FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

lijevapolutka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lijevapolutka » 17 mar 2021, 21:28

A druga stvar što se terena tiče, nemože trava koja je uzgajana u Grčkoj, gdje je klima totalno drugačija od ove naše, da zeleni usred zime
moSa ljoŽe

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 17 mar 2021, 21:29

Arena nas prenosi, nedelja 17h
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 17 mar 2021, 21:29

Robust je napisao/la:
17 mar 2021, 21:21
MojaMalenkost je napisao/la:
17 mar 2021, 21:16
Mamla je napisao/la:
17 mar 2021, 21:04

Ma bravo oko, istog sam misljenja bio. Kakav ba kompletan teren, trava u rolnama dolazi tako se i postavlja. Uglavnom ja mislim da bi trebali te stvari odraditi na mjestima gdje je osteceno.
Hibrid u sustini dugorocno najvise sluzi da busen bude jaci. Ono da klizecim ne iscupas veci busen, a vidjao si tako nesto sigurno na nekim terenima. Dio hibrida koji je bio pomijesan sa samom travom je i onako do sada manje vise potrosen..
nekom logikom prosle su tri sezone sam travnjak bi se trebao zamijeniti da ga zamijenis hellasod da ti to odradi koji nam je isprva postavljao travnjak to kosta 300000 eura i traje max 20 dana od skidanja do kraja radova toliko je zvezdi kostala zamjena samo busena prije dvije godine
Uradice se i to kad dodje neko bolje vrijeme. Do tad krpiti. I ovaj se teren moze srediti da bude ko lampa. Kako god i danas je nas teren ujedljivo najolji u drzavi samo sto se lose odrzava. Vidjeces kad ga savez picne pred kakvu utakmicu repke.. One rupe pred golovima jedino treba zamijeniti. Ostalo se jos drzi dobro. Najbitnije je da je drenaza dobra. Zazelenice teren kad malo sunce jace ugrije..
Pročepit će negdje.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 17 mar 2021, 21:33

17 mar 2021, 21:29
Robust je napisao/la:
17 mar 2021, 21:21
17 mar 2021, 21:16

Hibrid u sustini dugorocno najvise sluzi da busen bude jaci. Ono da klizecim ne iscupas veci busen, a vidjao si tako nesto sigurno na nekim terenima. Dio hibrida koji je bio pomijesan sa samom travom je i onako do sada manje vise potrosen..
nekom logikom prosle su tri sezone sam travnjak bi se trebao zamijeniti da ga zamijenis hellasod da ti to odradi koji nam je isprva postavljao travnjak to kosta 300000 eura i traje max 20 dana od skidanja do kraja radova toliko je zvezdi kostala zamjena samo busena prije dvije godine
Uradice se i to kad dodje neko bolje vrijeme. Do tad krpiti. I ovaj se teren moze srediti da bude ko lampa. Kako god i danas je nas teren ujedljivo najolji u drzavi samo sto se lose odrzava. Vidjeces kad ga savez picne pred kakvu utakmicu repke.. One rupe pred golovima jedino treba zamijeniti. Ostalo se jos drzi dobro. Najbitnije je da je drenaza dobra. Zazelenice teren kad malo sunce jace ugrije..
fazon je sto je i nas teren mogao biti zelen bilo je vremena al nije se izbusio sa verti drain masinom nije se dodalo gnojivo za rast i sredstvo protiv korova i onih fleka na terenu da se to radi po preporuci proizvođača sve bi normala bilo isti je teren u bg pa se zeleni kao da je juli

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 17 mar 2021, 21:36

Ma ofarbacemo ga necim. Da je nama stati kako na zelenu granu. Zamjena busena ne bi bila nerealna. Malo savez, malo lokalna zajednica, malo mi i eto ga.. Bice i to valjda u dogledno vrijeme..
Pročepit će negdje.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 17 mar 2021, 21:45

Robust je napisao/la:
17 mar 2021, 21:33
fazon je sto je i nas teren mogao biti zelen bilo je vremena al nije se izbusio sa verti drain masinom nije se dodalo gnojivo za rast i sredstvo protiv korova i onih fleka na terenu da se to radi po preporuci proizvođača sve bi normala bilo isti je teren u bg pa se zeleni kao da je juli
U Beogradu milione uzimaju samo u Evropi, a mi 500k eura. Jbg. :D
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 17 mar 2021, 21:52

LjoZee je napisao/la:
17 mar 2021, 21:45
Robust je napisao/la:
17 mar 2021, 21:33
U Beogradu milione uzimaju samo u Evropi, a mi 500k eura. Jbg. :D
nema to veze ljoze to ti je kad nabavis vrhunski teren moras ga drzati kao malo vode na dlanu ne mozes ga odrzavati kao da je livada iza zgrade sad posto se igra sljedeće godine euro za zene na Grbavici fatati preko saveza zamjenu terena :kafa:

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 17 mar 2021, 21:54

Ono sto je trebalo uraditi kada se teren radio je ici vjestackom travom do same aut linije. Mnogi tereni u evropi su tako uradjeni i onda nema onih staza koje naprave retardi od pomocnih sudija. A rupe pred golovima su neminovnost. Jedino mjenjati taj dio trave nakon svake polusezone. One rupe se brzo formitraju. Ili uvesti pravilo da golmani brane bosi :mrgreen:
Pročepit će negdje.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 17 mar 2021, 22:00

Staviti novi teren i onda prestati da isti odrzavas je totalno besmisleno i bacanje para,za koju godinu ce biti ista ona oranica koju smo i zamjenili,nikad necu shvatiti kod nas u Bosni samo daj da odradis nesto,ne razmisljas da trebas kupiti masine i svasta nesto da se to odrzava nego napravi pa ko mu **** mater nek propada za 2,3 godine..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 17 mar 2021, 22:02

delinjo je napisao/la:
17 mar 2021, 22:00
Staviti novi teren i onda prestati da isti odrzavas je totalno besmisleno i bacanje para,za koju godinu ce biti ista ona oranica koju smo i zamjenili,nikad necu shvatiti kod nas u Bosni samo daj da odradis nesto,ne razmisljas da trebas kupiti masine i svasta nesto da se to odrzava nego napravi pa ko mu **** mater nek propada za 2,3 godine..
kad su duzni albi sestocifreni iznos ne mozes i očekivati da ce se ljudi truditi za održavanje jbg kad se lik nogira iz kluba sto je bio spona izmedju hellasoda i albe ne mozes nista drugo ocekivati kad ih nema ko da nadgleda i predaje izvjestaje hellasodu

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 17 mar 2021, 22:09

Robust je napisao/la:
17 mar 2021, 21:52
nema to veze ljoze to ti je kad nabavis vrhunski teren moras ga drzati kao malo vode na dlanu ne mozes ga odrzavati kao da je livada iza zgrade sad posto se igra sljedeće godine euro za zene na Grbavici fatati preko saveza zamjenu terena :kafa:
Kako nema? Kad imas velike prihode onda mozes ispostovati sve onako kako treba. Oni za odrzavanje terena mogu dati haman pola naseg citavog budzeta za godinu dana. To je problem sto kaze Dela sto uradis ti nesto, ali se ne racuna da to sto ulozis moras stalno ulagati da bi odrzavao. Kad nemas sigurne prihode, zagarantovane to je ogromna kocka kao sto vidimo. Prvo moras te prihode urediti pa raditi. Kod nas kontra.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 17 mar 2021, 22:14

LjoZee je napisao/la:
17 mar 2021, 22:09
Robust je napisao/la:
17 mar 2021, 21:52
Kako nema? Kad imas velike prihode onda mozes ispostovati sve onako kako treba. Oni za odrzavanje terena mogu dati haman pola naseg citavog budzeta za godinu dana. To je problem sto kaze Dela sto uradis ti nesto, ali se ne racuna da to sto ulozis moras stalno ulagati da bi odrzavao. Kad nemas sigurne prihode, zagarantovane to je ogromna kocka kao sto vidimo. Prvo moras te prihode urediti pa raditi. Kod nas kontra.
To je to. Mi pominjemo kamp kao opciju od prodaje pomoćnog a nismo ni svjesni koliko je kamp skupa igračka. Da sad kojim slučajem prodamo pomoćni i odredjeni novac uložimo u gradnju kampa, garantujem da bi za par godina izgledao kao Pripjat kraj Černobila.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 17 mar 2021, 22:30

slika

kad vec jedan bivsi radi intervju gdje nam je zvijezda sa portala , kakva je situacija u Londonu, vakcinisu li se ljudi tamo, sta kaze raja u Zanzibaru o želji i tako te lagane teme

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 17 mar 2021, 22:34

Robust je napisao/la:
17 mar 2021, 22:30
slika

kad vec jedan bivsi radi intervju gdje nam je zvijezda sa portala , kakva je situacija u Londonu, vakcinisu li se ljudi tamo, sta kaze raja u Zanzibaru o želji i tako te lagane teme
Cuj Zanzibaru :urnebes:
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 17 mar 2021, 22:37

sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
17 mar 2021, 22:34
Robust je napisao/la:
slika

pa ja rekao nam predsjednik da nam je podigao ugled željezničara u africi i evo slika koja to dokazuje mlada zanzibarska raja nakon tekme sa olimpikom mole se okretanju kola srece u zeljinu korist

slika

veliki si predsjednice što si nam ovo onogucio da smo svugdje poznati :ljepota: :ljepota:

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 17 mar 2021, 22:39

Robust je napisao/la:
17 mar 2021, 22:37
Robust je napisao/la:
slika

pa ja rekao nam predsjednik da nam je podigao ugled željezničara u africi i evo slika koja to dokazuje mlada zanzibarska raja nakon tekme sa olimpikom mole se okretanju kola srece u zeljinu korist

slika

veliki si predsjednice što si nam ovo onogucio da smo svugdje poznati :ljepota: :ljepota:
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Bjezi ba hahahahahahahahahahahahahahahaha
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 17 mar 2021, 22:47

Jel realno da je neko pjesmicu napisao Senadu? :tokralju: :tokralju:

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 17 mar 2021, 22:48

Robust je napisao/la:
17 mar 2021, 22:37
Robust je napisao/la:
slika

slika

ISTINA JE. Ovo sam ja u plavom.

SAMO TITULA
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 17 mar 2021, 22:50

MrkiMedo je napisao/la:
17 mar 2021, 22:47
Jel realno da je neko pjesmicu napisao Senadu? :tokralju: :tokralju:

Dođu i takvi dani.
Kad sunca nestane.
Kad ptice utihnu.
Kad izvori presahnu.

Dođu i takvi sati.
Kad minte oduže.
Kad tijela usplahireno drhte.
Kad očaj nadvlada razum.

Nedostaje ti zraka.
Gušiš se.
Nemoćan si.
Za bilo što!

Sve je sivo.
Bljutavo!
Oči i želudac se već navikli.

Ali srce!
Ono se bori.
Ono zna da još ima nade.

Stvara je iz ničega.
Iz opuška cigarete.
Iz zahrđalog eksera na zidu.
Iz oporog mirisa smoga.

Zna srce!
Da iz iskre bukne plamen.
Da je svaka razgradnja temelj izgradnje.
Da bez vodika nema smoga.
Ali ni života!

Zna srce šta piše na zidu plavom.
Dok ga ne sruše.

Vratit ćeš se...
Ja to dobro znam

Sa vjetrovima
Sa kišama
Sa suncem

Vratit ćeš se...
Ponovo rođen u oku djeteta

Sa pjesmama
Sa slikama
Sa zlatom

Vratit ćeš se na krilima uspomena zagledan u obzorje

Sa uzdasima
Sa osmijesima
Sa poklicima

Vratit ćeš se...
Da zgužvaš podjele poput hartije
Da iščupaš korov iz srca nevjernih
Da skupiš mrvice u grudvu ljubavi pa je zakotrljaš niz brda plava...

Vratit ćeš se čist,
Okupan našim suzama
Da traješ dok ima nas zaljubljenih u tvoje plavetnilo

ja sam znao biti pijan, udaren od gudre al ovo mi nikad tako udarenog ne bi palo na pamet jos uz sabanove taktove :opaopa: :opaopa:

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 17 mar 2021, 23:05

Mi cijelu ekipu da rasprodamo tu nema 300 000 ni maraka a kamoli eura.
Gdje ces tolike novce dati za travnjak.
I kad budemo akoBogda imali ne treba davati, svakako se nismo naigrali nikad na njemu.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa i 16 gostiju.