Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Padovan
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Padovan » 14 mar 2021, 21:41

Gol po utakmici haman :cool:

Svaka cast Ronaldu, glupo je uopste raspravljati o njemu kao igracu, ali realno on nam nije trebao za Seriju A, tri godine LP ne dalje od 1/8 sramotno, jednostavno ako nisi planirao covjeku dovesti igraca kako treba, onda ga i ne dovodis, jer je prekup eksperiment.

Jasno se vidi danas da nije bilo vizije, razlaz sa Marottom i Alegrijem ocito nije bio planiran, nego je bilo na ho ruk i dobili smo sta smo dobili.

Imamo sada eksperiment sa Pirlom, ali ovaj put moze biti mnogo kobnije ako se ne odradi na ljeto dobar posao, a bice mnogo tesko, sreca pa su i ostali u istim problemima, inace bi mogao biti veoma los period pred nama.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 14 mar 2021, 21:46

Padovan je napisao/la:
14 mar 2021, 21:41
Gol po utakmici haman :cool:

Svaka cast Ronaldu, glupo je uopste raspravljati o njemu kao igracu, ali realno on nam nije trebao za Seriju A, tri godine LP ne dalje od 1/8 sramotno, jednostavno ako nisi planirao covjeku dovesti igraca kako treba, onda ga i ne dovodis, jer je prekup eksperiment.

Jasno se vidi danas da nije bilo vizije, razlaz sa Marottom i Alegrijem ocito nije bio planiran, nego je bilo na ho ruk i dobili smo sta smo dobili.

Imamo sada eksperiment sa Pirlom, ali ovaj put moze biti mnogo kobnije ako se ne odradi na ljeto dobar posao, a bice mnogo tesko, sreca pa su i ostali u istim problemima, inace bi mogao biti veoma los period pred nama.
Itekako je trebao za Serie A prošle godine. Nema teorije da osvajamo bez njega, vukao je prije pauze sam ekipu. Tek poslije pauze se Dybala uključio, Lazio desektovan povredama i gotovo.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 14 mar 2021, 22:10

Da nije bilo Ronaldo bio bi neko drugi brate, ali je cinjenica da je dolazak Ronalda bez LP potpuni promasaj, osim ako smo klub drustvenih mreza.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 14 mar 2021, 22:38

:nene: Niti Pjanic niti Khedira nisu bili "raspali" u to vrijeme...tim je bio bas lijepo balansiran, odbrana, sredina, samo nam je falio Ronaldo :kafa: ...Dybala je znao i gol zabiti, predriblati i svasta nesto..cak je sam Barcu izbacio..
Inace, zadnje igrano finale, babuka je te godine zabio 5 Bayernu(QF), 3 Atleticu(SF) i 2 nama(F)..zamisli, da je babuka bio u Juventusu... :kafa:

Nama je zabio 10 komada u 7 utakmica, jos smo tada imali atomsku odbranu, vezni..itd...cak i Maxa za trenera... :kafa:
Znaci, u 7 utakmica u CL, nama je u sve i jednoj zabio...NE, troolu, nisam ja navijao za Ronalda...

Nije bilo niti Berne..pa da kao danas, prelijepo isprati igraca koji proleti njegovom stranom a da se ne oznoji i gol pogleda iz najboljeg ugla na stadionu..kikser je bio pod kontrolom #3 i Barze, koji mu nisu dali da nam pokazuje guJicu..
Jos jedna utakmica sa 3 gola od kako nema Bente...cudno..

Ovi kad su se poceli raspadati, tada se i pocelo pisati o njihovom raspadanju...medjutim, Ronaldo se i dalje ne raspada, pa nema potrebe ni pisati o tome...cim bude, prilagodicemo se toj situaciji i pisati o istoj.. :kafa:

Nahranio sam troola, vrijeme je za :kafa:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 14 mar 2021, 23:35

Padovan je napisao/la:
14 mar 2021, 22:10
Da nije bilo Ronaldo bio bi neko drugi brate, ali je cinjenica da je dolazak Ronalda bez LP potpuni promasaj, osim ako smo klub drustvenih mreza.
Bio bi, kao što je bio u LP, kao što ima ove sezone da ga podrži...

Meni nije promašaj jer i dalje su osvojene dvije titule i gledam jednog od najboljih ikad u svojoj ekipi kako igra odlično.

Onom ko je očekivao LP vjerovatno jeste promašaj, ali to opet nije Ronaldova krivica.

Juventus je od momenta kad je Ronaldo potpisan, ne računajući 100m za njegov transfer, potrošio 500m eura na nove igrače. PET STOTINA MILIONA! :puke:

I završiš sa ekipom koja ima 4 golmana, tog 4. si platio 15m i sad je na posudbama, a nemaš rezervu na lijevom beku. Imaš jednog prirodnog desnog beka i trenera amatera koji ga gura svugdje osim na beka.

I dalje nemaš veznog koji zna predriblati ikog ili dati asistenciju naprijed, kamo li zabijati konstantno.

Dao si nove ugovore Matuidiju, Khediri i Mandžukiću da bi im 6 mjeseci kasnije platio da odu.

Odbio momka koji ima potencijal da bude najbolja 9-ka ikad (Haaland) jer mu nisi htio garantovati startno mjesto pored mrtvog Higuaina kojeg si također 6 mjeseci kasnije platio samo da ode.

Otjerao top3 trenera u historiji kluba i direktora koji je napravio ovaj Juventus zbog foliranata kao Dybala, Cancelo, Costa i nekog utopijskog fudbala, doveo dva užasna trenera i dao u ruke klub skautu i usijanoj glavi. Dva od ta tri su prodana, trećeg zanima sve osim fudbala, više pasa iz Bosne kupio nego što golova ima.

Imaš sigurno 10 igrača koji apsolutno ništa ne daju, ne računaš na njih ni na koji način, zarađuju dobro preko 100m (koštaju klub toliko) i nama je glavni problem i razočarenje jedan od najboljih ikad sa prosjekom gola po utakmici. Pa da je svaki penal majku mu on je svoj posao uradio i na terenu i van.

Pet stotina miliona. Da dobiješ daleko najgori tim u 5-6 godina. Pušiš priču kako nema para, a promijenjeno 90% tima u 2-3 godine.

Poštedite me i onog 'kako smo bili u finalima bez njega, a sad ne može proći Ajax i sl.'. To možeš pričati Messi fanboyima da im dižeš ego, ne nekom ko prati klub svaki dan i odgleda svaku utakmicu. Gdje je BBC na top nivou, gdje je Buffon na top nivou? Gdje su bekovi na top nivou? Alves, Licht, Evra, Sandro na leš Sandra i ništa na desnoj strani. Ovih sad 6 veznih kad sve sastaviš ne mogu Khediri iz 2017. vezati pertle, kamo li top Pjaniću, MVPP veznom redu itd. Gdje je karakter i podrška u napadu? Gdje je top trener koji je bio pušten da radi svoj posao, a ne da trpi lov na vještice poslije svake utakmice?

Stavi Ronalda (ovog trenutnog, ne 5 godina mlađeg) u te finaliste iz '15 i '17 i sigurno se osvaja bar jedno, ako ne i oba finala.

Ovo je moje zadnje na ovu temu. Logičnoj i razumnoj osobi kad činjenice pogledaš problem ne može biti Ronaldo. Jednostavno ne može. Isto kao što Allegri nije bio problem prije 3 godine. Kad imaš kvalitet cijeniš ga i držiš ga, ne tjeraš da bi muda lizao 10x gorim.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Roki12
Kontakt:

Post Postao/la Roki12 » 14 mar 2021, 23:56

@Pogba Nevjerovatno koliko se ja slažem sa 95% tvojih postova ovdje. Mene što se lično tiče i mog mišljenja je da mi nismo ista ekipa otkako je Ronaldo došao,ovi ostali samo gledaju njega i ne smiju ništa da urade a da on ne dobije lopte stvarno smiješno,igra se za njegovu privatnu statistiku a ne za tim i to je tako otkako je došao..... Prvi sam u redu da on treba da ode možda i proigramo timski.... :kafa:
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka trbini ugledat ćeš tamo mene....!

S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI !!!!!
1921-2021
Izet Nanić !

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 15 mar 2021, 00:53

Roki12 je napisao/la:
14 mar 2021, 23:56
@Pogba Nevjerovatno koliko se ja slažem sa 95% tvojih postova ovdje. Mene što se lično tiče i mog mišljenja je da mi nismo ista ekipa otkako je Ronaldo došao,ovi ostali samo gledaju njega i ne smiju ništa da urade a da on ne dobije lopte stvarno smiješno,igra se za njegovu privatnu statistiku a ne za tim i to je tako otkako je došao..... Prvi sam u redu da on treba da ode možda i proigramo timski.... :kafa:
Jesil procitao post iznad svog?

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 15 mar 2021, 10:04

IlCapitano je napisao/la:
14 mar 2021, 23:35
Padovan je napisao/la:

Meni nije promašaj jer i dalje su osvojene dvije titule i gledam jednog od najboljih ikad u svojoj ekipi kako igra odlično.

Onom ko je očekivao LP vjerovatno jeste promašaj, ali to opet nije Ronaldova krivica.

Juventus je od momenta kad je Ronaldo potpisan, ne računajući 100m za njegov transfer, potrošio 500m eura na nove igrače. PET STOTINA MILIONA! :puke:

I završiš sa ekipom koja ima 4 golmana, tog 4. si platio 15m i sad je na posudbama, a nemaš rezervu na lijevom beku. Imaš jednog prirodnog desnog beka i trenera amatera koji ga gura svugdje osim na beka.

I dalje nemaš veznog koji zna predriblati ikog ili dati asistenciju naprijed, kamo li zabijati konstantno.

Dao si nove ugovore Matuidiju, Khediri i Mandžukiću da bi im 6 mjeseci kasnije platio da odu.

Odbio momka koji ima potencijal da bude najbolja 9-ka ikad (Haaland) jer mu nisi htio garantovati startno mjesto pored mrtvog Higuaina kojeg si također 6 mjeseci kasnije platio samo da ode.

Otjerao top3 trenera u historiji kluba i direktora koji je napravio ovaj Juventus zbog foliranata kao Dybala, Cancelo, Costa i nekog utopijskog fudbala, doveo dva užasna trenera i dao u ruke klub skautu i usijanoj glavi. Dva od ta tri su prodana, trećeg zanima sve osim fudbala, više pasa iz Bosne kupio nego što golova ima.

Imaš sigurno 10 igrača koji apsolutno ništa ne daju, ne računaš na njih ni na koji način, zarađuju dobro preko 100m (koštaju klub toliko) i nama je glavni problem i razočarenje jedan od najboljih ikad sa prosjekom gola po utakmici. Pa da je svaki penal majku mu on je svoj posao uradio i na terenu i van.

Pet stotina miliona. Da dobiješ daleko najgori tim u 5-6 godina. Pušiš priču kako nema para, a promijenjeno 90% tima u 2-3 godine.

Poštedite me i onog 'kako smo bili u finalima bez njega, a sad ne može proći Ajax i sl.'. To možeš pričati Messi fanboyima da im dižeš ego, ne nekom ko prati klub svaki dan i odgleda svaku utakmicu. Gdje je BBC na top nivou, gdje je Buffon na top nivou? Gdje su bekovi na top nivou? Alves, Licht, Evra, Sandro na leš Sandra i ništa na desnoj strani. Ovih sad 6 veznih kad sve sastaviš ne mogu Khediri iz 2017. vezati pertle, kamo li top Pjaniću, MVPP veznom redu itd. Gdje je karakter i podrška u napadu? Gdje je top trener koji je bio pušten da radi svoj posao, a ne da trpi lov na vještice poslije svake utakmice?

Stavi Ronalda (ovog trenutnog, ne 5 godina mlađeg) u te finaliste iz '15 i '17 i sigurno se osvaja bar jedno, ako ne i oba finala.

Ovo je moje zadnje na ovu temu. Logičnoj i razumnoj osobi kad činjenice pogledaš problem ne može biti Ronaldo. Jednostavno ne može. Isto kao što Allegri nije bio problem prije 3 godine. Kad imaš kvalitet cijeniš ga i držiš ga, ne tjeraš da bi muda lizao 10x gorim.
:clap:

Al da te podsjetim, ta prekratnica u upravi koju si tako fino analizirao se zove "Ronaldo". I to je taj Ronaldo protiv kojeg smo mi, a ne Ronaldo kao licnost, igrač. Nije se zbog Dybale trener mijenjao, niti se igrači nekakvi njemu kupovali/prilagodjavajli. Niti je tom Halandu mjesto zauzimao Higuain.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 15 mar 2021, 10:11

Vecina nas se slaze da je Ronaldo gigant, velicina, jedan od najvecih ikad, i da ga je kao takvog bila cast imati ove 3 godine u klubu. Isto tako, slazemo se da i prosle i pretprosle sezone je prekucao i bio top 5 igraca u svijetu. Moje misljenje je da njegovo prisustvo na terenu vise steti nasoj igri nego sto pomaze. Ronaldo koji skace metar od zemlje, trci 95 minuta na terenu kao lud i koji preuzima odgovornost u kljucnim trenucima je uvijek plus. Ali Ronaldo kojem mora ici svaka lopta u napadu, od kog su saigraci realno u strahu, koji uzima lopte kod slobodnjaka (iako pogadja 1 od 200), Ronaldo kojem se zivo yebe za taktiku i akcije, nego trci po instiktu u pozicije gdje bi mogla doci lopta za gol, taj Ronaldo nisam siguran koliko nam dugorocno donosi koristi. Jer ovo pumpanje Cagliarija i slicnih, moze da odradi i retardirani Ciro koji nije ni u top 50 napadaca u svijetu, moze cak i debeli Higuain. Ove sezone on protiv najjacih protivnika jednostavno nije prevaga nego jedan od utega.

Ja bih najvise volio situaciju gdje ce se znati nasa formacija, pa da okruzimo Ronalda krilima i nek ga pitaju loptama. On nek bude napadac, kao sto realno i jeste u ovoj fazi karijere. Ali on i dalje hoce na krilo, i dalje trazi tu lopte za driblinge, i boli ga klinac za saigrace koji utrcavaju kao i za protivnike koji agresivnije startaju i uzimaju te lopte. Jednostavno, Ronaldo treba da igra za Juventus, a ne Juventus za Ronalda. I tu sva prica zavrsava...

Ali apsolutno ne mislim takodjer da je Ronaldo nas najveci problem. Ova ekipa nema ni glavu ni rep...
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 15 mar 2021, 10:43

I posto vidim da je ova sezona opsta propast, te da nema svijetlih tacaka, bar po forumskim strucnjacima, ja bih da se dotaknem nekih drugih stvari.

Kao prvo, De Ligt i pored problema s povredama igra odlicnu sezonu i na putu je da iduce sezone bude prvi stoper svijeta. Morata i pored toga sto nije puno zabio u ligi, kad se saberu golovi i asistencije, igra sezonu karijere. Chiesa je najbolja kupovina sezone, i ako nastavi ovako, top 5 krilo u Evropi. Arthur nakon uzasnog pocetka, nepriprmljenosti i loseg pristupa, pocinje da lici na vodju sredine terena. I mene nerviraju iskljucivo kratki pasovi, i nedostatak muda, ali stvarno zna da kontrolise igru i boljeg igraca u iznosenju lopte jos od Pirla nismo imali. Vjerujem da ce i neki drugi aspekti njegove igre nadoci kasnije, jer je poznato da veznjaci sporije sazrijevaju. Adrien Rabiot je po svemu nas najkonstantniji vezni igrac, da ima adekvatne partnere u veznom redu, bio bi apsolutna zvijer. Kome nije jasno o cemu pricam, nek ga pogleda kad nastupa za Francusku i kad je okruzen pravim kolegama. I ne smijem nikako zaboraviti Cuadrada i Danila koji igraju obojica sezone zivota. Tako da, ne treba pricati kako nam treba totalni remont, kako nam treba 10 igraca, jer niti to mozemo uraditi u ovom trenutku, niti ima potrebe.

*Juan ima 15 asistencija do sad u svim takmicenjima, a igra beka :crazy:

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 15 mar 2021, 11:27

Vise od pola ekipe su nam WC igraci koji igraju sezone zivota?
Cudno.
Jer meni djelujemo kao qurac od ekipe.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 15 mar 2021, 11:37

Napisao je lik odma, svi su individualno dobri, ali se igra za Ronalda a ne Juve. Kad se ta filozofija promijeni, sve ce biti bolje.

I da, Cuadrado postao 3. asistent u historiji Juventusa. Cini mi se samo 2 asistencije manje od Nedveda (i 40 manje od Alexa).

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 15 mar 2021, 12:02

Marvin je napisao/la:
15 mar 2021, 11:27
Vise od pola ekipe su nam WC igraci koji igraju sezone zivota?
Cudno.
Jer meni djelujemo kao qurac od ekipe.
Preporucujem da prestanes povrsno citati postove i razmislis malo prije nego nesto napises.

Ono sto nisam napisao sad, ali o cemu sam itekako pisao ranije je to da od nekih igraca apsolutno nemamo nikakvog doprinosa ove sezone, stavise, imamo samo stetu. Takodjer, Pirlo kao trener pocetnik, nije imao prilike odraditi prave pripreme sa ekipom, i svu sezonu nas masakriraju povrede i virusi. 5-6 igraca jeste odigralo sezone zivota, ali je u isto vrijeme njih bar 5 odigralo ubjedljivo najgoru godinu u svojim karijerama. Ramsey, Bernardeski, Bentancur, Bonucci i Alex Sandro sigurno ne mogu igrati gore nego sto su to cinili ove sezone. Dybalin ucinak necu ni da spominjem, njega smo skoro pa i zaboravili, a svi znamo da je zdrav Dybala 30% ove ekipe.

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 15 mar 2021, 14:45

IlCapitano je napisao/la:
14 mar 2021, 23:35
Padovan je napisao/la:

Aferim za tekst majstore :bow:

J10
Kontakt:

Post Postao/la J10 » 15 mar 2021, 15:08

J10 je napisao/la:
13 mar 2021, 13:58
4 | PIRLO I OKOLNOSTI

Okolnosti koje Pirlu ne idu u prilog:
• Duplo kraće pripreme nego inače
• utakmice se konstantno igraju svaka 3-4 dana
• dva gorenavedena razloga onemogućavaju pravilno uigravanje ekipe
• česte i mnogobrojne povrede
• odsustva igrača zbog Covida
• roster kojem fali najmanje jedan ako ne i dva vezna, kao i rezervni napadač
• Chiellini kao četvrti štoper iako je odma jasno bilo da će biti povrijeđen 75% vremena
• Frabotta kao jedina prava zamjena za Sandra koji i sam nije na nekom nivou
• Igra formaciju koju ni sam ne preferira (izjavio je prije trenerske karijere da favorizira 4-3-3), ponajviše zbog lošeg veznog reda

S druge strane:
• Dosta dobar raspored, barem u prvoj polusezoni
• Lagana grupa u LP
• Porto u osmini LP
• Iako nemam visoko mišljenje o kompletnoj ekipi, ipak ima odličnih pojedinaca

Po mom mišljenju, najvažnija karakteristika Pirla za nastavaka projekta je što daje šansu mladim igračima više nego ijedan trener prije njega. Također uspijevao je i solidno uklopiti igrače na njima do tada nepoznate pozicije. Berna na LWB/LB, Chiesa na obje strane, Danilo i štoper i bek i vezni, Sandra na štopera... U nekoliko utakmica je pokazao i taktičku fleksibilnost, pogotovo protiv intera u kupu i Lazija bez Ronalda. Danila je oživio. Pokušaj presinga nije zastupljen koliko je bio na početku sezone jer se vidjelo da ne ide baš najbolje i od tad se otprilike prima manje golova. Glavna boljka igre je što sve zna izgledati presporo, dodavanja između štopera, bekova i veznih, premalo konkretnih i brzih dodavanja ka napadačkom dijelu. Zanima me kako bi to sve izgledalo sa boljim veznjacima od trenutnih. Još jedna zamjerka je ponekad McKenniejeva pozicija gdje ga se gura previše na stranu.

Pirlo kao trener bez iskustva je sjeo u poprilično užarenu stolicu. Treći trener u tri godine pokazuje da glavni problem nije u treneru. Allegri je još davno ukazivao da je potrebna revolucija u igračkom kadru, a i Sarri se žalio da ovu grupu nije moguće trenirati. Uprava je shvatila neke stvari i konačno se okrenula mlađim igračima. Falilo je sigurno još koje pojačanje, ali nije ni ovo toliko loše kad se uzmu posljedice pandemije u obzir. Mercato ću prokomentarisati drugi put. Mislim da bi Pirlo trebao dobiti otkaz samo u slučaju da ne izbori nastup u Ligi prvaka naredne sezone, a za sve ostalo treba dobiti barem još jednu sezonu i bolju ekipu.

Nakon osvojenog superkupa, izborenog finala kupa i ispadanja iz LP, ligaški raspored se prilično prorijedio. Moraju se potruditi do kraja za titulu ma kako završilo. inter izgleda dobro u zadnje vrijeme, nisu imali trenutnu čvrstinu prije pobjede u Derby d'Italia. Čitavu sezonu nisu imali izraženih problema sa povredama, a i ispadanje iz LP im je dodatno olakšalo. Sve ovisi o njima i ako ne dođe do nekog velikog kraha ne možemo se nadati Scudettu. Pirlo ako ostane i naredne sezone (što mislim da je slučaj), trebao bi već ove ispraviti sve greške koje može i provjeriti koje igrače treba ostaviti. Bilo bi lijepo i da isproba neki drugi taktički sistem (bez prinudnih izmjena kao protiv Lazija), a i da se Fagioli nametne.

J10
Kontakt:

Post Postao/la J10 » 15 mar 2021, 15:10

J10 je napisao/la:
15 mar 2021, 15:08
5 | FantaMercato
slika
Očekuje se da Gigi produži ugovor, pa tu ne bi trebalo biti nekih promjena. Woju ne bi mijenjao ni za Donnarumu u slučaju da ovaj ne produži ugovor.
Na štoperskim pozicijama bi trebala doći prirodna smjena generacija pa da Demiral i De Ligt zauzmu startna mjesta, Chiellinija bi ostavio kao petog štopera i važnu figuru u svlačionici, dok bi Bonucci i Dragusin/Rugani/ili neko treći (kvalitetniji od njih) trebali predstavljati alternative.
Što se bekova tiče mislim da ostaju na desnoj Cuadrado i Danilo, nemam ništa protiv toga. Frabotta bi trebao ići na posudbu, Sandru bi bilo vrijeme za odlazak ako dođe kakva ponuda. Pozicija lijevog beka će zavisiti od tih ostanaka i da li će se uspijeti Bernardeschi prilagoditi i dozvati. Nisu jasni planovi ni sa Pellegrinijem koji igra malo ove sezone u Genoi i ima problema sa povredama.

Vezni red kao prioritet. Bentancura bi ostavio ako ništa zbog godina i famozne klauzule 50% Boci od narednog transfera. Arthur i McKennie su svježi i imaju kvalitet. Malo mi je čudno da Arthur ne može igrati registu i to će odrediti vjerovatno da se dovede regista. Rabiot i Ramsey kao jedni od plaćenijih igrača bi trebali otići, uz to bi se od engleskih klubova i moglo šta za njih izvući. Ostali bi na 3 vezna gdje bi trebalo dodati još dvojicu i da šesti bude Fagioli ili Rovella. Spominjana i izgledna imena su Locatelli, Pogba i Aouar. Bilo koji dvojac bi bio dobar, a moj pik bi bila prva dvojica. Još jedan mlad talijan u ekipi i to na poziciji registe, fino igra u Sassuolu, spominje se i interes Cityja, ali doći će u Juve samo ako Juve bude spreman da uloži. Pogba bi bio novi vođa ekipe (ili jedan od), ako bi zaigrao kao što je znao u Juveu onda ne treba trošiti riječi. Jedina prednost Aouara nad njim bi bila razlika u godinama, ali mi je on fizički nedominantan igrač kao Arthur i mislim da je potrebniji neko kao Pogba, ne bi se žalio ni na Aouara.

Teško će biti to sve realizovati, pogotovo sa finansijskim problemima koje osjete svi klubovi. Kod svakog mercata sam naučio da se uglavnom ne desi sve ono što bi trebalo, ili fali još igrač/dva ili se dovede neko ko ne bi trebao.
Naprijed zavisi sve od izlaznih transfera. Siguran sam da Kuluševski ostaje barem kao zamjena, Chiesa je neupitan a nisu ni isplatili još njegov transfer (obaveza otkupa u slučaju top 4). Da se mene pita birao bi revoluciju, prodati i Dybalu i Ronalda, a u slučaju da se može doći do Haalanda odustao bi od otkupa Morate. Sve to će se teško desiti, mada bi jedan od njih dvojice mogao biti žrtvovan, a Moratina posudba produžena za još jednu godinu. U svakom slučaju, bilo kakav rezervni napadač bi bio obavezan.
Sve ovo sam više pisao sa narativom mogućeg prelaska na 4-3-3, ali bi bilo funkcionalno i sa trenutnom formacijom.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 15 mar 2021, 15:23

@J10 slazem se s vecinom sto si napisao u svojim postovima. S tim da bih te morao ispraviti oko Chiella, za kog je nedavno objavljeno da ide u penziju na kraju sezone. Isto tako, meni se ne svidja ideja da Demiral bude startni stoper naredne sezone, jer jednostavno u najvaznijim utakmicama ove sezone nije pokazao dovoljan kvalitet, i vise mi je djelovao kao novi Rugani. Auara i Locatellija bih birao uvijek prije Pogbe, koji ce ove sezone napuniti 28 godina, a posljednji dobar fudbal je igrao prije 4 godine upravo kod nas. S druge strane ova dvojica su bolesno dobri u onom sto rade, a imaju i jos prostora za napredak. Arthur itekako moze igrati registu, i to je pozicija koju najbolje igra. Jedini period kad nam je igra na nesto licila ove sezone, je bilo onih 5 utakmica u kojima je on bio zdrav i spreman prije mjesec dana.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 15 mar 2021, 17:04

Da rabiot ima ulogu i slobodu na terenu kakvu su imali oni famozni veznjaci, ne sumnjam da bi bio istog nivoa kao i oni. Sve fizičke i tehnicke predispozicije ima za dominantnog veznog, ali kao i svima, treba mu se naci mjesto i uloga na terenu. Ni Marcha nije bio kvalitetan veznjak dok ga nisu pod svoje uzeli Conte, a posebno Allegri.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 15 mar 2021, 17:37

I pirlo je bio otpisan, dzabe doso
Pogba takodjer
Vidal za sicu
Marcha takodjer bio neprimjetan...
Tacno ko bijeli dan

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 15 mar 2021, 17:56

Exor (holding company owning the majority of Juventus) Net Asset Value is around $ 31B with the following subsidiaries
- Ferrari: $8,4B
- PartnerRe: $8,2B
- Stellantis: $7,4B
- Cnh Industrial: $5,5B
- Juventus: $0,8B
- Luboutin: $0,6B
- Shang Xia: $0,4B
via @CalcioFinanza from Twitter
#juventus

Sve se nema a gledaj para..

A nemogu dovesti jednog dobrog veznog gdje najvise skripimo..
Zadnja izmjena: J1897, dana/u 15 mar 2021, 17:59, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.