Ispade sad da je doso iz Kosa a ne fuckin NBA. Mislim ne gotivim ja Musu odavno, ali sto znate pretjerivati...Drape je napisao/la: ↑14 mar 2021, 15:02Kakav razgovor je doveo do dolaska u Efes:
Ataman: Moja velika želja je Džanan Musa, tačno znam kako bi ga uklopio u naš sistem.
Efes GM: Kontaktirat ćemo njegovog menadžera i uraditi sve da ga dovedemo.
GM: Atamane.
Ataman: Reci.
GM: Atamane.
Ataman: De reci.
GM: Reci da se nećeš ljutit.
Ataman: Neću.
GM: Ima jedan igrač.
Ataman: Kakav sad igrač, ja imam ekipu.
GM: Želi Miško da potpiše za nas.
Ataman: Što baš za nas.
GM: Nije se dobro zamjeriti Mišku, taj drži polovicu onih koji znaju šutirati na koš od Balkana do Francuske, trebat će nam on opet.
Ataman: Ne znam šta bi sa njim.
GM: Nađi mu nešto, nek skupi lopte kad završe trening.
Ataman: Nek dođe mali kad je već tako.
Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Džanan Musa
-
- Kontakt:
Ja , pljunuo trenera ekipe koja je najveći favorit za osvajanje Euroleague i Turskog prvenstva .. Koja je u dva kola razbila CSKA i Fenera sa 30 razlike , treba pljunuti tog trenera u pravu si ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
bombaysaphire je napisao/la: ↑14 mar 2021, 16:18Ja , pljunuo trenera ekipe koja je najveći favorit za osvajanje Euroleague i Turskog prvenstva .. Koja je u dva kola razbila CSKA i Fenera sa 30 razlike , treba pljunuti tog trenera u pravu si ...
Ataman je rekao na pocetku sta i kakvi su planovi

Musa treba otići negdje gdje će igrati po 30-tak minuta da "napumpa" samopouzdanja. Ne lažnog jalijskog samopouzdanja nego igračkog, da pobjeđuje i da ekipa zavisi od njega i njegove igre. Makar to bila zadnja ekipa u Turskoj,Italiji ili Španiji
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
Bojim se da on nije igrački sposoban za tako nešto. Musa iz U16 i Musa sada su sasvim dva različita igrača. Ko god mu je vodio karijeru može se pohvaliti da ju je dobrim dijelom upropastio ili je do njega samog i nerealnih projekcija o samome sebi.
Da se sad može vratiti na balkon ispred Vječne, ne bi izašao. A možda i bi.

░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
U koju god ekipu su ga poslali bio najgori igrac, ali bosnji fanu je menadzer glavni krivac i to haj da mu je menadzer neki balvan, nego vjerovatno najbolji od svih koji se bave tim poslom. Ljudi ne shvataju covjek ispunjava Musine zelje, ja smijem ruku u vatru staviti da se Miska pitalo ovaj bi iz NBA otisao u dosta slabiju ekipu od efesa.
steta sto nije ostao jos 1-2 godine u europi kad je trebao, kad su mu na predraft workoutima klubovi sugestirali, bio bi lottery pick ili blizu, igrao bi u evropi, i sad bi spreman otisao za nba...
isto kao probajevski....
isto kao probajevski....
dobre guzove ima Belma
ako je istina da su ga SA i Ind htjeli draftovat i stashovat u Evropu na par godina, a on odbio,onda je to ocigledan zajeb. ovako je izgubio dvije godine sjedeci na klupi, a svejedno se vratio u Evropu gdje opet sjedi na klupi i ima los status, jer je poletio u poslozenu ekipu sa najvecim mogucim ambicijama. ne znam koje su mu sad opcije, da li je Neno zainteresovan da ga dovede u Gaziantep. mislim da bi ga zadavio kad bi krenuo da se kurci i ne igra odbranu.
znaci odlazak u Megu je najbolja opcija, jer nece biti Petruseva i Simonovica kao glavnih projekata koji se trebaju prodati.
pnr Musa- Kameni/Matko...ne zvuci lose.
imao bi stalno loptu u rukama i slobodu da sutira 15ak lopti. sve ostalo je odlaganje neizbjeznog. nema on sta traziti ni dogodine u Efesu, Ataman radije forsira ove mlade Turke.
znaci odlazak u Megu je najbolja opcija, jer nece biti Petruseva i Simonovica kao glavnih projekata koji se trebaju prodati.
pnr Musa- Kameni/Matko...ne zvuci lose.

-
- Kontakt:
Problem je sto je Misko već najavio na Twiteru novog projekta Mege
Realno gledište. Njemu treba ekipa gdje će on biti boss. Nebitno je da li je je to Mega ili Igokea. Problem je izgleda njegov veliki ego kojem bi to bilo ispod ponosa. Lično nisam optimista glede njegove karijere, onako kako je večina navijača mislila. Prije bi se moglo reći da je Musa propao projekat, iako neki i dalje sanjaju i vele da su mu je tek 22 godine. On je igrač i košarkaš, ali kojeg dometa? Kada se spominjala ABA liga, nekima je to bilo ponižavanje Muse i imijavanje, ali nisam siguran da je tako.RoninX je napisao/la: ↑15 mar 2021, 12:26ako je istina da su ga SA i Ind htjeli draftovat i stashovat u Evropu na par godina, a on odbio,onda je to ocigledan zajeb. ovako je izgubio dvije godine sjedeci na klupi, a svejedno se vratio u Evropu gdje opet sjedi na klupi i ima los status, jer je poletio u poslozenu ekipu sa najvecim mogucim ambicijama. ne znam koje su mu sad opcije, da li je Neno zainteresovan da ga dovede u Gaziantep. mislim da bi ga zadavio kad bi krenuo da se kurci i ne igra odbranu.
pnr Musa- Kameni/Matko...ne zvuci lose.imao bi stalno loptu u rukama i slobodu da sutira 15ak lopti. sve ostalo je odlaganje neizbjeznog. nema on sta traziti ni dogodine u Efesu, Ataman radije forsira ove mlade Turke.
-
- Kontakt:
Ali dolazi Boriša Simanić koji je u gorem "stanju" nego Musa ( da da , znam da je teško povjerovati ali je zaista tako ) .RoninX je napisao/la: ↑15 mar 2021, 12:26ako je istina da su ga SA i Ind htjeli draftovat i stashovat u Evropu na par godina, a on odbio,onda je to ocigledan zajeb. ovako je izgubio dvije godine sjedeci na klupi, a svejedno se vratio u Evropu gdje opet sjedi na klupi i ima los status, jer je poletio u poslozenu ekipu sa najvecim mogucim ambicijama. ne znam koje su mu sad opcije, da li je Neno zainteresovan da ga dovede u Gaziantep. mislim da bi ga zadavio kad bi krenuo da se kurci i ne igra odbranu.
pnr Musa- Kameni/Matko...ne zvuci lose.imao bi stalno loptu u rukama i slobodu da sutira 15ak lopti. sve ostalo je odlaganje neizbjeznog. nema on sta traziti ni dogodine u Efesu, Ataman radije forsira ove mlade Turke.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Nije ovo sa Musom nista novo u svijetu kosarke samo mi nismo navikli da imamo vecu kolicinu NBA talenta u omladinskim selekcijama. To sto je zaglavio u karijeri i sto mu se desava se desilo i stotinama drugih igraca i talenata. Pa u Hrvatskoj imate koliko hocete takvih igraca Nik Slavica, Marko Arapovic, Lovro Mazalin pa i Bender i donekle Zizic svi su redom najavljivani kao legitimni NBA igraci pa ih danas nema ni na mapi osim Bendera i Zizica mada ni njima ne cvjetaju ruze u Maccabiju i pitanje da li ce dobiti jos jedan euroligaski ugovor nakon ovog ili ide jos jedna ili dvije stepenice nize.
Nije vise dijete, imat ce vjerovatno prilike u Efesu da se pokaze ili na racun tog ugovora sa Efesom da nadje neki pristojan klub ako se ovako nastavi, treba se fokusirati na neke nove talente, scouting i te stvari, a svaki naredni bi mogao dosta toga da nauci iz Musinih gresaka kojih ima moze se Biblija gresaka napisati.
Nije vise dijete, imat ce vjerovatno prilike u Efesu da se pokaze ili na racun tog ugovora sa Efesom da nadje neki pristojan klub ako se ovako nastavi, treba se fokusirati na neke nove talente, scouting i te stvari, a svaki naredni bi mogao dosta toga da nauci iz Musinih gresaka kojih ima moze se Biblija gresaka napisati.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Sto je najgore, ti novi se uopste ne naziru. Neki novi odu igrati za Srbiju/Hrvatsku ili TurskuEthel je napisao/la: ↑15 mar 2021, 15:04Nije ovo sa Musom nista novo u svijetu kosarke samo mi nismo navikli da imamo vecu kolicinu NBA talenta u omladinskim selekcijama. To sto je zaglavio u karijeri i sto mu se desava se desilo i stotinama drugih igraca i talenata. Pa u Hrvatskoj imate koliko hocete takvih igraca Nik Slavica, Marko Arapovic, Lovro Mazalin pa i Bender i donekle Zizic svi su redom najavljivani kao legitimni NBA igraci pa ih danas nema ni na mapi osim Bendera i Zizica mada ni njima ne cvjetaju ruze u Maccabiju i pitanje da li ce dobiti jos jedan euroligaski ugovor nakon ovog ili ide jos jedna ili dvije stepenice nize.

taj novi projekat Mege je vjerovatno mladi djurisic. ali nece on odmah biti nositelj, vec postepeno. moze dzanko misliti da mu je povratak u abu ispod casti, ali to samo moze znaciti nova izgubljena godina... a onda ce biti taman za Sparsa.
evo bender skartiran iz makabija...jos jedan igrac koji je preskocio nekoliko stepenica.
evo bender skartiran iz makabija...jos jedan igrac koji je preskocio nekoliko stepenica.
Pokuševski napravio grešku što je preskočio stepenice i sad ispašta.
- Nail for Real
- Kontakt:
Bolje da si cutao, sad ces biti ispreskakan.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Pa u biti sve novije igrace sto smo dobili su igraci iz vremena Haruna Mahmutovica i tog saveza kada se najvise i vodila briga o omladinskim selekcijama, kada je dosla nova ekipa u savez tada je i prestao dotok tih novih talenata i to se treba cim prije promjeniti.Zabit je napisao/la: ↑15 mar 2021, 16:48Sto je najgore, ti novi se uopste ne naziru. Neki novi odu igrati za Srbiju/Hrvatsku ili TurskuEthel je napisao/la: ↑15 mar 2021, 15:04Nije ovo sa Musom nista novo u svijetu kosarke samo mi nismo navikli da imamo vecu kolicinu NBA talenta u omladinskim selekcijama. To sto je zaglavio u karijeri i sto mu se desava se desilo i stotinama drugih igraca i talenata. Pa u Hrvatskoj imate koliko hocete takvih igraca Nik Slavica, Marko Arapovic, Lovro Mazalin pa i Bender i donekle Zizic svi su redom najavljivani kao legitimni NBA igraci pa ih danas nema ni na mapi osim Bendera i Zizica mada ni njima ne cvjetaju ruze u Maccabiju i pitanje da li ce dobiti jos jedan euroligaski ugovor nakon ovog ili ide jos jedna ili dvije stepenice nize.
Nije vise dijete, imat ce vjerovatno prilike u Efesu da se pokaze ili na racun tog ugovora sa Efesom da nadje neki pristojan klub ako se ovako nastavi, treba se fokusirati na neke nove talente, scouting i te stvari, a svaki naredni bi mogao dosta toga da nauci iz Musinih gresaka kojih ima moze se Biblija gresaka napisati.![]()
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.