FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Zeko87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zeko87 » 13 mar 2021, 20:48

NisamInSajder je napisao/la:
13 mar 2021, 20:16
Zeko87 je napisao/la:
13 mar 2021, 19:59
Stvarno naša liga iz godine u godinu postaje sve zanimljivija. Da se malo uloži para u terene i promociju bila bi još kvalitetnija. Ove sezone da nema korone mislim da bi gledanost bila jako visoka, mogla bi biti naredne sezone baš posjećena jer se sve ekipe za nešta bore, bitan svaki bod itd.

Pola lige se bori za evropu, pola za opstanak. Raritet pravi u evropi. :)
Pa skracivanje lige donijelo rezultate, jos kad bise reorganizovale i nize lige (ali to Srbi nece iz dobro poznatih razloga). Pa, nadam se da ce se uraditi tih nekoliko terena sto se prica (Kosevo, Tusanj, Rodjeni i Bijeli Brijeg) to je haman pola lige, pogtovo jer na Tusnju igraju dvije ekipe. Znaci za odraditi ostanu Siroki Brijeg, Banja Luka, Bijeljina, a imas Krupin stadion koji ima umjetnu, ostane samo Doboj Kakanj, koja je mala sredina i ako ne ispadnu ove sezone, ispast ce naredne. Takodjer, valjalo bi da je jos bolje medijiski popraceno, od press konferencija kojih sad i nema ili je video takav da nista ne cujes, preko emisija kao sto su najava kola i pregled kola, pa do highlightova, a trenutni su ocaj. Uvijek fali jedna utakmica u prenosu, a to bi se moglo dati nekoj televiziji, tipa Face, BHT.
Tako je druže slažem se. Nadam se da će i Jedinstvo stati na noge, Krajina je velika regija zaslužuje predstavnika pored Borca , uz Čelik za kojeg se nadam da će ubrzo stati na noge, imaš ligu sa pristojnom bazom navijača.

Uz bolju infrastrukturu imali bi neki prosjek 4-5 hiljada ljudi na tekmama. Mislim da bi bili u vrhu po posjeti u ex Yu.

Iskreno, ja sam se radovao što Mtel preuzima sponzorstvo nad ligom, ali sam se razočarao jer ne da nisu napravili iskorak već je ovo medijski korak nazad u odnosu na BHTel eru.

Nemamo nikakvih emisija o našoj ligi. Pa Baho je sam prije 20 god radio bolje stvari nego što ovi truhli milioneri rade u dobu kad je ekspanzija moderne tehnologije.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 13 mar 2021, 20:58

Zeko87 je napisao/la:
13 mar 2021, 20:48
Iskreno, ja sam se radovao što Mtel preuzima sponzorstvo nad ligom, ali sam se razočarao jer ne da nisu napravili iskorak već je ovo medijski korak nazad u odnosu na BHTel eru.

Nemamo nikakvih emisija o našoj ligi. Pa Baho je sam prije 20 god radio bolje stvari nego što ovi truhli milioneri rade u dobu kad je ekspanzija moderne tehnologije.
Tu su Najava i Pregled kola. Problem je što ostale kuće nemaju tu slobodu da samovoljno nešto pokrenu. Odličan projekat je bila emisija Poluvrijeme na Hayatu, a sad je to sličan koncept na ASBiH uz iste likove :D
Takodjer, valjalo bi da je jos bolje medijiski popraceno, od press konferencija kojih sad i nema ili je video takav da nista ne cujes, preko emisija kao sto su najava kola i pregled kola, pa do highlightova, a trenutni su ocaj. Uvijek fali jedna utakmica u prenosu, a to bi se moglo dati nekoj televiziji, tipa Face, BHT.
Dio sam gore odgovorio, a to sa pressicama je naopako zbog Covid protokola. Što se tiče šeste tekme u prijenosu, nije pao dogovor sa BHRTom. FaceTV radi produkciju onih utakmica koje idu na MojaTV. Ne znači da će biti isto za narednu sezonu što se tiče raspodjele prijenosa :D

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 13 mar 2021, 21:04

Zeko87 je napisao/la:
Zeko87 je napisao/la:
13 mar 2021, 19:59
Stvarno naša liga iz godine u godinu postaje sve zanimljivija. Da se malo uloži para u terene i promociju bila bi još kvalitetnija. Ove sezone da nema korone mislim da bi gledanost bila jako visoka, mogla bi biti naredne sezone baš posjećena jer se sve ekipe za nešta bore, bitan svaki bod itd.

Pola lige se bori za evropu, pola za opstanak. Raritet pravi u evropi. :)
Pa skracivanje lige donijelo rezultate, jos kad bise reorganizovale i nize lige (ali to Srbi nece iz dobro poznatih razloga). Pa, nadam se da ce se uraditi tih nekoliko terena sto se prica (Kosevo, Tusanj, Rodjeni i Bijeli Brijeg) to je haman pola lige, pogtovo jer na Tusnju igraju dvije ekipe. Znaci za odraditi ostanu Siroki Brijeg, Banja Luka, Bijeljina, a imas Krupin stadion koji ima umjetnu, ostane samo Doboj Kakanj, koja je mala sredina i ako ne ispadnu ove sezone, ispast ce naredne. Takodjer, valjalo bi da je jos bolje medijiski popraceno, od press konferencija kojih sad i nema ili je video takav da nista ne cujes, preko emisija kao sto su najava kola i pregled kola, pa do highlightova, a trenutni su ocaj. Uvijek fali jedna utakmica u prenosu, a to bi se moglo dati nekoj televiziji, tipa Face, BHT.
Tako je druže slažem se. Nadam se da će i Jedinstvo stati na noge, Krajina je velika regija zaslužuje predstavnika, uz Čelik za kojeg se nadam da će ubrzo stati na noge, imaš ligu sa pristojnom bazom navijača.

Uz bolju infrastrukturu imali bi neki prosjek 4-5 hiljada ljudi na tekmama. Mislim da bi bili u vrhu po posjeti u ex Yu.

Pa sto se tice posjete sigurno bi bili negdje u vrhu, to jeste svaka utakmica bi imala cetverocifreni broj gledalaca, pogotvo u drugom dijelu sezone. Prije godinu-dvije, Mozzart je pravio kao neku analizu koja se liga vise prati izmedju HRV-BiH-SRB, i bilo je tako nekim redom, Hrvatska je bila prva, razumljivo Hajduk,Dinamo, Rijeka kvalitetniji nogomet, pa je dolazila nasa liga, a Srbi su se mogli pohvaliti jednio gledaocima na utakmicama Partizana i Zvezde, a iz donjeg dijela tabele gotovo da nema posjete u njihovoj ligi, koja broji 16 klubova.

I u pocetku sam bio sumnjicav sa m:telom, a eto i dokazalo se da je to bio najlosiji ugovor koji se mogao potpisati i ostao si zarobljen jos dvije sezone pod tim ugovorom. Jedini plus u odnosu na prijasnje stanje je HD kvalitet prenosa i broj prenosa, ostalo je sve slabije u odnosu na prosli ugovor. Cak se predstavljalo da ce klubovi dobijati vise novca kroz TV prava, sto nije istina.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 13 mar 2021, 21:10

tm01hzne je napisao/la:
13 mar 2021, 20:58
Zeko87 je napisao/la:

Tu su Najava i Pregled kola. Problem je što ostale kuće nemaju tu slobodu da samovoljno nešto pokrenu. Odličan projekat je bila emisija Poluvrijeme na Hayatu, a sad je to sličan koncept na ASBiH uz iste likove :D
Takodjer, valjalo bi da je jos bolje medijiski popraceno, od press konferencija kojih sad i nema ili je video takav da nista ne cujes, preko emisija kao sto su najava kola i pregled kola, pa do highlightova, a trenutni su ocaj. Uvijek fali jedna utakmica u prenosu, a to bi se moglo dati nekoj televiziji, tipa Face, BHT.
Dio sam gore odgovorio, a to sa pressicama je naopako zbog Covid protokola. Što se tiče šeste tekme u prijenosu, nije pao dogovor sa BHRTom. FaceTV radi produkciju onih utakmica koje idu na MojaTV. Ne znači da će biti isto za narednu sezonu što se tiče raspodjele prijenosa :D
I bez COVID protokola su pressice bile lose, osim onih koje su bile na Grbavici. Moze se to i u ovom vremenu poboljsati. Iskren da budem, tu najavu kola i pregled kola na AS nisam gledao, pa ne mogu nista reci o tome, ali nisam ni upratio da to postoji. I da to je najveci problem, sto portali nemaju pravo da isjeku gol ili nesto pa stave uz clanak, vec dobijes samo schreenshot.

Ovo sto se tice FACE, ja sam bubno tu televziju jer imam dojam da se najvise ona prati u inostranstvu. A kakve to utakmice idu na FACEu?
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 13 mar 2021, 21:22

Cuj kovi igra nogom nikakva jahahhahahah a upravo to mu najveci kvalitet uz pracenje igre 🤣🤣🤣🤣🤣
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 13 mar 2021, 21:27

13 mar 2021, 21:10
I bez COVID protokola su pressice bile lose, osim onih koje su bile na Grbavici. Moze se to i u ovom vremenu poboljsati. Iskren da budem, tu najavu kola i pregled kola na AS nisam gledao, pa ne mogu nista reci o tome, ali nisam ni upratio da to postoji. I da to je najveci problem, sto portali nemaju pravo da isjeku gol ili nesto pa stave uz clanak, vec dobijes samo schreenshot.

Ovo sto se tice FACE, ja sam bubno tu televziju jer imam dojam da se najvise ona prati u inostranstvu. A kakve to utakmice idu na FACEu?
Uvijek je pressica nakon derbija bila uživo na MojaTV :)
Portali su i od Telecoma dobili zabranu još u jesen 2019. za to postavljanje, ja to opravdavam.

Face ne emituje tekme ali pod ingerencijom Arene rade produkciju za one koje idu na MojaTV.
Npr. sutra će na Pecari biti njihova reportažna kola i oni će proizvoditi signal kojeg ćemo gledati na MojaTV :D

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 13 mar 2021, 21:42

13 mar 2021, 20:25
forgempp je napisao/la:
13 mar 2021, 20:19
Jel moguce koliki je neandertalac ovaj Husaric?

slika

slika
Bespotrebno je trositi rijeci na Husarica. Pa Piric i ne brani zbog njega, a probleme je imao i Mesanovic.
Ne branim Husaru, jer ga smatram diletantom, ali je ovo sto je rekao u komentaru vecinu upravu. Ipak je u isto vrijeme i kontradiktoran. Kaze guraju Vasilja, a sta on radi nego gura Pirica...

Sto se tice Vladan uvijek sam isto bio realan. Naravno da je potencijal za reprezentacije, i zna imati odlicne intervencije i reakcije, ali vrlo cesto zna biti nesiguran u predaji lopte, recimo ko protiv Zrinjskog kad je napucao onu loptu i zamalo gol ne primismo. Igru nekada isto lose prati, recimo kada mu Dupe ili Mili grade loptu, a on ne prilazi. Kod centarsuteva isto vrlo cesto ostaje na liniji ili krene pa stane, sto je jos gore.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 13 mar 2021, 21:55

vedinjo98 je napisao/la:
13 mar 2021, 21:42
13 mar 2021, 20:25
forgempp je napisao/la:
13 mar 2021, 20:19
Jel moguce koliki je neandertalac ovaj Husaric?

slika

slika
Bespotrebno je trositi rijeci na Husarica. Pa Piric i ne brani zbog njega, a probleme je imao i Mesanovic.
Ne branim Husaru, jer ga smatram diletantom, ali je ovo sto je rekao u komentaru vecinu upravu. Ipak je u isto vrijeme i kontradiktoran. Kaze guraju Vasilja, a sta on radi nego gura Pirica...

Sto se tice Vladan uvijek sam isto bio realan. Naravno da je potencijal za reprezentacije, i zna imati odlicne intervencije i reakcije, ali vrlo cesto zna biti nesiguran u predaji lopte, recimo ko protiv Zrinjskog kad je napucao onu loptu i zamalo gol ne primismo. Igru nekada isto lose prati, recimo kada mu Dupe ili Mili grade loptu, a on ne prilazi. Kod centarsuteva isto vrlo cesto ostaje na liniji ili krene pa stane, sto je jos gore.
Zadnje utakmice je Vladan baš siguran, na istrčavanjima.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 13 mar 2021, 22:53

Joj Husare :rol: :tokralju:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 mar 2021, 22:56

Pantelija je napisao/la:
13 mar 2021, 21:22
Cuj kovi igra nogom nikakva jahahhahahah a upravo to mu najveci kvalitet uz pracenje igre 🤣🤣🤣🤣🤣
Praćenje igre da ali igra nogom ne, tu najviše griješi a u svemu ostalom je perfektan.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 mar 2021, 23:02

Kako bi nam samo legla pobjeda sutra..

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 13 mar 2021, 23:12

MortemHz je napisao/la:
13 mar 2021, 23:02
Sramota bi bila ne pobjediti ovakav Široki.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 mar 2021, 23:16

Historicar je napisao/la:
13 mar 2021, 23:12
MortemHz je napisao/la:
Mislim da nikad slabiji nisu bili poslije rata.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 13 mar 2021, 23:22

MortemHz je napisao/la:
13 mar 2021, 23:16
MortemHz je napisao/la:
Nikad slabiji, 100 %.Pa njih je u odnosu na jesen napustilo sve što je iole vrijedilo; Cipetić, Radeljić, Corić, Marić, Pervan, Jović, Angelov. Umjesto njih došli neki mladi anonimusi.Neki pišu da je taj Jurilj dobar, ja za njega prvi put cuo neki dan kada je fulio penal u onom porazu od Borca.Ovo se jednostavno mora dobiti.
Zadnja izmjena: Historicar, dana/u 13 mar 2021, 23:23, ukupno mijenjano 1 put.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 13 mar 2021, 23:23

MortemHz je napisao/la:
13 mar 2021, 23:16
MortemHz je napisao/la:
I kmeljo nikad slabiji nije bio pa jedva x
NEMA NAZAD

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 13 mar 2021, 23:42

Eo olaksan nam posao
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 13 mar 2021, 23:48

Sarajevo je favorit u ovom meču, a posao će mu dodatno biti olakšan činjenicom da za Krupu neće nastupiti dva jako bitna igrača.

Zbog žutih kartona, za ekipu Krupe neće igrati Nikola Mandić i Stojan Maksimović.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 14 mar 2021, 00:13

Danas izvesti
Oremus - Milicevic - Dupovac - Pidro
Susic - Djokanovic
Fanimo - Mesanovic - Milanovic
Handzic

Sta mislite koga od stranaca sutra nema u rosteru? Tipujem na Adukora.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 14 mar 2021, 00:15

ElCartel11 je napisao/la:
14 mar 2021, 00:13
Danas izvesti
Susic - Djokanovic
Handzic

Potpisujem
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 14 mar 2021, 00:16

ElCartel11 je napisao/la:
14 mar 2021, 00:13
Danas izvesti
Susic - Djokanovic
Handzic

Kakav Susic. Pejovic ce igrati od prve. Susic usporava igru, i to amo najbolje vidjeli u dvomecu protiv Zrinjskog.
PSPHM

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Lecler i 7 gostiju.