bi ih Begovic (ne bi ni branio svakako), Vrancic, Gazibegovic (velikim ?) klupirani Gigovic, svima do jučer nepoznati Lovric, tandem Dennis - Anel učinili boljim...možda ali to su sve nerealne pretpostavke.

...
I na kraju...kukali smo za promjenama. Dobili smo ih u mnogo većoj mjeri nego smo i očekivali: Vico i Petev - "stranci" obojica.
Promjene u Savezu se mogu zaboraviti na bar 10 godina dok se još koji AZMIR HUSIC ne instalira tamo..

...i da, ljudi i dalje misle da je DIJASPORA jaka kao prije 7,8 godina. Nema braco više Mujdze, Salihovica, Vedatora, Misimovica, Lulica, Medunjanina...dajte makar jednog sadašnjeg dijasporasa koji je na njihovom nivou?!
Takodjer...kod Mese nije bilo igrača iz PLBiH pa sta se desi?!
Zahirovic je bio jako bitna karika plasmana na SP2014. (7/10)
Itd.
Svaka cast
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 27 mar 2021, 14:32

ASD je napisao/la:
27 mar 2021, 14:21

Djelimično tačno ali i djelimičlno netačno.
Kaži mi konkrento. Kako bi ti kaznio Džeku kada nema dovoljnog zalaganja?
Onaj koji ga klupira vjerovatno završava svoju karijeru.
Nemaš ti šta da kažnjavaš Džeku, moraš proizvest ambijent u kom će Džeko dati barem optimum (ako ne maksimum). U kom će on igrače motivisat da igraju bolje, a ne u bit maneken Br.1.
Selektor kad dođe u situaciju da kažnjava jednog "Džeku", to je piši propalo.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 27 mar 2021, 14:32

Maestro je napisao/la:
27 mar 2021, 14:13
Pogledaj igrace koji su igrali pod Cirom. Pa te iste igrace da je vodio Petev, Robert itd ovdje bi pojedini kmecili kako nema kvaliteta. A Ciro otisao u baraz s tim igracima. Da nije Portugal tada bio vjerovatno se moglo otici na SP.
Nema sanse da su Supic, Berberovic, Nadarevic, Muratovic, Pandza, Radeljic bolji od sadasnji igraca. A to nam je pola ekipe bilo koji su tada igrali.
Pretjeruješ. Kakav se ovo mit stvorio, kao da su nam u prvoj postavi isključivo igrali igrači iz Premijer Lige BiH.

Tada je imao Salihovića (Bundesliga), Medunjanina (La Liga), Pjanića (Ligue 1), Bajramovića (Bundesliga), Ibiševića i Džeku koji su tada igrali fenomanlne sezone u Bundesligi, Spahića (Ligue 1), Rahimića (CSKA), Misimovića (Bundesliga).

Doslovno svemirski brod za ovo danas.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 27 mar 2021, 14:34

ASD je napisao/la:
27 mar 2021, 14:28
Maestro je napisao/la:
27 mar 2021, 14:26

Stavio ga na klupu. Ali do toga nebi doslo kad bi postavio formaciju kakva nam odgovara. Jer s rezultatima ide i motivacija.
Jer sta imamo od Dzeke ako nece se zalagati. Sta vise igrao je on protiv Finske sasvim oke. Ali nije on vise igrac koji moze se nositi sam sa dva stopera. 3-5-2 i staviti mu Demirovica pokraj. Odma ces imati drugog Dzeku.
Ne govorim o ovoj utakmici, niti o Džeki. Oni su nebitni, govorim o našem sistemu i mogućnostima.
Da ga klupiraš, vjerovatno bi imao ultimatum ili selektor ili Džeko.
Tako je to kod nas.
Kad shvatite da su ključni problem ove repke zvijezde u reprezentaciji i navijači koji su ih napravili zvijezdama, biće vam lakše svima.
Jasno je meni sve. Imamo slucaj gdje je otjeran Begovic. Ipak jedan od nasi bolji igraca u zadnji deset godina. Pa radi toga opet nije letio trener. Ali siguran sam da do toga i ne mora doci kod Dzeke. Jer ima on jos kvaliteta da igra u pravoj formaciji. Ali u ovom sistemu u kojem mi igramo on sam nema sanse u napadu. Zato trebamo postaviti sistem za sta imamo igrace i sto Dzeki lezi. Jer on jos moze golova davati.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 27 mar 2021, 14:36

hurem je napisao/la:
27 mar 2021, 14:12
Cuj uvijek sve isti igrači...pa sta su onda Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Demirovic, Prevljak, Amir H., Menalo, Loncar, Civic, Todorović, povratnik Stevanovic, povrijeđeni Koljic... nikada više promjena nismo imali nego kao posljednjih par godina...sta biste vi željeli, da dovedemo Halanda, SMS-a, Sanea, Mbappea...e pa gospodo oni nisu naši.
Cuj prosjek 28 - kao da je to neko mjerilo kada znaš da su zapravo jedino Dzeko i Sehic stari...te povratnik Stevanović...sve trojica i treba da budu tu a uz to kukate za starcima Begovicem i Vrancicem.
Jel' to treba da izbacimo Pjanica, Krunica, Kolasinca, Cimirota itd pa da smanjimo starosnu dob i ne gledamo uvijek iste igrace...ne kontam sta se želi kazati? Pričate kao da imamo tamo 10 mladih reprezentativaca koji bi odmah mogli uskočiti.
Jedini mladi igrači vrijedni pažnje u kontekstu A-selekcije jesu Gigovic i Gazibegovic s obzirom da kuburimo na poziciji desnog beka. Jedan bi mogao u prvih 11 mozda, drugi ne.
Petev OTKRIO Lovrica - niko od foruma 100% nije imao pojma ko je taj lik i sada nesto kao kukaju, bla bla i sl. Krajnje licemjerno.
Miske pričao s Gigovicem i odmah nestanu mrzitelji. Neki znaju samo da mrze i negativu prosipaju a kada treba pohvaliti nema ih.
Kada pogriješi Civic onda fuj, taraba, pljuvanje..
Kada pogriješi Kolasinac onda ih nema.
Kada pogriješi Sanicanin onda je menadžerski, neznalica, smoto...
Kada pogriješi Hadzikadunic onda neka mlad je...treba mu dati vremena.

A zapravo greška igrača iz dijaspore se mora više uzimati na zub.
Civic igra u Mađarskaoj i ne moze se porediti njegov kiks s kiksom Kolasinca(barclays premierligasa i bundesligasa)...sve naopako.
Dupli aršini uvijek bivali.
...
I ja sam bio za Barbareza ali koje su garancije da bi to bilo to - ma nema ih. Sve pretpostavka za pretpostavkom.

Petev petorazredni trener. Ok? - kakvi su to bili Sušić, Mesa, Robi...eto imali smo i prvorazrednog Bajevića pa ništa. Dajte čovjeku priliku. I ja sam bio za Barbareza ali moramo priznati da je najviše on sam kriv sto nije selektor (ništa nije uradio da zasluzi tu poziciju i tu treba biti realan, objektivan) i da stvarno počinje nervirati s dječijim postovima i ponašanjem.

Loši rezultati - kao da bi ih Begovic (ne bi ni branio svakako), Vrancic, Gazibegovic (velikim ?) klupirani Gigovic, svima do jučer nepoznati Lovric, tandem Dennis - Anel učinili boljim...možda ali to su sve nerealne pretpostavke.

...
I na kraju...kukali smo za promjenama. Dobili smo ih u mnogo većoj mjeri nego smo i očekivali: Vico i Petev - "stranci" obojica.
Promjene u Savezu se mogu zaboraviti na bar 10 godina dok se još koji AZMIR HUSIC ne instalira tamo..

...i da, ljudi i dalje misle da je DIJASPORA jaka kao prije 7,8 godina. Nema braco više Mujdze, Salihovica, Vedatora, Misimovica, Lulica, Medunjanina...dajte makar jednog sadašnjeg dijasporasa koji je na njihovom nivou?!
Takodjer...kod Mese nije bilo igrača iz PLBiH pa sta se desi?!
Zahirovic je bio jako bitna karika plasmana na SP2014. (7/10)
Itd.
Pronadji se Dodik.. :bih: :bih: !!
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 27 mar 2021, 14:37

Vucevich je napisao/la:
27 mar 2021, 14:32
Maestro je napisao/la:
Pogledaj igrace koji su igrali pod Cirom. Pa te iste igrace da je vodio Petev, Robert itd ovdje bi pojedini kmecili kako nema kvaliteta. A Ciro otisao u baraz s tim igracima. Da nije Portugal tada bio vjerovatno se moglo otici na SP.
Nema sanse da su Supic, Berberovic, Nadarevic, Muratovic, Pandza, Radeljic bolji od sadasnji igraca. A to nam je pola ekipe bilo koji su tada igrali.
Pretjeruješ. Kakav se ovo mit stvorio, kao da su nam u prvoj postavi isključivo igrali igrači iz Premijer Lige BiH.

Tada je imao Salihovića (Bundesliga), Medunjanina (La Liga), Pjanića (Ligue 1), Bajramovića (Bundesliga), Ibiševića i Džeku koji su tada igrali fenomanlne sezone u Bundesligi, Spahića (Ligue 1), Rahimića (CSKA), Misimovića (Bundesliga).

12 Nemanja Supić
4 Emir Spahic
5 Samir Muratović
6 Elvir Rahimić
10 Zvjezdan Misimovic
11 Edin Džeko
13 Safet Nadarevic
14 Vedad Ibiševic
15 Sejad Salihović
16 Sanel Jahić
17 Senijad Ibricic

Ćirina ekipa koja je bila skoro pa ravnopravna u Portugalu.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 27 mar 2021, 14:40

Maestro je napisao/la:
27 mar 2021, 14:09
Nismo ni prije imali puno takvi igraca. Pjanic jedino i to je to.
Cirina postava nije nista bila kvalitetnija ali se borilo i trcalo. I igrao je starac sistem za koji je imao igrace a ne sistem za koji nema igrace. Pa smo opet zavrsili kvalifikacije ispred belgije i turske. I u barazu parirali portugalu u lisabonu sa supicem, berberovicem, nadarevicem, muratovicem itd. Svi ti navedeni nisu nista bolji od krunica, ahmedhodzica, hadzikadunica, sanicanina itd.
Itekako je veliki dio do strucnog staba.
Ćiro je imao Misketa u prajmu. Čovjek imao 20 asistencija u jednoj sezoni Bundeslige. Mislim da je samo Kevin de Brujne imao više. Danas mi nemamo takvog igrača. Imao mlađahne Džeka, Ibiševića, Salihovića, koji su bili nosioci igre u svojim timovima.
Onda je imao jednog Rahimića, danas niko ni blizu njega po kvaliteti. Bio je Bešić one 3 utakmice na SP i još koju nakon toga i to je to.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 27 mar 2021, 14:41

Vucevich je napisao/la:
Maestro je napisao/la:

Imas ti i danas Krunica, Pjanica, Dzeku, Demirovica itd.
Ali si i tada imao ispodprosjecne igrace koji su igrali u prvi jedanest. A naveo sam ih. Pjanic je kod Cire bio na klupi. Medunjanin zaigrao u zadnoj baraz tekmi pod Cirom. Bajramovic odigrao maksimalno 2-3 utakmice.
Ibisevic pokidao ligamente tako da pola nije ni igrao.

Od ti igraca koje si naveo su igrali Dzeko, Misimovic, Spahic i Rahimic i Salihovic. Ostali dio ekipe su cinili ove sto sam ja naveo.
Ali si tada imao Ciru koji je znao sa istima. A ovi sada to nisu u stanju postaviti.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 27 mar 2021, 14:42

Maestro je napisao/la:
27 mar 2021, 14:41
Vucevich je napisao/la:
Maestro je napisao/la:

Imas ti i danas Krunica, Pjanica, Dzeku, Demirovica itd.
Ali si i tada imao ispodprosjecne igrace koji su igrali u prvi jedanest. A naveo sam ih. Pjanic je kod Cire bio na klupi. Medunjanin zaigrao u zadnoj baraz tekmi pod Cirom. Bajramovic odigrao maksimalno 2-3 utakmice.
Ibisevic pokidao ligamente tako da pola nije ni igrao.

Od ti igraca koje si naveo su igrali Dzeko, Misimovic, Spahic i Rahimic i Salihovic. Ostali dio ekipe su cinili ove sto sam ja naveo.
Ali si tada imao Ciru koji je znao sa istima. A ovi sada to nisu u stanju postaviti.
Druže, pobrojao si svemirske brodove, ne razumijem koja je poenta, samo ovih 5 igrača u prajmu je bilo dovoljno da budu kvalitetna ekipa.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 27 mar 2021, 14:44

Nemanja Supić
Džemal Berberovic
Boris Pandža
Safet Nadarevic
Emir Spahic
Senijad Ibricic
Sanel Jahić
Zvjezdan Misimovic
Samir Muratović
Edin Džeko
Zlatan Muslimovic

Ekipa koja je u Briselu razmontirala Belgiju 4-2

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 27 mar 2021, 14:49

Poenta je da mozes iz ovi igraca izvuci vise nego sto mi izvlacimo. Ali trebas znati.

Tuta Petrov

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 27 mar 2021, 14:50

DrFilgud je napisao/la:
27 mar 2021, 14:37
Vucevich je napisao/la:
Maestro je napisao/la:

12 Nemanja Supić
4 Emir Spahic
5 Samir Muratović
6 Elvir Rahimić
10 Zvjezdan Misimovic
11 Edin Džeko
13 Safet Nadarevic
14 Vedad Ibiševic
15 Sejad Salihović
16 Sanel Jahić
17 Senijad Ibricic

Ćirina ekipa koja je bila skoro pa ravnopravna u Portugalu.
Kako sam rekao, ta je ekipa osim Supića tri puta bolja od ove danas.

Jahić je bio sasvim dobar stoper, i nije ni bilo toliko bitno što su ti igrali Nadarević i Jahić jer si imao odličnog Spahića koji je bio lider u odbrani (to nemamo danas),

Tadašnji Hajduk je borio sa Dinamom do zadnjeg kola za titulu i Ibričić je bio ponajbolji igrač te ekipe tako da je opravdano igrao.

Rahimić je bio pravi DM koji je bio daleko bolji od bilo čega što imamo na toj poziciji danas.

Džeko i Misimović koji su malo prije toga vodili Wolfsburga do titule Bundeslige, i Ibišević koji je u sezoni 08/09 bio jedan od najboljih napadača u Njemačkoj.

Pa si imao i solidne igrače poput Salihovića i Bajramovića koji su tada igrali u Bundesligi.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 27 mar 2021, 15:01

Ne mogu se igraci iz dijaspore porediti kad su bili na vrhuncu karijere kao sa igracima koji su tek debitovali, i to se upravo radi. Pjanic npr uopste nije igrao neku ulogu kod Cire, i u prvim utakmicama je izgledao bezveze. Medunjanin isto tako u svom debiju, cak mislim da nije ni igrao neku bitnu ulogu za AZ Alkmaar. Salihovic je bio medju najboljim igracima, ali 2. Bundeslige kad je upisao debi za nasu A reprezentaciju, a cak je igrao i u 3. Bundesligi za isti klub. Misimovic je igrao za Bochum kad je tek upisao debi za nasu reprezentaciju. Ne kazem da ce ovi sad biti bolji ili losiji, nego nema smisla tako porediti. Ali jeste cinjenica da unazad nekoliko godina nemamo ni blizu isti broj igraca iz dijaspore. Jos to uparis sa slabijim igracima iz domace lige nego sto smo ranije imali, i dobijemo to sto imamo.

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 27 mar 2021, 15:06

čim ne postoji sistem u fudbalskom savezu i nema odgovarajućih ljudi za to. Možemo razgovarati lijepo ili negativno koliko god želimo rezultat ostaje isti. Petev trenutno nije imao bolju ponudu i prihvatio ju je. Naše kriminalno udruženje oko Saveza je previše škrto i pohlepno i nije tražilo odgovarajućeg trenera za to. Sta da drugacje očekujemo?

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 27 mar 2021, 15:07

Tristan10 je napisao/la:
27 mar 2021, 15:01
Ne mogu se igraci iz dijaspore porediti kad su bili na vrhuncu karijere kao sa igracima koji su tek debitovali, i to se upravo radi. Pjanic npr uopste nije igrao neku ulogu kod Cire, i u prvim utakmicama je izgledao bezveze. Medunjanin isto tako u svom debiju, cak mislim da nije ni igrao neku bitnu ulogu za AZ Alkmaar. Salihovic je bio medju najboljim igracima, ali 2. Bundeslige kad je upisao debi za nasu A reprezentaciju, a cak je igrao i u 3. Bundesligi za isti klub. Misimovic je igrao za Bochum kad je tek upisao debi za nasu reprezentaciju. Ne kazem da ce ovi sad biti bolji ili losiji, nego nema smisla tako porediti. Ali jeste cinjenica da unazad nekoliko godina nemamo ni blizu isti broj igraca iz dijaspore. Jos to uparis sa slabijim igracima iz domace lige nego sto smo ranije imali, i dobijemo to sto imamo.
Talent i kvalitet su usko povezani, ono što dijeli talentovanog igrača da dostigne svoj potencijal je kontinuitet.

Trenutno za ovu ekipu možeš samo za Anela reći da ima potencijal.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 27 mar 2021, 15:08

Harise je napisao/la:
27 mar 2021, 15:06
čim ne postoji sistem u fudbalskom savezu i nema odgovarajućih ljudi za to. Možemo razgovarati lijepo ili negativno koliko god želimo rezultat ostaje isti. Petev trenutno nije imao bolju ponudu i prihvatio ju je. Naše kriminalno udruženje oko Saveza je previše škrto i pohlepno i nije tražilo odgovarajućeg trenera za to. Sta da drugacje očekujemo?
Normalno da nije Petev imao boljih ponuda, i to govori o njegovom kvalitetu. Odbio bi nas ko Akrapovic da je stigla ponuda. Stigla ponuda od CSKA Sofije, **** te ko da je CSKA Moskva.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 27 mar 2021, 15:11

Vucevich je napisao/la:
27 mar 2021, 14:50

Kako sam rekao, ta je ekipa osim Supića tri puta bolja od ove danas.

Jahić je bio sasvim dobar stoper, i nije ni bilo toliko bitno što su ti igrali Nadarević i Jahić jer si imao odličnog Spahića koji je bio lider u odbrani (to nemamo danas),

Tadašnji Hajduk je borio sa Dinamom do zadnjeg kola za titulu i Ibričić je bio ponajbolji igrač te ekipe tako da je opravdano igrao.

Rahimić je bio pravi DM koji je bio daleko bolji od bilo čega što imamo na toj poziciji danas.

Džeko i Misimović koji su malo prije toga vodili Wolfsburga do titule Bundeslige, i Ibišević koji je u sezoni 08/09 bio jedan od najboljih napadača u Njemačkoj.

Pa si imao i solidne igrače poput Salihovića i Bajramovića koji su tada igrali u Bundesligi.
Rahimić jedva da je igro za CSKA te sezone, Ibišević se tek vratio nakon teške povrede, Ibričić igro desnog wing beka, što nikad prije ni poslije nije igro...a s druge strane su stajali Ronaldo i Portugal.
Nebitno, poenta je da je to bio jedan ispodprosječan igrački kadar, koji je igrao značajno iznad nivoa individualnog kvaliteta.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 27 mar 2021, 15:17

tadasnji hajduk je bio isto tako jadan kao i tadasnji dinamo i kompletna tadasnja cro liga, neuporediva sa ovom danas

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 74 gosta.