Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko bodova očekujete?

Anketa je završila: 20 apr 2021, 17:18.

0
66
26%
1
65
25%
2
15
6%
3
57
22%
4
35
14%
6
20
8%

Ukupno glasova: 258

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Re: Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 27 mar 2021, 13:56

Maestro je napisao/la:
27 mar 2021, 13:53
ASD je napisao/la:
27 mar 2021, 13:48
Pišeš gluposti Filgurde i daješ opravdanje igračima za nezalaganje.
Nema to veze ko je selektor, ko je na čelu saveza, ko je selektor ili ko čistačica u hotelu. Tvoje je da daješ maksimum i da se ponašaš profesionalno.

Gledali smo futsalere neki dan, koji su pod istim tim savezom. Svima njima je isto Vico Predsjednik, ali su momci skakali na glavu i protiv kvalitetnijih od sebe ako treba da se plasiraju na prvenstvo.
odabir igraca i nestrucnost „strucnog staba“. Tri pune godine formacija za koju nemamo igrace se gura. Treci selektor vec. Mi na forumu vidimo da nam to ne lezi a oni ko budale guraju. Nije samo do igraca.
Druže, najbolji igrač nam je squad player Milana. Kvalitet i profil igrača je odron, tu nikakve formacije ne pomažu.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 27 mar 2021, 13:58

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
27 mar 2021, 13:56
Maestro je napisao/la:
ASD je napisao/la:
27 mar 2021, 13:48
Pišeš gluposti Filgurde i daješ opravdanje igračima za nezalaganje.
Nema to veze ko je selektor, ko je na čelu saveza, ko je selektor ili ko čistačica u hotelu. Tvoje je da daješ maksimum i da se ponašaš profesionalno.

Gledali smo futsalere neki dan, koji su pod istim tim savezom. Svima njima je isto Vico Predsjednik, ali su momci skakali na glavu i protiv kvalitetnijih od sebe ako treba da se plasiraju na prvenstvo.
odabir igraca i nestrucnost „strucnog staba“. Tri pune godine formacija za koju nemamo igrace se gura. Treci selektor vec. Mi na forumu vidimo da nam to ne lezi a oni ko budale guraju. Nije samo do igraca.
Druže, najbolji igrač nam je squad player Milana. Kvalitet i profil igrača je odron, tu nikakve formacije ne pomažu.
Pomazu pomazu. Ali za to treba strucan stab. Jasno je meni da mi ne mozemo sa francuzima. Sasvim jasno ali sistem da imamo mozes dosta nedostataka popuniti. Samo treba znati a nas stab to nije u stanju.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 27 mar 2021, 14:01

Maestro je napisao/la:
27 mar 2021, 13:58
Maestro je napisao/la:
Pomazu pomazu. Ali za to treba strucan stab. Jasno je meni da mi ne mozemo sa francuzima. Sasvim jasno ali sistem da imamo mozes dosta nedostataka popuniti. Samo treba znati a nas stab to nije u stanju.
Igrači su nekvalitetni, bezvoljni i lijeni.

Ukupno 0 u23 igrača evropskog kvaliteta nemamo.
⚜️~⚜️~⚜️

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 mar 2021, 14:04

Upravo. Kvalitet je jako mali, i naša jedina šansa da se nešto napravi je da igrači skaču na glavu za svaku loptu, bez ijednog povlaštenog igrača.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 27 mar 2021, 14:05

Vucevich je napisao/la:
27 mar 2021, 13:50
DrFilgud je napisao/la:
27 mar 2021, 09:48
Imamo petorazrednog trenera, postavljenog lažima, napravio je ekipu igrača sa prosjekom 28 godina, kojima se ne igra jer i sami vide dokle je to sve došlo.
(Ne)kvalitet je manji problem, veći problem su nezaleganje, nedostatka motiva i vjere u reprezentaciju, prouzrokovani nestručnošću, korupcijoma, javašlukom.
Uz dužno poštovanje prema manjem broju iskrenih navijača, ovu reprezentaciju uglavnom podržavaju kriminalci iz saveza, menadžeri, plaćeni novinari, navijači propalih bh klubova koji mrze dijasporu...dakle sve najgore u bh fudbalu.
Ono što vidimo na terenu je produkt tih stvari, a ne nedostatka kvaliteta. Ima puno nekvalitetnijih reprezentacija od BiH (Finska, Makedonija) koje djeluju kompaktno, organizovano i postižu rezultate u skladu ili iznad objektivnih mogućnosti.
Da li možeš objasniti po čemu je to Makedonija "puno nekvalitetnija" od BiH? Bardhi, Elmas i Alioski bi najvjerovatnije bili među našim najboljim igračima.
Nije Makedonija puno nekvalitetnija, nego se nalazi među puno nekvlitetnijih ekipa, koje igraju optimalno i iznad realnog kvaliteta :)

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 27 mar 2021, 14:06

Pa kako onda Finska zavrsi na Europskom a mi ispali od nje gotovo direktno?
Kvalitet nije sigurno jedini razlog.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 27 mar 2021, 14:06

27 mar 2021, 14:01
Maestro je napisao/la:

Ako nemamo 0 u23 igrača evropskog kvaliteta, koliko onda imamo? :kafa:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 27 mar 2021, 14:06

Ako je petev petorazredni trener, kojem razredu onda pripada barbarez?
Pitam za jarana :urnebes:
naprijed rejal

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 27 mar 2021, 14:06

Taman sansa da nekog pobijedimo danas i zaustavimo pad na FIFA ljestvici i izazovemo bar neko postovanje u svijetu a ono ce igrati druga postava koja ne moze dobiti ni Ilijas. A protiv Francuza cemo svakako zijaniti...

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 27 mar 2021, 14:09

Nismo ni prije imali puno takvi igraca. Pjanic jedino i to je to.
Cirina postava nije nista bila kvalitetnija ali se borilo i trcalo. I igrao je starac sistem za koji je imao igrace a ne sistem za koji nema igrace. Pa smo opet zavrsili kvalifikacije ispred belgije i turske. I u barazu parirali portugalu u lisabonu sa supicem, berberovicem, nadarevicem, muratovicem itd. Svi ti navedeni nisu nista bolji od krunica, ahmedhodzica, hadzikadunica, sanicanina itd.
Itekako je veliki dio do strucnog staba.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 27 mar 2021, 14:11

xinxee je napisao/la:
27 mar 2021, 14:06
27 mar 2021, 14:01
Maestro je napisao/la:

Ako nemamo 0 u23 igrača evropskog kvaliteta, koliko onda imamo? :kafa:
Zelio sam editovat, ali reko hajde, shvatamo poentu.
⚜️~⚜️~⚜️

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 27 mar 2021, 14:12

Cuj uvijek sve isti igrači...pa sta su onda Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Demirovic, Prevljak, Amir H., Menalo, Loncar, Civic, Todorović, povratnik Stevanovic, povrijeđeni Koljic... nikada više promjena nismo imali nego kao posljednjih par godina...sta biste vi željeli, da dovedemo Halanda, SMS-a, Sanea, Mbappea...e pa gospodo oni nisu naši.
Cuj prosjek 28 - kao da je to neko mjerilo kada znaš da su zapravo jedino Dzeko i Sehic stari...te povratnik Stevanović...sve trojica i treba da budu tu a uz to kukate za starcima Begovicem i Vrancicem.
Jel' to treba da izbacimo Pjanica, Krunica, Kolasinca, Cimirota itd pa da smanjimo starosnu dob i ne gledamo uvijek iste igrace...ne kontam sta se želi kazati? Pričate kao da imamo tamo 10 mladih reprezentativaca koji bi odmah mogli uskočiti.
Jedini mladi igrači vrijedni pažnje u kontekstu A-selekcije jesu Gigovic i Gazibegovic s obzirom da kuburimo na poziciji desnog beka. Jedan bi mogao u prvih 11 mozda, drugi ne.
Petev OTKRIO Lovrica - niko od foruma 100% nije imao pojma ko je taj lik i sada nesto kao kukaju, bla bla i sl. Krajnje licemjerno.
Miske pričao s Gigovicem i odmah nestanu mrzitelji. Neki znaju samo da mrze i negativu prosipaju a kada treba pohvaliti nema ih.
Kada pogriješi Civic onda fuj, taraba, pljuvanje..
Kada pogriješi Kolasinac onda ih nema.
Kada pogriješi Sanicanin onda je menadžerski, neznalica, smoto...
Kada pogriješi Hadzikadunic onda neka mlad je...treba mu dati vremena.
Nije valjao Sunjic a zapravo bi nam bio trenutno nas najbolji stoper...i vise nego potreban bio u barazu.
A zapravo greška igrača iz dijaspore se mora više uzimati na zub.
Civic igra u Mađarskaoj i ne moze se porediti njegov kiks s kiksom Kolasinca(barclays premierligasa i bundesligasa)...sve naopako.
Dupli aršini uvijek bivali.
...
I ja sam bio za Barbareza ali koje su garancije da bi to bilo to - ma nema ih. Sve pretpostavka za pretpostavkom.

Petev petorazredni trener. Ok? - kakvi su to bili Sušić, Mesa, Robi...eto imali smo i prvorazrednog Bajevića pa ništa. Dajte čovjeku priliku. I ja sam bio za Barbareza ali moramo priznati da je najviše on sam kriv sto nije selektor (ništa nije uradio da zasluzi tu poziciju i tu treba biti realan, objektivan) i da stvarno počinje nervirati s dječijim postovima i ponašanjem.

Loši rezultati - kao da bi ih Begovic (ne bi ni branio svakako), Vrancic, Gazibegovic (velikim ?) klupirani Gigovic, svima do jučer nepoznati Lovric, tandem Dennis - Anel učinili boljim...možda ali to su sve nerealne pretpostavke.

...
I na kraju...kukali smo za promjenama. Dobili smo ih u mnogo većoj mjeri nego smo i očekivali: Vico i Petev - "stranci" obojica.
Promjene u Savezu se mogu zaboraviti na bar 10 godina dok se još koji AZMIR HUSIC ne instalira tamo..

...i da, ljudi i dalje misle da je DIJASPORA jaka kao prije 7,8 godina. Nema braco više Mujdze, Salihovica, Vedatora, Misimovica, Lulica, Medunjanina...dajte makar jednog sadašnjeg dijasporasa koji je na njihovom nivou?!
Takodjer...kod Mese nije bilo igrača iz PLBiH pa sta se desi?!
Zahirovic je bio jako bitna karika plasmana na SP2014. (7/10)
Itd.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 27 mar 2021, 14:58, ukupno mijenjano 1 put.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 27 mar 2021, 14:13

forgempp je napisao/la:
27 mar 2021, 14:06
Pa kako onda Finska zavrsi na Europskom a mi ispali od nje gotovo direktno?
Kvalitet nije sigurno jedini razlog.
Pogledaj igrace koji su igrali pod Cirom. Pa te iste igrace da je vodio Petev, Robert itd ovdje bi pojedini kmecili kako nema kvaliteta. A Ciro otisao u baraz s tim igracima. Da nije Portugal tada bio vjerovatno se moglo otici na SP.
Nema sanse da su Supic, Berberovic, Nadarevic, Muratovic, Pandza, Radeljic bolji od sadasnji igraca. A to nam je pola ekipe bilo koji su tada igrali.

Tuta Petrov

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 27 mar 2021, 14:16

Isključivi krivac za nezalaganje i nedisciplinu reprezentativaca, je selektor.
Motivacija i disciplina su 80% selektorskog posla. Ako to nije u stanju da postigne, trener nema šta tražiti u reprezentativnom fudbalu.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 27 mar 2021, 14:17, ukupno mijenjano 1 put.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 27 mar 2021, 14:17

Meni je svaki selektor koji sa ovim igracima krene igrati
4–3-3 propali slucaj. Nista vise ne trebam znati o istom.

Tuta Petrov

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 27 mar 2021, 14:20

DrFilgud je napisao/la:
27 mar 2021, 14:16
Motivacija i disciplina su 80% selektorskog posla. Ako to nije u stanju da postigne, trener nema šta tražiti u reprezentativnom fudbalu.
Upravo to. I na to nadodaj na malo odradjenim treningima da se odma postedzuje Dzeko i Pjanic. To su sve sitnice ali bitne stvari. Jer pravis u ekipi dodirljive i one koji to nisu. Umjesto da napravis jednu skupinu kmgdje svako za svakog prosipa krv.
Formacija, prave izmjene, motivacija. S tim bi vec podigao kvalitet ekipe.

Tuta Petrov

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 27 mar 2021, 14:21

Odavno mi trebamo igrat formacije bez bekova al od Ćire se niko to nije usudio postavit..
3-5-2 se rodilo za nas

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 mar 2021, 14:21

DrFilgud je napisao/la:
Djelimično tačno ali i djelimičlno netačno.
Kaži mi konkrento. Kako bi ti kaznio Džeku kada nema dovoljnog zalaganja?
Onaj koji ga klupira vjerovatno završava svoju karijeru.
Maestro je napisao/la:
27 mar 2021, 14:13
Pogledaj igrace koji su igrali pod Cirom. Pa te iste igrace da je vodio Petev, Robert itd ovdje bi pojedini kmecili kako nema kvaliteta. A Ciro otisao u baraz s tim igracima. Da nije Portugal tada bio vjerovatno se moglo otici na SP.
Nema sanse da su Supic, Berberovic, Nadarevic, Muratovic, Pandza, Radeljic bolji od sadasnji igraca. A to nam je pola ekipe bilo koji su tada igrali.
Apsolutno tačno. Motivacija.
Igrača koji se ne trudi i šteti atmosferi zamijeniš.
Kod nas je skandal bio kad se Begovića zamijenilo, koji je birao kad će doći, a kad neće.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 27 mar 2021, 14:25, ukupno mijenjano 1 put.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 27 mar 2021, 14:25

Ćiro je imo slabije igrače od svih selektora poslije njega, uključujući i Tutu, pa ih je utego i napravio respektabilnu ekipu.
E to je selektor.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 27 mar 2021, 14:26

ASD je napisao/la:
27 mar 2021, 14:21
DrFilgud je napisao/la:
Djelimično tačno ali i djelimičlno netačno.
Kaži mi konkrento. Kako bi ti kaznio Džeku kada nema dovoljnog zalaganja?
Stavio ga na klupu. Ali do toga nebi doslo kad bi postavio formaciju kakva nam odgovara. Jer s rezultatima ide i motivacija.
Jer sta imamo od Dzeke ako nece se zalagati. Sta vise igrao je on protiv Finske sasvim oke. Ali nije on vise igrac koji moze se nositi sam sa dva stopera. 3-5-2 i staviti mu Demirovica pokraj. Odma ces imati drugog Dzeku.

Tuta Petrov

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Google Adsense [Bot], Napapijri, newton_heath_lyr, Rimes87 i 46 gostiju.