Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
- Centre forward
- Kontakt:

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Dizel ostaje dominantan pogon teretnih vozila. Otprilike 96 % svih, nešto manje od 235 000 novih registrovanih kombija i kamiona u EU mase veće od 3,5 tone bilo je opremljeno dizelskim motorom 2020. godine, prema udruzi proizvođača ACEA. Druga najveća skupina bili su kamioni na plin s tržišnim udjelom od oko 2,9 %. Udio modela s električnim pogonom iznosio je 0,5 %, plus 0,1 % hibridnih vozila. Benzinski motori također teško igraju ulogu, čineći samo 0,1 % novih registracija.
Dizel je bio i ostao osnova težih kategorija.
Dizel je bio i ostao osnova težih kategorija.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Koji je najbolji nacin da se poprave male ogrebotine na autu? Sumnjam da one razne olovke za ogrebotine pomazu, ili ako pomazu, onda samo privremeno..
Ima samo jedna veca ogrebotina na karambolci, ali skroz na dnu, vjerovatno od ivicnjaka. Posto je na mjestu koje se ne vidi toliko, da li bi mogao crnim sprejom samo prekriti
Ima samo jedna veca ogrebotina na karambolci, ali skroz na dnu, vjerovatno od ivicnjaka. Posto je na mjestu koje se ne vidi toliko, da li bi mogao crnim sprejom samo prekriti
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Polij vodom, ako ogrebotina nestane kad polijes vodom onda mozes ispolirati lagano. Ako je ogrebotina dublja, i ako se vidi kad polijes vodom onda ogrebotinu treba popuniti tom bojom prvoSMR187 je napisao/la: ↑16 mar 2021, 16:41Koji je najbolji nacin da se poprave male ogrebotine na autu? Sumnjam da one razne olovke za ogrebotine pomazu, ili ako pomazu, onda samo privremeno..
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- Centre forward
- Kontakt:
Lijep je, mada zadnji kraj nekako kao da su požurili, kao na 407 prije nemal' 20 godina.
Predstavljen i novi logo. Meni je za klasu ljepši onaj stari.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Yebem li ti državu i njene zakone !
Prošle godine kucnuo lika,popunili evropski izvještaj a ovi debili mi skinuli 30% s police.
Prošle godine kucnuo lika,popunili evropski izvještaj a ovi debili mi skinuli 30% s police.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
- AshburtonG
- Kontakt:
Vala bas. Logo kao da je u paintu radjen.Centre forward je napisao/la: ↑18 mar 2021, 17:07Lijep je, mada zadnji kraj nekako kao da su požurili, kao na 407 prije nemal' 20 godina.

Pored ljepote v8 uzet ecboost je sramota i radije stedi malo da klepis gthifans je napisao/la: ↑08 mar 2021, 17:31Ima li neko iskustva sa uvezivanjem americkih muscle cars u Europu (Njemacka), tipa mustang, camaro... Godinja proizvodnje 2018-2020 - skroz novo ne bi. Kako na najbolji nacin provjerit da li je auto vec imalo udese preko tamo? I je li sramota kupiti takav auto sa 2.3/2.0 motorom?![]()
Vozio sam sva tri i kupio gt 2019. Poslije imao priliku za haman isti kes doci do scat pack challengera koji je najbolji izbor po meni.
Posto sam vozio sve modele od 18-20 evo ti moj rankiranje
Dodge Challenger GT
Camaro 3Lt
Mustang ecoboost
Dodge challenger r/t
Camaro ss
Mustang gt
Challenger scat pack
Pa sta je tu cudno ? ne kontam ...normalno da ce ti skinuti kakve veze ima evropski s timStrikeWarzone je napisao/la: ↑18 mar 2021, 18:39Yebem li ti državu i njene zakone !

Ja koliko znam 15% su ti trebali dici, a ne 30
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Po novom nekakvom zakonu ide 30%.

Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
E nek su ga promijenili, majku yebali, a onda ti treba tri
godine da vratiš se na početno stanje

Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
!!!GOAT!!!
Norway had a record February plugin electric vehicle market share of 79.1%, up from 68.1% in February 2020

Znamo pricu o elektrifikaciji autoindustrije. Uzgred kod Norvezana izgleda prelaz u punom jeku.
Kad registrujes, trazis zastitu bonusa koja je oko 20km i ako imaa udes da si ti kriv, ne dizu ti ni 1%, iducu registraciju opet si na 50%.Azpi je napisao/la: ↑19 mar 2021, 11:14E nek su ga promijenili, majku yebali, a onda ti treba tri
godine da vratiš se na početno stanje![]()
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Zemlja koja ima manje stanovnika od Berlina sa uzom okolicom nije nikakvo mjerilo. Plus imaju prenapuhane poreze za auta i kod njih obican novi golf sa 1.4 motorom i socijalnom opremom kosta 35k eura. U norveskoj e klasu moze sebi priustiti voditelj najvece banke u Oslu, dok je recimo u njemackoj takvo auto relativno lagano ostvarivo. Boljih se auta moze vidjeti po Ljubljani nego Oslu, opcenito jedna od najgorih bogatijih zemalja za zivjeti za ljude koji vole dobra auta. Vjerovatno 80% ove brojke cine elektricni romobili koje isto ubrajaju u vozila.

EU je smijesna sa forsiranjem elektro auta i spasavanja planete dok kosooki i ameri udaraju kamen temeljac za nuklearku ili termoelektranu u svakom gradu koji ima vise od dvije bolnice. Generalno previse napora ulazu u realtivno nebitne teme dok 25% stanovnika eu zivi na rubu egzistencije.
Trzisni udio elektro vozila raste, a kako sve nije bajno, bas sam na ovoj temi pominjao neke probleme, pocev od infrastrukture. Jedna Njemacka treba do 2030. skoro milion punionica, dok postavljanje onih za brzo punjenje kosta izmedju 30k i 50k eura. Imas gore prilozenu sliku, 75 % svih punionica EU rasporedjeno u 4 drzave. Znaci ozbiljne zemlje ceka mnoogo posla, dok one manje razvijene nece jos dugo ovim stazama.
Ali, u ovom kontekstu, Norveska je bitna kao jedna od prvih koja ce zavrsiti prelaz. U pomenutoj Svabiji tu je preko 200k cisto elektricnih automobila, Kini vec preko milion itd.
Pored elektrifikacije transporta gleda se alternativa i za druge izvore. Prosle godine preko 40 svjetskih gradova djelimicno ili potpuno je zabranilo fosilna goriva a jos veliki broj razradio ozbiljne planove.
Koliko su smijesni sa forsiranjem kupovine kroz propagandu i subvencije u to necu ulaziti ali cinjenica da autoindustrija dozivljava veliki preokret.
Jedan od primjera su rezovi, gdje veliki proizvodjaci otpustaju i planiraju otpustati radnike (npr. elektro automobili imaju manje dijelova). Samo da pomenem, evo primjer EU, preko 14 miliona je direktno ili indirektno zaposleno u ovoj bransi.
Ali, u ovom kontekstu, Norveska je bitna kao jedna od prvih koja ce zavrsiti prelaz. U pomenutoj Svabiji tu je preko 200k cisto elektricnih automobila, Kini vec preko milion itd.
Pored elektrifikacije transporta gleda se alternativa i za druge izvore. Prosle godine preko 40 svjetskih gradova djelimicno ili potpuno je zabranilo fosilna goriva a jos veliki broj razradio ozbiljne planove.
Koliko su smijesni sa forsiranjem kupovine kroz propagandu i subvencije u to necu ulaziti ali cinjenica da autoindustrija dozivljava veliki preokret.
Jedan od primjera su rezovi, gdje veliki proizvodjaci otpustaju i planiraju otpustati radnike (npr. elektro automobili imaju manje dijelova). Samo da pomenem, evo primjer EU, preko 14 miliona je direktno ili indirektno zaposleno u ovoj bransi.
Vjerovatno 80% ove brojke cine elektricni romobili koje isto ubrajaju u vozila.
- MisterGuardiola
- Kontakt:
Golf 5 2004. 1.9 tdi
Zadnja desna vrata nece da se zakljucaju.
U cemu moze biti problem,ako neko otprilike zna sta moze biti?
Hvala.
Zadnja desna vrata nece da se zakljucaju.
U cemu moze biti problem,ako neko otprilike zna sta moze biti?
Hvala.