Muhamed Bešić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

xavi26
Kontakt:

Re: Muhamed Bešić

Post Postao/la xavi26 » 06 jan 2011, 15:20

amho je napisao/la:previse je rano bilo sta govorit' za besica.. momak koji s nepunih 18 godina dobije priliku u prvoj postavi kluba s najduzom BL tradicijom ima sigurno veliki potencijal, ali na njemu je kako ce taj potencijal iskoristit'... moze se desit' da za dvije, tri godine tumara nedje po 2.BL ili grije klupu nekog ispodprosjecnog kluba u 1.BL, ali isto tako se moze desit' da postane jedan od glavnih defanzivaca u 1.BL... primjera je puno za oba scenarija... podsjecam samo na slucaj kucukovica..mi se mozemo samo nadat' da ce momak nac' svoj put i pruzit' mu podrsku...
apsolutno se slazem sa tvojim komentarom..
Volim te Bosno!!!

Analitico
Kontakt:

Post Postao/la Analitico » 06 jan 2011, 15:24

Ja se ne slazem, nije fudbal ko play station, to se ne moze u nekoj posebnoj mjeri nauciti. Sa tim se covjek rodi i vec kod djece vidis da li imaju talenat ili ne....On ima 18 godina i on se moze samo fizicki i kondiciono razvijati, no to nije njegov problem. Mali je drvo...Nema osjecaja za loptu. Ne prati igru. A bez toga moze da bude asmo kloc, cak da mu ponude i u Realu da igra...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 jan 2011, 15:25

Razumjevanje Mare o fudbalu i sportu kao u krivi ku-rac. :roll:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 06 jan 2011, 19:50, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 06 jan 2011, 15:27

Analitico je napisao/la:Ja se ne slazem, nije fudbal ko play station, to se ne moze u nekoj posebnoj mjeri nauciti. Sa tim se covjek rodi i vec kod djece vidis da li imaju talenat ili ne....On ima 18 godina i on se moze samo fizicki i kondiciono razvijati, no to nije njegov problem. Mali je drvo...Nema osjecaja za loptu. Ne prati igru. A bez toga moze da bude asmo kloc, cak da mu ponude i u Realu da igra...
Daj ba,Muhamed Besic spada u najvece talente svijeta svoje generacije,koliko to ima stopera od 18 godina koji dobivaju minutazu u timovima iz lige petice :roll:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 06 jan 2011, 19:32

Analitico je napisao/la:Ja se ne slazem, nije fudbal ko play station, to se ne moze u nekoj posebnoj mjeri nauciti. Sa tim se covjek rodi i vec kod djece vidis da li imaju talenat ili ne....On ima 18 godina i on se moze samo fizicki i kondiciono razvijati, no to nije njegov problem. Mali je drvo...Nema osjecaja za loptu. Ne prati igru. A bez toga moze da bude asmo kloc, cak da mu ponude i u Realu da igra...
ma i nije demokratija i sloboda govora za svakoga

nihco

Post Postao/la nihco » 06 jan 2011, 19:46

jos jednog igraca su, cijenjeni bih fudbalski exeprti, tako okarakterisali......
Sent from my Commodore 64

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 07 jan 2011, 12:54

nihco je napisao/la:
jos jednog igraca su, cijenjeni bih fudbalski exeprti, tako okarakterisali......
Da je nama što više kloceva na svim pozicijama ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 jan 2011, 02:30

Armin Veh je danas izjavio da Besic vise ne moze igrati stopera jer ima problema u skok igri i da ce za njega biti potrepno naci novu poziciju na kojoj moze pokazati svoje kvalitete koje posjeduje, a to je za mene pozicija desnog beka. Sto se tice stopera u prilog ide cinjenica da je transfer s Jasille-om vec dogovoren i ukoliko ne predje sada sigurno dolazi u ljetnom prelaznom roku, a kao moguca zamjena i kao treci stoper i back-up desnog beka se spominje Bruma igrac Chelsea-a. Po meni je najvaznije da on odstupi od ideje da igra stopera i da se koncentrise na neku drugu poziciju, a ukoliko se odluci za poziciju zadnjeg veznog mora malo dobiti misica.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 08 jan 2011, 02:33

Napokon je i Veh skontao, po meni pozicija defanzivni vezni, k'o stvorena za njega. :)
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 jan 2011, 11:59

Samo da ga pusti na defenzivnog veznog, bio bi veliki plus za nas u buducnosti. Buduci stoperi nam bi mogli biti Bicakcic, Sudic, Hajrovic i ko god da se ukaze.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 08 jan 2011, 12:05

atko je napisao/la:
nihco je napisao/la:
Da je nama što više kloceva na svim pozicijama ;)
:lol: svaka čast!

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 08 jan 2011, 15:47

Evo zašto sam ja pobornik totalitarnih režima. Demokratija i sloboda govora gube svoje vrijednosti kad svi dobiju mikrofon u ruke.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 08 jan 2011, 17:48

Besic usao pri kraju

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 jan 2011, 19:06

Na koju poziciju? Ponovo stoper?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 08 jan 2011, 19:11

Principatus je napisao/la:Na koju poziciju? Ponovo stoper?
Umjesto Westermanna usao. Pretpostavljam stoperska pozicija opet

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 08 jan 2011, 19:11

slika
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 jan 2011, 19:16

Usao je umjesto Westermanna, u 89.minuti utakmice i odigrao je ukupno tri minute. Da je Veh uporan da vise ne igra na stpoerskoj poziciji govori cinjenica da je Kacar danas igrao u tandemu s Westermannom i kao sto kaze komentator utakmice on i Pressel su dobili priliku iz razloga da svi igraci koji su bili na pripremama upisu nastup. Ako je pametan momak (sto ja licno vjerujem da jeste) ucice jos ovo vremena od Ze Roberta i raditi na karakteristikama koje su potrebne za zadnjeg veznog, i kao sto je rekao Armin Veh zna iznijeti loptu, ima odlican pregled igre, samo treba vidjeti kako se sznalazi pod jos vecim pritiskom na poziciji zadnjeg veznog i treba malo poraditi na fizickoj jacini. Ne znam za Vas ali ja bi ga licno volio vidjeti na poziciji desnog beka jer po Cardosu (trener druge ekipe HSV-a) tu pruzao najbolje partije.

Moram ovim putem priznati da je harishp bio upravu, jer smo se mi od te famozne utakmice u Splitu dosta prepirali oko toga koja je za njega najbolja pozicija.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 08 jan 2011, 19:26

Zbog svoje visine i slabog skoka Besic nije u stanju igrati u centralnoj odbrani.

Momak je maksimalno 180 cm a negdje i pise da je 177 cm, ali naravno ima i izuzetaka kao Cannavaro koji je 176 cm i jos neki kao i nas Spahic koji je 183 cm, ali u modernom fudbalu na toj poziciji moras imati visinu i jak skok a Besic to nema.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 08 jan 2011, 19:32

Sjetite se samo Konjica (194cm) i Hibica (191cm) u centralnoj odbrani BiH repke, tada smo imali najjacu odbranu u historiji BiH repke.

Jeste da nisu bili puno brzi pogotovo Konjic, ali sa tom odranom smo skoro otisli na Euro 2004 u Portugalu, falio je samo jedan gol nase repku protiv Danske u zadnjoj tekmi.

U centralnoj odbrani mora barem jedan imati visinu i biti vrlo jak u skoku po mom misljenju, a mi trenutno nemamo to jos.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 jan 2011, 19:42

amerosm je napisao/la:
Usao je umjesto Westermanna, u 89.minuti utakmice i odigrao je ukupno tri minute. Da je Veh uporan da vise ne igra na stpoerskoj poziciji govori cinjenica da je Kacar danas igrao u tandemu s Westermannom i kao sto kaze komentator utakmice on i Pressel su dobili priliku iz razloga da svi igraci koji su bili na pripremama upisu nastup. Ako je pametan momak (sto ja licno vjerujem da jeste) ucice jos ovo vremena od Ze Roberta i raditi na karakteristikama koje su potrebne za zadnjeg veznog, i kao sto je rekao Armin Veh zna iznijeti loptu, ima odlican pregled igre, samo treba vidjeti kako se sznalazi pod jos vecim pritiskom na poziciji zadnjeg veznog i treba malo poraditi na fizickoj jacini. Ne znam za Vas ali ja bi ga licno volio vidjeti na poziciji desnog beka jer po Cardosu (trener druge ekipe HSV-a) tu pruzao najbolje partije.

Moram ovim putem priznati da je harishp bio upravu, jer smo se mi od te famozne utakmice u Splitu dosta prepirali oko toga koja je za njega najbolja pozicija.
@Ako ti je klub ispred repke onda te mogu skontati.A ako ne onda amere nesto tu nije u redu.U stvari razmisljanje ti nije u redu ni ovako ni onako.
Danas u HSV sutra pitaj boga gdje.Ali u repci je druga prica..A znajuci da desnih bekova imamo za izvoz.
Bilo bi mu na kraju kao sa Stilicem.Kvalitetan igrac ali vec ih sepet ukarikani na toj poziciji ili cekaju da se ukarikaju.
Ili vezni defanzivni ili nista.Znajuci da se Rahimic sprema u penziju.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Cwirek, Mostarska, Sheyi i 41 gost.