Drago mi je što ima ljudi koji vide to za Perića, isto kao ja. Treba on biti u rosteru, da nam ponudi i tu neku dimenziju nižeg i vrgoljastog igrača, ali ne može ti biti osnova nikako. Eh sad, koga iskopati, pojma nemam

Grujić uopšte nije rješenje, bolje je uz Perića imati i Karačića, jer je raznovrsniji, drugačiji tip igrača.
Nego, nije mi bilo mrsko jutros baciti kalkulaciju šta nam ustvari treba za EP. Prvo da vidimo šta nam treba za 3. mjesto.
Ako u naredne dvije utakmice osvojimo makar 1 bod, treći smo.
Ako Estonija ne ostvari nijednu pobjedu do kraja, treći smo.
Treći smo čak i ako obje izgubimo, a Estonija dobije Austriju u nekim normalnim okolnostima (svaki poraz do 5 razlike od Austrije je ok, a u slučaju većeg potrebno je da Estonija istom razlikom dobije Austriju).
Helem, teško možemo sad završiti 4. u grupi. Da vidimo šta se dešava ako završimo treći. U najgorem slučaju, na poredak trećeplasiranih prenijet ćemo 2 boda. Uz nadu da nećemo izgubiti sa previše razlike od Njemačke (ako izgubimo), naša gol razlika bi bila do -10 (ovo je najgori mogući scenarij, može i puno bolja naravno; recimo da izgubimo od Austrije 5 razlike, oni dobiju i Estoniju, nas Njemačka dobije 3 razlike, imali bi -6).
Grupa 1 - Grčka kao trećeplasirana za sada nema nikakve bodove, ali ima još 3 utakmice sa Srbijom i Francuskom. Teško mi je vjerovati da u njima mogu uzeti više od 2 boda.
Grupa 4 - i Litvanija i Izrael imaju očajnu gol razliku, pa čak i ako uspiju nekome otkinuti bodove i dogurati do 2, biće puno lošiji od nas.
Grupa 5 - Poljska ima još utakmice sa Slovenijom i Nizozemskom i trenutno 0 bodova uz gol razliku -4. Eh sad, mogu i prebaciti 2, mogu i manje, mogu i tačno 2, biće tu negdje s nama.
Grupa 6 - Italija ima još utakmice sa Bjelorusijom i Norveškom i čak ako jednu dobije imat će gol razliku lošiju od -20.
Grupa 7 - Švicarska još čeka Dansku i ide Makedoniji. Za sada nemaju bodova i gol razlika -7. Slično je kao kod Poljaka, mada su njima teži protivnici.
Grupa 8 - Ovdje je pravi krljanac. Ako Crna Gora dobije i Kosovo i Rumuniju, nama je to najbolja opcija, jer bi Kosovo bilo treće sa 0 bodova. Ili remi Kosova i CG. Ako Kosovo dobije, vjerovatno će CG biti treća i bolja od nas.
Helem: Grčka, Litvanija/Izrael, Italija su sigurni, a treba nam još nešto iz ostalih grupa.