Otprilike vidis i zakljucujes i sam kako ide , kao i sta je naj veca kocnica izgradnje stadiona. Ono sto je definitivno mi smo iz Simin Hana, opstina Tuzla, da se ne naljute neki ako napisem direktno iz Tuzle, i bezveze je praviti teren negdje mimo opstine TZ. Druga stvar imali smo opcija za igradnju u Tojsicima, ali sve je to ulaganje u terene gdje ti nisi direktni vlasnik stadiona, sta ti vrijedi. Ide se nekom ,,logikom,, zdravog razuma da se rijesi to pitanje. Imali smo ponuda i oko Tusnja ( ebe se jasminu i za slobodom i tusnjem) ali opet da ulozis dobrih para i da nisi na svom.CityCity je napisao/la: ↑07 mar 2021, 22:14Da ja imam taj novac (i želju da to uradim) stadion bi se uveliko pravio.Ne bih ja svoj kapital ograničavao na Jasminovu volju i njegovu politiku nego bi davno napravio dogovore o tom pitanju sa načelnicima drugih opština koje su u dodiru sa opštinom Tuzla.Ali dobro-Azmir vjerovatno želi stadion isključivo na teritoriji opštine Tuzla a razne dozvole (kao efikasno sredstvo opstrukcije) za izgradnju stadiona neće dobiti dok je Imamović načelnik.elvirbaljic je napisao/la: ↑07 mar 2021, 21:59Istog sam razmisljanja vezano za kapacitet stadiona, neka to bude sa minimalnim uslovima. Vjeruj da pare i volja nisu problem, neke druge stvari koce , tako da stoji to 2/3 godine u svakom slucaju ( ostajemo na Tusnju)CityCity je napisao/la: ↑07 mar 2021, 21:49
Volio bih ja da je istina da se nije odustalo.Međutim trenutna dešavanja više idu u pravcu da se odustalo u narednih par godina.A što se mene tiče ja bih radije stadion bilo gdje samo da nismo podstanari.Ne mora uopšte biti veliki jer nije potrebno.Samo da nema atletske staze i da ispunjava minimalne uslove saveza.
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
-
- Kontakt:
Re: FK Tuzla City
Tuzla City / Sloga Simin Han
Rješenje je kupiti zemlju sa 100% vlasništvom i tu graditi (primjer Tojšića je dobar ako je puno vlasništvo nad zemljom).Slične se lokacije mogu dobiti i na drugim mjestima.Ulagati novac u tuđe vlasništvo je potpuno neprihvatljivo da ne kažem glupo.Postoj sličan primjer gdje npr NK VIS Simm-Bau sa privatnim kapitalom (vjerovatno novi prvoligaš za koju godinu) gradi stadion u mjestu Kosova.elvirbaljic je napisao/la: ↑07 mar 2021, 22:24Otprilike vidis i zakljucujes i sam kako ide , kao i sta je naj veca kocnica izgradnje stadiona. Ono sto je definitivno mi smo iz Simin Hana, opstina Tuzla, da se ne naljute neki ako napisem direktno iz Tuzle, i bezveze je praviti teren negdje mimo opstine TZ. Druga stvar imali smo opcija za igradnju u Tojsicima, ali sve je to ulaganje u terene gdje ti nisi direktni vlasnik stadiona, sta ti vrijedi. Ide se nekom ,,logikom,, zdravog razuma da se rijesi to pitanje. Imali smo ponuda i oko Tusnja ( ebe se jasminu i za slobodom i tusnjem) ali opet da ulozis dobrih para i da nisi na svom.CityCity je napisao/la: ↑07 mar 2021, 22:14Da ja imam taj novac (i želju da to uradim) stadion bi se uveliko pravio.Ne bih ja svoj kapital ograničavao na Jasminovu volju i njegovu politiku nego bi davno napravio dogovore o tom pitanju sa načelnicima drugih opština koje su u dodiru sa opštinom Tuzla.Ali dobro-Azmir vjerovatno želi stadion isključivo na teritoriji opštine Tuzla a razne dozvole (kao efikasno sredstvo opstrukcije) za izgradnju stadiona neće dobiti dok je Imamović načelnik.elvirbaljic je napisao/la: ↑07 mar 2021, 21:59
Istog sam razmisljanja vezano za kapacitet stadiona, neka to bude sa minimalnim uslovima. Vjeruj da pare i volja nisu problem, neke druge stvari koce , tako da stoji to 2/3 godine u svakom slucaju ( ostajemo na Tusnju)
-
- Kontakt:
Ma normalno da je rjesenje kupiti zemlju i tvoje vlasnistvo, ostalo ne ide, svi ti nude ulozi pare, sredi, koriatenje na neko vrijeme ali si opet podstanar. Imamo opstrukciju , vidis sam kako stoje stvari, onako nas nemogu da gledaju na ovom nivou. Za stadion moras imati lokaciju od 20/30 duluma ako mislis nesto ozbiljno raditi, a ne opet da ulazimo u nesto sto nije rijesenje.CityCity je napisao/la: ↑07 mar 2021, 22:47Rješenje je kupiti zemlju sa 100% vlasništvom i tu graditi (primjer Tojšića je dobar ako je puno vlasništvo nad zemljom).Slične se lokacije mogu dobiti i na drugim mjestima.Ulagati novac u tuđe vlasništvo je potpuno neprihvatljivo da ne kažem glupo.Postoj sličan primjer gdje npr NK VIS Simm-Bau sa privatnim kapitalom (vjerovatno novi prvoligaš za koju godinu) gradi stadion u mjestu Kosova.elvirbaljic je napisao/la: ↑07 mar 2021, 22:24Otprilike vidis i zakljucujes i sam kako ide , kao i sta je naj veca kocnica izgradnje stadiona. Ono sto je definitivno mi smo iz Simin Hana, opstina Tuzla, da se ne naljute neki ako napisem direktno iz Tuzle, i bezveze je praviti teren negdje mimo opstine TZ. Druga stvar imali smo opcija za igradnju u Tojsicima, ali sve je to ulaganje u terene gdje ti nisi direktni vlasnik stadiona, sta ti vrijedi. Ide se nekom ,,logikom,, zdravog razuma da se rijesi to pitanje. Imali smo ponuda i oko Tusnja ( ebe se jasminu i za slobodom i tusnjem) ali opet da ulozis dobrih para i da nisi na svom.CityCity je napisao/la: ↑07 mar 2021, 22:14
Da ja imam taj novac (i želju da to uradim) stadion bi se uveliko pravio.Ne bih ja svoj kapital ograničavao na Jasminovu volju i njegovu politiku nego bi davno napravio dogovore o tom pitanju sa načelnicima drugih opština koje su u dodiru sa opštinom Tuzla.Ali dobro-Azmir vjerovatno želi stadion isključivo na teritoriji opštine Tuzla a razne dozvole (kao efikasno sredstvo opstrukcije) za izgradnju stadiona neće dobiti dok je Imamović načelnik.
Sad sam baš pronašao i cifra ostala ista ilaž će ostati ista.
17 dec 2015, 10:14
U budžetu 900.000 KM za stadion Tušanj Tušanj uskoro u novom ruhu! Piše: A. Beganović 15.12.2015.,
U Tuzli je održana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je usvojen budžet za 2016. godinu u iznosu od oko 52.5 miliona KM. U budžetu su planirana i sredstva za izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj u iznosu od 700.000 KM, te 200.000 KM kako bi se odmah poboljšala postojeća infrastruktura na Tušnju. SportSport.ba je kontaktirao gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića, koji je istakao da će novim budžetom biti zadovoljni svi sportski kolektivi u Tuzli. "Za usvajanje budžeta glasalo je 20 vijećnika i mogu reći da smo za sport izdvojili i više nego što smo obećali klubovima u našem gradu. Trudimo se da svi budu zadovoljni, ne samo članovi Sportskog društva Sloboda, nego i ostali klubovi koji egzistiraju u našem gradu", za SportSport.ba je izjavio Imamović. Za poboljšanje postojeće infrastrukture, te izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj u budžetu je planirano 900.000 KM. "Za poboljšanje postojeće infrastrukture stadiona Tušanj biće izdvojeno 200.000 KM. To će biti ta neka prva faza pripremanja stadiona za dobijanje evropske B licence, a u budžetu je planirano i izdvajanje 700.000 KM za izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj. Naravno, moramo ispoštovati zakonske procedure, biće raspisan tender i svakako ćemo izabrati najpovoljniju ponudu. Imamo već razrađene planove za izgradnju istočne tribine i mogu reći da se stvari odvijaju onako kako smo i zamislili. Imamo plan i kako će stadion biti samoodrživ. Ne želimo da nešto napravimo, a da sutra nemamo novca za održavanje. Želim naglasiti da su za ovo najzaslužniji čelnici FK Sloboda, stručni štab i igrači jer su napravili sjajan rezultat i svima nama je bilo mnogo lakše reći "da" prilikom donošenja ovakve odluke. Mi želimo da FK Sloboda svoje domaće evropske susrete, ukoliko to izbori na terenu, igra u svom gradu. Osim toga u dogledno vrijeme želimo da i naš nacionalni tim može igrati utakmice u Tuzli. Imamo Bilino polje u Zenici, zašto ne bismo imali i Tušanj u Tuzli", govori Imamović i za kraj dodaje: "Ide se po planu i programu".
17 dec 2015, 10:14
U budžetu 900.000 KM za stadion Tušanj Tušanj uskoro u novom ruhu! Piše: A. Beganović 15.12.2015.,
U Tuzli je održana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je usvojen budžet za 2016. godinu u iznosu od oko 52.5 miliona KM. U budžetu su planirana i sredstva za izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj u iznosu od 700.000 KM, te 200.000 KM kako bi se odmah poboljšala postojeća infrastruktura na Tušnju. SportSport.ba je kontaktirao gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića, koji je istakao da će novim budžetom biti zadovoljni svi sportski kolektivi u Tuzli. "Za usvajanje budžeta glasalo je 20 vijećnika i mogu reći da smo za sport izdvojili i više nego što smo obećali klubovima u našem gradu. Trudimo se da svi budu zadovoljni, ne samo članovi Sportskog društva Sloboda, nego i ostali klubovi koji egzistiraju u našem gradu", za SportSport.ba je izjavio Imamović. Za poboljšanje postojeće infrastrukture, te izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj u budžetu je planirano 900.000 KM. "Za poboljšanje postojeće infrastrukture stadiona Tušanj biće izdvojeno 200.000 KM. To će biti ta neka prva faza pripremanja stadiona za dobijanje evropske B licence, a u budžetu je planirano i izdvajanje 700.000 KM za izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj. Naravno, moramo ispoštovati zakonske procedure, biće raspisan tender i svakako ćemo izabrati najpovoljniju ponudu. Imamo već razrađene planove za izgradnju istočne tribine i mogu reći da se stvari odvijaju onako kako smo i zamislili. Imamo plan i kako će stadion biti samoodrživ. Ne želimo da nešto napravimo, a da sutra nemamo novca za održavanje. Želim naglasiti da su za ovo najzaslužniji čelnici FK Sloboda, stručni štab i igrači jer su napravili sjajan rezultat i svima nama je bilo mnogo lakše reći "da" prilikom donošenja ovakve odluke. Mi želimo da FK Sloboda svoje domaće evropske susrete, ukoliko to izbori na terenu, igra u svom gradu. Osim toga u dogledno vrijeme želimo da i naš nacionalni tim može igrati utakmice u Tuzli. Imamo Bilino polje u Zenici, zašto ne bismo imali i Tušanj u Tuzli", govori Imamović i za kraj dodaje: "Ide se po planu i programu".
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 08 mar 2021, 12:59, ukupno mijenjano 1 put.
Husić jedno, dž.š. drugo.
----------------------------------------------------------------
Stiže trava iz Nizozemske: Tušanj dobija teren po uzoru na Grbavicu, Husić otkrio koliko će sve koštati
Stadion Tušanj u Tuzli koji koriste premijerligaši Sloboda i Tuzla City ove godine mogao bi dobiti novi travnjak
Stadion Tušanj u Tuzli koji koriste premijerligaši Sloboda i Tuzla City ove godine mogao bi dobiti novi travnjak.
Dževad Šećerbegović, direktor JU Gradski stadion Tušanj, potvrdio je za Faktor da se na ovu temu uveliko razgovora.
Već dotrajali travnjak na Tušnju zamijenio bi teren s hibridnom travom, po uzoru na Grbavicu, a imao bi ugrađene i grijače.
“Radovi bi mogli početi po okončanju ove sezone, trajali bi oko dva mjeseca, a investicija bi koštala od 1,2 do 1,4 miliona maraka”, rekao je Šećerbegović.
U budžetu grada Tuzla za ovu namjenu izdvojeno je 400.000 KM, a u poslu bi sudjelovao i Tuzla City, koji uz Slobodu koristi usluge stadiona.
“Zahvalio bih se se gradonačelniku i svim vijećnicima što su prepoznali ovaj projekat”, rekao je Azmir Husić, prvi čovjek Tuzla Cityja.
On je istaknuo da će Tuzla City učestvovati u rekonstrukciji Tušnja i da se traže partneri poput Vlade Tuzlanskog kantona i Fudbalskog saveza BiH i da će prema njima ići zahtjevi za pomoć.
“U pregovorima s jednom firmom s kojom sarađujem već smo uštedjeli oko 200.000 eura. Takav travnjak košta minimalno 1,8 miliona maraka, a mi bismo ga mogli uraditi za 1,2 do 1,4 miliona maraka”, rekao je Husić i dodao da bi trava stigla iz Nizozemske.
On je dodao postoji volja grada Tuzla i Tuzla Cityja i da bi se ugovor zbog specifičnosti posla trebao potpisati u narednih desetak dana i u tom slučaju radovi bi krenuli u maju. Ako u tom vremenskom okviru ne bude potpisa, dodaje Husić, Tušanj će ostati u stanju u kakvom se trenutno nalazi.
----------------------------------------------------------------
Stiže trava iz Nizozemske: Tušanj dobija teren po uzoru na Grbavicu, Husić otkrio koliko će sve koštati
Stadion Tušanj u Tuzli koji koriste premijerligaši Sloboda i Tuzla City ove godine mogao bi dobiti novi travnjak
Stadion Tušanj u Tuzli koji koriste premijerligaši Sloboda i Tuzla City ove godine mogao bi dobiti novi travnjak.
Dževad Šećerbegović, direktor JU Gradski stadion Tušanj, potvrdio je za Faktor da se na ovu temu uveliko razgovora.
Već dotrajali travnjak na Tušnju zamijenio bi teren s hibridnom travom, po uzoru na Grbavicu, a imao bi ugrađene i grijače.
“Radovi bi mogli početi po okončanju ove sezone, trajali bi oko dva mjeseca, a investicija bi koštala od 1,2 do 1,4 miliona maraka”, rekao je Šećerbegović.
U budžetu grada Tuzla za ovu namjenu izdvojeno je 400.000 KM, a u poslu bi sudjelovao i Tuzla City, koji uz Slobodu koristi usluge stadiona.
“Zahvalio bih se se gradonačelniku i svim vijećnicima što su prepoznali ovaj projekat”, rekao je Azmir Husić, prvi čovjek Tuzla Cityja.
On je istaknuo da će Tuzla City učestvovati u rekonstrukciji Tušnja i da se traže partneri poput Vlade Tuzlanskog kantona i Fudbalskog saveza BiH i da će prema njima ići zahtjevi za pomoć.
“U pregovorima s jednom firmom s kojom sarađujem već smo uštedjeli oko 200.000 eura. Takav travnjak košta minimalno 1,8 miliona maraka, a mi bismo ga mogli uraditi za 1,2 do 1,4 miliona maraka”, rekao je Husić i dodao da bi trava stigla iz Nizozemske.
On je dodao postoji volja grada Tuzla i Tuzla Cityja i da bi se ugovor zbog specifičnosti posla trebao potpisati u narednih desetak dana i u tom slučaju radovi bi krenuli u maju. Ako u tom vremenskom okviru ne bude potpisa, dodaje Husić, Tušanj će ostati u stanju u kakvom se trenutno nalazi.
Pravi hadžija.
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ JE IZAŠAO NA "SAN REMO" UZ PESMU OD SE-NADE TOPČAGIĆ*JUTRO JE*
"Nada Topčagić je popularna pevačica koja je na vrhuncu slave bila tokom 80-ih godina 20. veka. Iako su to bile njene najbolje godine pevačica je još uvek na vrhu sa pesmama od kojih su mnoge postali hitovi.
Nada Topčagić rođena je kao Senada Topčagić 03. jula 1953. godine u mestu Modriči u Bosni i Hercegovini. Završila je srednju hemijsku školu, a muzičku karijeru je započela zahvaljujući Žiki Radenkoviću koji se za nju zauzeo tokom 70-ih godina."
Nada je udata za Zlatka Đorđevića, sa kojim je u skladnom braku preko više od tri decenije, i sa kojim ima sina Miroslava Đorđevića.
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ JE IZAŠAO NA "SAN REMO" UZ PESMU OD SE-NADE TOPČAGIĆ*JUTRO JE*
"Nada Topčagić je popularna pevačica koja je na vrhuncu slave bila tokom 80-ih godina 20. veka. Iako su to bile njene najbolje godine pevačica je još uvek na vrhu sa pesmama od kojih su mnoge postali hitovi.
Nada Topčagić rođena je kao Senada Topčagić 03. jula 1953. godine u mestu Modriči u Bosni i Hercegovini. Završila je srednju hemijsku školu, a muzičku karijeru je započela zahvaljujući Žiki Radenkoviću koji se za nju zauzeo tokom 70-ih godina."
Nada je udata za Zlatka Đorđevića, sa kojim je u skladnom braku preko više od tri decenije, i sa kojim ima sina Miroslava Đorđevića.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 08 mar 2021, 14:10, ukupno mijenjano 4 puta.
Stadion ide. Pored grada, Azmira očekuje se i učešće kantona a vjerovatno i NS BiH. To je stvar dobre volje i zajedničkih potreba. Naravno ulaganje Azmira u JU će podrazumijevati određene odluke a u konačnici pored dobrobiti za oba kluba TC će imati dodatni dio uloga u stadionu što će možda u konačnici biti od velikog značaja kada se nekad ovaj objekat bude privatizovao. Bolje reći da se sudbina stadiona bez volje TC neće moći razmatrati. Ali to je sve otom potom bitno je da se stvore uslovi za fudbal.
IZVINI ,DAJ POJASNI MALO BOLJE OVO NA POČETKU TVOG POSTA."STADION IDE.....KOJI STADION ILI ČIJI,KOJEG KLUBA?tcity055 je napisao/la: ↑08 mar 2021, 13:19Stadion ide. Pored grada, Azmira očekuje se i učešće kantona a vjerovatno i NS BiH. To je stvar dobre volje i zajedničkih potreba. Naravno ulaganje Azmira u JU će podrazumijevati određene odluke a u konačnici pored dobrobiti za oba kluba TC će imati dodatni dio uloga u stadionu što će možda u konačnici biti od velikog značaja kada se nekad ovaj objekat bude privatizovao. Bolje reći da se sudbina stadiona bez volje TC neće moći razmatrati. Ali to je sve otom potom bitno je da se stvore uslovi za fudbal.
Gradski stadion. TC ulaže i pomaže zbog svojih interesa kako bi imali dobar travnjak. To je sada činjenica a šta će biti kasnije to su pretpostavke. Azmir to hoće jer ga grad sam ne bi rekonstruisao. Stvar dogovora Grad - Husić.
HAJDE VIDJET ĆEMO.ON JE JEDNOM SA JASMONOM TIKVE SADIO PA SU MU SE OD GLAVU RAZBILE.
Ako su ove informacije koje su iznesene tačne onda sve miriše na to da će Husić ponovo biti nasamaren.Baciće pare na nekakve zajedničke projekte a vlastiti stadion neće dobiti.
Sad mi ko i svakom bosancu dolazi naknadno pamet.Meni to liči na skoru fuziju Gorkog i TuzlaCityja.
Vidljivo jelda? Klub če se zvati "SlobodaTuzla".Jedino tako se može povezati Azmirova latentna priča o stadionu za koji ne može da dobije plac i očigledan strmoglav Gorkog u drugu ligu.Samo tako je moguće objasniti da Husić ulaže novac u Tušanj a nikako da postavi makar kamen temeljac za stadion svog kluba.Ostaje pitanje hoće li to nedonošće biti prihvaćeno i kako? Morat će dopisat i ono 1919 da navijače Gorkog razuvjere da je to novi instant klub koji će za rođendan uzeti dan fuzije.Za Slogaše je lakše.U Simin Hanu osnovat će se ponovo Sloga ili Nova Sloga.I Sloga će dobit novi rođendan.Ukratko oba kluba će biti ugašena a nastat će jedna neviđena nakaza kakva samo može u tuzlanskoj palanki .
- ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Davne 1957 , bila je fuzija Proletera iz Kreke i Slobode.Pitao sam svog bližeg rođaka o toj "fuziji".
Kaže on.Nije to bila fuzija Sloboda je ispala iz 3 lige u četvrtu ,a Proleter bio prvak 4 lige istekao pravo ulaska u 3 ligu.
Izmišljenaje fuzija ali da Sloboda ostane u 3.ligi i dasenesmetano zove Sloboda .
Proleter je u naravi nastavio takmičenje u 4. ligi.Eto kaže ,rođo moj kakva je to bila fuzija.
Istina , tada je PašagaMandžić krenuo u nezadrživ prodor sa Slobodom.Doveo je igrače Zvezdei Partizana iz Beograda i trenera Belu Palfija u trećeligaša Slobodu..
Već prve sezone 1957 /58 Sloboda ulazi u 2. ligu.Naredne 1958/59 ,dakle odmah ,superkvalitetni igrači iz Beograda predvođeni Palfijem su prošetali 2.ligom i ušli u PrvuSaveznu ligu Jugoslavje koja je brojala 12 članova.Treba napomenuti i da je glavni teren Tušnja konačno završen i predat na korištenje 1957.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1958 - SLOBODA KONAČNO DRUGOLIGAŠ
"SLOBODA DRUGOLIGAŠ" - bio je čest naslov u novinama, a u Tuzli se pripremao nezapamćen doček. Nekoliko hiljada ljudi okupilo se ispred Hotela "Bristol" da pozdravi taj veliki uspjeh tuzlanskog fudbala i sporta. Ulazak "Slobode" u Drugu ligu obradovao je sve Tuzlake, jer je ovo prvi put da jedan tuzlanski fudbalski klub našao u društvu najkvalitetnijih timova u zemlji."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1959 - SLOBODA EKSPRESNO PRVOLIGAŠ
- Po gradu su bile izlijepljene plakate s imenima onih koji su Slobodu bukvalno prošetali od zone do Prve lige: Hajrović, Lazić, Radović, ČUKTERAŠ, Rusmir, Petković, Stipić, Šehić, Bevanda, Radić, Podvalej, Panić, Marković, uz pomoć Anovića, Despotovića, Jovanovića, Veselionova, Ćurka i drugih. Oni su natjerali i okorjele pesimiste da promijene mišljenje. "Sloboda" je postala tim od povjerenja.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovako je to bilježila lokalna novina "Front Slobode"
Vidljivo jelda? Klub če se zvati "SlobodaTuzla".Jedino tako se može povezati Azmirova latentna priča o stadionu za koji ne može da dobije plac i očigledan strmoglav Gorkog u drugu ligu.Samo tako je moguće objasniti da Husić ulaže novac u Tušanj a nikako da postavi makar kamen temeljac za stadion svog kluba.Ostaje pitanje hoće li to nedonošće biti prihvaćeno i kako? Morat će dopisat i ono 1919 da navijače Gorkog razuvjere da je to novi instant klub koji će za rođendan uzeti dan fuzije.Za Slogaše je lakše.U Simin Hanu osnovat će se ponovo Sloga ili Nova Sloga.I Sloga će dobit novi rođendan.Ukratko oba kluba će biti ugašena a nastat će jedna neviđena nakaza kakva samo može u tuzlanskoj palanki .
- ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Davne 1957 , bila je fuzija Proletera iz Kreke i Slobode.Pitao sam svog bližeg rođaka o toj "fuziji".
Kaže on.Nije to bila fuzija Sloboda je ispala iz 3 lige u četvrtu ,a Proleter bio prvak 4 lige istekao pravo ulaska u 3 ligu.
Izmišljenaje fuzija ali da Sloboda ostane u 3.ligi i dasenesmetano zove Sloboda .
Proleter je u naravi nastavio takmičenje u 4. ligi.Eto kaže ,rođo moj kakva je to bila fuzija.
Istina , tada je PašagaMandžić krenuo u nezadrživ prodor sa Slobodom.Doveo je igrače Zvezdei Partizana iz Beograda i trenera Belu Palfija u trećeligaša Slobodu..
Već prve sezone 1957 /58 Sloboda ulazi u 2. ligu.Naredne 1958/59 ,dakle odmah ,superkvalitetni igrači iz Beograda predvođeni Palfijem su prošetali 2.ligom i ušli u PrvuSaveznu ligu Jugoslavje koja je brojala 12 članova.Treba napomenuti i da je glavni teren Tušnja konačno završen i predat na korištenje 1957.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"SLOBODA DRUGOLIGAŠ" - bio je čest naslov u novinama, a u Tuzli se pripremao nezapamćen doček. Nekoliko hiljada ljudi okupilo se ispred Hotela "Bristol" da pozdravi taj veliki uspjeh tuzlanskog fudbala i sporta. Ulazak "Slobode" u Drugu ligu obradovao je sve Tuzlake, jer je ovo prvi put da jedan tuzlanski fudbalski klub našao u društvu najkvalitetnijih timova u zemlji."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Po gradu su bile izlijepljene plakate s imenima onih koji su Slobodu bukvalno prošetali od zone do Prve lige: Hajrović, Lazić, Radović, ČUKTERAŠ, Rusmir, Petković, Stipić, Šehić, Bevanda, Radić, Podvalej, Panić, Marković, uz pomoć Anovića, Despotovića, Jovanovića, Veselionova, Ćurka i drugih. Oni su natjerali i okorjele pesimiste da promijene mišljenje. "Sloboda" je postala tim od povjerenja.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I za nas navijače je dobro da imamo dobar teren i gledamo ljepši fudbal. Ti znaš da Azmir kad nešto zacrta gura. Odnosi između njega i Jasmina su trenutno prijateljski. Mislim da će se Azmir polijepo zaštititi tokom ovih ulaganja. Nije on lud da jeste nebi on imao to što ima. Oko nekih fuzija dva kluba nisam upoznat al u svakom slučaju rekonstrukcija travnjaka je napredak za Tuzlanski fudbal.
Ako Azmir prevari sve nas i "istopi" i ukine Tuzla City-trenutno klub bosanske orijentacije sa ljiljanom i simbolom Srebrenice u grbu i od njega napravi jugoslovenski klub socijalističko-komunističke provenijencije sa bojama i trenutnim obilježjima gorkog onda se ja opraštam od tog igrokaza.tuzlac je napisao/la: ↑08 mar 2021, 15:33Sad mi ko i svakom bosancu dolazi naknadno pamet.Meni to liči na skoru fuziju Gorkog i TuzlaCityja.
-
- Kontakt:
Toga nema ni na mapi, ni slovo od fuzije ili gasenja nije izaslo iz Azmirovih usta, tako da ta tema nema mjesta ovdje.CityCity je napisao/la: ↑08 mar 2021, 16:15Ako Azmir prevari sve nas i "istopi" i ukine Tuzla City-trenutno klub bosanske orijentacije sa ljiljanom i simbolom Srebrenice u grbu i od njega napravi jugoslovenski klub socijalističko-komunističke provenijencije sa bojama i trenutnim obilježjima gorkog onda se ja opraštam od tog igrokaza.tuzlac je napisao/la: ↑08 mar 2021, 15:33Sad mi ko i svakom bosancu dolazi naknadno pamet.Meni to liči na skoru fuziju Gorkog i TuzlaCityja.
Slažem se. Ali, jednostavno Azmir kao vlasnik firme mora imati dobre odnose sa gradskim upravom jer u protivnom ništa od posla. Jedini način postajanja u našem društvu su konekcije i nažalost to je tako.elvirbaljic je napisao/la: ↑08 mar 2021, 16:22Toga nema ni na mapi, ni slovo od fuzije ili gasenja nije izaslo iz Azmirovih usta, tako da ta tema nema mjesta ovdje.CityCity je napisao/la: ↑08 mar 2021, 16:15Ako Azmir prevari sve nas i "istopi" i ukine Tuzla City-trenutno klub bosanske orijentacije sa ljiljanom i simbolom Srebrenice u grbu i od njega napravi jugoslovenski klub socijalističko-komunističke provenijencije sa bojama i trenutnim obilježjima gorkog onda se ja opraštam od tog igrokaza.tuzlac je napisao/la: ↑08 mar 2021, 15:33Sad mi ko i svakom bosancu dolazi naknadno pamet.Meni to liči na skoru fuziju Gorkog i TuzlaCityja.
Nego hajmo se mi okrenut srijedi i skretničarima. Puno se kod njih negativnih stvari zbilo zadnja dva dana. Nadati se da ih to neće ojačati već da će ta loša klima biti nastavljena. Nažalost kako sada stvari stoje neće biti TV prenos tako da brdo ostaje jedina opcija.
"LjoZee je napisao/la: ↑08 mar 2021, 16:24tcity055 je napisao/la: ↑08 mar 2021, 17:37Nego hajmo se mi okrenut srijedi i skretničarima. Puno se kod njih negativnih stvari zbilo zadnja dva dana. Nadati se da ih to neće ojačati već da će ta loša klima biti nastavljena. Nažalost kako sada stvari stoje neće biti TV prenos tako da brdo ostaje jedina opcija.
Sa Klixovog foruma je post. Ciji je neka halali sto sam kopirao. Ne garantujem da je sve ili bilo sta istina, ali dosta se ovog provlaci medju rajom i od sinoc i ovdje. Izjave Badzaka nakon ovog posta imaju vise smisla ovako realno.
Prikaži
Eh ovako razmisljao sam dugo da li da napisem ovaj post ali mi dopizdilo guranje pod tepih i cim sam skupio dovoljno informacija sto od navijaca sto od igraca medjusobno (da ne povjerujes koliko mahalaju jedni na druge) odlucio sam da ovdje iznesem...
Igraci fudbalskog kluba Zeljeznicar su zamjerili Amaru Osimu jos prvu polouseznu kada se kasnilo sa platama dok su mahalali okolo da su njemu isplacene plate uredno,tada pocinje igranka i cijeli cirkus,Ivan Lendric izrevoltiran tim stvarima i cinjenicom da mu je propao transfer odlucuje da napravi problem ne bi li iskamcio slobodne papire ,u to sve je uvukao pe igraca izmedju sotalog Mladena Veselinovica sto je rezultiralo tuzbom za klub..Polusezona je zavrsila onako kako jeste i mnogi igraci su medjusobno vec komunciirali i trazili nacin kako da iskamce koju marku vise od Zelje ili neke slobodne papire za transfer,boba je falila da se to ostvari Lendricu ,Mladenu iZecu ali opet je to sve stopirao jedan covjek Amar Osim.
Pocinju pripreme za ovu polusezonu,grupa igraca je odlucna u namjeri da se rijesi Amara i odlucili su iste bojkotovati,nazalost niti jedan novinar nije imao muda da ovo objavi,cak i nas par forumasa imamo dokaze u tome ali apsolutno niko nije uspio naci novinara koji ima muda da to proturi u javnost .Trener Amar Osim je dobio svezane ruke i osim nekih pojedinacnih kazni nije nista radio,igraci su na pripremama trenirali kako su zeljeli a to je pratilo opijanje i dernecenje svaku noc na pripremama.Kako raste nezadovoljstvo toliko se broj clanova klana povecava,nama omiljeni igrac nazalost ulazi u sukob sa Amarom i zapravo postaje vodja tog klana,rijec je o tipu u kojem smo se kleli kada je dolazio.Pripreme su nekako privedene kraju iako niti najmanja mogucnost nije postojala da se nesto uradi na istim jer je svako vodio svoju politiku a cak i Strucni stab je rastrikan u tim sukoboima vbracamo se u Sarajevo.
Dosli smo i nesto poksuavamo trenirati i pripremiti se za derbi,par dana prije derbija u 2 ujutru naseg kapitena zaustavjaju pripadnici Mupa ,za sta takodjer imaju dokazi ko zeli provjeriti i to mrtvog pijanog,samo par dana prije gradskog derbija iako je policijski sat do 11 sati,nakon natezanja izmislaj se prica da je u svojstu kluba vani i ao da se kazna preusmjeri na klub.Sutra na treningu to saznaje Amar Osim i pravi belaj u sukob ulazi i Ivan Lendric kako bi zastitio kapitena i zamalo zavrsavaja fizickim sukobom Lendric i Amara ali ostatak SS je zaustavio na vrijeme sprijecio da ne dodje do fizickog obracuna.Epilog toga je sklonjen Lendric ,ali tu nije kraj sukobima, u svlacionici dize glas Samir Bekric i stavlja se na stranu svojih saigraca.Epilog klupiran Bekric i minutaza na kapaljku.
Pred polazak u Tuzlu Ermin Zec pravi problem pri cemu Amar odlucuje da je zavrsio i da ga nece voditi u Tuzlu.
Tuzla (petak) dan prije naseg famoznog gostovanja Tuzli,ekipa je dosla i smjestila se ,igraci(klanski) odrzali su mini sastanak ciji ishod nije poznat itu noc su zajedno sa par igraca Tuzle otisli derneciti iako su upute SS bile drugacije.Noc prije utakmice u kojoj smo se mogli ukljuciti za titulu igraci su bili mrtvi pijani ,nisu svi i to treba napomenuti.Inace gore nabrojani su ucestvovali u pijanci,utakmica je zavrsila kako je zavrsila ekipa se vraca u Sarajevo i svako na svoju stranu.Izrevoltiran svim desavanjima Amar Osim kojeg je ovo sve pojelo ne dolazi na trening jer ne moze vise da podnese psihicki ,gdje igraci opet sami pokusali trenirati...Dan kasnije Amar je dosao na trening medjutim Lendric kao da mu je babovina kada je vidio Amara odbija trenirati sto vam takodjer mogu potvrditi neki od igraca.
Ovo sam sve napisao da ljudi zapravo progledaju ko nam igra u klubu i sta rade ,pokusavaju biti veci od kluba,veci od trenera ma kako se on zvao,hiljerarhija se treba znati izmedju trenera i igraca ma kako se on zvao treba izabrati trenera.
Namjerno za kraj ostavljam Amara Osima,nas najjtrofejniji trener koji je sebi dozvolio ove stvari,iz kojih razloga i to ne bih znao ali on ovo vise ne moze voditi.Ove igrace **** koji su mu okrenuli ledja zapravo je i sam doveo,davao im i obecavao neku platu i za dobrobro ovog kluba on treba i mora da ide,prvo igraci a zatim trener.
ovo ako je istina a vise da je ovo istina nego da je med i mlijeko realno rastjerati ovu bagru jer ovo je ludnica a imaju dokazi da su izlazili noc prije tekme sa tuzlom i Amar je kriv za ovo sto mu se desava u ekipi"
-
- Kontakt:
Sve to na stranu ! Ima tu kvaliteta da mogu pruziti odlicnu utakmicu. Netreba ih potcjenjivati, niti obazirati se na njihove probleme. Zapeti muski kao prve dvije i bice to ok. Evo ja tipujem da Ubiparip daje gol Zelji.tuzlac je napisao/la: ↑08 mar 2021, 21:50"LjoZee je napisao/la: ↑08 mar 2021, 16:24tcity055 je napisao/la: ↑08 mar 2021, 17:37Nego hajmo se mi okrenut srijedi i skretničarima. Puno se kod njih negativnih stvari zbilo zadnja dva dana. Nadati se da ih to neće ojačati već da će ta loša klima biti nastavljena. Nažalost kako sada stvari stoje neće biti TV prenos tako da brdo ostaje jedina opcija.
Sa Klixovog foruma je post. Ciji je neka halali sto sam kopirao. Ne garantujem da je sve ili bilo sta istina, ali dosta se ovog provlaci medju rajom i od sinoc i ovdje. Izjave Badzaka nakon ovog posta imaju vise smisla ovako realno.
Prikaži
Eh ovako razmisljao sam dugo da li da napisem ovaj post ali mi dopizdilo guranje pod tepih i cim sam skupio dovoljno informacija sto od navijaca sto od igraca medjusobno (da ne povjerujes koliko mahalaju jedni na druge) odlucio sam da ovdje iznesem...
Igraci fudbalskog kluba Zeljeznicar su zamjerili Amaru Osimu jos prvu polouseznu kada se kasnilo sa platama dok su mahalali okolo da su njemu isplacene plate uredno,tada pocinje igranka i cijeli cirkus,Ivan Lendric izrevoltiran tim stvarima i cinjenicom da mu je propao transfer odlucuje da napravi problem ne bi li iskamcio slobodne papire ,u to sve je uvukao pe igraca izmedju sotalog Mladena Veselinovica sto je rezultiralo tuzbom za klub..Polusezona je zavrsila onako kako jeste i mnogi igraci su medjusobno vec komunciirali i trazili nacin kako da iskamce koju marku vise od Zelje ili neke slobodne papire za transfer,boba je falila da se to ostvari Lendricu ,Mladenu iZecu ali opet je to sve stopirao jedan covjek Amar Osim.
Pocinju pripreme za ovu polusezonu,grupa igraca je odlucna u namjeri da se rijesi Amara i odlucili su iste bojkotovati,nazalost niti jedan novinar nije imao muda da ovo objavi,cak i nas par forumasa imamo dokaze u tome ali apsolutno niko nije uspio naci novinara koji ima muda da to proturi u javnost .Trener Amar Osim je dobio svezane ruke i osim nekih pojedinacnih kazni nije nista radio,igraci su na pripremama trenirali kako su zeljeli a to je pratilo opijanje i dernecenje svaku noc na pripremama.Kako raste nezadovoljstvo toliko se broj clanova klana povecava,nama omiljeni igrac nazalost ulazi u sukob sa Amarom i zapravo postaje vodja tog klana,rijec je o tipu u kojem smo se kleli kada je dolazio.Pripreme su nekako privedene kraju iako niti najmanja mogucnost nije postojala da se nesto uradi na istim jer je svako vodio svoju politiku a cak i Strucni stab je rastrikan u tim sukoboima vbracamo se u Sarajevo.
Dosli smo i nesto poksuavamo trenirati i pripremiti se za derbi,par dana prije derbija u 2 ujutru naseg kapitena zaustavjaju pripadnici Mupa ,za sta takodjer imaju dokazi ko zeli provjeriti i to mrtvog pijanog,samo par dana prije gradskog derbija iako je policijski sat do 11 sati,nakon natezanja izmislaj se prica da je u svojstu kluba vani i ao da se kazna preusmjeri na klub.Sutra na treningu to saznaje Amar Osim i pravi belaj u sukob ulazi i Ivan Lendric kako bi zastitio kapitena i zamalo zavrsavaja fizickim sukobom Lendric i Amara ali ostatak SS je zaustavio na vrijeme sprijecio da ne dodje do fizickog obracuna.Epilog toga je sklonjen Lendric ,ali tu nije kraj sukobima, u svlacionici dize glas Samir Bekric i stavlja se na stranu svojih saigraca.Epilog klupiran Bekric i minutaza na kapaljku.
Pred polazak u Tuzlu Ermin Zec pravi problem pri cemu Amar odlucuje da je zavrsio i da ga nece voditi u Tuzlu.
Tuzla (petak) dan prije naseg famoznog gostovanja Tuzli,ekipa je dosla i smjestila se ,igraci(klanski) odrzali su mini sastanak ciji ishod nije poznat itu noc su zajedno sa par igraca Tuzle otisli derneciti iako su upute SS bile drugacije.Noc prije utakmice u kojoj smo se mogli ukljuciti za titulu igraci su bili mrtvi pijani ,nisu svi i to treba napomenuti.Inace gore nabrojani su ucestvovali u pijanci,utakmica je zavrsila kako je zavrsila ekipa se vraca u Sarajevo i svako na svoju stranu.Izrevoltiran svim desavanjima Amar Osim kojeg je ovo sve pojelo ne dolazi na trening jer ne moze vise da podnese psihicki ,gdje igraci opet sami pokusali trenirati...Dan kasnije Amar je dosao na trening medjutim Lendric kao da mu je babovina kada je vidio Amara odbija trenirati sto vam takodjer mogu potvrditi neki od igraca.
Ovo sam sve napisao da ljudi zapravo progledaju ko nam igra u klubu i sta rade ,pokusavaju biti veci od kluba,veci od trenera ma kako se on zvao,hiljerarhija se treba znati izmedju trenera i igraca ma kako se on zvao treba izabrati trenera.
Namjerno za kraj ostavljam Amara Osima,nas najjtrofejniji trener koji je sebi dozvolio ove stvari,iz kojih razloga i to ne bih znao ali on ovo vise ne moze voditi.Ove igrace **** koji su mu okrenuli ledja zapravo je i sam doveo,davao im i obecavao neku platu i za dobrobro ovog kluba on treba i mora da ide,prvo igraci a zatim trener.
ovo ako je istina a vise da je ovo istina nego da je med i mlijeko realno rastjerati ovu bagru jer ovo je ludnica a imaju dokazi da su izlazili noc prije tekme sa tuzlom i Amar je kriv za ovo sto mu se desava u ekipi"
- Ma sve je ovo njihov šibicarluk.Nego viđoh tamo negdje pa hajde reko neka svijet čita i zabavlja se do utakmice.Cigani su to prve klase.Do podne se svađuju a poslija ljube i sve tako redom.Zna to Husref -Beg perfektno.Strogi respekt njima i sutra akoBogda Zvijezdi ili Klisu.Mi imamo dobru ekipu i igru i to odmah na početku sezone.Oni imaju nesporan kvalitet kojem se valja znati suprostaviti.Dobro je da nam niko ne fali i da će Husref izvesti željenu jedanaestoricu i uvesti poslije odlične rezerve.Vidio sam na slkama da i Hasanović trenira fala Bogu.Fasciniran sam onim što je izmjereno koliko je ko pretrčo i koliku najveću brzinu pojedin igrači postižu.Nema danas bez maltene non-stop trčanja ništa.Industrijski fudbal.elvirbaljic je napisao/la: ↑08 mar 2021, 23:17Sve to na stranu ! Ima tu kvaliteta da mogu pruziti odlicnu utakmicu. Netreba ih potcjenjivati, niti obazirati se na njihove probleme. Zapeti muski kao prve dvije i bice to ok. Evo ja tipujem da Ubiparip daje gol Zelji.tuzlac je napisao/la: ↑08 mar 2021, 21:50"LjoZee je napisao/la: ↑08 mar 2021, 16:24tcity055 je napisao/la: ↑08 mar 2021, 17:37Nego hajmo se mi okrenut srijedi i skretničarima. Puno se kod njih negativnih stvari zbilo zadnja dva dana. Nadati se da ih to neće ojačati već da će ta loša klima biti nastavljena. Nažalost kako sada stvari stoje neće biti TV prenos tako da brdo ostaje jedina opcija.
Prikaži

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 09 mar 2021, 14:34, ukupno mijenjano 4 puta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.