Mi smo prošle godine opljačkani u obje utakmice protiv željezničara i u Tuzli i u Sarajevu. Na prvoj utakmici kad smo vodili 2:1 izmišljen je nepostojeći jedanaesterac iz kojeg je željezničar poravnao na 2:2 i tu su nam ukradena 2 boda.O proljetnoj utakmici i penalu nad Crnkićem te kartonima i ostalom da ne govorimo.Znači nama je željezničar mahinacijama oteo prošle godine nastup u Evropi.Tada se "brko" Osim nije oglašavao i nije kmečao i plakao i vršio pritisak kao što sada to nekorektno radi.tuzlac je napisao/la: ↑16 mar 2021, 18:03Sad Željezničar digo hampu na sudiju.Vrše pritisak.Cigani ostaju cigani.Oni nisu haman u stanju sebe pogledati u ogledalu.U pitanju im licenca za pl .a o onoj za Evropu mogu sanjati,zbog milionskih dugova na razne strane.Gledam navuko je Amar sebi dosta opozicije.Ljudi koji su se kleli u njega sad ga pljuju.Mi nemamo nikakav pritisak u toj utakmici.Imamo kvalitet ,to se sad može slobodno reći.Neka se igra na Grbavici, je li to oni misli ponoviti Kazlagića i onaj 7,mart 2020, kad su nas isprebijali i oštećeni smo za 2 penala.Rijetko sam vidio taku primitivnu fudbalsku publiku.Atmosfera linča.Psovke i uvrede iz nožnih prstiju.Angožavali su eto i psihologa ali opali ih i ćelo.Ja sam potpuno usredsređen na Kup i ne fata me nikakav srklet u vezi ove utakmice na Grbavici.Ipak,ako čovjek sve sagleda ,nas i njih ovog proljeća iako je još zima,ne mogu nikao reći da su favoriti.Uzevši u obzir da Husref nije čovjek koji leži na lovorikama od prethodne utakmice,nego se odmah okreće narednoj,prije ćemo mi pobijediti.To bi vjerovatno uoči ove pauze bila i sahrana trenera Osima.Ali ,šta mu možemo.Mi ćemo igrati svoju igru ,standardno .Sad se znamo i to dobro smo se upoznali.Respekt za protivnika pa makar i Klis bio u pitanju,to se podrazumijeva.Samo ne bih ja rekao da Željeznišar ovakav kakav je more od nas doživiti išta drugo nego patosiranje.Olimpik je tanja ekipa od nas ,pa se Željezničar nalazio više oko šesnesterca i lafo neke šanse stvarao.Realno je bilo neriješeno .Ali surduknu im Osmanović.Treba odati Slavki Petroviću priznanje na taktici.Mi smo drugi padež ,osjetio je to Željezničar i Zrinjski.Osjetit će akoBogda opet.
Također u prošloj kup utakmici gdje smo ih izbacili na penale dosuđen je smiješan penal odglumljen od strane beka Stevanovića i još nismo vidjeli snimak tog "penala". Jednostavno sarajevski klubovi su navikli na povlašten status i krađu u njihovu korist i kad neko sudi normalno oni su odmah u čudu i panici što se najbolje vidi kad izađu na evropsku scenu gdje nemaju nikakav uticaj i gdje nema sarajevskog mešetarenja.