E tako je to kad je igrac odškolovan u najboljoj školi pa zna igrati i šutirati sa obje noge i lijevom i desnom bez ikakvih problema i razlike.
Iniesti ne trebaju golovi uopšte, ali eto cisto da pokaže kako se to radi školski.
Naravno,opet treba reci da je Abidal premocan.Sjecam se prije dok je bio u losoj formi,prolazio ga ko je htio,ali lik je beton sad,nema prolaska pored njega,trci gore-dole citavu tekmu,sve stigne zatvoriti,strasan je.Samo neka nastavi ovako,u najboljoj je formi otkako je stigao u Barcu.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Potpuno zaslužena pobjeda Barcelone, i to bez 3 prvotimca (Alves, Xavi i Busquets)!!!
Očekivao sam veći otpor domaćina, ali bili su nemoćni. Barça je opet "sakrila" loptu od protivnika, svoje prilike su pretvorili u golove.
Ne znam kako Vama, ali meni se čini da je Barcelona igrala na nekih 70% svojih mogućnosti, nije bilo potrebe da idu iznad toga, jer protivnik to nije ni zahtijevao.
Ova ekipa Barcelone praktički nema slabu kariku, nekad je to znao biti Abidal, ali on sad igra bolje nego ikada u dresu Blaugrane, kao i Valdes koji je znao kixati, sada brani odlično - doduše je rijetko u iskušenjima, ali kada je, onda odlično reagira. Na dobrom je putu po svoj 4. Zamora. Najviše ih ima ex Barcelonist Antoni Ramallets (5).
Barça se riješila jednog nezgodnog gostovanja, na potezu je Real (M).
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.
Da se malo vratimo na tekmu od sinoc.
Prvo poluvreme je bilo staticno,malo sansi smo stvorili,imali samo 3 suta na gol,od kojih je samo jedan isao u okvir i to je bio gol.Ko da nisu imali zelju za napadanjem.U drugom poluvremenu je bila sasvim druga prica.Messi raspolozeniji,delio je lopte ko na tacni.Moram pohvaliti Mascherana koji je briljirao sinoc,kao i celokupnu odbranu sa Abidalom na celu koji je jos jednom pokazao da mu godine nista ne mogu.
Sutra je izbor za igraca godine,Meni je svejedno ko ce osvojiti,ali se nekako nadam da ce osvojiti Xavi,to bi bio pravi pecat na njegovu dosadasnju karijeru.
2 dana kasnije docekujemo Betis ,i tu bi trebalo izaci sa najjacim sastavom,da pobedimo jedno 2-3 razlike,i onda da u revansu igramo sa izmenjenim sastavom i damo priliku i ostalim igracima da se dokazu i da zasluzuju da igraju u NAJBOLJEM KLUBU NA SVETU
PS: VIdite po meni uz Rafu Alcantaru,najtaletovanijeg momka u La masia.
Rec je o Gerard Defoleu,iako ima samo 16 godina,vec je odradio par treninga sa prvim timom
[youtube][/youtube]
Jos jedna hegemonisticka igra i pobjeda sinoc, i to cini mi se s pola snage.
Maskerao je solidno odigrao, ne bas nesto genijalno, ali nije imao ni puno posla, Pedro me raduje posebno, tako je mlad a vec je rutiner, postize golove hladnokrvno, messi opet s pola snage gol i dvije asistencije, adriano solidna zamjena za alvesa.
Sto se tice onoga sto andres kaze da pametujem kako bi trebalo prodati maskerana, naravno da nikad nisam rekao da bi trebali, nego ba bi to moglo biti logicno rjesenje na kraju sezone. On je svjetska klasa na poziciji defanzivnog veznjaka, kapiten argentine, medjutim, njegova je nesreca sto tu imamo jos i boiljeg igraca sergia, kome je maskerano samo zamjena. Ja licno volio bi da maskerano igra jos dugo kod nas, medjutim, ko poznaje fudbal zna da tako kvalitetni igraci u najboljim fudbalskim godinama rijetko pristaju da budu samo zamjene, zato i mislim da bi mogao otici, jer u dosta klubova vrhunskih sigurno bi bio standardan, i ako odluci otici mi se ne bi trebali tu nesto ljutiti i sl.
I ako momak ode, nece s e po losem sjecati barcelone, nadam se da ce otici sa lijepim dodatkom u biografiji, prvak spanije i evrope. Jednostavno previse dobar igrac da bi svoju karijeru podredio kao zamjena, i ako bude htio otici, mislim da mu klub nece praviti probleme nikakve, ako bi uspjeli izvuci onoliko koliko smo ga platili, tj. 20 miliona, svi cemo se po lijepom sjecati maskerana
DAVID VILLA 7' je napisao/la:Nesta se poropustili reci sto je jako vazno.
Mascherano nije dobio zuti,a igro citavu tekmu
upravo to nego masche moze jednako dobro igrat i na poziciji desnog beka pa tu sad uz adriana naravno alvesa imamo i njge... a znamo kolko pep rotira igrace tako da nece biti nezadovoljnog igraca siguran sam... sjajna predstava sinoc pogotovo u dr poluvremenu..
Zavrsilo upravo sad jbg.Bilo je nekoliko hiljada ljudi na Miniestadiu malo se treniralo malo se druzili sa navijacima.
Igrali na dva gola ali samo oni koji nisu sinoc poceli utakmicu a i pozvani su bili neki igraci barce atletic kao armando,planas,rafa alcantara i jos neki.Uglavnom bilo je lijepo vidjeti ovo .
Izgleda da smo bili u pravu kad smo pretpostavljali da ce Pep koristiti Afelaya na krilnim pozicijama, u ove dvije utakmice u kojima je ulazio, igrao je na krilu.
Bilo bi lijepo kad bi ga Pep u narednoj kup utakmici protiv Betisa gurnuo u igru vec od prve minute, umjesto Messija ili Pedra, da momak odmah dobije samopouzdanja.
Zavrsilo upravo sad jbg.Bilo je nekoliko hiljada ljudi na Miniestadiu malo se treniralo malo se druzili sa navijacima.
Igrali na dva gola ali samo oni koji nisu sinoc poceli utakmicu a i pozvani su bili neki igraci barce atletic kao armando,planas,rafa alcantara i jos neki.Uglavnom bilo je lijepo vidjeti ovo .
Mozes mi reci,jel se neko od mladjih dobro pokazao,jel ti neki zapao za oko.
Pa sto se tice ovih iz barce atletic i nije bilo mladjih vecinom su bili stariji soriano,oriol,benja,armando,planas itd.ali bio je onaj brat thiaga rafa alcantara i vidi se kod njeg da zna mali igrat.ovo je ja mislim drugi put ove sezone da trenira sa prvim timom a poprilicno je mlad.Ono sto sam jos zapazio su neki golovi jedan je afellay dao lijep gol,jefreen je imo jedan strasan gol ljevicom sa lijeve strane u suprotni ugao i par golova bojana.Uglavnom nije bio ono pravi trening vec eto malo da se relaksiraju, igrali fudbala oni sinoc sto su igrali od prve su se druzili sa navijacima tokom treninga.Ono sto mi je takodje zapalo za oko je sto je u na kraju guardiola proveo lijepih 5-10 minuta sa afellayom sam i objasnjavo mu kretnje u igri i sta treba raditi i mislim da bi mogao zapoceti u srijedu od prve.Kasnije je afellay izjavio da ovo nikad nije vidio (15 000 ljudi na treningu) i da sad shvaca zasto za barsu kazu da je vise od kluba,da je sretan i da mu svi pomazu da se uklopi sto bolje.I da napomenem sutra je veliki dan za nas klub jer su nasa tri igrac u najuzem izboru za igraca godine i zato ce svo osoblje ,strucni stab i svi igraci ce biti prisutni na toj dodjeli zlatne lopte.
Sto se tice nasim mladjih igraca, taman bi nam bilo da igracine postanu barem jos Tiago i Fontas recimo, i nama dosta, bilo bi previse da la masia izbaci sad jos 5-6 vrhunskih igraca. Ova dvojica bi nam najbitniji bili, narocito Fontas da zamijeni Puyola.
S obzirom da imamo vanzemaljski prvi tim, i da nemamo velike potrebe dovoditi nove igrace, klub komotno moze dovoditi najvece svjetske talente, koji ce stasati z prvog tima za nekih 5-6 godina, a sjajna stvar je sto nam drugi tim igra drugu ligu, gdje se ti igraci mogu kvalitetrno razvijati bez nekog prevelikog pritiska
Romariooo je napisao/la:Jos jedna hegemonisticka igra i pobjeda sinoc, i to cini mi se s pola snage.
Maskerao je solidno odigrao, ne bas nesto genijalno, ali nije imao ni puno posla, Pedro me raduje posebno, tako je mlad a vec je rutiner, postize golove hladnokrvno, messi opet s pola snage gol i dvije asistencije, adriano solidna zamjena za alvesa.
Sto se tice onoga sto andres kaze da pametujem kako bi trebalo prodati maskerana, naravno da nikad nisam rekao da bi trebali, nego ba bi to moglo biti logicno rjesenje na kraju sezone. On je svjetska klasa na poziciji defanzivnog veznjaka, kapiten argentine, medjutim, njegova je nesreca sto tu imamo jos i boiljeg igraca sergia, kome je maskerano samo zamjena. Ja licno volio bi da maskerano igra jos dugo kod nas, medjutim, ko poznaje fudbal zna da tako kvalitetni igraci u najboljim fudbalskim godinama rijetko pristaju da budu samo zamjene, zato i mislim da bi mogao otici, jer u dosta klubova vrhunskih sigurno bi bio standardan, i ako odluci otici mi se ne bi trebali tu nesto ljutiti i sl.
I ako momak ode, nece s e po losem sjecati barcelone, nadam se da ce otici sa lijepim dodatkom u biografiji, prvak spanije i evrope. Jednostavno previse dobar igrac da bi svoju karijeru podredio kao zamjena, i ako bude htio otici, mislim da mu klub nece praviti probleme nikakve, ako bi uspjeli izvuci onoliko koliko smo ga platili, tj. 20 miliona, svi cemo se po lijepom sjecati maskerana
Buraz, Mascherano je, kad je dolazio u Barsu, ZNAO gdje dolazi i ko ce mu biti konkurencija i da nece imati status kakav je imao u Liverpoolu....a ni Barcelona nije toliko neozbiljan klub da dovodi i placa igrace po 20 miliona koje ce prodavati odmah naredne godine...ako se takva stvar desila sa Zlatanom - nemojte stvarati sami sebi sliku da je Barsa takav klub jer to ne mora znaciti da je Barca klub-pijaca kao Real i da dovodi/prodaje igrace svake godine kao na pijaci tj. kao na tekucoj traci...slucaj Zlatan se Barsi dešava jednom u 100 godina ....ako su platili i doveli Mascherana, znaci da vjeruju u tog igraca a ja nešto ne vidim da se Javier žali da mu je nešto loše u Barci.
Nema logike prodavati ga.Covjek je sve bolji i sve vise se uklapa u ovaj sistem,sto se moglo vidjeti i sinoc.Puno pomaze odbrani,presjeca dosta lopti,zna je proslijediti naprijed i igra jednostavno.I sam je rekao,kad je dolazio da mu je jasno da ce trebati proci odredjeno vrijeme da se privikne na sistem i da nece igrati previse.Kako vrijeme prolazi on je sve bolji i bolji i uopste se ne zali na minutazu koju dobiva.Bit ce vremena za njega,dosta vaznih utakmica i kako sezona bude odmicala,po nekoj logici,sve vise bi trebao igrati.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Ja ne kažem da se nije griješilo u prošlosti i da se nisu bacale ogromne u vrijeme Laporte...Hleb placen 15 miliona, a nije utakmice kako treba odigrao (kasnije ga prodali za mizeriju i sicu)... Caceres 16,5 miliona placen a imao isti status kao i Hleb ako ne i gori, šalju ga na posudbe evo vec godinama i cekaju nece li se ko zajebati pa otkupiti njegov ugovor...slucaj Zlatana znamo svi nažalost, najskuplje placeno pojacanje u istoriji kluba (70 mil) se odmah vratilo nazad .. Chygrynskiy placen 25 miliona, uništio nas u kupu protiv Seville i odmah expresno vracen u Ukrajinu za 15 miliona koliko je Barsa mogla izvuci za njega...Keirrison placen 14 miliona,a nikad nije ni krocio na travnjak Camp Noua ....sve je ovo rađeno za doba vladavine Laporte to je cinjenica, sav taj javašluk je javno obznanio Rosell koji je i najavio da ce se troškovi rezati i da se više nece i ne smiju dešavati ovakve stvari Barceloni.
U slucaju da prodamo Maskerana na kraju sezone, za nekih 20 miliona koliko realno i vrijedi, to uopste ne bi bio nikakav promasaj.
Opet kazem, nije da ja zelim da on ode, nego pitanje je sta ce on sam o tome misliti, realno stanje stvari jeste to da je on zamjena sergiu i da ce uvijek biti. Moze igrati nesto vise jedino ako se ovaj povrijedi, mozda i ako se povrijedi neko od dvojca xavi ili iniesta, pa da sergio igra malo ofanzivnije, mada to nije to.
ako ode maskerano, keita moze biti rezervni zadnji vezni, u 80 posto utakmica to moze igrati i xavi, mozemo i dovesti nekog rezervnog zadnjeg veznog za male pare, i to ce otvoriti prostor i novac za dolazak cesca, kojeg ocigledno pep jos uvijek zeli u ekipi. Svaka cast maskeranu, ali ako je njegova odlazak uslov za dovodjenje cesca, ja sam za odlazak. Ipak je on koliko goda da ga hvalili samo back up igrac i nije nikakav problem odlazak, otisao je i Yaya iz istog razloga a njega smo puno vise voljeli.
Ne znamo mi normalno sta je maskeranu u glavi, ali ako momak dobije ponudu recimo iz Intera, ko bi od nas mogao biti siguran da mu ne bi bilo draze otici gdje ima mjesta, nego da ovako cijeli zivot bude rezerva, a realno ne zasluzuje da bude rezerva.
Jos jedna opcija bi mogla biti da ako Alves ne produzi ugovor, da Maskerano bude desni bek, mada je to nerealno za ocekivati