Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Hansi Flick u prvih 50 utakmica ima 5 poraza i 5 neriješenih utakmica. Da stvar bude zanimljiva svih 5 poraza je stiglo isključivo od Bundesligaških timova, niko u Evropi mu još nije skinuo skalp. Nikad jača Bundesliga!
- kraljttbvb
- Kontakt:
Dzaba Bajernovci krecite i pricate kako je liga jaka i zanimljiva.
Bundesliga je dosadna jer je djl (drustvo jednog lica) i gdje odredjena ekipa sa igracem manje skoro citavu utakmicu siluje drugu ekipu. Da nije zanimljiva vidi se i po TV pravima i lovom za ista
I ja bih volio da je drugacije, ali ne moze nista nazor
Bundesliga je dosadna jer je djl (drustvo jednog lica) i gdje odredjena ekipa sa igracem manje skoro citavu utakmicu siluje drugu ekipu. Da nije zanimljiva vidi se i po TV pravima i lovom za ista

I ja bih volio da je drugacije, ali ne moze nista nazor

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
- Kontakt:
Kako se Leverkusen raspao u zadnje vrijeme 

I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Bayern se ne može svesti na nivo Dortmunda da bi liga bila zanimljiva.Valjda treba biti obrnuto.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
- Kontakt:
Znači ti veze s vezom nemas o nogometu niti o Bundesligi, Bundesliga ima drugi najjaci ugovor s TV pravima, iza Engleza nedodirljivih, Bundesliga od sljedece sezone dolazi na SportKlub odakle je izbacila Primeru, i cinit ce najjaci paket u duetu s Englezima naravno.kraljttbvb je napisao/la: ↑21 mar 2021, 15:53Dzaba Bajernovci krecite i pricate kako je liga jaka i zanimljiva.
Bundesliga je dosadna jer je djl (drustvo jednog lica) i gdje odredjena ekipa sa igracem manje skoro citavu utakmicu siluje drugu ekipu. Da nije zanimljiva vidi se i po TV pravima i lovom za ista![]()
I ja bih volio da je drugacije, ali ne moze nista nazor![]()
To sto je Dortmund smjesan jbga druze, pati, jidi se sta da ti kazem, drzi te se Terzića.
Meni je baš šokantno kad neko za sebe tvrdi da prati Bundesligu kao što je to forumaš kraljttbvb, a i idalje Bayern krivi za slabu ligu. Razumijem ja kad dođu kenguri sa EPL teme, oni i ne vide dalje ispred nosa, ali navijače drugih BL timova kada to kažu i ne razumijem.
Ipak ja bih volio da čujem mišljenje Pale Companion, kongisblau, ledar i tako još par navijača nekih drugih njemačkih klubova da li i oni misle da je Bayern kriv za slabu Bundesligu.
Imam jednog komšiju koji navija za Werder, ali recimo on ne krivi Bayern jer je Werder počeo da se bori za opstanak umjesto za Evropu. Moje mišljenje je da je Bayern razlog za jaku Bundesligu, jer konstantno osigurava 4 mjesta u LP svojim nastupima, kao i dovodi najbolje igrače svijeta upravo u Bundesligu.
Ipak ja bih volio da čujem mišljenje Pale Companion, kongisblau, ledar i tako još par navijača nekih drugih njemačkih klubova da li i oni misle da je Bayern kriv za slabu Bundesligu.
Imam jednog komšiju koji navija za Werder, ali recimo on ne krivi Bayern jer je Werder počeo da se bori za opstanak umjesto za Evropu. Moje mišljenje je da je Bayern razlog za jaku Bundesligu, jer konstantno osigurava 4 mjesta u LP svojim nastupima, kao i dovodi najbolje igrače svijeta upravo u Bundesligu.
Ono kad nemaš nikakav valjan argument,niti bilo kakvu temu za početi razgovor pa lupaš gluposti samo da kažeš neštokraljttbvb je napisao/la: ↑21 mar 2021, 15:53Dzaba Bajernovci krecite i pricate kako je liga jaka i zanimljiva.
Bundesliga je dosadna jer je djl (drustvo jednog lica) i gdje odredjena ekipa sa igracem manje skoro citavu utakmicu siluje drugu ekipu. Da nije zanimljiva vidi se i po TV pravima i lovom za ista![]()
I ja bih volio da je drugacije, ali ne moze nista nazor![]()
Ko je kriv Dortmundu što gubi trku za ligu prvaka,što ne može dobiti Koln.
Što dijete od 20 Godina nosi na ledjima sve vaše snove o LP, što se vaše ambicije i želje poklapaju samo u toku priprema a već od prvog kola realnost vas spusti na zemlju i otada samo i drugima svojim kmečanjem pokušavate pokvariti sve.
Šta čovjek da kaže,u biti svi su krivi što Borussia umjesto za titulu vodi borbu za Evropu,Bayern je kriv jer je prejak,u biti po tebi oni bi trebali prodati Lewu,Nouera,Ganabrya,Comana i dovesti par igrača iz Mainza pa da vi imate šanse,usput vidjeti da i Frankfurt proda Silvu,Listića,Kanadu,Wolfsburg Weghorsta,Leipzig Olma,Konatea,Sabitzera,samo da vi postanete konkurentniji,u biti tužno je da jedan dan BVB vidi svoju šansu u tome da protivnik oslabi a ne da oni postanu jači,zato i jeste tu gdje ste,mentalitet je čudo
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Simakan novi igrac RB.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Strasan posao radi Leipzig. Sa Brobbeyem i Simakanom hladno najjaca ekipa Svabije iduce sezone. 

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Od iduce sezone bice tu Gvardiol i Szaboszlai...
O potencijalu suvišno pricati...
O potencijalu suvišno pricati...
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Nije bajern kriv nego nesposobne uprave drugih klubova...bajern je zapravo jedini koji ima sposobnu upravu I donekle Leipzig I frankfurt ovo ostalo je silovanje zdrave pameti...ko je kriv doofmundu sto otjera tuchela..ko je kriv herti sto bira krepalog pretza da gospodari klubom I milionima kad je ocito da nezna....dardai nije trener s kojim mozes postati top klub...moguce je da Stevie g preuzme Liverpool ako secto desi nek dovode Dr.kloppa kako znaju I umiju...u protivnom sa ova dva bivola ih ceka cvajta sljedece godine...a mozda I ovecoelho41 je napisao/la: ↑21 mar 2021, 18:54Meni je baš šokantno kad neko za sebe tvrdi da prati Bundesligu kao što je to forumaš kraljttbvb, a i idalje Bayern krivi za slabu ligu. Razumijem ja kad dođu kenguri sa EPL teme, oni i ne vide dalje ispred nosa, ali navijače drugih BL timova kada to kažu i ne razumijem.
Kako uvijek zaboraviš naglasiti, poslije Bauerna ili tako nekako

Pustite kralja, malo ga frustracije tuku, treba shvatiti.
Bayern, ne samo da je koplje iznad svih u BuLiju, nego vjerovatno i u Evropi. Apsolutna dominacija.
Vom Jäger zum Gejagten
Hajde sto mi ostali znamo nekad zatrolati, ali ti si ipak mod i trebao bi biti ozbiljan.

Ove sezone su jednaki Leipzigu koji ih iduce prestize sa ovim novim igracima. Pogotovo ako zadrze najboljeg njemackog trenera.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
Nebitno šta sam ja, u diskusijama sam kao i svi drugi. Nema etiketiranja.Justin je napisao/la: ↑21 mar 2021, 22:50Hajde sto mi ostali znamo nekad zatrolati, ali ti si ipak mod i trebao bi biti ozbiljan.![]()
Ove sezone su jednaki Leipzigu koji ih iduce prestize sa ovim novim igracima. Pogotovo ako zadrze najboljeg njemackog trenera.
Ozbiljan, nema dalje.
Ove sezone su, po meni, komotno mogli prepustiti titulu drugom i bilo je naznaka da im ona ništa ne znači i bilo je opuštanja i nuđenja konkurenciji, ovi to nisu mogli niti znali iskoristiti i na njihovu žalost neka čekaju drugu priliku.
U ligi šampiona Bayern već deceniju igra jednu od glavnih uloga i na osnovu zadnje sezone i dosadašnjih rezultata stoji ono što sam rekao.
Ekipu samo splet nesretnih okolnosti može spriječiti da I ove sezone ne ovjeri svoju dominaciju.
Vom Jäger zum Gejagten
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Dobar izbor. Taman da stekne malo iskustva u BL pa onda može preuzeti ekipu iz neke ozbiljnije lige.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja bih volio da cujem sta Pale misli o Cuisanceu. Vjerovatno je za momka bolje da sjedi na klupi u Marseju ili igra u drugom timu Bajerna, nego da igra u Gladbahu. Bajern ga uzeo iako im nije ni trebao.
konigsblau bi nam mogao napisati cijeli roman o igracima koji su dzaba ili za kikiriki otisli u Bajern.
ledar nam moze pisati o Arp-u, koji je cim je pokazao malo talenta, za kikiriki otisao u Bajern.
Ako oni misle da je dobro biti Bajernov razvojni klub, nemam ja tu nista protiv.
Ne bi bilo lose da pitas komsiju kako je reagovao kad je Bajern uzeo Pizzara Werderu. I to 2 puta

1999–2001 Werder Bremen, nakon 56 utakmica i 29 golova presao u Bajern.
2009–2012 Werder Bremen, nakon 77 utakmica i 43 gola presao u Bajern.
Ako imas kakvog komsiju da navija za Stutgart, pitaj ga je li mu bilo zao Marija Gomeza

2003-2009 Stutgart, nakon 121 utakmice i 63 gola presao u Bajern.
Ili mozda ima neki komsija da mu je nakon Dzekinog i Misketovog igranja za Volfsburg, klub iz grada Golfa ostao u lijepom sjecanju. De ga pitaj sjeca li se gdje je otisao Mario Mandzukic...
2010-2021 Volfsburg, nakon 56 utakmica i 20 golova presao u Bajern.
O Borusiji da ne pricam. Masakr motornom pilom

Znaci svaki put kad se neki klub izdigao iznad prosjeka, najbolji igraci su odlazili u Bajern. I to svaki put je samo Bajern imao para da ih dovede...
Lako je biti sposobna uprava u Elektroprivredi BiH. Zafali para, povecaj cijenu struje i nadoknadi izgubljeno.
Haj budi sposobna uprava u privatnom sektoru, gdje svaku marku, da bi je zaradio, moras okrenuti 10 puta.
Lako je biti sposoban kad ti Adidas pokrije pola Gvardioline plate. Mislim da je pola plate i Gotzeu finansirao Adidas. Lako je biti sposoban kad dobijes para od drzavnih firmi koliko ti je potrebno.
Nesto se ne sjecam da je neka firma ponudila pare Salkeu da Goretzki ponudi 10+ milja platu i da ostane u Gelzenkirhenu.
Nema Salke, a ni ostali bundesligasi kasicu prasicu koja se otvara po potrebi. Nego svaki euro sami zarade. I sad su kao nesposobni sto trose samo zaradjeno...
Svaki koji se pokaze kao dobar ce stopama Upamecana

Ne brini, Bajern to sasijece u korijenu, nece oni dozvoliti da im iko bude konkurencija

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Ne moramo mi pitati navijače tih klubova, pitat ćemo tebe kako je biti navijač razvojnog kluba.
Bayern kriv za nesposobnost drugih, OK.
Bayern kriv za nesposobnost drugih, OK.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Pokušala je i BvB privući sponzore prodavajući dionice kluba jos daleke 2000. (prvi njemački klub koji je to uradio) pa je dozivio veliki fail. Niko vam nije kriv što je Bayern pametno pregovarao, pametnije ulagao i ugrabio pravu priliku sa Alianz-om, Adidas, Audi, T-com i ostalim sponzorima.
Isto niko nije kriv osim uprave BVB što je dala/'bacila' 25 mil 'ojra' ili tadašnjih 50 mil 'dojč marki' za Amoroso 2001 godine - to ti ko dođe ekvivalent nekih 200 miliona eura danas a isto bitno spomenuti do transfer-a Martineza/Gotze-a najskuplji transfer u historiji BL
Transfer propao - uglavnom zbog povreda a onda naredne godine idu pozajmice da mogu isplatiti igračima plate inače bi letili van BL.
Pravo sposobna uprava
Zasluzili ste restart i treću ligu zbog toga a i danas trpite posljedice jer ste postali klasično dioničarsko društvo gdje dioničare zanima samo čist novac/prodaja igrača a ne čekanje igrača/osvajanje titula. Kada nešto ne ide počinje klasično kmečanje u glavnoj ulozi Watzke i Reus - igrač koji je više povređen nego što igra - ima najveću platu(?) i čeka se njegov comeback. Nije ni čudo što su vas od* i Gotze i Lewat.
Kada bi se uzelo zadnjih 10 godina i prebrojali transferi Bayerna i BvB iz drugih ekipa Bundeslige dobio bi se fin uvid.
Isto niko nije kriv osim uprave BVB što je dala/'bacila' 25 mil 'ojra' ili tadašnjih 50 mil 'dojč marki' za Amoroso 2001 godine - to ti ko dođe ekvivalent nekih 200 miliona eura danas a isto bitno spomenuti do transfer-a Martineza/Gotze-a najskuplji transfer u historiji BL

Pravo sposobna uprava

Kada bi se uzelo zadnjih 10 godina i prebrojali transferi Bayerna i BvB iz drugih ekipa Bundeslige dobio bi se fin uvid.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.