@alansmith, svaka čast, prizvao si ih. Mada, opet, na kraju, mjesto da smirimo, nama likovi slože s lijevog boka ubačaj. Kad se čovjek oslobodi i gurnu je u 16, ja samo zažmirio... Reko, evo budala opet. Srećom, nismo kažnjeni.
Danas definitivno MOTM Maguirre, uništio je fellainijevog nasljednika. Pored njega, ustati i reći Luke Shaw. Odbrana, napad, smirenost na lopti kada je WHU pokušavao high press. Mi nismo ista momčad na terenu kad on nije tu. Bruno je šef naravno, ali kako je pažnja baš na njemu, zaboravimo često koliko Luke znači za ovu momčad. Još nešto, kad smo već kod odbrane, kako sam samo mirniji dok je De Gea na porodiljskom... Dean toliko smirenije izgleda na golu, kad su visoke lopte u pitanju i kad je „s nogom“ na lopti. Možda David ima još uvijek jači onaj čisti refleks, ali Dean se opasno nameće.
Gore, Greenwood pocijepao trčeći, šteta stativa, zaslužio je gol. Rashford, kakav god dan da ima, uživa veliki respekt kod protivničkih igrača i odvlači pažnju odbrane. Bruno standardan.
Sredina, rana ljuta... MCT-u svaka čast, gol, enforcer, zna odalamiti kad treba. Po meni, uvijek mora igrati. Ali, definitivno, kada nema Pogbe, mi smo havarija u smislu protoka lopte. Fredu svaka čast na borbenosti, pokrivanju terena (mada ga fintom izbace sad pa sad), ali čovjek ne zna igrati lopte. Prijem lopte – problem, dodavanje lopte – problem, kretanje bez lopte – problem, ne nudi ništa u napadu, nema šut, pa da možeš računati da će neki odbijanac pospremiti.
Inače, po mom nekom skromnom mišljenju, mi imamo previše igrača koji, poput Freda, ne znaju igrati lopte, a da nisu centralni braniči – Dan James, Aaron van Bissaka. Dodaj da ti je i Lindelof sa loptom na „vi“, to ti je 4 od 10 igrača u polju. Od toga cijela desna strana i dio veze. I onda se čudimo što nam igra počesto kašlje, a kad bolje razmisliš, dobro to ikako ide. Valjda će ova novopostavljena struktura za scouting obratiti pažnju, jer se pojedinci baš muče sa osnovama, a sa takvima nećeš daleko. Pogledaj City, kod njih nema greške, ni na jednoj poziciji. Ekipa može istrpiti jednog, ali da ti skoro pola ekipe ima takav problem, teško na ovom nivou.
Za kraj Moyes... ne znam u šta je gledao Alex kada ga je preporučio. Čovjek došao na OT, zna da nam fali bruka igrača, da trenutno nismo kakvi, ima ekipu koja je u formi, ima motiv za osvetu, jer smo ga nogom nabili. Za 90 minuta, nijedna čista šansa, nijedan šut u okvir gola, DVA prekršaja za 90 minuta. E jes ih nahajcao. Dobro je pa se na vakat riješismo budale.