FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

haris004
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la haris004 » 22 mar 2021, 16:23

Zip je napisao/la:
22 mar 2021, 14:10
Adukor se dobro pokazao, i ne bih imao nista protiv da on bude igrac umjesto Djokanovica.
Adukor je i u prvom mandatu na toj poziciji bio vrhunski igrac.

Imamo i Oremusa, mada mislim da je Adukor dosta jaci na lopti od njega.

Vidjelo se da Adukor lahko izbacuje igraca, i sigurno je kvalitet. Ocekujem ga na DMF.
Kad je Adukor odbio produžit ugovor mislio sam da ćemo biti toliko slabiji kao što smo sad poslije odlaska Tatara i Rahmanovića.
Meni je on odličan igrač i nadam se da će dobiti više prilike u veznom redu. Na stoperu se vidi da nije to to.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 mar 2021, 16:24

skoroalen je napisao/la:
22 mar 2021, 16:11
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
22 mar 2021, 16:05
skoroalen je napisao/la:
22 mar 2021, 16:02
Tino je najgore "veliko" ime koje je došlo u ligu u zadnjih 10 godina, možda uz Ibaneza iz Zrinjskog. Štilić, Vranješ, Husejinović, Benko, Jajalo, Miličević, Lazić, Šerbečić... Pa od povratnika u ligu koji su bili negdje, tipa Zeba, Krpić, Bilbija... Svi su pokazali klasu jako brzo. Ova ubleha se traži godinu dana. Kaže, nema s kim igrat. S kim li su igrali gore navedeni?
Mene je bio zavarao s onih par nastupa, ali on je definitivno fula. Pa Pejovic je toliko osporavan, a kad uporedis koliku platu on ima, a koliku Susic, vala vise se isplati Pejovic..
Definitivno mu ne treba produziti ugovor, jos ovih 10-11 mjeseci da odigra, pomogne koliko moze, i bar malo opravda ulozene pare..
Nama ne treba kreativac jaci od Crepulje, i bolje da smo ove pare ulozili u neko krilo kvalitetno..
Ma ja ba, ja sam jednom pisao. "Osmica" poput Tine je u ekipi OK kad imaš oba štopera ranga Miličevića, golmana kao Borjana, desetku tipa najmanje Rahmanovića, dva krila kao Hajrović i špica a la Benko. Znači, kad popuniš najvažnije pozicije skupim i kvalitetnim igračima, ta osmica je zadnje što treba gledat. Mi kad smo imali dobru desetku, i Rustem je mogao osmicu igrat (sezona 16/17, Dulja imao bogovsku statistiku, nije se osjetio nekvalitet dvojca iza njega). Ovo što on igra je igrao Crepulja za 5 puta manju platu, pa i Pejović, Sarić prije njega, Radovac 2015. itd itd.
Bgm svi nabrojani su duplo vise trcali od Sušića. U jedno 3 utakmice bio dobar ostalo loše. Igrac koji treba biti vodja na terenu i koji je najvise plaćen nista ne pokazuje. Meni se od starta nije svidjela njegova igra i "kretanje" na terenu.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 22 mar 2021, 16:25

OsmaDolazi je napisao/la:
22 mar 2021, 07:35
SarajevoJeBordo je napisao/la:
22 mar 2021, 00:36
feniksptica je napisao/la:
22 mar 2021, 00:27

Gianluca Petrachi
Zvonimir Boban
Sven Mislintat
Naša situacija je takva, da bez obzir na rezultat, na kraju sezone trebaju letjeti SD i SŠ. I dalje imamo trenera kojem je potrebno da mu se fucking Hebibović povrijedi da bi skontao da mu bolji igrač sjedi na klupi. Koje drugo objašnjenje da imam? Valjda i on ima oči da vidi da taj lik u 3 utakmice izgubi 70% duela, da ne može da napravi 2 ponavljanja i kao šlagort promaši ti 2-3 zicera. Ništa novo i bolje on ne može izmisliti, može samo potrefiti i to silom prilika kao danas. Samo se pitam šta bi Heba međiko uradio sa onom loptom kod našeg gola. Ja je već vidim kako mu se odbija u gol aut.
Slažem se. Treba letiti i Vinko AKO ne dohaviza ekipu u nastavku sezone, a Emir treba letiti svakako. Previše grešaka je napravio u sportskom segmentu za kratak period. Samo... ko će isplatiti Vinka ,on ima ugovor još godinu kako se sjećam, nakon završetka sezone? Hajmo se nadati da će sve biti uredu,a ukoliko bude bilo dovoljno paraa, biti će sve uredu.
Ja kažem da je to moja želja za koju sam svjestan da nije racionalna i da se jeće desiti ako osvojimo titulu. Ostaće Vinko vjerovatno jer ima ugovor i u tom slučaju neka dobro gledaju da ne ponove transfer rok kao ovaj zadnji.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 22 mar 2021, 16:26

f0rest1946 je napisao/la:
22 mar 2021, 16:17
skoroalen je napisao/la:
Tino je najgore "veliko" ime koje je došlo u ligu u zadnjih 10 godina, možda uz Ibaneza iz Zrinjskog. Štilić, Vranješ, Husejinović, Benko, Jajalo, Miličević, Lazić, Šerbečić... Pa od povratnika u ligu koji su bili negdje, tipa Zeba, Krpić, Bilbija... Svi su pokazali klasu jako brzo. Ova ubleha se traži godinu dana. Kaže, nema s kim igrat. S kim li su igrali gore navedeni?
Apsolutna istina, ovdje svršavaju na njeg ako okrene nekog igrača i doda loptu igraču do sebe :bow:

Totalni promašaj i ne zaslužuje toliku platu niti išta.
Mali Andrej zaslužuje njegovu platu i pokazao 10x vise od njeg dobro znam nisu iste pozicije al eto.
Gdje je da podigne ekipu kad je teško, gdje su golovi asistencije valjda je zbog tog i doveden.
Bezveze vam je prica, al bas. Tino je jedini u Sarajevu kojem dva igraca pa i tri nekad nemogu uzeti loptu osim da ga fauliraju. Covjek koji zna spustiti loptu, zadrzi je, zna razmisliti te uputiti tacno dodavanje ili podvaliti loptu naprijed. To sto se nemamo desetku koja ce povuci dalje, to je trenutno nas problem. Tino treba covjeka ispred sebe slicnog kvaliteta da bi od te price bilo nesto. To sto vi ocekivati od Tine da uzme loptu, predje petoricu i zabije ili servira gol, jbg, ohladite malo, jer nemoze sam. Sad protiv Krupe su po trojica trcala na njega!!!! U jednoj situaciji su ga trojica okruzila, dodao je Djokanovicu koji je lijevo imao Fanima i Oremusa potpuno prazne, Djokanovic je bez potrebe digao loptu koja je bila totalno neprecizna umjesto da je proslijedio for po zemlji. A Tino je taj koji je povukao uz svog cuvara jos dvojicu na sebe i opet mu je nisu oduzeli. Al bitno je da se ovde svi prave strucnjaci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U novi boj ...

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 mar 2021, 16:29

Ovakav sastav ocekujem protiv listice
...........Handžić
Milanović..Mešanović..Fanimo
........Pejović..Adukor
Pidro...Mili..Dupovac..Oremus
...........Kovacevic
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 22 mar 2021, 16:31

22 mar 2021, 16:29
...........Handžić
........Pejović..Adukor
...........Kovacevic
:clap:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 22 mar 2021, 16:32

skoroalen je napisao/la:
Vranješ u Željezničaru je bio katastrofa. Kukoč isto tako u Zrinjskom. Said u drugom mandatu također. Alispahić kod nas je bio fula, a najavljivao kao veliko pojačanja, čuvena Mešina eksplozija. Adnan Zahirović fula, a došao je s velikom reputacijom.

Ne znam koliko se Stepanov može staviti u ovu grupu, ono malo utakmica što je igrao bio je top. Hervas kod kona također fula, ali su drugi razlozi.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 22 mar 2021, 16:32

Jel Susic povrijedjen ?

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 mar 2021, 16:32

hz033 je napisao/la:
22 mar 2021, 16:26
skoroalen je napisao/la:
Apsolutna istina, ovdje svršavaju na njeg ako okrene nekog igrača i doda loptu igraču do sebe :bow:

Mali Andrej zaslužuje njegovu platu i pokazao 10x vise od njeg dobro znam nisu iste pozicije al eto.
Gdje je da podigne ekipu kad je teško, gdje su golovi asistencije valjda je zbog tog i doveden.
Bezveze vam je prica, al bas. Tino je jedini u Sarajevu kojem dva igraca pa i tri nekad nemogu uzeti loptu osim da ga fauliraju. Covjek koji zna spustiti loptu, zadrzi je, zna razmisliti te uputiti tacno dodavanje ili podvaliti loptu naprijed. To sto se nemamo desetku koja ce povuci dalje, to je trenutno nas problem. Tino treba covjeka ispred sebe slicnog kvaliteta da bi od te price bilo nesto. To sto vi ocekivati od Tine da uzme loptu, predje petoricu i zabije ili servira gol, jbg, ohladite malo, jer nemoze sam. Sad protiv Krupe su po trojica trcala na njega!!!! U jednoj situaciji su ga trojica okruzila, dodao je Djokanovicu koji je lijevo imao Fanima i Oremusa potpuno prazne, Djokanovic je bez potrebe digao loptu koja je bila totalno neprecizna umjesto da je proslijedio for po zemlji. A Tino je taj koji je povukao uz svog cuvara jos dvojicu na sebe i opet mu je nisu oduzeli. Al bitno je da se ovde svi prave strucnjaci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niko nije rekao da ne zna igrati. Al ne trči dovoljno, spor je, spor i u prenosu lopte, često povredjen. To sto ti spominje je premalo za najplacenijeg igraca.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 22 mar 2021, 16:34

hz033 je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:

Upravo to i ja govorim cijelo vrijeme. Susic nije i ne moze biti fula kad radi svoj posao. To sto svi igraci pored njega stoje i cekaju da on prodje 5 igraca i doda nekome na tap-in gol je druga prica. Jucer su, Hebibovic, Hodzic, Fanimo, Mesanovic za 40tak minuta progutali najmanje 10 Susicevih lopti. Kazu Susic ne trci dovoljno, a kako se to Susic nadje na centarsutu na lijevoj strani,pa u narednom napadu na desnoj strani prodje 2-3 igraca pa osuta, pogodi precku, pa jucer onda u svakom napadu je ucestvovao. Odradi prenos lopte, od stopera na Krupinu stranu, pa onda se i oko sesnaesterca trazi Tino da podvali nekom loptu, sto je i radio.

Veca je fula Mesanovic, koji nema upucenog ozbiljnog usta u 5 utakmica, 20k KM.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 22 mar 2021, 16:35

Sad je ponovo dosao Tino na red da se pljuje. Pogledajte nekad snimak utakmice i bice vam jasno da svi nekad grijese ali mi samo jednog ili dva uzmemo na zub. Pa i Andrej cesto pogrijesi i izgubi loptu u opasnoj zoni(sreca pa ptotivnici ne znaju iskoristiti) ali njega nismo uzeli na zub.
Jednostavno citava ekipa je malo podbacila ali trebaju podrsku a ne pljuvanje. A vidjet cemo na kraju sezone sta dalje...

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 22 mar 2021, 16:36

...........Handžić
........Pejović..Adukor
...........Kovacevic
Ne znam vidim svi forsiraju Adukora,meni lično je prosjek mrtvi. Izbaciti Djokanovica koji ni jednu jedinu utakmicu nije podbacio ,a staviti igrača koji je unosio nesigurnost protiv Krupe, mi je van svake logike.
Ja se Adukora sjecam po centarsutu Handzicu protiv Atalanta, i ničeg više.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 22 mar 2021, 16:37

@hz033 ne vrijedi 30.000 KM mjesečno igrač koji razigrava i povlači loptu sa svoje polovine. Špic, krila i desetka su igrači koji su u ovoj ligi dovoljni za dominaciju. Evo samo zadnje tri naše titule:
2015. je osmicu igrao Radovac, desetka bio Stojčev/Bilbija, krila Velkoski na vrhuncu/Dulja i Bekić/Todorović, špic Benko.

2019. osmica bio Crepulja, a prvi dio sezone smo dosta utakmica igrali sa dvojcem Adukor/Stanojević, desetka Rahmanović, krila Tatar i Halilović/Velkoski, špic Ahmetović. Dominacija u ligi.

2020. osmicu igrali redom Gavrić, Mustafić, Velkoski, krila i špic isti kao sezonu prije (bez Halilovića).

Čak i 2017. kad nismo osvojili ništa, osmica je bio Rustemović/Sarić, krila Hebibović i Crnkić, desetka Duljević, špic Merso.

Činjenica je da osmica može bit bilo ko ako imaš dobru ofanzivnu liniju. Ovako možeš Fabregasa dovest i džaba ti. Ne krivim Sušića, krivim loš menadžment ekipe, i onog ko je odlučio da osmica ima platu kao ofanzivna četvorka zajedno. A svi su važniji za ekipu od osmice.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 22 mar 2021, 16:37

bordobijeli je napisao/la:
22 mar 2021, 16:32
hz033 je napisao/la:

Niko nije rekao da ne zna igrati. Al ne trči dovoljno, spor je, spor i u prenosu lopte, često povredjen. To sto ti spominje je premalo za najplacenijeg igraca.
Sa ovim se slazem, istina, povrede su ga ubile. Medjutim cudno je to da da nam dosta igraca habaju povrede, i to najcesce koljena odose. Sta se desava, teren ili nedovoljna spremnost ili ih Jela slomi !?! Takodjer se vidjel protiv Krupe, u 85. vise nisu meda mogli. Mesanovic lipso Nekako mi djeluje da fali kondicije jer sam ocekivao da ce se Krupa povuci da ce pocrkati ali smo mi nekako pocrkali prije. Barem mi je tako djelovalo !
U novi boj ...

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 22 mar 2021, 16:38

Ma Tino je odlican, jest imao peh sa povredama ali evo sad je vezao tekme i izgleda da je spreman, ali nazalost ostatak ekipe sad nije u formi.
On se na terenu moze slagati samo sa Djokanovicem, ja sam bas pratio par tekmi i kad Tino ima loptu, vecina nasih stoji i ceka nesto, umjesto da mu se otvori, cak se ja msm protiv Sirokog i derao na neke jer se niko apsolutno ne nudi.

Bas smo postali staticni.

Vrlo lagano ste zaboravili simultanku protiv Radnika gdje nam je on sam donio pobjedu, a sad bi Siroki bio na 2 boda zaostatka :D
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 22 mar 2021, 16:39

amypitar je napisao/la:
22 mar 2021, 16:36
...........Handžić
........Pejović..Adukor
...........Kovacevic
Ne znam vidim svi forsiraju Adukora,meni lično je prosjek mrtvi. Izbaciti Djokanovica koji ni jednu jedinu utakmicu nije podbacio ,a staviti igrača koji je unosio nesigurnost protiv Krupe, mi je van svake logike.
Đokanović ima kartone i ne konkuriše za Lišticu, ovo su sastavi samo za tu utakmicu, ne za inače.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 22 mar 2021, 16:40

...........Handžić
........Pejović..Adukor
...........Kovacevic
Desila bi se utakmica sa Zrinjskim u ligi. Cijelo vrijeme bi igra bila na nasoj strani. Pejovic bi vracao stoperima, Adukor bi mozda nekog i prosao, ali dalje nema ko da uzme loptu i da iskreira nesto.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 22 mar 2021, 16:41

Aha shvatio sam,da bi Susic pokazao kvalitet mora igrati u Barsi,Realu,Liverpulu itd itd....a ja se bas pitao sto je jedan od najgorih igraca Sarajeva u ovoj sezoni a eto to je razlog..ne igra sa 10 worldclass igraca u.ekipi.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 22 mar 2021, 16:42

skoroalen je napisao/la:
22 mar 2021, 16:39
amypitar je napisao/la:
...........Handžić
........Pejović..Adukor
...........Kovacevic
Đokanović ima kartone i ne konkuriše za Lišticu, ovo su sastavi samo za tu utakmicu, ne za inače.
A onda ok, do mene greška.
Al i dalje mislim da Adukor nije igrač za prvih 11,osim da ponekad uleti sa kupe.
Da, Đokanović će nam baš faliti,ja bi počeo sa Tino -Pejović.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 22 mar 2021, 16:43, ukupno mijenjano 1 put.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 mar 2021, 16:42

amypitar je napisao/la:
...........Handžić
........Pejović..Adukor
...........Kovacevic
Đokanović ima 3 žuta..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], NazorUso i 28 gostiju.