Mladi košarkaški talenti

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

neno#4
Kontakt:

Re: Mladi košarkaški talenti

Post Postao/la neno#4 » 07 jan 2011, 14:24

Sexmachineboy je napisao/la:
albiongate je napisao/la: Na zavrsnom turniru kadeta, Babic (1994) je bio jedan od boljih pojedinaca u svom timu. Prosecno 18 poena protiv Bosne i Leotara. Ali za razliku od saigraca Domagoja Bosnjaka i Andrije Corica nije pozvan na okupljanja kadetske selekcije Hrvatske.
Ok hvala na informacijama. Znači ipak je Hrvatska reprezentacija u pitanju. :? :roll:
Albiongate je doktor za ove stvari :D :D :D

Na kosarka.hr je bilo za to okupljanje, poslije Nove godine..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 07 jan 2011, 14:36

Šteta što ćemo izgubiti tako rano još jednog talenta. Ali, ni prvi ni zadnji, nažalost.
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 jan 2011, 15:12

Sexmachineboy je napisao/la:Šteta što ćemo izgubiti tako rano još jednog talenta. Ali, ni prvi ni zadnji, nažalost.
Kakvi ljudi sjede u Savezu, dobro je pa imamo ikakvu reprezentaciju....

Ostalo je samo ime.....

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 07 jan 2011, 15:20

neno#4 je napisao/la:
Sexmachineboy je napisao/la:Šteta što ćemo izgubiti tako rano još jednog talenta. Ali, ni prvi ni zadnji, nažalost.
To mene najviše boli. Meni kao "početniku ili mladoj nadi" nije največi san jednoga dana bit kao James, ili igrati u mom omiljenom klubu San Antoniu. Največi cilj mi je igrati za svoju reprezentaciju, pa sve ostalo. Hebo ovo više stvarno ne mogu da vjerujem. Pa zašto ja sutra da se borim? Da igram za Hrvatsku? Srbiju? Njemačku? Hvala, ali ne. Nije to to, srce vuče ka Bosni, da ga yebeš. Šta meni sutra treba da bude cilj pored ovakvih pakaša u savezu?

Yebo ovo, druže moj. Sport mi ogadiše, mater im levatsku.

P.S. Izvinjavam se na prevelikoj subjektivnosti, ali morao sam reći šta mislim više, stvarno sam razočaran. :(
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 07 jan 2011, 19:35

neno#4 je napisao/la:
To mene najviše boli. Meni kao "početniku ili mladoj nadi" nije največi san jednoga dana bit kao James, ili igrati u mom omiljenom klubu San Antoniu. Največi cilj mi je igrati za svoju reprezentaciju, pa sve ostalo. Hebo ovo više stvarno ne mogu da vjerujem. Pa zašto ja sutra da se borim? Da igram za Hrvatsku? Srbiju? Njemačku? Hvala, ali ne. Nije to to, srce vuče ka Bosni, da ga yebeš. Šta meni sutra treba da bude cilj pored ovakvih pakaša u savezu?

Yebo ovo, druže moj. Sport mi ogadiše, mater im levatsku.

P.S. Izvinjavam se na prevelikoj subjektivnosti, ali morao sam reći šta mislim više, stvarno sam razočaran. :(
Da razvijes taj svoj talenat moras radit, a ne visit po forumu i netu. Umjesto neta bolje odradit par sprinteva i sutnut 2000 suteva. Ako se ti uzdas u nekog trenera ili u najgorem slucaju nas savez onda si propo. Igrac ne postaje onaj ko ima najvise talenta vec onaj koji najvise radi na sebi. ;) Mali savjet.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 07 jan 2011, 19:47

BIHfan je napisao/la:
Da razvijes taj svoj talenat moras radit, a ne visit po forumu i netu. Umjesto neta bolje odradit par sprinteva i sutnut 2000 suteva. Ako se ti uzdas u nekog trenera ili u najgorem slucaju nas savez onda si propo. Igrac ne postaje onaj ko ima najvise talenta vec onaj koji najvise radi na sebi. ;) Mali savjet.
Vjeruj jarane da znam da trud samo daje rezultate. Ali te molim da mi fino objasniš, kako da trčim po snijegu od pola metra? Kakoda šutam na koš kad je napolju upekao minus?
Nemam neke dvorane blizu, tako da od tog ništa. Za desetak dana mi počinju treninzi i biti će bolje nadam se. Kakav savez ili treneri. Ništa od toga. :?

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 07 jan 2011, 19:57

BIHfan je napisao/la:
Vjeruj jarane da znam da trud samo daje rezultate. Ali te molim da mi fino objasniš, kako da trčim po snijegu od pola metra? Kakoda šutam na koš kad je napolju upekao minus?
Nemam neke dvorane blizu, tako da od tog ništa. Za desetak dana mi počinju treninzi i biti će bolje nadam se. Kakav savez ili treneri. Ništa od toga. :?
Trcat se moze po snijegu. Lagano se obuces i trcis po putu koji je ociscenj. U nas u Tuzli ima igralista i moze se sutat, snijeg se istopio. I da ja ne kontam kakav je to klub, cuj pauza neka. Nema tu pauza ba, trazite od trenera da hocete da trenirate redovno, a ne i vi jedva docekate da mozete do 2 sata biti budni (istina i ja ostajem, al nemam obaveza ujutro pa naspavam se). A kad dodje ljeto stalno moras radit na sebi, nisu samo dovoljni treninzi sa klubom. Mogu ja sad pricat do sutra, al da uspijes u sportu pogotovo u ovoj nasoj Bih moras krv pljuvat, moras osjecat vrtoglavicu na treningu od rada i muke. Ti si sigurno jos na kadetskom il pionirskom uzrastu, to je vrijeme kad nisi osjetio pravu kosarku. Kad budes junior onda ces osjetit na svojoj kozi sta znaci rad i zelja za uspjehom, u tom uzrastu vecina djece odustaje od kosarke ili bilo kojeg sporta. POzz i nedaj se da te priroda nadjaca, moras biti jaci od nje. Jaci od snijega, od kise.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 07 jan 2011, 20:19

BIHfan je napisao/la:
Trcat se moze po snijegu. Lagano se obuces i trcis po putu koji je ociscenj. U nas u Tuzli ima igralista i moze se sutat, snijeg se istopio. I da ja ne kontam kakav je to klub, cuj pauza neka. Nema tu pauza ba, trazite od trenera da hocete da trenirate redovno, a ne i vi jedva docekate da mozete do 2 sata biti budni (istina i ja ostajem, al nemam obaveza ujutro pa naspavam se). A kad dodje ljeto stalno moras radit na sebi, nisu samo dovoljni treninzi sa klubom. Mogu ja sad pricat do sutra, al da uspijes u sportu pogotovo u ovoj nasoj Bih moras krv pljuvat, moras osjecat vrtoglavicu na treningu od rada i muke. Ti si sigurno jos na kadetskom il pionirskom uzrastu, to je vrijeme kad nisi osjetio pravu kosarku. Kad budes junior onda ces osjetit na svojoj kozi sta znaci rad i zelja za uspjehom, u tom uzrastu vecina djece odustaje od kosarke ili bilo kojeg sporta. POzz i nedaj se da te priroda nadjaca, moras biti jaci od nje. Jaci od snijega, od kise.
Ma i sam znaš kakvi su uvjeti u našoj državi, pa tako i u Novom Travniku. nema se para, a ne možemo ni u hladnoj sali trenirati. Moramo prvo sačekati da počne škola sa radom pa tako da i mi krećemo tada. Još sad i ovi praznici, a ekipa popunjena sa tri različita naroda tako da, razumiješ već.

Jbg još sam ja mlad, još mene privlači i kompjuter i ova sranja, ali kada kao što i sam kažeš pređem u juniore tu će biti frke. Tu igraju igrači u razdoblju od 16- 21 godine(ili možda sam odo 19. godine, nisam 100% siguran), tako da će biti belaja pravog. Nadam se da neću odustati, mada sve je moguće. Treba izdržati, ali nadam se da ću moči.

Molim Boga da ova zima što prije prođe, jer ovdje ne možeš normalno hodati, gdje ja živim, a kamoli trčati. Kada dođe ljetni raspust, vjeruj mi da me na forumu neće biti po čitav dan. Tada najviše volim sa jaranima, trčati i raditi kondicione treninge. Znamo basketa igrati i po 3-4 sata. Ali samo da ova zima prođe.

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 07 jan 2011, 22:46

mozes uvjek i ukuci raditi na fizickoj spremi ;)

dok nema povreda sve se moze , teretana , atletska , trening , i kuci dodatni rad ;) ajd teretanu bas nemroas ako si pionir jer nisam shvatio tacno , ali kakvi god da su uslovi moze se nac neko rjesenje

kad si vec na netu , nadjes sebi neke savjete za trening u kuci , bilo sta
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 07 jan 2011, 22:48

Ma teško je u kući. Jedino što sklekove i trbušnjake radim. I one vježbe za razgibavanje, ništa više. :?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 jan 2011, 01:25

Dobro su ti rekli ljudi...
Ja cu samo da dodam jos par stvari, kao stariji i iskusniji i hajmo reci kao covjek koji je upucen u neke stvari kako funkcioniraju..

Pobjednici pobjedjuju, dok gubitnici traze izgovore, i uzroke svog neuspjeha...
Losi uslovi za rad, nestrucnost trenera, nespremnost i slicno...

Najbolji ti je primjer sa pokojnim Drazenom..Covjek je 31.12. dosao u dvoranu da trenira, i na pitanje tadasnjeg domara u dvorani, a on dosao u 22.30, zasto najbolji igrac u Europi trenira u ta doba, Drazen se samo nasmijesio i rekao sam si dao odgovor....Zato i jesam najbolji....

Ostalo je samo ime.....

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 08 jan 2011, 01:33

Jedan je Dražen :?

hvala vam svima na savjetima, mada o dosta toga sam i sa starim razgovarao, i on je istog mišljenja kao i vi. Ali ustvari i ja sam istog mišljenja. Bez rada nema ništa. Vidjet ću šta će biti za pola godine, godinu. :arrow:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 jan 2011, 17:50

:lol: :lol: Nećeš ništa ja ću te razvalit 1 na 1 i povuć ćeš se :P
Samo treba raditi kad sam na treningu na treningu sam i treba na sve drugo zaboravit i napredovaće se :)
Bio sam u Draženovom domu i gledao dokumentarac o njemu stvarno je strašno koliku je čovjek imao želju za pobjedom i da bude najbolji od tog dana drugačije razmišljam o košarci 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 08 jan 2011, 17:55

Ti da me pobjediš? :lol: :lol: :lol:

Ovih par mjeseci ću vidjeti, ako me ne bude išlo kako očekujem od sebe, vjerovatno ću prestati trenirati. :?

Ima i ona izjava koje ću se od sada uvijek pridržavati: "Igraj svaki meč kao da ti je posljednji".. :)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 jan 2011, 18:03

Nemoj prestajat samo radi i krenuće te ja kad sam otišao na prvi trening prije 4 godine nisam imao blage veze bukvalno nisam znao vodit lopte,a svi drugi su trenirali već po 2-3 godine no za pola godine ja sam zapravo postao čak i bolji od njih.Poznajem jednog trenira od 4. ili 5. godine nisam siguran kad čuješ to pomisliš da je sigurno najbolji,ali nije lijen je na treningu se zayebava onda kada ne igra trener mu kriv pa promjeni ekipu ja mislim da je već trenirao u 10 različitih klubova ili školi košarke kako god :lol:
I ja se toga pridržavam jednostavno na svakoj tekmi dajem 100%
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 08 jan 2011, 18:10

Takvih likova znam bar 5. Neće da treniraju, ali ima jedan razlog zbog kojeg oni većinom igraju. Sad će biti da sam ja nacionalista, ovo ono, ali sigurno da nas trener ne gleda sve isto. Bilo mi je drago prošle sezone kada sam igrao u prosjeku nekih 35 minuta. U zadnje vrijeme nakon "svađe" sa trenerom taj broj se dosta smanjio. Ali neka, odsad ću se boriti, što se kaže ostavljati srce, ginuti na terenu, pa ću vidjeti. Jbg sad slijedi najvažniji period itreba ga znati dobro iskoristiti.slika

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 10 jan 2011, 22:15

Posle Djordja Micica, Filipa Petrovica i Mladena Loncarevica, skaut Olimpije Dragan Janjic nasao je jos dvojicu igraca i odveo ih je u Ljubljani. U pitanju su Djordje Pecanac (202 1994) iz Drvara i Obrad Tomic (KC/C 207 1993) iz Gacka.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 jan 2011, 22:51

albiongate je napisao/la:Posle Djordja Micica, Filipa Petrovica i Mladena Loncarevica, skaut Olimpije Dragan Janjic nasao je jos dvojicu igraca i odveo ih je u Ljubljani. U pitanju su Djordje Pecanac (202 1994) iz Drvara i Obrad Tomic (KC/C 207 1993) iz Gacka.
Interesuje me sta ti mislis o Micicu...
Gledao sam u par navrata nesto, ali posto ti to bolje pratis...

Meni licno ima daleko vece sanse za uspjeh od Miljenovica (nacuo sam da mu je stari pun k'o brod)

Ostalo je samo ime.....

Basketball Beast
Kontakt:

Post Postao/la Basketball Beast » 10 jan 2011, 22:56

Evo da se i javim na ovu temu. Treniram kosarku vec 4 godine i kada sam poceo nisam imao pojma, jednostavno nisam nista znao. Međutim evo nakon nekog vremena postao sam jedan od glavnih igraca i to sam postigao radom i trudom, kako na treningu tako i van njega. To je dokaz da treba puno raditi i truditi se. Inace ne radim samo na treningu vec sam poceo i sa programom takozvanim "Air Alertom III" i nadam se da ce i on pomoci. Treniram u KK Kenguru iz Zenice i sada preko raspusta svakim danom imamo trening i drago mi je zbog toga.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 11 jan 2011, 11:12

Sarajlic Adi 1993. godiste play.......igra za Student A1 i za Student Falconss A2 ligu gdje je i najbolji strijelac.....Trenirao samnom mislim da moze cak i bolje od Irfana......Nazalost nikad nije bio pozivan u reprezentaciju,al znam da je isao na probu u Sienu,no izgleda da nije zadovoljio.Jel neko mozda cuo za njega??
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.