FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

hz033
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hz033 » 22 mar 2021, 16:45

Meni je Adukor poprilicno ne siguran. Nije grijesio istina, ali nekako mi je je u kriznim situacijama labilan. Prije bi ga gledao na zadnjem veznom nego na stoperu. Djokanovic uz duzno postovanje je imao dvije tri bas teze greske protiv Krupe. Cak bi rekao amaterske greske. Najveca pogreska je Hebib na lijevom krilu. Daleko bolje je izgledao Milanovic, a kako mi se cini i Mesanovicu lezi ta lijeva strana, volio bih ga vidjeti da pocne lijevo jednu tekmu.
Ono sto je definitivno, Cmilji treba dati vecu minutazu, sa onih par poteza mi djeluje odlican, ali sad da ga se prosudi kao kvalitetnim, treba ipak veca minutaza. Dal je djelovao solidno, malo se mangupise sa onim rolovanjem i driblinzima ali nadoci ce.
Za li neko koliko su mu procijenili odmora ?
U novi boj ...

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 22 mar 2021, 16:46

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
22 mar 2021, 16:42
amypitar je napisao/la:
22 mar 2021, 16:36
22 mar 2021, 16:29
Ovakav sastav ocekujem protiv listice
...........Handžić
Milanović..Mešanović..Fanimo
........Pejović..Adukor
Pidro...Mili..Dupovac..Oremus
...........Kovacevic
Ne znam vidim svi forsiraju Adukora,meni lično je prosjek mrtvi. Izbaciti Djokanovica koji ni jednu jedinu utakmicu nije podbacio ,a staviti igrača koji je unosio nesigurnost protiv Krupe, mi je van svake logike.
Ja se Adukora sjecam po centarsutu Handzicu protiv Atalanta, i ničeg više.
Đokanović ima 3 žuta..
Mislim da se atmosferac vraća u prvih 11. Nažalost.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 22 mar 2021, 16:50

ShofaII je napisao/la:
21 mar 2021, 20:24
Ma nije Vinko idealno rjesenje i to smo govorili na samom početku, u neku ruku je i do njega ali daleko od toga da je najveci problem. Najveci problem ovdje su losi prelazni rokovi(3) i manjak vizije kako graditi ekipu. Bezveze se kamaraju igraci i opterećuje budzet sa njihovim placama i na taj nacin onemogućava dovodjenje nekoga kvalitetnog. Popuni pozicije sa polovnjacima velikih plata i onda nem logike da na tu poziciju dovodi jos jednog.

Puno je istine u ovome,ali ja malo drugacije vidim. Vinko je pokazao da moze voditi nas Klub kad ima potentan roster(Rahman,D.Dresa), ali sad smo pali u crnu rupu ne Vinkovom krivicom. Ne bih se slozio da su 3 prelazna roka promasaji, ali da ih je bilo jeste i te kako. Zasto nije sve crno u prelaznim rokovima?
Produzeni ugovori Rahmanu i D.Dresa, doveden Milicevic,TSS,Mesanovic,Dal, za vecinu dobar produzetak Oremusu(samo za mene ??). Ono sto bi nama moglo smetati jeste produzenje ugovora Ahmetu,Velkoskom,Hebibu,Hodzicu,Milanovicu,Dzaficu(ne znam da li se slazes). Velika je zabluda da nam ova 6(sestorica) cine sirinu. Njihov doprinos za Titulu 2020 i +9 na jesen je minimalan. Za 10+3 utakmice dovoljna je sirina i prvih 11:
Kova,Oremus,Mili,Dupovac,Pidro,Andrej,Pejovic,Fanimo,TSS,Mesanovic i Handzic. Onda imas Adukora,Dala,Salcina,Jukica,Cmiljnica,Zinedina,Besica,pa F.Hodzica,Ramica i jos ovih 6 (po meni nepotrebnih)koji su tu do isteka ugovora(nece oni ako dobiju sansu biti boliqrcevi,radi sebe).
Produzenje ovih 6 igraca bi bilo opterecenje budzeta. Na kraju i potrebno nam je i svjezine. Nije istina da treba dovoditi 10-cu, dovljno je 2-3 nivoa Rahmana na razlicitim pozicijama. Ova 6-ca su u FKS od 2-6 god. i nisu se naigrali, a ni dali neki doprinos uspjesima u ovoj kalendarskoj god., a ocito je da su pretplaceni za doprinos na terenu.
30.06."21 g je pitanje kuda ide ovaj bordo brod.. Nisam optimista po pitanju toga, ali za sve se treba postaviti pitanje SD,koordinatoru E.Hadzicu. Mora raditi u interesu Kluba.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 22 mar 2021, 16:54

hz033 je napisao/la:
22 mar 2021, 16:26
f0rest1946 je napisao/la:
22 mar 2021, 16:17
skoroalen je napisao/la:
22 mar 2021, 16:02
Tino je najgore "veliko" ime koje je došlo u ligu u zadnjih 10 godina, možda uz Ibaneza iz Zrinjskog. Štilić, Vranješ, Husejinović, Benko, Jajalo, Miličević, Lazić, Šerbečić... Pa od povratnika u ligu koji su bili negdje, tipa Zeba, Krpić, Bilbija... Svi su pokazali klasu jako brzo. Ova ubleha se traži godinu dana. Kaže, nema s kim igrat. S kim li su igrali gore navedeni?
Apsolutna istina, ovdje svršavaju na njeg ako okrene nekog igrača i doda loptu igraču do sebe :bow:

Totalni promašaj i ne zaslužuje toliku platu niti išta.
Mali Andrej zaslužuje njegovu platu i pokazao 10x vise od njeg dobro znam nisu iste pozicije al eto.
Gdje je da podigne ekipu kad je teško, gdje su golovi asistencije valjda je zbog tog i doveden.
Bezveze vam je prica, al bas. Tino je jedini u Sarajevu kojem dva igraca pa i tri nekad nemogu uzeti loptu osim da ga fauliraju. Covjek koji zna spustiti loptu, zadrzi je, zna razmisliti te uputiti tacno dodavanje ili podvaliti loptu naprijed. To sto se nemamo desetku koja ce povuci dalje, to je trenutno nas problem. Tino treba covjeka ispred sebe slicnog kvaliteta da bi od te price bilo nesto. To sto vi ocekivati od Tine da uzme loptu, predje petoricu i zabije ili servira gol, jbg, ohladite malo, jer nemoze sam. Sad protiv Krupe su po trojica trcala na njega!!!! U jednoj situaciji su ga trojica okruzila, dodao je Djokanovicu koji je lijevo imao Fanima i Oremusa potpuno prazne, Djokanovic je bez potrebe digao loptu koja je bila totalno neprecizna umjesto da je proslijedio for po zemlji. A Tino je taj koji je povukao uz svog cuvara jos dvojicu na sebe i opet mu je nisu oduzeli. Al bitno je da se ovde svi prave strucnjaci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pa imao je Rahmanovica pa sta je pokazao brate?
Odigrao protiv Celtica i Radnika dobro i tjt..

Pa juce kako Pejovic udje umjesto njeg mi smo ubrzali igru.. Nije se djaba Vinko ljutio na njeg i govorio mu da ubrza igru.

aBd da se popravi ali ako on ne moze donijeti prevagu protiv Krupe stas dalje pricati..
Bjezi od odgovornosti, ne smije ni slobodni udaraac da uzme ma daj.

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 22 mar 2021, 16:56

hz033 je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:
Tino je najgore "veliko" ime koje je došlo u ligu u zadnjih 10 godina, možda uz Ibaneza iz Zrinjskog. Štilić, Vranješ, Husejinović, Benko, Jajalo, Miličević, Lazić, Šerbečić... Pa od povratnika u ligu koji su bili negdje, tipa Zeba, Krpić, Bilbija... Svi su pokazali klasu jako brzo. Ova ubleha se traži godinu dana. Kaže, nema s kim igrat. S kim li su igrali gore navedeni?
Apsolutna istina, ovdje svršavaju na njeg ako okrene nekog igrača i doda loptu igraču do sebe :bow:

Mali Andrej zaslužuje njegovu platu i pokazao 10x vise od njeg dobro znam nisu iste pozicije al eto.
Gdje je da podigne ekipu kad je teško, gdje su golovi asistencije valjda je zbog tog i doveden.
Bezveze vam je prica, al bas. Tino je jedini u Sarajevu kojem dva igraca pa i tri nekad nemogu uzeti loptu osim da ga fauliraju. Covjek koji zna spustiti loptu, zadrzi je, zna razmisliti te uputiti tacno dodavanje ili podvaliti loptu naprijed. To sto se nemamo desetku koja ce povuci dalje, to je trenutno nas problem. Tino treba covjeka ispred sebe slicnog kvaliteta da bi od te price bilo nesto. To sto vi ocekivati od Tine da uzme loptu, predje petoricu i zabije ili servira gol, jbg, ohladite malo, jer nemoze sam. Sad protiv Krupe su po trojica trcala na njega!!!! U jednoj situaciji su ga trojica okruzila, dodao je Djokanovicu koji je lijevo imao Fanima i Oremusa potpuno prazne, Djokanovic je bez potrebe digao loptu koja je bila totalno neprecizna umjesto da je proslijedio for po zemlji. A Tino je taj koji je povukao uz svog cuvara jos dvojicu na sebe i opet mu je nisu oduzeli. Al bitno je da se ovde svi prave strucnjaci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bravo

Cuj Tino fula

nek je Mesanovic cjepanica puni pogodak, jednu priliku imao otkako je dosao, i zapucao je pravo u golmana

Tino je nas daleko najbolji igrac, ali ne igra na poziciji koja ce odluciti utakmicu. Mogu se sloziti da je prije njega, trebalo traziti za tu platu igraca na bitnijim pozicijama.
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 22 mar 2021, 16:58

22 mar 2021, 16:54

Pa juce kako Pejovic udje umjesto njeg mi smo ubrzali igru.. Nije se djaba Vinko ljutio na njeg i govorio mu da ubrza igru.

aBd da se popravi ali ako on ne moze donijeti prevagu protiv Krupe stas dalje pricati..

Ubili su ga da valja,za 45 min. 6 prekrsaja na njemu, vjerovatno rekord sezone. Isto se desilo i protiv Zrinjskog. To sto smeta da ne daje prvom do sebe je stvar kvaliteta. Neko je spominjao da je imao raspravu sa Marinovicem(mozda nisam dobro vidjeo), ali on samo pokazao na lijevo koljeno. I u BL,ŠB je odigrao dobro. :salut:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 22 mar 2021, 17:00

hz033 je napisao/la:

Pejovic svaki pas stoper, eventualno beku. Bas ubrza igru, alibi igrac.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 mar 2021, 17:04

Jest, treba mu napraviti da mu klima godi, da na poluvremenu ima masaze, kako bi on mogao dobro igrati. Daj ba, manite se suplje. Isto ko i ta famozna recenica, ne mogu mu lopte oduzeti, a to sto nam time usporava svaku akciju, to nista. A da ne spominjem koliko je puta na kraju dao pogresan pas..A opet nema ni m.uda, pa da kazes eto majstor je u prekidima, nego mu yebeni Velkoski uzima slobodne i kornere..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 22 mar 2021, 17:08

slika

Jest da je repka, ali Rahmane ne stoji ti plava boja :kafa:
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 22 mar 2021, 17:14

Budala je napisao/la:
22 mar 2021, 10:32
robertkosar je napisao/la:
22 mar 2021, 09:30
Kesoljubci sa sjevera imate pozdrav od Gosn Vinka Marinovica trenera FK Sarajevo. :urnebes: :urnebes: :problem: :urnebes:
Vinko je jedan gospodin, a ti si idiot.
Takav te je izglleda napravio :mrgreen:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 22 mar 2021, 17:14

JVVVST je napisao/la:
22 mar 2021, 16:56
hz033 je napisao/la:

Bravo

Cuj Tino fula

nek je Mesanovic cjepanica puni pogodak, jednu priliku imao otkako je dosao, i zapucao je pravo u golmana

Tino je nas daleko najbolji igrac, ali ne igra na poziciji koja ce odluciti utakmicu. Mogu se sloziti da je prije njega, trebalo traziti za tu platu igraca na bitnijim pozicijama.
Sad za sad je fula, bukvalno nam nista nije donio otkako je dosao.
Nas najbolji igrac je Djokanovic.

Pa ne igra ni Luka Modric 10ku ili 9ku pa rijesi skoro svaku utakmicu, ti ako si klasa nije bitno gdje igras.

Mi smo trebali za tu platu dovesti ubitacno krilo tipa Tatar, to nam fali nema ko gola zabiti..

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 22 mar 2021, 17:18

I ja bih se složio da Tino vrlo često bespotrebno usporava naše napade. Tehnički dobar, ima tijelo da se zagadi, zadrži loptu, al uvijek nekako previše dodira. Na svakom pasu, pa i ovim lakšim, se namiješta na lijevu nogu, desna ne služi ni za šta. Ok, nije to očajno, al za te pare mora više.

Pejović je taj plejmejker iz pozadine i stvarno mislim da dobro radi taj posao. Do sad je njegov zadatak bio da pasom otvori prostor za Amara, Tatara ili bokove. Samo mi tu u zadnjoj trećini sad imamo dosta manje kvaliteta pa i ovo što Pejovic uradi nema nekog efekta.

Mešanović je npr vrhunski spustio loptu Milanovicu kod gola. To je čini mi se prošlo neprimijećeno. Dobar je napadač, kompletan za naše standarde. Samo evo prva stopostotna šansa za njeg u 4 utakmice je bila jučer.
Samo naprijed Saraj'vo!

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 22 mar 2021, 17:21

Samozdravlje je napisao/la:
22 mar 2021, 16:58

Ubili su ga da valja,za 45 min. 6 prekrsaja na njemu, vjerovatno rekord sezone. Isto se desilo i protiv Zrinjskog. To sto smeta da ne daje prvom do sebe je stvar kvaliteta. Neko je spominjao da je imao raspravu sa Marinovicem(mozda nisam dobro vidjeo), ali on samo pokazao na lijevo koljeno. I u BL,ŠB je odigrao dobro. :salut:
Ma jeste brate igraci Krupe su radili dobar presing na njeg ali uvjek neka izvlakusa na Susica.
"Neka on je povrijedjen proradit ce ovo ono i tako godinu dana"
Vala nije niko rijeci za njeg pisao svi smo ga cekali a on nista ne pokazuje.
Treba uzeti ulogu lidera jer su otisli Rahmanovic i Tatar a on ne smije ni slobodni udarac uzeti jbt :damn:

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 22 mar 2021, 17:25

hz033 je napisao/la:
22 mar 2021, 16:45
Meni je Adukor poprilicno ne siguran. Nije grijesio istina, ali nekako mi je je u kriznim situacijama labilan. Prije bi ga gledao na zadnjem veznom nego na stoperu. Djokanovic uz duzno postovanje je imao dvije tri bas teze greske protiv Krupe. Cak bi rekao amaterske greske. Najveca pogreska je Hebib na lijevom krilu. Daleko bolje je izgledao Milanovic, a kako mi se cini i Mesanovicu lezi ta lijeva strana, volio bih ga vidjeti da pocne lijevo jednu tekmu.
Ono sto je definitivno, Cmilji treba dati vecu minutazu, sa onih par poteza mi djeluje odlican, ali sad da ga se prosudi kao kvalitetnim, treba ipak veca minutaza. Dal je djelovao solidno, malo se mangupise sa onim rolovanjem i driblinzima ali nadoci ce.
Za li neko koliko su mu procijenili odmora ?
Sto se tice Adukora. Ja sam mu mislio na temi glasanje ustupiti jedan bod. Samo iz jednog razloga, a to je sto je zadnjih 7-8 minuta izbio veliki broj lopti sa nase polovice. Mislim neko bi rekao da je nesiguran, mozda i jeste. Ali ipak nekad mi je draze kad tako igrac uradi, tj. rascisti ispred svog 16erca, nego da mi glumata neku tehniku il sta vec ala Velkoski vs zeljo, pa zamal ne primismo gol.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 22 mar 2021, 17:26

Decko je cist promasaj pocnite dolazit sebi...
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 22 mar 2021, 17:34

HeraklitMracni je napisao/la:
21 mar 2021, 23:38
Mesanovic izgleda ko da ima 40 godina
I igra lopte ,ko da ima 40 godina ! :D

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 22 mar 2021, 17:39

Nisam upratio da je neko pohvalio učinak Milanovića nakon što je ušao u igru. Znači, čini mi se u roku od 10 minuta je u gol šansu asistirao Mešanoviću i asistirao Dalu za gol vrijedan tri boda. Neki imaju slabiji učinak za 4 tekme po 90 min

Za Mešanovića... Kažu stručnjaci da druga sezona govori da li je neko promašaj ili nije, pa eto...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 22 mar 2021, 17:45

Samozdravlje je napisao/la:
22 mar 2021, 16:58

Tu bombu za raspravu je bacio facebook ayatollah Sema.
PSPHM

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 22 mar 2021, 17:50

22 mar 2021, 16:05
skoroalen je napisao/la:
Mene je bio zavarao s onih par nastupa, ali on je definitivno fula. Pa Pejovic je toliko osporavan, a kad uporedis koliku platu on ima, a koliku Susic, vala vise se isplati Pejovic..
Definitivno mu ne treba produziti ugovor, jos ovih 10-11 mjeseci da odigra, pomogne koliko moze, i bar malo opravda ulozene pare..
Nama ne treba kreativac jaci od Crepulje, i bolje da smo ove pare ulozili u neko krilo kvalitetno..
Tino je u slaboj formi kao i 90% ostalih. Sta je razlog to treba odgovoriti strucni stab. Sacekajmo kraj sezone pa mu sudimo. Prosao je prvi put komplet pripreme sa ekipom.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 mar 2021, 17:51

ElCartel11 je napisao/la:
22 mar 2021, 17:50
22 mar 2021, 16:05
skoroalen je napisao/la:
Mene je bio zavarao s onih par nastupa, ali on je definitivno fula. Pa Pejovic je toliko osporavan, a kad uporedis koliku platu on ima, a koliku Susic, vala vise se isplati Pejovic..
Definitivno mu ne treba produziti ugovor, jos ovih 10-11 mjeseci da odigra, pomogne koliko moze, i bar malo opravda ulozene pare..
Nama ne treba kreativac jaci od Crepulje, i bolje da smo ove pare ulozili u neko krilo kvalitetno..
Tino je u slaboj formi kao i 90% ostalih. Sta je razlog to treba odgovoriti strucni stab. Sacekajmo kraj sezone pa mu sudimo. Prosao je prvi put komplet pripreme sa ekipom.
U aprilu i maju ćemo više znati. Zasad je 90% igrača tanko.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: NazorUso i 28 gostiju.