FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

ledar
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la ledar » 14 mar 2021, 19:19

Ja ne bih rekao da je Leipzig danas nešto posebno kiksao, on nije u vašem rangu i ne može se očekivati da sve dobije. Ako u idućih devet kola od mogućih 27 bodova osvoje 18-19 to bi bio vrlo dobar rezultat. Vaš rezultat procjenjujem na 21-22, objektivno bi mogao bit veći ali ćete zbog CL negdje kiksat (npr. u Freiburgu).

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 14 mar 2021, 19:34

Dobro je sto je energetsko pice kiksalo, sami smo sebi bili zakomplikovali prvenstvo onim vezanim kiksevima. Mozda je to i dobro jer ce na svaku utakmicu ici maksimalno oprezno sto bi se trebalo odraziti i na CL. Sada smo na 4 boda u plusu, odraditi iducu kuci i lagano u Leipzig zavrsiti posao. Ma da ni bod ne bi bio toliko los.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 14 mar 2021, 21:11

Necemo valjda zbog yebenog Salihamidzica ostati bez Flicka :?

Hansi Flick would like to send Alexander Nübel out on loan. Monaco and their coach Niko Kovač are interested. However, Hasan Salihamidžić is against a loan move. Salihamidžić promised Nübel appearances without discussing the topic with Flick [Bild]

Pravi balvan.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 17 mar 2021, 15:24, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 mar 2021, 17:25

Sutra Nübel na golu. Neuer će biti pošteđen, pauzira, nije ozljeđen.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 17 mar 2021, 14:49

Bundesliga je napisao/la:
14 mar 2021, 21:11
Necemo valjda zbog yebenog Salihamidzica ostati zbog Flicka
Ako je točno ono što se piše, onda su obojica podjednako krivi.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 17 mar 2021, 16:13

Izgleda da su odnosi poprilično narušeni pa bi evo (@harden) mogla pasti forumska anketa:

Ako neko mora ići onda neka to bude:
1) Flick
2) Salihamidžić
3) oba su pala.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 17 mar 2021, 16:20

14 mar 2021, 21:11
Necemo valjda zbog yebenog Salihamidzica ostati bez Flicka :?

Hansi Flick would like to send Alexander Nübel out on loan. Monaco and their coach Niko Kovač are interested. However, Hasan Salihamidžić is against a loan move. Salihamidžić promised Nübel appearances without discussing the topic with Flick [Bild]

Pravi balvan.
Druže u cijeloj ovoj frci koju su mediji napravili apsolutno se ne može tačno znati ko je i koliko kriv i šta će biti u budućnosti.
Na stranu sve,realno je da obadvojica itekako imaju svoje mane i greške kao i kvalitete.
Bayern je klub u kojem nikada niti jedan trener nije imao potpuno odriješene ruke,od Hejkensa,Guardiole,Ancelottija...pa tako neće ni Flick.Svaka čast svakome ali Bayern je iznad svih i dobrobit kluba.
Realno je da se moglo malo više potruditi oko tih Flickovih želja i dovesti mu možda neke igrače ali realno je da Odoi iz Chelsea ne vrijedi onoliko koliko su tražili za njega,isto tako iako mi je mnogo drag Werner,bolja je definitivno opcija Sane.
U vremenu korone i minusa s kojim se bore klubovi Flick ima na raspolaganju jednu od najjačih ekipa u svijetu,i koliko god on bio zaslužan za uspjehe Bayerna treba biti i zahvalan na prilici koju je dobio.Jer da nije bilo Bayerna vjerovatno bi bio pomoćnik Lowu ili tako nešto.
Brazzo isto tako treba da spusti loptu i sredi stavri s Flickom u četiri oka i da ovaj cirkus prestane jer slijedi najvažniji dio sezone i moraju biti složni a ne sada hraniti medije tračevima.

Usput Nagelsman je fantastičan trener i ako bi došlo do odlaska Flicka ja vjerujem da bi s njim nastavili ovu uspješnu priču.
Opet kažem nadam se ostanku Flicka ali ako ode Nagelsman je i više nego dobra stvar za Bayern

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 17 mar 2021, 16:23

ledar je napisao/la:
17 mar 2021, 16:13
Izgleda da su odnosi poprilično narušeni pa bi evo (@harden) mogla pasti forumska anketa:

Ako neko mora ići onda neka to bude:
1) Flick
2) Salihamidžić
3) oba su pala.
Nije problem ali mislim da je to poprilično jednoglasna anketa. Bracu bi izabrali samo ovi što su mu prvo koljeno, a i to je upitno.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 17 mar 2021, 16:27

Šta se to dešava, nisam upratio?

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 17 mar 2021, 16:46

@harden

Jednoglasna je ova anketa o Alabi, kolko vidim protiv Flicka ima dosta zamjerki, od loše obrane i primanja sijaset golova do forsiranja odlazećeg kadra, skoro da nema nikog da ga bezrezervno podržava.
Može se stavit anketa da li ste za to da se stavi ova anketa... :think: ... :mrgreen:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 17 mar 2021, 16:50

Mislim da Nagelsmann ne bi sad došao, ima ugovor do 23-će, a kad je bio slobodan niste ga htjeli. Ali ima neko drugi ko bi možda došao a koji odlazi na ljeto. Evo opet prilike za jednu anketu... :mrgreen: ... dobro, ta bi bila jednoglasna
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 17 mar 2021, 17:55, ukupno mijenjano 1 put.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 17 mar 2021, 17:08

ledar je napisao/la:
17 mar 2021, 16:46
@harden

Jednoglasna je ova anketa o Alabi, kolko vidim protiv Flicka ima dosta zamjerki, od loše obrane i primanja sijaset golova do forsiranja odlazećeg kadra, skoro da nema nikog da ga bezrezervno podržava.
Može se stavit anketa da li ste za to da se stavi ova anketa... :think: ... :mrgreen:
Ma koliko god se pisalo ovdje protiv Flicka on je 17 stepenica iznad Braconija.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 17 mar 2021, 17:47

Ima braco grešaka ali i dosta zasluga, izuzetno je teško vodit ovako veliki klub na ovoj razini bez ruke u džepu vlasnika/investitora i u ligi koja ne osigurava prihode ni približne jednom Premieru. Zato treba uvijek biti budan i klepit sve što se može za male ili nikakve pare ko npr. Goretzku ili Nübela. Mora se tu nešto i obećat, ne možeš reć Nübelu "dođi kod nas, igraćeš samo ako Neuer slomi nogu." Gnabry i Davies su došli praktički džabe, Sane i Mekani za relativno male pare itd...
Pritom ste u zadnjih 5 godina potrošili na transfere 400 milki, dok je jedan Manu iskrcao 777 a City čak 950. A plaćama morate bit konkurentni inače vam najkvalitetniji neće doć.

Isto tako, shvatljivo je da se radi i određeni pritisak na trenera, ako vam nove akvizicije (i to skupe) ne igraju kako uvjerit nove potentne igrače da dođu kod vas, svako će se bojat da ne prođe ko npr. Hernandez ili Tolisso, da ga ne zakucaju na klupu.

Rola Flicka je naravno drugačija, njegovo rezoniranje se isto može shvatit, važno je samo da jedan i drugi imaju mjeru i da se ne prelaze neke granice ponašanja.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 mar 2021, 18:00

Bayern111 je napisao/la:
17 mar 2021, 16:20
Ma druze poenta je da je Flicku jedino doveo Dantasa od njegovih zelja, a i on nece ostati izgleda. Htio Desta on mu doveo Sarra. Htio Odoija on mu doveo Costu. A evo vidimo koliko su ta dva igraca nebitna u Bayernu. Isto kao da ih nemas a primaju platu. Nije htio ni Rocu. Jbg valjda trebas pitati trenera sta mu treba a ne samo nasumicno igrace dovoditi. Drugo je kad dovedes Sanea koji moze igrati svugdje jer je svjetska klasa. Tu se trener ne bi trebao zaliti. Ali koja je korist od Sarra, Coste, Roce? Samo bacene pare. Upamecano isto ne treba se zaliti, ali brate Salihamidzic si je previse umislio. Slusaj trenera sta mu treba, on trenira te igrace.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2021, 18:03

Flick je toliko dobre stvari uradio i toliko zna o fudbalu da bi po meni mogao na klupi ostati taman da ništa ne osvoji. Osvojio u kratkom roku toliko toga i na kakav način. Unaprijeđivao mlade igrače, a ne može Hasan njemu biti sportski dirrktor, kada je Flick ibolji i menadžer od Hasana. Braco je zaslužan igrač kluba, ali je spletom okolnosti i podobnosti (odgovarao Uliju) došao na to mjesto. On je lojalan i radilica, ali bolje je da je ostao ambasador kluba. Kada je zapinjalo oko transfera Kalle se uključivao poput slučaja Perišić i one posudbe, a ni Sanea ne bi sam završio. Kada su mu dali odriješenije ruke desio se ovaj transferski fijasko kao pred ovu sezonu. I sa svakim eksperimentom koji napravi Flick dokazuje Hasanu koliko više se od njega u fudbal razumije.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 17 mar 2021, 18:03

17 mar 2021, 18:00
Ma druze poenta je da je Flicku jedino doveo Dantasa od njegovih zelja, a i on nece ostati izgleda. Htio Desta on mu doveo Sarra. Htio Odoija on mu doveo Costu. A evo vidimo koliko su ta dva igraca nebitna u Bayernu. Isto kao da ih nemas a primaju platu. Nije htio ni Rocu. Jbg valjda trebas pitati trenera sta mu treba a ne samo nasumicno igrace dovoditi. Drugo je kad dovedes Sanea koji moze igrati svugdje jer je svjetska klasa. Tu se trener ne bi trebao zaliti. Ali koja je korist od Sarra, Coste, Roce? Samo bacene pare. Upamecano isto ne treba se zaliti, ali brate Salihamidzic si je previse umislio. Slusaj trenera sta mu treba, on trenira te igrace.
Napisao bih jednu paralelu ali me strah da tema ne eksplodira. :mrgreen:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 mar 2021, 18:07

I Upamecana nije sam Salihamidzic doveo vec je Flick razgovarao licno s njim i nagovorio ga da dodje. Takodjer je i Rummenigge tu bio ukljucen.

@sljivo
Guardiola je ipak dobio neke igrace. Alonso, Thiago, Bernat npr su sve njegovi transferi.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 17 mar 2021, 18:20

Normalno da je Rumeni bio uključen u svaki od transfera, nije braco sam od sebe podebljavao ponude za Odoia nego je to bila zajednička strategija, a ne bi ni Sarr došao da je Rumeni stavio veto na njegov dolazak.
Da se slušao samo Flick možda bi vam sad igrali Havertz i Werner, za Mekanog ne bi bilo love nego bi Alaba produžio za 20 milki plaće.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 17 mar 2021, 18:26

17 mar 2021, 18:00
Bayern111 je napisao/la:
17 mar 2021, 16:20
Sve to stoji dovedi treneru šta želi .....ali nije baš da Brazzo ima odriješene ruke kada su pitanju transferi.
Moraš malo gledati i sliku tima koji trenutno imaš.
Evo Dest prvo njegova želja je bila Barca,drugo ti u timu imaš Pavarda koji je sezonu prije odigrao fantastično.Dest nebi došao da sjedi na klupi.I sve na to koštao bi koliko 25-30 mil.
Odoi bi isto trazio garancije da će igrati,drugo vozao nas kao budale realno ako se oko ikoga trudilo da se dovede bio je to Odoi ali nije moglo.
Kad se vidjelo da ne može Odoi i Dest a Flick se želi da je tanka klupa dovedeni su Sarr i Costa ne kažem da su neki super kvalitet ali kao back up igrači i više nego solidno.
A nije se potrošilo mnogo.
Uostalom kada se prave te liste za pojačanja uvjek postoje opcije lupam 1-2-3 ako nemoze prva ide druga i tako dalje.
Iskreno druže neznam koliko imaš godina,koliko dugo pratiš Bayern,ali reci mi kada smo imali ovako jaku ekipu.
Evo ja pratim Bayern od 97 god svaka čast onoj ekipi što je osvojila tripletu,ali ovako jak tim na svakoj poziciji mislim da nismo imali.
Pa nama na klupi sjedi uvjek jedan od trojice ganabry,Coman,Sane a garanutjem da bi u svakom timu igrali,veza Kimich Goretzka,top,hajde nije da ne fali recimo tu jedan kvalitetniji igrač na klupi ali eto taj dantas još nije zaigrao,Roca je solidan i mlad igrač da mu da priliku da se uklopi bio bi još bolji.
Napad Lewa kralj,Muller,evo sad Musiala pa Davies,Hernandez meni top igrač samo da ga pusti da igra.

Mada moram reći sve to na stranu uvjek sam za to da se ispoštuje trener ali ne da se bacaju pare na nepotrebne stvari,Odoi po meni apsolutno nepotreban da je došao Musiala bi još igrao u drugom timu,pa mi imamo sjajne mlade igrače i treba im dati priliku ako imaš tim kao City onda mlade mžes zaboraviti, a Bayern je nedavno mnogo uložio u novu akademiju i s pravom se želi posvetiti pažnja mladjim igračima.
Možda griješim ali ja bi rekao u ovom slučaju da svi treba da rade svoj posao,realno je da Flick misli na danas a Brazzo i uprava su orijentirani i na budućnost i na financijsku sigurnost .
Zato je doveden Nubel ako uspije super ako ne zaradiće na njemu,a Flick o tome ne razmišlja i netreba ali zato treba shvatiti i ovu drugu stranu.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 17 mar 2021, 18:46

effe_sa je napisao/la:
17 mar 2021, 18:03
Flick je toliko dobre stvari uradio i toliko zna o fudbalu da bi po meni mogao na klupi ostati taman da ništa ne osvoji. Osvojio u kratkom roku toliko toga i na kakav način. Unaprijeđivao mlade igrače, a ne može Hasan njemu biti sportski dirrktor, kada je Flick ibolji i menadžer od Hasana. Braco je zaslužan igrač kluba, ali je spletom okolnosti i podobnosti (odgovarao Uliju) došao na to mjesto. On je lojalan i radilica, ali bolje je da je ostao ambasador kluba. Kada je zapinjalo oko transfera Kalle se uključivao poput slučaja Perišić i one posudbe, a ni Sanea ne bi sam završio. Kada su mu dali odriješenije ruke desio se ovaj transferski fijasko kao pred ovu sezonu. I sa svakim eksperimentom koji napravi Flick dokazuje Hasanu koliko više se od njega u fudbal razumije.
Moram reći da sam pročitao more tvojih postova i većina je bila takva da sam samo mogao reći bravo,ali s ovim se nemogu nikako složiti.
Flick je napravio mnogo i svaka mu čast na tome.
Ali ja u ovom tvom postu apsolutno možda griješim ali ne vidim sekundu objektivnosti.I očigledne su mnogo veće simpatije prema Flicku
Brazzo radi posao koji se ne vidi mnogo ali je jednako mnogo učinio u razvoju i napretku kluba iza scene.
Od borbe i razvoja akademije,mladih igrača do transfera koji klubu donose višestruku dobit
Davies je najbolji primjer
Sada ulaziti u to jeli mu pomogao ovaj ili onaj neću ulaziti,stvar je po meni jasna,a to je politika Bayerna i na dugoročna slika,a Brazzo je baš po tom mjerilu savršen za klub,radilica,vjeran i apsolutno Bavaraca
Da se razumijemo ako Flick ostane još 10 godina manager ja ću biti sretan,ali realno je da je financijska stabilnost i dugoročno održavanje kluba na vrhu jednako bitno ili bitnije od trenutnog uspjeha i rizika ulaska u poslove koji bi mogli voditi u minus.
Fudbalsko i taktičko znanje na stranu Flicka svaka čast,zato i jest on trener a ne Brazzo.
U biti činjenica je da bi obadvojica za dobrobit kluba trebali ovo riješiti bez ovakvih naslova i tračeva koji samo mogu destabilizovati ekipu.
Koliko god Flicku ne odgovaraju Sarr,Rocca,Nubel trebao im je dati priliku,pokušati ....
Hernandez isto tako apsolutno nepravedno sjedi na klupi dok igraju Alaba,Boateng,pa čak i Javi zna dobiti priliku prije njega.
Činjenica je da obadvojica itekako imaju tog inata u sebi koji ne donosi ništa dobro.
Jednostavno u ovakvom vremenu možda griješim ali ja opravdavam ovakve dolaske i pozajmice,prije nekih velikih iznosa i bacanja para.
Vezano za ovaj transfer fijasko kako kažeš po meni je ovo bio jedan solidan transfer rok,Chupo Moting je solidan u napadu,Costa kao prolazno rješenje na krilu,četvrta opcija nije loš,sada povrede i trenerice zamisli ali kažem kao četvrta opcija solidno,Roca mlad i dobar igrač iz nekog razloga nedamu se igrati,Sarr promašaj od 10 mil,neću sada navoditi promašaje drugih klubova od po 100 i više miliona.
A zahvaljujući ovome priliku su dobili Musiala,pa u prvom djelu sezone Richards,Mbi kako se već zove mladi štoper iz Chelsea.
Nubel besplatan transfer u najgorem slučaju će ga prodati za 10tak miliona.
Jeli moglo bolje svakako da jeste,uvjek može ali u ovako nesigurnoj financijskoj situaciji nasigirniji potez s obzirom da na okupu imas tim koji je prvak Evrope ,svijeta,njemačke

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.