FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 22 mar 2021, 02:08

Tristan10 je napisao/la:
22 mar 2021, 02:05
sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
22 mar 2021, 01:50
Tristan10 je napisao/la:
22 mar 2021, 01:45

Beslija Champions League sa Gent, Visca Champions League sa Basaksehir, Hadziahmetovic preko 100 utakmica sa Konyaspor, odma postao standardan, Bajic najvise golova u Turskoj ligi, sada igra u Serie B, Duljevic igra u Ligue 1, Cimirot godinama standardan u Standard Liege, Armin Hodzic vise godina igrao u Dinamo, trenutno ipak igra u Kasimpasa, tako isto za Hajradinovica, pa Gojak kao mlad igrao za Olimpik, pa preko Dinama u Torino. Hajde molim te neka nadju igrace zadnje dvije godine koji su na ovom putu? Samo Rahmanovic biljezi minutazu u Konyaspor, gdje Amir vec ima preko 100 nastupa i nekoliko godina mladji. I sad mi neko kaze da liga napreduje.
Zolotic, Cocalic, Jahic, Adilovic. Pa dovoljan je primjer Samira Bekrica koji je prije 10 godina bio u prajmu pa je igrao ovdje a i dan danas kad udje u igru sa 37 goina pravi prevagu i presisa Fanima ko da je ovom 60.

Zaboravih spomenut najbolje desno krilo svih vremena poslije Messija. MIROSLAV STEVANOVIC :salut:
Zamisli Bekrica i Zebu iz najboljih dana, a oni jos relevantni godinama poslije. Sanel Jahic je bio igracina, dokazao se u 2. Spanskoj ligi, Grckoj i Svicarskoj. Jedan od boljih igraca reprezentacije protiv Belgije na strani. Miroslav Stevanovic isto igra odlicno u Svicarskoj.

Neka bolja vremena, sad smo osuđeni gledat igraca koji se planirao prestat bavit fudbalom u 25.oj godini i krilo koje u prosjeku po sezoni zabije 1 go.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 22 mar 2021, 02:09

invincible1921 je napisao/la:
22 mar 2021, 02:01
Brkooo je napisao/la:
22 mar 2021, 01:52
Nije mi jasno @delinjo kako nisi shvatio ono sto sam napisao.

Jedno je gurati 4 kvalitetna juniora, vec sam napisao koja, a od te 4 dva su ultra brza i prodorna krila, (igraci koji su vec sad po kvaliteti ispred Veselinovica, Mujezinovica itd) a drugo je gurati mlade igrace poput Subasica, Hajdarevica itd koji nemaju kvalitet. To su dvije razlicite stvari. Isto tako jedno je gurati amatere poput Fejzica i omalenog Muftica a ignorisati golmana iz juniora Milicevica koji je sjajan potencijal, ima i visinu i refleks itd. Isto tako Kocevic iz kadeta, svjetski potencijal, za par godina 100% ce igrati u nekoj od liga petice, ali nas klub to ne zna da prepozna, prije ce klub forsirati Bekrica, Stilica do pedesete godine njihovih zivota jer su imena itd nego sto ce mali biti projekat kluba. Amaterizam, neznanje i nedostatak nekog plana i vizije nas ubijaju..

I ova prica o ligi je smijesna. Ono lafo da Fejzic, Veselinovic, Kosoric, Stevanovic, Alispahic, Bekric, Stilic itd ne igraju za nas mi bi se kao borili za opstanak, **** , brze, prodorne i kvalitetne mlade igrace, daj ti nama gerijatriju..
Zaboravljas jednu "sitnicu" ...mi ih nemamo
Imamo. Kulasin, Gasal, Milicevic(golman) i Durakovic su cetvorica mladih i kvalitetnih juniora. Prva dvojca su milion puta kvalitetniji od Veselinovica, Mujezinovica itd. Moderna, brza, prodorna krila. Milicevic je 10 puta bolji golman i od Fejzica i od Muftica. Kocevic da igra u Dinamu vec bi imao minutazu i bio bi projekat kluba, kasnije bi ga prodali za desetine miliona eura..

Mi samo nemamo trenera koji ima hrabrosti da im da sansu. Kad bi dobili sansu pokazali bi koliko su ispred starijih kolega..

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 22 mar 2021, 02:19

delinjo je napisao/la:
22 mar 2021, 02:03
Brkooo je napisao/la:

Jedno je gurati 4 kvalitetna juniora, vec sam napisao koja, a od te 4 dva su ultra brza i prodorna krila, (igraci koji su vec sad po kvaliteti ispred Veselinovica, Mujezinovica itd) a drugo je gurati mlade igrace poput Subasica, Hajdarevica itd koji nemaju kvalitet. To su dvije razlicite stvari. Isto tako jedno je gurati amatere poput Fejzica i omalenog Muftica a ignorisati golmana iz juniora Milicevica koji je sjajan potencijal, ima i visinu i refleks itd. Isto tako Kocevic iz kadeta, svjetski potencijal, za par godina 100% ce igrati u nekoj od liga petice, ali nas klub to ne zna da prepozna, prije ce klub forsirati Bekrica, Stilica do pedesete godine njihovih zivota jer su imena itd nego sto ce mali biti projekat kluba. Amaterizam, neznanje i nedostatak nekog plana i vizije nas ubijaju..

I ova prica o ligi je smijesna. Ono lafo da Fejzic, Veselinovic, Kosoric, Stevanovic, Alispahic, Bekric, Stilic itd ne igraju za nas mi bi se kao borili za opstanak, **** , brze, prodorne i kvalitetne mlade igrace, daj ti nama gerijatriju..
Gasal je odigrao jednu tekmu kako treba i bio je solidan nista vise od toga,Kulasina si vidio na prijateljskoj protiv Capljine,da se razumijemo jedva cekam da vidim ledja ovim debilima trenutnim,znas moj stav po pitanju toga samo jarane ne vidim ja da imamo aman zaman kvaliteta u OP.
U prvoj seniorskoj utakmici Gasal je upisao asistenciju. Pa stavljao ti je @braco ovdje video od gola Kulasina za u19 reprezentaciju protiv Makedonije. Golcina. Eto spomenuo si te prijateljske, jesi li vidio u tim prijateljskim koliko je mali brz, da je proletio ko brzi voz i dva puta asistirao na nacin da je poslao povratnu loptu koju su njegovi saigraci samo morali prebaciti preko crte.

Zar nije bolje probati Kulasina i Gasala nego gurati Veselog i Mujezinovica. Jedan zabija 1 gol po sezoni a drugi je odigrao ukupno 5 utakmica na nekom ozbiljnom nivou i poslije toga se vratio na svoje tvornicke postavke..

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 mar 2021, 02:21

Brkooo je napisao/la:
22 mar 2021, 02:09
Brkooo je napisao/la:

Imamo. Kulasin, Gasal, Milicevic(golman) i Durakovic su cetvorica mladih i kvalitetnih juniora. Prva dvojca su milion puta kvalitetniji od Veselinovica, Mujezinovica itd. Moderna, brza, prodorna krila. Milicevic je 10 puta bolji golman i od Fejzica i od Muftica. Kocevic da igra u Dinamu vec bi imao minutazu i bio bi projekat kluba, kasnije bi ga prodali za desetine miliona eura..

Mi samo nemamo trenera koji ima hrabrosti da im da sansu. Kad bi dobili sansu pokazali bi koliko su ispred starijih kolega..
Uz duzno postovanje nemas pojma u kakvoj si zabludi al et...
=\_1921_/=

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 22 mar 2021, 02:27

22 mar 2021, 02:21
Brkooo je napisao/la:

Cekaj hajmo sve na stranu eto i da nisu toliko kvalitetni je li ti mislis da su slabiji od Veselog, Mujezina i Fejzica Gasal, Kulasin i Milicevic. Sve i da su u 5 deka a nisu zasluzili su i ovi momci priliku ne ide nas svakako a ovi nista nisu uradili sem Mujezinovica prvih par kola. Valjda se treba pustit prilika mladim igracima.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 mar 2021, 02:35

22 mar 2021, 02:27
22 mar 2021, 02:21
Brkooo je napisao/la:

Cekaj hajmo sve na stranu eto i da nisu toliko kvalitetni je li ti mislis da su slabiji od Veselog, Mujezina i Fejzica Gasal, Kulasin i Milicevic. Sve i da su u 5 deka a nisu zasluzili su i ovi momci priliku ne ide nas svakako a ovi nista nisu uradili sem Mujezinovica prvih par kola. Valjda se treba pustit prilika mladim igracima.
Da mislim da jesu ...nisu 5 deka nego su dosta losijo. Mozda jednog dana postanu odlicni igraci al sad za sad to nisu. Sto put przvakana prica i tema...od beganovica pa preko hajdarevica...ok im je dati povremeno priliku jednom po jednom, al da su toliko kvalitetni koliko pricate da jesu dobili bi je ...
=\_1921_/=

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 22 mar 2021, 02:49

Ne bi dobili i nece dobiti sansu. Amar ce prije staviti na krila Veselinovica i Boju nego Kulasina i Gasala. Prije ce staviti i sporog Subasica na krilo nego brzog Kulasina. Zato sto je ovog Amara nazalost, vrijeme pregazilo. Nije ni sjena nekadasnjeg Amara. Sve ove ultra spore i stare igrace je Amar doveo u klub. U 2021 godini mi igramo toliko sporo da ti oci krvare gledajuci..

Kakva je logika komentarisati Beganovica i Hajdarevica i kroz njih dvojcu ocjenjivati sadasnje igrace iz op?

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 22 mar 2021, 09:34

do kraja sezone imamo samo jedan cilj i tome trebamo težiti, a to je da damo gol
moSa ljoŽe

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 22 mar 2021, 09:49

Pošto nam je Amar pokazao i dokazao da sportski rezultat i plasman uopšte nisu više bitni preostaje nam da vidimo kako ovu ekonomsku štetu što više sanirati.
Visoko plate stručnom (e jesu stručni u pm) štabu i pojedinim igračima će nas još više unazaditi. Koja je sportska razlika dal će igrati Duraković ili Štilić osim što je velika ekonomska razlika. Bilo bi interesantno vidjeti koliko nas košta desetak "glavnih" igrača i stručni štab na godišnjem nivou pa bi došli do zaključka na nam je tako izborena Europa ekonomski neisplativa, što bi rekla Grospićka nema ekonomske računice. Jasno je da nije sve u računici, nekad nešto moraš platiti iradi samog gušta. E sad nek mi neko kaže da li postoji navijač kluba koji u nečemu ovako skupom gušta. Kako ove plate vjerovatno isplačujemo sa velikim zaostatkom I ja polako počinjem biti sklon vjerovanju da gomilanje duga nekome i odgovara, jer će se kad tad morati doći u situaciju da se prodaje pomočni teren radi sanacije dugova.

Ipak OTKAZ ni slučajno

TigerWoods
Kontakt:

Post Postao/la TigerWoods » 22 mar 2021, 11:00

Ovo sinoc je bilo sasvim ok, nadam se da ce Amar nastaviti ovako.

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 22 mar 2021, 11:02

Gdje je Gasal, šta je sa Subašićem ,zašto mladi Muftić ne brani ispred Fejzića i još mnoga pitanja
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 mar 2021, 11:16

Po mom misljenju u ovakvoj situaciji, atmosferi i bolje da nema Gasala i ostalih mladjih igraca. Ako ce se kola lomiti neka se lome na starijim. Mora se malo i zdravija atmosfera napraviti za te mladje igrace.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 22 mar 2021, 11:24

Hilmo123 je napisao/la:
22 mar 2021, 11:02
Gdje je Gasal, šta je sa Subašićem ,zašto mladi Muftić ne brani ispred Fejzića i još mnoga pitanja
Za Gasala se slazem. Al' Subasic? Pa 'ebavalo se sve i Amaru i Subasicu. Lik nije nista pokazao kada god je imao priliku da igra. Doduse, guran je na krilo, ali ako vec nisi krilni igrac, pokazi da si borben.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 mar 2021, 11:26

lijevapolutka je napisao/la:
22 mar 2021, 09:34
do kraja sezone imamo samo jedan cilj i tome trebamo težiti, a to je da damo gol
Dati gol koji ce priznati. :lol:
Od pocetka ove polusezone imamo:
4 ponistena gola
0 priznatih
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 22 mar 2021, 12:01

delinjo je napisao/la:
22 mar 2021, 01:37
22 mar 2021, 01:35
delinjo je napisao/la:
22 mar 2021, 01:33
Ja i dalje ne razumijem ove sto su misljenja da je liga sad kvalitetna,ja ne znam zivota mi na osnovu cega oni to,liga nikad gora.
Zato su svi jednako nekvalitetni pa je zanimljivija borba pa eto kao liga kvalitetna. Liga kurcu golom ne valja sad bi nasih 11 iz sezone 09/10 dobilo 5:0 najjacih 11 ove lige i to glat bez po muke. Jebote na krilima ti igraju Bešlija i Višća sad Veselinović i Mujezinović i fol liga kvalitetnija ja al u kurcu.
Braco neki dan bas pisao kao liga mu dobra (volim bracu :mrgreen: ) jer se svi bore za evropu i nesto,jebote pa valjda je to sto su svi slabi,jebote sampion po 4 kola ne moze gola zabiti,dje to kvalitetno :rol:
Ja u tom svom postu uopšte nijednu riječ nisam napisao o igračkom kvalitetu lige danas i prije nekoliko godina. Znam i ja da je Ara Hodžić bolji špic od Juričića i da je Cimirot bolji veznjak od Pejovića. Ja sam više se osvrnuo na organizacijski segment lige i rekao da sam je danas bolja u tom smislu nego nekada i to su rekli svi fudbalski radnici.

1.) Rekao sam već smanjenje lige je plus. Nema sada u ligi ekipa poput Veliko Obarske, Drine, Viteza, Žepča koji nizašta ne igraju i tu su samo da popune broj ekipa. Znači da je to neki napredak.
2.) Veliki broj klubova je organizacijski jači nego prije i to je činjenica. Zrinjski je organizacijski jači nego prije 8 godina naprimjer. Sarajevo također. Velež također. Borac također.Sada imamo i Tuzla City koji također ima para ko blata i želi nešto da se pita u bh. fudbalu. Jedino su Željo i Široki ili jednaki kao onda, ili su čak i slabiji.
3.) Infrastruktura je bolja mic po mic. Mi smo rekonstruisali stadion i teren, Velež radi na rekonstrukciji stadiona, Tušanj ove godine dobija novi teren, a do naredne godine bi još nekoliko premijerligaša trebalo dobit novi teren jer smo domaćini U17 europskog prvenstva za žene.

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 22 mar 2021, 12:12

Brkooo je napisao/la:
21 mar 2021, 23:36
Sezona je svakako propala, vec sad treba razmisljati o narednoj sezoni. Treba na vrijeme postavljati stvari za narednu sezonu. Srezati maksimalno troskove i iskoristiti narednu sezonu za promociju mladih igraca.

Pokusati se na kraju sezone prijateljski rastati i zahvaliti na saradnji Fejzicu,Mufticu, Sinisi Alispahicu, Stilicu, Subasicu Mehicu, Bekricu, Lendricu, Veselinovicu, Jurcicu, Mujezinovicu, Zecu, Mileticu, Kosoricu itd. Isto tako se pored sefa strucnog staba Amara, rijesiti i pomocnika u vidu Serbe, Memica i slicnih parazita koji ne bi mogli Vrbanjusu voditi..

Nama je trenutna ekipa spora do bola, troma i puno puno kosta. Ekipa puna tzv. majstora koji ne mogu da trce. Bacamo novac na stare istrosene igrace koji nemaju nikakvu perspektivu. Kad pogledas npr. Veselinovica, covjek ima platu cca 5 hiljada KM. Takav "igrac" klub na godisnjem nivou kosta skoro 100 hiljada(u to su uracunati i plata i doprinosi i placen porez drzavi itd).

Mlada brza i prodorna krila poput Kulasina i Gasala bi kostala dosta manje(bukvalno da im das po miljuipo to je 3000 ukupno za dva ogromna talenta a Veselinovic ima oko 5 milja) a klub bi mogao imati mnogo mnogo vecu korist od njih nego sto je ima od Veselinovica i slicnih tzv igraca. Zamisli lik citav zivot igra kao krilo a nije zabio 20 golova u citavoj karijeri. Tuzno, zalosno, ma ne znam vise ni koju bih rijec upotrijebio. Ista stvar i za Fejzica. Lik bio rezerva u Slobodi, Olimpiku, lik ne moze loptu nabiti preko centra i takav amater je nama prvi golman. Guramo u prvu postavu amatera i penzionera pored Milicevica koji je ogroman potencijal. Neshvatljivo i retardirano.

Bacamo milione na sadasnje igrace a sa dosta manje novca se moze sastaviti moderna, potentna i brza ekipa. Pogledajte kako je Siroki to uradio. Zato nam treba trener sa mudima. Neko ko ce dati sansu najtalentovanijim juniorima (Gasal, Kulasin, Milicevic, Durakovic), dati im petogodisnje ugovore i gurati ih u prvih 11, oni da budu projekti kluba. Na ove mlade igrace pridodati i neke iskusnije ali brze igrace, a ne neke dizelase.

Volio bih ovakvu prvu postavu da vidim naredne sezone
Milicevic na golu
Novi desni bek-Ikic-Celikovic- Malic
Gasal-Durakovic- neki dobar box to box veznjak i Kulasin
I dva dobra brza napadaca. Znaci, po ovome trebalo bi se uloziti u 4 kapitalca, desni bek, veznjak i 2 napadaca i jos par rezervi, mladih brzih igraca koji ce imati motiv i dati sve od sebe da se izbore za mjesto u prvoj postavi. Takodjer lagano treba uvoditi i dozirati minute i Kocevicu iz kadeta. Strasan potencijal. 22 utakmice 22 gola i 5 asistencija, ofanzivni veznjak. Preskociti one nase gluposti da mora igrati za juniore, pa biti rezerva Bekricu pa u 26 da dobije sansu. Samo se na mladim igracima mogu uzeti milioni, odnosno ozbiljan novac. I onda narednu godinu zadrzis sve igrace nadogradis sa 2-3 ozbiljna igraca koji ce povecati kvalitet ekipe i onda pucas na titulu ali imas zdravu osnovu za tako nesto, ne ides na ho-ruk.

Ova ekipa ne bi bila nista rezultatski gora nego ova sad a o perspektivi i buducnosti takve ekipe, da ne pricam. Ekipa sa zdravim temeljima bez gerijatrije i bez majstora u mjestu koji ispusu za 10 minuta..
:salut:
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 22 mar 2021, 12:18

Ima li treninga danas?
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 22 mar 2021, 12:19

Ovdje neki ocekuju od igraca 17 ili 19 godina da debituje i da razvaljuje po terenu. Mlade igrace treba trpiti malo ,da steknu neku rutinu ,a sta da ocekujes od Stevanovica ili Veselinovica veliko NIŠTA,jer imaju stotine utakmica u premijer ligi i samo stagnirju. Jedini nacin da opstanemo u ovom sistemu funkcionisanja kluba je pravi mlade igrace i pokusaj prodati uzeti novac.Ocito klub nema veziju sa mladim igracima ,vracaj Jamaka,Bekrica,Alispahica i tako slicne istrosene spore igrace. Od ovih igraca bi imali koristi zadnjih 15 minuta i nista vise.
Stranca ako dovodis mora malo da odskace od domacih igraca ili nemoj ga dovoditi ako je on u pet deka sa nasim juniorom.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 22 mar 2021, 12:29

Željo bez gola 383 minute: Niz koji se Plavima nikad nije desio u Premijer ligi

Fudbaleri Željezničara ovog proljeća još nisu uspjeli zatresti mrežu svojih protivnika u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Četiri prvenstvena susreta (360 minuta) izabranicima Amara Osima nisu bila dovoljna za jedan pogodak, a od posljednjeg prvenstvenog gola Plavih sa Grbavice u porazu od Krupe 2:1 (strijelac Luka Juričić op.a) prošle su 383 minute.

Ovako neefikasan niz u Zvorničkoj 27 ne pamti se otkako se PLBiH igra na cijelom teritoriju naše zemlje. Naime, seriju od četiri prvenstvena susreta bez datog gola Željezničar nije nikada zabilježio do jučer, dok je u tri navrata odigrao po tri meča u nizu bez datog pogotka.

Doduše jedan od ova tri niza je ostvaren ukoliko bi se računalo posljednje kolo sezone 2007/2008 (poraz u gostima od Posušja 3:0) i prva dva kola sezone 2008/2009 (domaći poraz od Slobode 1:0 i gostujući remi sa Veležom 0:0).

Prvi put niz od tri duela bez postignutog gola Željo je zabilježio u premijerligaškoj sezoni 2007/2008, i to u periodu od 29. septembra do 20. oktobra 2007. godine. Tada su Plavi poraženi u Zenici od Čelika s 3:0, a potom su odigrali 0:0 u gradskom derbiju sa Sarajevo, da bi potom uslijedio minimalan poraz u gostima kod Modriče.

Posljednju seriju od tri meča bez da je zatresao mrežu protivnika Željo je upisao u sezoni 2016/2017. U augustu 2016. godine tim sa Grbavice je poražen u gostima kod Slobode s 2:0, a zatim su uslijedili porazi na domaćem terenu od Viteza (0:2) i Zrinjskog (0:1).

Poslije dva boda iz četiri utakmice u kojima nisu postigli gol izabranici Amara Osima će reprezentativnu pauzu provesti na šestoj poziciji, s 11 bodova manje od vodećeg Sarajeva, šest manje od drugoplasiranog Širokog Brijega i tri manje od Zrinjskog, Veleža i Borca.

Reprezentativna pauza zasigurno će dobro doći Plavima koji u 24. kolu gostuju na Tušnju. Bit će to duel ekipe koja u proljetnom dijelu sezone nije postigla gol i tima koji nije osvojio ni bod.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 22 mar 2021, 12:34

slika

pitam za jarana je li se ijedna ubleha pocev od amara pa do ostalih kloceva iz kluba smogla snage da se izvine navijacima za ovu bruku i sramotu il je sve potaman

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, b00t, doncarlo, Laudrup i 73 gosta.