Juventus FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus FC
I sta da je odbranio, isli bi na penale, zaboravitr da bi dali gol u 118oj, nema od tiga nista, kao ni prethodnih 60 minuta s igracem vise.
Generalno smo usrali i sefa i stanicu...
Generalno smo usrali i sefa i stanicu...
- BuffonGigi
- Kontakt:
Znam da to nece biti bas lijepo interpretirano od strane lokalnih ameba, ali da napomenem nesto. Naime, Morata je promasio 2 1000% sanse te jos jednu jako dobru sa ruba sesnaesterca, onu bruku od promasene lopte i ne racunam. Chiesa je promasio prazan gol kad ga je Pepe sustigao. Cuadrado je pogodio precku. Ronaldo je imao 2 jako dobre prilike. Sta je imao Porto pitam ja vas, osim Demiralovih poklona?
Mi smo samo bili neozbiljni, jako neozbiljni u branjenju, i takvi smo od odlaska Allegrija. Ali da je ofanzivna igra slabija, nije. Mozda jeste realizacija, ali to je zato jer se uglavnom oslanjamo samo na jednog covjeka po tom pitanju, a on je sve stariji.
Mi smo samo bili neozbiljni, jako neozbiljni u branjenju, i takvi smo od odlaska Allegrija. Ali da je ofanzivna igra slabija, nije. Mozda jeste realizacija, ali to je zato jer se uglavnom oslanjamo samo na jednog covjeka po tom pitanju, a on je sve stariji.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
U tvom postu nema ništa netačno, osim što se mora dodati:BuffonGigi je napisao/la: ↑11 mar 2021, 15:32Znam da to nece biti bas lijepo interpretirano od strane lokalnih ameba, ali da napomenem nesto. Naime, Morata je promasio 2 1000% sanse te jos jednu jako dobru sa ruba sesnaesterca, onu bruku od promasene lopte i ne racunam. Chiesa je promasio prazan gol kad ga je Pepe sustigao. Cuadrado je pogodio precku. Ronaldo je imao 2 jako dobre prilike. Sta je imao Porto pitam ja vas, osim Demiralovih poklona?
Porto je nakon vodećeg gola imao 4,5,6 otvorenih šuteva sve to prije naše i jedne prilike (osim moratine glave, koja je mislim bila ofsajd).
0-2 je visilo.
ali, nebitno , naravno to sve. Bitno je da smo usrali gdje god smo šta mogli ove sezone osim utakmice u kupu s interom.
- BuffonGigi
- Kontakt:
Druze, sasvim ocekivan pad nakon greske Demirala/sudije. I dalje stojim pri uvjerenju da se gledao Var, da penala ne bi bilo. Posto se nije gledao, imamo jedan od najstrozije dosudjenih penala u nokaut fazi LP u zadnjih 10 godina. Psiholoski pad se uvijek desi nakon takvih stvari.
I da, isto tako, da nije sviran onakav penal za Porto, ne bi ni onaj monkey za ono dobio drugi zuti.
Daleko od toga da sam ja zadovoljan predstavom, ali nije ni sve tako kriminalno kao sto se opisuje.
I da, isto tako, da nije sviran onakav penal za Porto, ne bi ni onaj monkey za ono dobio drugi zuti.
Daleko od toga da sam ja zadovoljan predstavom, ali nije ni sve tako kriminalno kao sto se opisuje.
Šteta što nisam stigao pozdraviti sve fino zbog nervoze nakon Porta, pa vas sad pozdravljam. Pratim forum mislim od 2010-11, sezonu prije početka ovog devetogodišnjeg niza. Nisam nigdje pretjerano pisao ranije, malo JB, malo ju1897. Sjećam se Pogbe kao Oxygena, Italia msm da je Duffy, IlCapitano je bio dosta aktivan, Padovan, Ramiral, Paratici dok je bio Gefufna hahaha i većine ostalih koji još uvijek aktivno pišu...
Probat ću napisati neku analizu iz svog ugla, u više dijelova se probati dotaknuti svega što mi je u glavi.
1 | DOSADAŠNJI REZULTATI
Grupnu fazu Lige prvaka ne bih pretjerano analizirao. 4 utakmice protiv slabijih ekipa, jedna očajna protiv Barcelone, iako bez Ronalda, i jedna od boljih utakmica u sezoni protiv njih. 0-3 na Camp Nouu nije mala stvar ni protiv ovako loše Barce.
Juventus je svoju prvu utakmicu ove sezone odigrao vjerovatno i najbolje. 3-0 protiv Sampe je svima povećalo očekivanja, jer je ekipa, iako nekompletna, bila prilično dominantna. Nakon toga 3 remija, Roma-Crotone-Verona. Romu nije lako pobijediti na Olimpicu, tako da to nije neki veliki kiks, pogotovo s crvenim kartonom pola sata prije kraja (iako igra ni blizu dobra kao protiv Samp). Protiv Crotonea odvratan kiks, iako je falio prije svih Ronaldo. I u toj utakmici pola sata s igračem manje (Chiesa), poništen gol Morate, ali i još jednom blijeda partija. Verona mi je jako dobra ekipa, pogotovo kad se uzme s kolikim budžetom za plate raspolažu, ali se kući ovakve utakmice moraju dobijati. Opet je to bilo bez Ronalda, a Kuluševski ulaskom donio prevagu i izjednačenje. Da stvar bude gora, raspored je bio prilično lagan. Lazio kao ni Romu nije lako dobiti na Olimpicu, ali kad ne uzmeš 3 boda a vodiš 80 minuta, jasno je da je to kiks. Remi s Beneventom šampionske ekipe sebi ne bi trebale dozvoliti, iako su falili i većina štopera i Ronalda.
Nakon toga ide period boljih rezultata, Kyev, preokret protiv Torina koji podsjeća na sezonu 15-16 kad je Cuadrado donio 3 boda, pobjeda protiv Barce, Genoe, remi s Atalantom gdje nismo dominirali ali smo lako mogli do još 2 boda (promašen penal) i rutinsko odrađivanje Parme. Poraz od Fiorentine ne bi brojao u kikseve, 75 minuta s igračem manje, a od samog početka zaostotak od jednog gola, teško bi to bilo koja ekipa nadoknadila.
Chiesa i Dybala prevaga protiv Milana, neshvatljivo odvratna partija protiv intera, osvajanje Superkupa i početak nešto stabilnije odbrane su kratak sadržaj januara, koji je imao samo tu jednu, ali veliku mrlju. Allegrijevski prolazak intera u kupu, kao i pobjeda protiv Rome su nas dodatno učvrstili. I taman kad se činilo da ekipa postaje bolja dolaze porazi od Napolija i Porta. Napoli koji osim, po meni, diskutabilnog penala nije stvorio ništa osvaja 3 boda. Istina je da se nismo ni mi istakli šansama na toj utakmici, ali remi je bio najrealniji. Odvratan pristup i poklanjanje golova Portu na počecima oba poluvremena. Na kraju ogromna sreća da se postigne gol kojim je prolaz dalje znatno olakšan. X protiv Verone uz more izostanaka samo pokazuje ono što već svi znaju, osim onih koji bi trebali: ovakav vezni red ne može izdominirati nikoga.
Mrtav početak protiv Lacija ali odlična igra, i čak 3 gola sa Ronaldom na klupi, opet jedna od boljih utakmica ove sezone. I taman kad se očekuje potvrda te utakmice i prolazak protiv Porta, ekipa još jednom zakazuje. Chiesa odličan, odma iza njega Cuadrado. Demiral poklonio penal, a Ronaldo se okreće u živom zidu. Previše vremena je bilo nakon crvenog kartona Taremija koje se nije iskoristilo, ručna je povučena čim se zabio drugi gol, a sve to se može pripisati i ekipi i treneru, kao i šugavom talijanskom mentalitetu koji se znao i ukazati i ranijih godina. Još jedna sramota, druga godina zaredom ispadanje u osmini finala protiv prosječnih ekipa. Ako to nije dobar pokazatelj da su potrebni ozbiljni rezovi, onda ne znam šta bi bilo.
2 boda protiv Crotonea, Lazija, Beneventa, Atalante, 4 protiv Verone, bar 1 protiv Napolija (13 bodova). Protiv intera nismo bili ni blizu boda, a opet Fiorentina i Roma po meni i nisu neki kiksevi kad se uzmu date okolnosti. Zaostala utakmica protiv Napolija bi se morala uzeti, iako je trebalo ostati 3-0 registrovano. Sa 7/13 bodova i pobjedom protiv Napolija dijelili bi prvo mjesto.
1 | DOSADAŠNJI REZULTATI
Grupnu fazu Lige prvaka ne bih pretjerano analizirao. 4 utakmice protiv slabijih ekipa, jedna očajna protiv Barcelone, iako bez Ronalda, i jedna od boljih utakmica u sezoni protiv njih. 0-3 na Camp Nouu nije mala stvar ni protiv ovako loše Barce.
Juventus je svoju prvu utakmicu ove sezone odigrao vjerovatno i najbolje. 3-0 protiv Sampe je svima povećalo očekivanja, jer je ekipa, iako nekompletna, bila prilično dominantna. Nakon toga 3 remija, Roma-Crotone-Verona. Romu nije lako pobijediti na Olimpicu, tako da to nije neki veliki kiks, pogotovo s crvenim kartonom pola sata prije kraja (iako igra ni blizu dobra kao protiv Samp). Protiv Crotonea odvratan kiks, iako je falio prije svih Ronaldo. I u toj utakmici pola sata s igračem manje (Chiesa), poništen gol Morate, ali i još jednom blijeda partija. Verona mi je jako dobra ekipa, pogotovo kad se uzme s kolikim budžetom za plate raspolažu, ali se kući ovakve utakmice moraju dobijati. Opet je to bilo bez Ronalda, a Kuluševski ulaskom donio prevagu i izjednačenje. Da stvar bude gora, raspored je bio prilično lagan. Lazio kao ni Romu nije lako dobiti na Olimpicu, ali kad ne uzmeš 3 boda a vodiš 80 minuta, jasno je da je to kiks. Remi s Beneventom šampionske ekipe sebi ne bi trebale dozvoliti, iako su falili i većina štopera i Ronalda.
Nakon toga ide period boljih rezultata, Kyev, preokret protiv Torina koji podsjeća na sezonu 15-16 kad je Cuadrado donio 3 boda, pobjeda protiv Barce, Genoe, remi s Atalantom gdje nismo dominirali ali smo lako mogli do još 2 boda (promašen penal) i rutinsko odrađivanje Parme. Poraz od Fiorentine ne bi brojao u kikseve, 75 minuta s igračem manje, a od samog početka zaostotak od jednog gola, teško bi to bilo koja ekipa nadoknadila.
Chiesa i Dybala prevaga protiv Milana, neshvatljivo odvratna partija protiv intera, osvajanje Superkupa i početak nešto stabilnije odbrane su kratak sadržaj januara, koji je imao samo tu jednu, ali veliku mrlju. Allegrijevski prolazak intera u kupu, kao i pobjeda protiv Rome su nas dodatno učvrstili. I taman kad se činilo da ekipa postaje bolja dolaze porazi od Napolija i Porta. Napoli koji osim, po meni, diskutabilnog penala nije stvorio ništa osvaja 3 boda. Istina je da se nismo ni mi istakli šansama na toj utakmici, ali remi je bio najrealniji. Odvratan pristup i poklanjanje golova Portu na počecima oba poluvremena. Na kraju ogromna sreća da se postigne gol kojim je prolaz dalje znatno olakšan. X protiv Verone uz more izostanaka samo pokazuje ono što već svi znaju, osim onih koji bi trebali: ovakav vezni red ne može izdominirati nikoga.
Mrtav početak protiv Lacija ali odlična igra, i čak 3 gola sa Ronaldom na klupi, opet jedna od boljih utakmica ove sezone. I taman kad se očekuje potvrda te utakmice i prolazak protiv Porta, ekipa još jednom zakazuje. Chiesa odličan, odma iza njega Cuadrado. Demiral poklonio penal, a Ronaldo se okreće u živom zidu. Previše vremena je bilo nakon crvenog kartona Taremija koje se nije iskoristilo, ručna je povučena čim se zabio drugi gol, a sve to se može pripisati i ekipi i treneru, kao i šugavom talijanskom mentalitetu koji se znao i ukazati i ranijih godina. Još jedna sramota, druga godina zaredom ispadanje u osmini finala protiv prosječnih ekipa. Ako to nije dobar pokazatelj da su potrebni ozbiljni rezovi, onda ne znam šta bi bilo.
2 boda protiv Crotonea, Lazija, Beneventa, Atalante, 4 protiv Verone, bar 1 protiv Napolija (13 bodova). Protiv intera nismo bili ni blizu boda, a opet Fiorentina i Roma po meni i nisu neki kiksevi kad se uzmu date okolnosti. Zaostala utakmica protiv Napolija bi se morala uzeti, iako je trebalo ostati 3-0 registrovano. Sa 7/13 bodova i pobjedom protiv Napolija dijelili bi prvo mjesto.
Bodovi koje smo "izgubili" nekako svi mislimo da nismo imali srece, da su "morali" biti nasi. Ali to nije tacno, ljudi igramo lose. Vecinu tih utakmica gdje smo izgubili te bodove smo igrali lose.
Moze se o sreci pricati protiv porta u revansu, protiv barce u torinu (tri milimetarska ofsajda i sl), protiv lazia u gostima i jos ponegdje.
Ali, generalno, igramo lose. Igrali smo i prosle sezone lose, igrali smo i pretprosle sezone lose.
Odlazak mvpp nije adekvatno nadomjesten i tu leze supljine u nasoj igri.
Ulagalo se, gomilala su se krila i ronaldo i dybaal i morata...ali se u vezni red ulozilo nista.
Max
Sarri
Pirlo
Sve trojica po jednu sezonu su pokusavali i nisu uspjevali nista napraviti od ovog veznog reda. Ls nas je brutalno ocjenila, prozvakala i ispljunula jer nemamo tempo za ls. Bonus **** jedemo jer nemamo tempo ni za lyon,ayax,porto...
Razlika kve i prethodne dvije sezone je sto sada ima konkurent u seriji a, prethodnih god.ga nije bilo.
Ostalo je sve isto, sve smo losiji (jer bolji nismo, stagnirati znaci padati).
Prethodne dvije sezone,prvi pratioci su imali max 63% pobjeda i avg 2,0 i 2,1 bod po utakmici.
Ove godine lider ima 73% pobjeda i 2,4 boda po utakmici.
Usporedbe radi mi sada imamo 60% pobjeda i 2,1 bod po utakm. Taman onoliko koliko je potrebno da se bude los konkurent za titulu i da se ista ne osvoji.
Ali znali samo da ce kad tad doci taj trenutak, samo nismo znali da mi necemo imati nikakav opipljiv i vidljiv plan i "projekat".
Moze se o sreci pricati protiv porta u revansu, protiv barce u torinu (tri milimetarska ofsajda i sl), protiv lazia u gostima i jos ponegdje.
Ali, generalno, igramo lose. Igrali smo i prosle sezone lose, igrali smo i pretprosle sezone lose.
Odlazak mvpp nije adekvatno nadomjesten i tu leze supljine u nasoj igri.
Ulagalo se, gomilala su se krila i ronaldo i dybaal i morata...ali se u vezni red ulozilo nista.
Max
Sarri
Pirlo
Sve trojica po jednu sezonu su pokusavali i nisu uspjevali nista napraviti od ovog veznog reda. Ls nas je brutalno ocjenila, prozvakala i ispljunula jer nemamo tempo za ls. Bonus **** jedemo jer nemamo tempo ni za lyon,ayax,porto...
Razlika kve i prethodne dvije sezone je sto sada ima konkurent u seriji a, prethodnih god.ga nije bilo.
Ostalo je sve isto, sve smo losiji (jer bolji nismo, stagnirati znaci padati).
Prethodne dvije sezone,prvi pratioci su imali max 63% pobjeda i avg 2,0 i 2,1 bod po utakmici.
Ove godine lider ima 73% pobjeda i 2,4 boda po utakmici.
Usporedbe radi mi sada imamo 60% pobjeda i 2,1 bod po utakm. Taman onoliko koliko je potrebno da se bude los konkurent za titulu i da se ista ne osvoji.
Ali znali samo da ce kad tad doci taj trenutak, samo nismo znali da mi necemo imati nikakav opipljiv i vidljiv plan i "projekat".
Juve, lesione di basso grado al retto femorale per Demiral: 20 giorni di stop
Sacchi: "Fatico a giudicare Pirlo. Alla Juve consiglio un allenatore con un'idea di gioco
Pirlo ostaje.Elkann: "Juventus, è stato un decennio straordinario. Ora serve puntare sui giovani
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- Juventinisimo
- Kontakt:
Mi "igramo" lose vec 3 godine...
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
Demiral 20 dana povrijedjen?
- BuffonGigi
- Kontakt:
Ronaldo navodno ide. Ipak treba vjerovat novinarima sa Sportsporttackaba.
Ocekujem dovodjenje jednog super krilnog igraca, napadaca kao zamjena Moratti, vezni red poslozit sa Arthurom i lijevog beka. Vjerovatno ce doci i neki stoper. 

Ljudi moji, Ronaldo je neko ko je za Juve za nepune tri sezone postigao 92 gola i skoro ima gol po utakmici u prosjeku. Npr Dybala za 6 sezona ima 98 golova, a jedan Alvaro Morata za isti period kao Ronaldo ima 43. gola. Dakle pričamo o činjenicama i brojevima koji su fakti. To što je on zakazao dvomeč protiv Porta, stoji, ali ne zaboravite da nas je nosio u prethodne dvije sezone Lige Prvaka u nokaut fazi gdje je zabio 7 golova ako dobro pamtim. Jednostavno i naš mentalitet, i igrači, ekipa generalno nisu bili na nivou. Ne može me niko ubijediti da nije problem u glavama. 50 minuta imaš igrača više, nita ne uradiš. Primiš gol u 115. minuti za 2-2, odmah sljedeći napad zagrizeš i daješ gol za 3-2. Ili čak prije toga kod 0-1, smo tako jako navalili i došli do 2-1, i lagano smo stali kad je Porto dobio crveni. Ne možemo za taj ziheraški pristup ekipe kriviti Ronalda.
Što se tiče plate, ni 2018. kad je doveden jasno je bilo da to nije mogao Juve sam da iznese (da isekšira 60 miliona bruto godišnje + odšteta Real Madridu), već su vlasnici dali injekciju i našli sponzore i druge ulaze u klub da se to pokrije. Dalje, on sam sebe plaća na drugi način i to su više puta vlasnici rekli, ne samo kroz teren, već na druge načine, klub je dobio na popularnosti, broju pratitelja na društvenim mrežama, i sve se to u 2021. godini mora gledati i ne može se nikako zanemariti.
Svakako će doći dan kad će Ronaldo otići, bilo to 2021,2022, Juve je bio i prije, bit će i poslije, ali nemojte biti smiješni, ljudi mole boga da ode Ronaldo, ipak se radi o jednom od 2-3 najboljih igrača svih vremena, i proći će vremena da jedan takav igrač obuče nas dres, jer on je top ako pričamo o poznatim superzvijezdama tipa MJ, Lebron, Kobe, Tiger Woods, Federer, Messi, Schumi, to su ta imena koja su obilježila zadnjih 20-30 godina svjetskog sporta i bolje ih imati u svom timu, nego ne imati.
No, svakom svoje.
Što se tiče plate, ni 2018. kad je doveden jasno je bilo da to nije mogao Juve sam da iznese (da isekšira 60 miliona bruto godišnje + odšteta Real Madridu), već su vlasnici dali injekciju i našli sponzore i druge ulaze u klub da se to pokrije. Dalje, on sam sebe plaća na drugi način i to su više puta vlasnici rekli, ne samo kroz teren, već na druge načine, klub je dobio na popularnosti, broju pratitelja na društvenim mrežama, i sve se to u 2021. godini mora gledati i ne može se nikako zanemariti.
Svakako će doći dan kad će Ronaldo otići, bilo to 2021,2022, Juve je bio i prije, bit će i poslije, ali nemojte biti smiješni, ljudi mole boga da ode Ronaldo, ipak se radi o jednom od 2-3 najboljih igrača svih vremena, i proći će vremena da jedan takav igrač obuče nas dres, jer on je top ako pričamo o poznatim superzvijezdama tipa MJ, Lebron, Kobe, Tiger Woods, Federer, Messi, Schumi, to su ta imena koja su obilježila zadnjih 20-30 godina svjetskog sporta i bolje ih imati u svom timu, nego ne imati.
No, svakom svoje.
- BuffonGigi
- Kontakt:
Nije uopste upitno to da je Ronaldo bio koristan za nas u ove 3 godine, i da se radi o jednom od 5 najboljih igraca svih vremena. Ja sam ponosan da je on ikad obukao nas dres. Nego je cinjenica da je njegovo prisustvo pocelo da steti timskom duhu, isto tako, od kako je on tu kvalitet ekipe konstantno opada iz godine u godinu. Da li mi radi tih velikih izdataka nismo u mogucnosti adekvatno pojacati ekipu na drugim pozicijama, ili je nesto drugo u pitanju, ne znam. Ali cinjenica je da ovako vise ne ide, i da svaka riba smrdi od glave. Po meni bilo kakvo podmladjivanje i promjena kursa sa Ronaldom, Gigijem, Chielom pa i Bonuccijem, nema smisla. Ako misle Pirla ostaviti, neka mu naprave ekipu od igraca koji ce ga slusati.
Pratite li presice, prije poslije meča? Vidite na šta se daje veliki fokus, i šta se koristi kao alibi, izgovor? Igrači su mladi, neiskusni, i neke mečeve nismo dobli,jer mladići mentalno ne mogu da podnesu pritisak koji nosi Juve, ni da najbolje čitaju utakmice. Kulusevski je stoj bio u Parmi, ali u Juveu je druga priča. Nas protivnici čekaju zatvorene, dodatno su motivisani, svjetla su uprta u njih itd.
Ne možete očekivati da imate 4-5 igrača od 20-23godine, i da idete po skudeto, naročito L.P. Otjeraj Gigija, Ronalda, Chielinija? Ko ti ostane? ekipa se već dobro podmladila, i to ide u fazama, a ne da se sasječe sve iz temelja.
Nisu Gigi Buffon ili Chiellini tu da bi igrali svaki meč, koliko to da budu mentori ovim mladićima, da ih nauči šta je Juve, šta se očekuje. Ne igra ni Bonucci jer je bolji od Demirala, već jer je iskusniji itd.
Ne možete očekivati da imate 4-5 igrača od 20-23godine, i da idete po skudeto, naročito L.P. Otjeraj Gigija, Ronalda, Chielinija? Ko ti ostane? ekipa se već dobro podmladila, i to ide u fazama, a ne da se sasječe sve iz temelja.
Nisu Gigi Buffon ili Chiellini tu da bi igrali svaki meč, koliko to da budu mentori ovim mladićima, da ih nauči šta je Juve, šta se očekuje. Ne igra ni Bonucci jer je bolji od Demirala, već jer je iskusniji itd.

Zaboravih na ovo od neku noć.
Neki dan mi naletila na yt neka polufinala/finala kupova protiv Milana i ostalih u Allegri eri i nevjerovatno koliko je Juventus godinama loš s igračem više, toliko šansi su imali rivali. Jedina ekipa u Evropi koja ne zna stvoriti višak s igračem više.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.