Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Pogba
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Pogba » 20 mar 2021, 09:57

Ako će to biti pojačanja neće biti dovoljna ni za scudetto.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

J10
Kontakt:

Post Postao/la J10 » 20 mar 2021, 14:44

Pogba je napisao/la:
20 mar 2021, 09:57
Ako će to biti pojačanja neće biti dovoljna ni za scudetto.
Rijetko mercato završi sa samo tri dovedena igrača, a ne znam šta se može više očekivati od Locatellija, Aouara, Gosensa i ko bi bio sigurno bolje pojačanje od njih.

J10
Kontakt:

Post Postao/la J10 » 20 mar 2021, 14:47

J10 je napisao/la:
15 mar 2021, 15:10
6 | ...
PAD JUVENTUSA – Jedno od često raspravljanih pitanja na forumu za koje ću dati svoje mišljenje: kad se prestao igrati fudbal u Torinu? Moj odgovor bi bio oko sredine 2017-18 sezone kad je Dybala imao mislim problema sa povredama, pa kasnije nije baš igrao dobro i tu je ispao iz prve postave. Do tada je bio glavni igrač i kreator ekipe. Tu kreće pad, zadnja Allegrijeva sezona ga potvrđuje, a za mene najgora sezona je Sarrijeva. Možda ne nužno po igri, ali taj Juve mi je izgledao jako bezlično.
Jedan od mogućih problema Juventusa zadnjih godina bi mogao biti i „novi DNK“. Promjena logoa (koja mi se na prvu nije svidjela ali mi je sad ok), preveliki značaj instagramu nakon dovođenja Ronalda, stavljanje pojedinca ispred tima, pokušaj Sarriballa. Malo šta od toga je stvarno u Juventusovoj tradiciji. Agnelli kao nevjerovatan vizionar ipak malo pretjeruje zadnjih godina, dovoljno je spomenuti njegovo mišljenje da Atalanta možda i ne bi trebala igrati LP zbog svoje historije, iako su je zaslužili na terenu. Za mene je današnja Atalanta najbolji primjer svim ostalim klubovima šta trebaju raditi. Po platama nisu ni u prvih deset a igraju LP, čak uspijevaju proći i grupnu fazu što Talijanima nije lako zadnjih desetak godina. Odlična omladinska škola, transfer politika (npr. Gosens i Hateboer su plaćeni manje od 2 miliona zajedno) i trener.

JUVENTUS U23 – Pomalo je nevjerovatno da nijedan drugi tim nije napravio u23 ekipu. Pirlo je ove sezone dao značaj tom projektu, mladi igrači su dobijali nešto šansi sa igru. Za nadati je se da će toga biti još i više u narednim godinama. U23 ekipa bi morala što prije ući u Seriju B jer je prevelika razlika u kvaliteti između C i A klubova. U B bi se vjerovatno i moglo naći nekoliko klubova koji su slične kvalitete kao Crotone. Bilo bi značajno da svake godine po 1-2 igrača se mogu priključiti prvom timu, a na ostalima se može nešto zaraditi i preusmjeriti na pojačanja. Felix Correia ove sezone dosta odskače i šteta je što igra u trećoj ligi. Od već priključenih igrača, Fagioli bi trebao dobijati više šanse, pogotovo u ovakvom veznom redu. Pretpostavljam da je cilj što prije ući u B pa neki igrači iz U23 ne mogu biti prečesto korišteni zbog pravila da ne mogu više nastupati za drugi tim ako u prvom upišu 5+ nastupa.

POJAČANJA - Jedna od mojih glavnih nejasnoća sa trenutnom upravom, a vjerovatno najviše sa Paraticijem, bi bilo stalno ponavljanje kako je ekipa konkuretna, popunjena na svim pozicijama, kako je teško pojačati ovu ekipu. Valjda su se uvjerili da ne bi bilo toliko teško pojačati ovu ekipu kad se uzme u obzir kakvi su se igrači i klubovi pozitivno pokazali protiv Juventusa.

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 20 mar 2021, 16:06

Bayern sa igračem manje radi ono što Juventus ne može sa igračem više. :mrgreen:

Locateli - Arthur - Aouar

Fino, ali, "Gundogan" tip igrača je Juventusu potrebniji..
Naravno, i da ih ima, nisu dostupni.. :mrgreen:
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 20 mar 2021, 16:15

Nas mercato pocinje i zavrsava sa max 2-3 odlaska, i max 3 dolaska.
Valjda smo toliko naucili do sad.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 20 mar 2021, 16:33

BlueBosnian je napisao/la:
20 mar 2021, 16:06
Bayern sa igračem manje radi ono što Juventus ne može sa igračem više. :mrgreen:

Pa normalno kad ljudi nisu ostali u 2005 i igraju sa normalnim krilima a ne 4-4-2 :rol:

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 20 mar 2021, 17:22

BlueBosnian je napisao/la:
20 mar 2021, 16:06

Kad ti se igra zasniva na tehnički potkovanim igračima i dobrim trenerom koji radi na posjedu lopte, sposobnosti čuvanja iste, brzom osvajanju iste, onda protiv određenih protivnika možeš dobiti utakmice, a da ne osjetiš ili da bar izvučeš bod.

Juventus ove sezone ima meč odigran s igračem manje 70 minuta kući protiv užasne Fiorentine i uspio je pored jednog gola primiti dodatna 2 s igračem manje za 0-3.

A u situaciji s igračem više su ispali iz LP. To dovoljno govori o tome šta se dešava kad u meču moraš da ovisiš od koncepta igre, određene fizionomije i mentaliteta, a ne od neke sile, fizikalija, prekida i sreće.
Juventus nema nikakakav identitet već 3 godine.

#MaxOUT

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 20 mar 2021, 20:29

Pogba je napisao/la:
20 mar 2021, 17:22
Kad ti se igra zasniva na tehnički potkovanim igračima i dobrim trenerom koji radi na posjedu lopte, sposobnosti čuvanja iste, brzom osvajanju iste, onda protiv određenih protivnika možeš dobiti utakmice, a da ne osjetiš ili da bar izvučeš bod.
Pirlo se fura na Contea - nimalo ne odstupa od zadanog, naučenog(?).
Neki bi rekli da se traži još uvijek - uči, te konstantno prilagođava protivničkoj ekipi.
Sve mi se čini da mu se koncept igre (više) zasniva na onemogućavanju protivnika da napravi razliku, i tu do izražaja dolazi manjak konkretnosti/talenta u veznom redu..

A opet, s obzirom na status lijevog beka, odsutnosti Dybale, ograničenog veznog reda i česte podređenosti Ronaldu (a tako mora, ne smiješ i ne možeš ga ograničiti ukoliko ga želiš zadržati), ova ekipa, iskreno, ne može bolje.

Dybalin izostanak se itekako osjeti. Kulusevski pruža isto onoliko koliko i Dybala svojim odsustvom.
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 mar 2021, 20:36

Osim malog bljeska nakon COVID pauze prošle sezone Dybala već skoro 3 sezone ne pruža ništa. Nebitan je.

Da je 40m uzeti na ljeto, kamo li šta drugo.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 20 mar 2021, 20:41

Realno.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 21 mar 2021, 10:03

Juventus (4-4-2): Szczesny; Danilo, Bonucci, De Ligt, Bernardeschi; Chiesa, Arthur, Rabiot, Kulusevski; Morata, Cristiano Ronaldo
Već vidim Pirla kako insistira na dvojici u vezi i kad mu se dovedu kvalitetna pojačanja. :lol:
Insinuacija da se konačno igra u 2 dresu?

#MaxOUT

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 21 mar 2021, 13:56

🇵🇱 Szczesny
🇧🇷 Danilo
🇳🇱 De Ligt
🇮🇹 Bonucci
🇮🇹 Bernardeschi
🇮🇹 Chiesa
🇧🇷 Arthur
🇫🇷 Rabiot
🇸🇪 Kulusevski
🇪🇸 Morata
🇵🇹 Cristiano Ronaldo
#️⃣ #JuveBenevento
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 mar 2021, 13:58

Pirlo prije glumi Capela sa ovom 4-4-2 . Covjek se vratio 15 godina unazad, pa to mozes igrati kada imas Y. Tourea i Pogbu u vezi, i top krila . Ne znam stvarno sta on pokusava sa dva vezna, a pritom ni krila osim Chiesu nisu nesto posebno.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 21 mar 2021, 14:29

Pirlo kao da je doso juce pa da ne zna kakve igrace ima na raspolaganju..

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 21 mar 2021, 15:25

Poserem mu se na 442
#ALLEGRIOUT

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 mar 2021, 15:28

Kao da si sakupio 11 igraca koji prvi put igraju zajedno.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 21 mar 2021, 15:30

Dobro ustimani mrtvaci.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 21 mar 2021, 15:30

Kriminalno

Nedved11
Kontakt:

Post Postao/la Nedved11 » 21 mar 2021, 15:32

Da nisam upucen rekao bi da se igra prijateljska utakmica. Apsolutno Benevento ravnopravno stoji na terenu od prve minute, jos kada vidim da Chiesa pokriva lijevu stranu a mrtvac Kulusevski igra na desnoj strani zgadi mi se PIrlo i njegova filozofija fudbala. Fali ovoj ekipi mnogo toga da bi ih smatrali ozbiljnim za bilo koji trofej.
*38* SCUDETTI VINTI SUL CAMPO*

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 21 mar 2021, 15:33

Limitirani igraci
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.