FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- dubioza144
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Preokrenut cemo mi ovo sve u nasu korist kad tad
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Cerić ili bos ili hadžija. Šta god mislili, i šta god se dešava, on je sada najodgovornija osoba kluba. Njegovi potezi su sada ključni. Ili će ostati medijska ličnost ili će konkretne stvari pokrenuti.
Poraz od Olimpika je kraj, a na to ova skupina igrača i cilja. Ovim stvarima je srozan ugled kluba na minimum.
Titula ili RAZLAZ!
Poraz od Olimpika je kraj, a na to ova skupina igrača i cilja. Ovim stvarima je srozan ugled kluba na minimum.
Titula ili RAZLAZ!
Fudbal ili nogomet, hajde da mu se malo vratimo"
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”
- grbavicka1921
- Kontakt:
To ti je kad ne pitaš Mamića kako se to radi i još je čovjek u Hercegovini. Imaš dobar primjer i samo da odeš, popiješ kafu, pitaš, napraviš neku saradnju, a ovako, ne znam. Bojim se da i mrtvi Željovci s kapitalom ne žele da daju svoje pare ni u šta. Iznenadim se u zadnji godinu i po kad nekog dobijemo.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
- lijevapolutka
- Kontakt:
Moj brate, ti i ja imamo veći uticaj u klubu nego on. Badžak je bio posljednja osoba koja je nešto mogla izgurati. Sada možemo samo da gledamo kako klub propada.Admir74 je napisao/la: ↑11 mar 2021, 08:23Cerić ili bos ili hadžija. Šta god mislili, i šta god se dešava, on je sada najodgovornija osoba kluba. Njegovi potezi su sada ključni. Ili će ostati medijska ličnost ili će konkretne stvari pokrenuti.
Titula ili RAZLAZ!
Mene samo strah da ne bude razlaz nakon izgubljene evrope a sve vodi ka tome.Admir74 je napisao/la: ↑11 mar 2021, 08:23Cerić ili bos ili hadžija. Šta god mislili, i šta god se dešava, on je sada najodgovornija osoba kluba. Njegovi potezi su sada ključni. Ili će ostati medijska ličnost ili će konkretne stvari pokrenuti.
Titula ili RAZLAZ!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
- Kontakt:
Onda nije dobro uopšte. Mislim, znalo se i bez tvog pisanja da nije dobro ali sada izgleda da je situacija u najmanju ruku kritična. Ne znam, nisam pametan. Ako je rješenje za nas da Amar ode onda treba da ode. Ne znam samo da li će njegov odlazan bilo šta promijeniti?Ritamreda je napisao/la: ↑10 mar 2021, 23:55Stvari stoje veoma lose. Ako se evropa ne izbori najblizi smo bankrotu, ukratko receno. Ceric nista nije uradio, ama bas nista. Nesto dogovoreno kao sponzori, plate, ali ja ne vidim nista. Moje misljenje, mozda grijesim da on ne moze u drzavu zbog afere respiratori.SudoHusika je napisao/la: ↑10 mar 2021, 23:28Kako stvari stoje?Ritamreda je napisao/la: ↑10 mar 2021, 23:25
Ja imam vise utakmica na strani nego ti postova, pa sam nauciio kad se legende sklanjaju i tjeraju iz kluba da se to ne radi psovanjem, vrijedjanjem, omalovazavanjem nego skroz drugacije. Ali da bi nekog sklonio, pa i uvrijedio prvo moram znati dobro kako stvari stoje, a ne lupetati.
Je li nam igra za k.ur.ac majstore moj? Je li ima problema na relaciji SŠ - igrači?
Nepojmljivo mi je da ovako loše stojimo na terenu. Šta se radilo na pripremama i zašto nemamo okosnicu ekipe? Zašto ne igraju najbolji u datom momentu? Milion pitanja se postavlja u vezi trenutne situacije a nema odgovora.
Zeljo ima ogromna mjesecna potrazivanja, sto uposlenika, igraca, drzave...to gura Badzak i Amar uleti. Nesto se skupilo od evrope i transfera. Znaci, u startu nakaradno postavljen klub. Kao takav on ne moze donijeti zeljene rezultate tj. prvo mjesto. I ovo je moje misljenje kao i za igracki kadar gdje se gledalo da prodjemo sto jeftinije. Zato imamo uvijek u sastavu 4,5 bas limitiranih igraca.
Meni nije sramota ispasti od Tuzle u kupu na penale. Igracki kadar nam je tu negdje. Po meni, mi osim imenom i tradicijom nigdje nismo ispred njih, igracki i organizacijski, a navijaca sad nema.
Krivica Amara postoji, ali ne tolika da se tjera i vrijedja. Korona, prekid prvenstva, Izrael, zarazeni igraci, Dzeko zavrsen i na kraju smrt rahmetli predsjednika kao ekser na kovceg tmurne 2020. godine. Kad sve ove dogadjaje dodam na besparicu i podrsku samo jednog covjeka od tih 100 miliona Zeljovaca 22 tisuce forumasa onda mi on nije kriv toliko da sad ode i ostavi nas. Cak bi bio i ljut. Ne samo sad da ode, nego i na kraju sezone sa evropom izborenom jer je usao nakvarno u klub, e tu je on kriv. I treba sad da se bori kako zna i umije sa kiselim okusom u ustima.
Za formaciju i taktiku ti ne mogu odgovoriti jer nisam strucan. Jesam toliko da vidim da Eric, Fejzic, svi stoperi, oba lijeva beka, oba krila su prosjecni ili ispodprosjecni igraci, a zadnji vezni je stoper.
Sta znaci najbolji igraci? Ne znam ko su najbolji, evo danas je puno mijenjao. Ne znam nista o problemima Amara i igraca. Znam da se kacio sa Zecom i Lendricem i da je sad ok.
Price o Gasalu, Hajricu, Kulasinu su smijesne. Forumasi znaju da oni mogu, a neko ko je s njima svaki dan eto ne zna. Mislim, klasicno pametovanje. Bas sad da se ne stavi junior u besparici da moze...
Mocmahale@ ja nisam dugo na forumu, ali sam citao, pa ti sa svojim postovima nista nisi mogao uraditi za Zelju jer prema nacinu pisanja toliko to izgleda nezrelo i dosadno, za temu prepucavanja sa pitarima. Na psovanje i vrijedjanje Amara mislio sam opcenito.
Željezničar za život cijeli!
- lijevapolutka
- Kontakt:
mene zanima zasto se ne saziva vandredna skupština. imaš predsjednika i podpredsjednika skupštine u ostavci, imaš predsjednika kluba koji nemože doći u BiH (a pitanje je smije li doći), imaš podpredsjenika kluba u ostavci, imaš UO koji, meni se čini i ne postoji. šta se čeka?
moSa ljoŽe
Kad je trening znali se ?
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Situacija je jednostavna. Igraci nece dok je Amar tu. Amar nece nigdje zbog para. Klub mu ne moze dati otkaz jer nemamo para. Zeljo nece u Europu i tu nam je i kraj
Ako se nesto ne promjeni, bice ubrzo.lijevapolutka je napisao/la: ↑11 mar 2021, 09:19mene zanima zasto se ne saziva vandredna skupština. imaš predsjednika i podpredsjednika skupštine u ostavci, imaš predsjednika kluba koji nemože doći u BiH (a pitanje je smije li doći), imaš podpredsjenika kluba u ostavci, imaš UO koji, meni se čini i ne postoji. šta se čeka?
Jači od ratova, režima i partija !!!!
Situacija je takva da ćemo minimalno pet idućih godina biti van svakih opcija za trofeje, a vjerovatno i izlaska u Evropu. Balansirati negdje u sigurnoj zoni gdje je sada Sloboda. Osim ako dugovi budu nepodnošljivi i ne dobijemo licencu za PL pa budemo primorani da odemo u rang niže.
Jutarnja pozitiva
Previse pesimisticno. Stvari se okrenu veoma brzo. Prolaz dva pretkola u evropi i dolazak dva sponzora malo drugacije postavlja stvari za narednu sezonu. Zbog toga je vazno da izborimo evropu bez obzira ko bio u klubu, na klupi, na terenu iduce sezone. Nemamo sampionsku ekipu, ali imamo ekipu koja moze u evropu i tako ce biti aBd. Naravno, neizlazak na evropsku scenu moze biti potencijalno veliki problem.Dejan1921 je napisao/la: ↑11 mar 2021, 09:28Situacija je takva da ćemo minimalno pet idućih godina biti van svakih opcija za trofeje, a vjerovatno i izlaska u Evropu. Balansirati negdje u sigurnoj zoni gdje je sada Sloboda. Osim ako dugovi budu nepodnošljivi i ne dobijemo licencu za PL pa budemo primorani da odemo u rang niže.
Jači od ratova, režima i partija !!!!
-
- Kontakt:
Ne treba zaboraviti da više ne idemo u LE već u Konferencijsku ligu. Tu je novčani fond 50% manji. Npr., za prvo pretkolo KL dobiješ 120.000 eura.
Željezničar za život cijeli!
ma mozemo se mi furati ali dugo ce vremena jos proci dok se mi sastavimo.Dejan koliko god ovo sto on pise zvuci pesimisticno ali je i najrealnijiRitamreda je napisao/la: ↑11 mar 2021, 09:38Previse pesimisticno. Stvari se okrenu veoma brzo. Prolaz dva pretkola u evropi i dolazak dva sponzora malo drugacije postavlja stvari za narednu sezonu. Zbog toga je vazno da izborimo evropu bez obzira ko bio u klubu, na klupi, na terenu iduce sezone. Nemamo sampionsku ekipu, ali imamo ekipu koja moze u evropu i tako ce biti aBd. Naravno, neizlazak na evropsku scenu moze biti potencijalno veliki problem.Dejan1921 je napisao/la: ↑11 mar 2021, 09:28Situacija je takva da ćemo minimalno pet idućih godina biti van svakih opcija za trofeje, a vjerovatno i izlaska u Evropu. Balansirati negdje u sigurnoj zoni gdje je sada Sloboda. Osim ako dugovi budu nepodnošljivi i ne dobijemo licencu za PL pa budemo primorani da odemo u rang niže.
Slažem se. Ali stvari se kad je Želju u pitanju okreću samo u kontra smjeru. Plus, ja iskreno ne vidim tu snagu u upravljačkim strukturama da mogu iznijeti ovu situaciju. A za ovo sada treba ozbiljna grupa, ozbiljnih ljudi koji bi sjeli, napravili plan i krenuli u ozbiljan rad.Ritamreda je napisao/la: ↑11 mar 2021, 09:38Previse pesimisticno. Stvari se okrenu veoma brzo. Prolaz dva pretkola u evropi i dolazak dva sponzora malo drugacije postavlja stvari za narednu sezonu. Zbog toga je vazno da izborimo evropu bez obzira ko bio u klubu, na klupi, na terenu iduce sezone. Nemamo sampionsku ekipu, ali imamo ekipu koja moze u evropu i tako ce biti aBd. Naravno, neizlazak na evropsku scenu moze biti potencijalno veliki problem.Dejan1921 je napisao/la: ↑11 mar 2021, 09:28Situacija je takva da ćemo minimalno pet idućih godina biti van svakih opcija za trofeje, a vjerovatno i izlaska u Evropu. Balansirati negdje u sigurnoj zoni gdje je sada Sloboda. Osim ako dugovi budu nepodnošljivi i ne dobijemo licencu za PL pa budemo primorani da odemo u rang niže.
-
- Kontakt:
jutro tuge....