FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Dejan1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Dejan1921 » 07 mar 2021, 12:20

1921boy je napisao/la:
07 mar 2021, 12:17
Dejan1921 je napisao/la:
07 mar 2021, 12:01
Odlazak Badžaka je kraj svih nadanja da iz ove situacije možemo izaći bez velikih posljedica. Slijedi nam jako težak period. Pripremite se ljudi, čuvajte zdravlje i živce. Dugo godina ćemo mi još kihati sav nerad i amaterizam.
Pa ako će stanje biti bolje sa nekim novim ljudima i novim vjetrovima pa makar krenuli iz kantona ali bez Senada,Amara
Selimovića i ostalih koji su nas i doveli do ovdje
Ja sam iskreno najviše za tu opciju. Ako uopšte može.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 07 mar 2021, 12:27

-------------Eric--------------
Sinisa--Celikovic--Ikic--Milicevic
----Sabanadzovic-Alispahic---
Ramovic---Stilic---Zec
--------Lendric--------

Hocemo li docekati ovo, da vidimo malo "futbola"?!

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 07 mar 2021, 12:28

Kakav crni kanton. Majkemi niste normalni. Baš se zapitam jeste li vi navijači Zelje
moSa ljoŽe

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 07 mar 2021, 12:39

LjoZee je napisao/la:
07 mar 2021, 11:06
@braco, imal gdje podatak koliko najduze u nizu nismo dali gol? Da vidimo moze li se to oboriti. Postavljamo nove rekorde.
[/quot

Što pa zar treba opet nešto graditi. Nismo građevinska firma. Što se sportskih rezultata tiče u njegovo vrijeme su gori bili sa puno više para. Nismo mogli ni u Evropu izać a sad imamo dobre šanse.

lendra
Kontakt:

Post Postao/la lendra » 07 mar 2021, 12:42

Naime, Plavi s Grbavice su u sezoni 2011/2012. vezali čak 26 utakmica u Premijer ligi bez poraza. Željo je tada suvereno osvojio naslov prvaka, a nakon posrtaja u 3. kolu na Piroti protiv Travnika (2:1), izabranici Amara Osima u narednih 26 mečeva nisu znali za poraz, sve do meča posljednjeg 30. kola s Leotarom u Trebinju od kojeg su izgubili 2:1.

Sarajevo je bilo blizu, do sinoćnje utakmice sa Zrinjskim, koševski ligaš je na čak 24 uzastopne utakmice, računajući i prošlu sezonu Premijer lige, bio neporažen.

Ipak, "zapeli" su na pretposljednjoj prepreci, jer da nisu izgubii od Zrinjskog, Sarajevo bi na Pecari u narednom kolu protiv Širokog imalo priliku da izjednači rekord gradskog rivala.
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 07 mar 2021, 12:43

avalPacidoroP je napisao/la:
07 mar 2021, 12:27
-------------Eric--------------
Sinisa--Celikovic--Ikic--Milicevic
----Sabanadzovic-Alispahic---
Ramovic---Stilic---Zec
--------Lendric--------

Hocemo li docekati ovo, da vidimo malo "futbola"?!
Dobro je. Ija bi tako igrao s tim što bi razmislio i vidio jeli stvarno Čeliković bolji od Kosorića na stoperu jer ga još tu nisam gledo i s obzirom da je ofanzivna postava što i treba, zbog trčanja bi vidio da li umjeszo Alispahića staviti Boju al dobro je to.

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 07 mar 2021, 12:45

Ja nedavno napisah dobro i jedan navijac Zelje pedesetu doceka.Sinoc je masa navijaca Zelje tugu lijecila alkoholom,teško svakome ko voli Zelju.Kod mene jutros glava ko bubanj,krv na nos tece od nekakve muke...Da se nebi ubjedjivali ko,kako,šta...okrenete se svi u nazad i pogledate djela unazad od kako je Amar sa svojom svitom došao u klub i vidjet ce te sve.Bez obzira na stare zasluge mi moramo svi gledati na buducnost pa i sam Amar.On bez obzira na sve mora shvatiti da smo za ove nešto više od dvije godine dovedeni na ivicu ambisa,u stvari mi smo vec jednom nogom u provaliji a drugom nogom smo na kori od banane.Ne ide kako bi trebalo ni u jednom segmentu kluba.Svi trebaju da Idu ako i trunku dobra misle Zelji.Traziti nove sposobne ljude u upravi.Njihovim dobrim radom ce doci i dobri treneri i dobri igraci kakve Zeljo zasluzuje.Ovo sad što imamo je samo improvizacija i u upravi i na klupi kao i na terenu a improvizacija u bilo kojem poslu nikome nije donijela nikakav uspjeh i povoljan krajnji rezultat.

PlavaOfanziva
Kontakt:

Post Postao/la PlavaOfanziva » 07 mar 2021, 12:52

Ovo mi smrdi da se ide na prodaju pomocnog
Željezničar šampion
#nastaviniz #ukost #plavoproljece

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 07 mar 2021, 12:52

lijevapolutka je napisao/la:
07 mar 2021, 12:28
Kakav crni kanton. Majkemi niste normalni. Baš se zapitam jeste li vi navijači Zelje
Razmisli ti malo ovo tavorenje ne vodi nigdje stalno u krug sve isto Senad,Amar,Selimović eto ovaj Cerić mene odmah podsjeća na Selimovića samo pusta priča a ništa konkretno se ne radi ! Trener smjenjuje predsjednike i polupredsjednike i članove UO a da ima neki red i da ima nekih pravila i ljudi koji bi se borili a toga nema već pet godina.Trenutno su tu samo oni koji gledaju svoj vlastiti interes i da napune svoje džepove a to ne vodi nigdje ! Jedni dođu vrate dio dugova a nemaju rezultata drugi dođu zakrhaju dugove a isto rezultata nigdje
Rodjeni su pitarske picke!

lendra
Kontakt:

Post Postao/la lendra » 07 mar 2021, 13:15

Kakva kantonalna sta vam je ljudi ne mogu da vjerujem da neko i pomislja na takve stvari
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 07 mar 2021, 13:26

PlavaOfanziva je napisao/la:
07 mar 2021, 12:52
Ovo mi smrdi da se ide na prodaju pomocnog
Ku**inu ce prodati. Ko? U cije ime?

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 07 mar 2021, 13:29

Zoran Kokot jedan je do nas!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 07 mar 2021, 13:47

1921boy je napisao/la:
Razmisli ti malo ovo tavorenje ne vodi nigdje stalno u krug sve isto Senad,Amar,Selimović eto ovaj Cerić mene odmah podsjeća na Selimovića samo pusta priča a ništa konkretno se ne radi ! Trener smjenjuje predsjednike i polupredsjednike i članove UO a da ima neki red i da ima nekih pravila i ljudi koji bi se borili a toga nema već pet godina.Trenutno su tu samo oni koji gledaju svoj vlastiti interes i da napune svoje džepove a to ne vodi nigdje ! Jedni dođu vrate dio dugova a nemaju rezultata drugi dođu zakrhaju dugove a isto rezultata nigdje
E hajde objasni kako ćeš vratiti dugove iz kantonalne lige? Ako misliš da se registrujes pod drugim imenom pa da od 0 kreneš, onda gubis imovinu. A i sve kad bi iz kantonalne lige krenuli ne bi se vratili u premijer ligu ni do 2150 HIDZRETSKE godine. Kako bi se na Željinom imenu izivljavali razni zmajevi od bosne, raznorazna gospoda iz kantonalnih, federalnih i inih organizacija. Pa onda bolje da se ugasimo i da se sjecamo jednog tima koji je dozivio 100 ljeta
moSa ljoŽe

Mehmedaga
Kontakt:

Post Postao/la Mehmedaga » 07 mar 2021, 13:50

Hajmo za promjenu proci u kupu i uzeti Olimpica pa cemo vidjeti sta i kako!
VOLIM TE ŽELJO!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 07 mar 2021, 13:59

Jel jedna utakmica kupa ili dvije
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 07 mar 2021, 14:02

dubioza144 je napisao/la:
07 mar 2021, 13:59
Jel jedna utakmica kupa ili dvije
Jedna i u ovom krugu

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 07 mar 2021, 14:04

lendra je napisao/la:
07 mar 2021, 13:15
Kakva kantonalna sta vam je ljudi ne mogu da vjerujem da neko i pomislja na takve stvari
nestvarno fakat, u 100toj godisnjici kluba spominju se nekakve kantonalne lige :bow:
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 07 mar 2021, 14:06

07 mar 2021, 13:47
1921boy je napisao/la:
E hajde objasni kako ćeš vratiti dugove iz kantonalne lige? Ako misliš da se registrujes pod drugim imenom pa da od 0 kreneš, onda gubis imovinu. A i sve kad bi iz kantonalne lige krenuli ne bi se vratili u premijer ligu ni do 2150 HIDZRETSKE godine. Kako bi se na Željinom imenu izivljavali razni zmajevi od bosne, raznorazna gospoda iz kantonalnih, federalnih i inih organizacija. Pa onda bolje da se ugasimo i da se sjecamo jednog tima koji je dozivio 100 ljeta
Ne znam šta da ti kažem iskreno nisam pametan ovo pišem nesvjesno gledam šta nam se dešava i ne vjerujem,ne vidim da se neko puno brine u klubu osim nas redovnih budala koji su uvijek tu u svakoj akciji i u svemu
Koke upisan u CV da je bio predsjednik sad će mjesec dva a ništa urađeno nije sve što je urađeno Badžak 99% udjela ima

Da je Amara otjerati (nemoguće jedino uz 150k jer nece on napustiti jos godinu i po ugovora dzabe) pa da dođu neki novi ljudi

Ali eto zašto su se povukli Gredić i Vukotić pred izbore kad je bilo gotovo sigurno 99% da su in ? zna li neko

Nek nam je Bog na pomoći
Rodjeni su pitarske picke!

nekadafanatik
Kontakt:

Post Postao/la nekadafanatik » 07 mar 2021, 14:07

Ima li neki modeator ovdje na forumu? Pa jeli moguce (citam stanicu po stranicu) da se ljudi prozivaju i vijedjaju kao zadnji olos, kriminalci sa najsocnijim uvredama njih pa i njihovih porodica, a da niko rraguje?! Ipak je ovo zvanican forum, ulaze i ljudi sa strane. Ko ovo procita vise nece dolaziti. Kontam ja da je navijac - navijac, svi mi opsujemo, pobjesnimo, ali ovo sto se pisalo od juce popodne...?! Niko nema mjere.
Da forum Zeljeznicara na stogodisnjicu izgleda ovako kako izgleda - nepihvatljivo! Kritikuj, hvali, budu ostar budi ovakav ili onakav..ali ovo rafalanje mzrnjom , kletvama, optuzivanje ljudi za najgore kriminalne radnje, huskanje...Izvinite, i mi stariji smo bili navijaci nista manji od mogih ovde, ali ovo.....Ok nije tada bilo dustveih mreza, ali opet neka granica, makar i najmanja morala se znati...Zaustavite ovo. Upristojite ovo. Bez licnih uvreda bez optuzbi za najgori kimiala a da se sem ljutnje e nude nikakvi dokazi. I tu ne misilim da treba stititi Amara Osima, vec sve koji se prozivaju ovdje. Od bivših uprava do igraca. Nemojte od raspave o klubu i igri praviti liste za odstrele ljudi!

Nisam ja apriori ni za ni potiv Amara. On je tek dio Zelje. Cak je i Savabo sa svom svojom biografijom, tek dio Zelje. Amara ne znam licno. Sem sto se sjecam (je sam malo stariji od njega) kada ga je otac dovodio da sa bratom i sestrom gleda trenige Zelje na pomocnom, ovom uz glavni stadion. I to je sve....Moje misljenje o njegovom radu je povrsno, ali ovo znam - za proslu sezonu ga niko ne treba prozivati. Bili smo 3 boda iza Saajeva, bilo smo u jako dobroj fomi, bili smo u finalu kupa i onda su prekinuli sve...To je bilo sasvim dobra sezona. Ali, ova to nije. Ima masa losih igara. Imam masa popustenih bodova. Opet. da, budemo posteni prema svima, nema publike , nema prihoda, nema love od tv prenosa (juce na nekom divljem strimu gledam prenos iz Tuzle i svakih 5 minuta slika se zaledi). Kako ljudi u klubu obezbjedjuju ovac pojma nemam(o)? To se isto mora uzeti o obzir. Treba li Osim otici? Ako imamo bas dobrog (boljeg) u vidu koji moze da podigne igu - onda je nomlano da klub bez sentimnetalosti dovede tog trenera. Ako nemamo - nastavimo sezonu bez u untrrasnjeg rata, koncentisimo se na kup i ovo sto je ostalo od lige. Sve zavisi od poslovodstva i snage upave. Nema dobog igrackog kadra i dobrog trnera i dobrih rezulatata bez toga. I to je za Zelju pitanje svih pitanja.

Mislim da su odlasci iz kluba u osvit stogodisnjce, koju su korona i dugi poblemi gotovo unistili - nepotrebni. Vise glava vise moze i zna. Uostalom, u jesen se MORA dostojno obijeziti sto godina kluba pa taman da sve od dođavola! Valjda ljudi misle o tome? Valjda ce slaviti i oni koji vole i oni koji ne vole Osima i oni kojima se svidja i kojima se n esvidja roster tima i oni koji bi ovu ili neku dugu upravu. (Mene posebno brine sto o poslovima za 100 godina niko ista ne govori)... Ljeto je vijeme za rjesavanje strateskih pitanja, ali u miru i sa vise dostojanstva od urlanja jednih dugima u lice.

Meni je vaznije da klub obiljezi stogodisnjicu na velika vrata, da napravi sebi eklamu, da podigne bazu navijaca od osvajanja titule. NIkada tu istoriju ne bih dao za jednu titulu, pa da je sto puta sladja sto ispred Sarajeva. Dajte, ljudi malo vise mjere i dostojanstva ovdje.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 07 mar 2021, 14:16

nekadafanatik je napisao/la:
07 mar 2021, 14:07
Ima li neki modeator ovdje na forumu? Pa jeli moguce (citam stanicu po stranicu) da se ljudi prozivaju i vijedjaju kao zadnji olos, kriminalci sa najsocnijim uvredama njih pa i njihovih porodica, a da niko rraguje?! Ipak je ovo zvanican forum, ulaze i ljudi sa strane. Ko ovo procita vise nece dolaziti. Kontam ja da je navijac - navijac, svi mi opsujemo, pobjesnimo, ali ovo sto se pisalo od juce popodne...?! Niko nema mjere.
Da forum Zeljeznicara na stogodisnjicu izgleda ovako kako izgleda - nepihvatljivo! Kritikuj, hvali, budu ostar budi ovakav ili onakav..ali ovo rafalanje mzrnjom , kletvama, optuzivanje ljudi za najgore kriminalne radnje, huskanje...Izvinite, i mi stariji smo bili navijaci nista manji od mogih ovde, ali ovo.....Ok nije tada bilo dustveih mreza, ali opet neka granica, makar i najmanja morala se znati...Zaustavite ovo. Upristojite ovo. Bez licnih uvreda bez optuzbi za najgori kimiala a da se sem ljutnje e nude nikakvi dokazi. I tu ne misilim da treba stititi Amara Osima, vec sve koji se prozivaju ovdje. Od bivših uprava do igraca. Nemojte od raspave o klubu i igri praviti liste za odstrele ljudi!

Nisam ja apriori ni za ni potiv Amara. On je tek dio Zelje. Cak je i Savabo sa svom svojom biografijom, tek dio Zelje. Amara ne znam licno. Sem sto se sjecam (je sam malo stariji od njega) kada ga je otac dovodio da sa bratom i sestrom gleda trenige Zelje na pomocnom, ovom uz glavni stadion. I to je sve....Moje misljenje o njegovom radu je povrsno, ali ovo znam - za proslu sezonu ga niko ne treba prozivati. Bili smo 3 boda iza Saajeva, bilo smo u jako dobroj fomi, bili smo u finalu kupa i onda su prekinuli sve...To je bilo sasvim dobra sezona. Ali, ova to nije. Ima masa losih igara. Imam masa popustenih bodova. Opet. da, budemo posteni prema svima, nema publike , nema prihoda, nema love od tv prenosa (juce na nekom divljem strimu gledam prenos iz Tuzle i svakih 5 minuta slika se zaledi). Kako ljudi u klubu obezbjedjuju ovac pojma nemam(o)? To se isto mora uzeti o obzir. Treba li Osim otici? Ako imamo bas dobrog (boljeg) u vidu koji moze da podigne igu - onda je nomlano da klub bez sentimnetalosti dovede tog trenera. Ako nemamo - nastavimo sezonu bez u untrrasnjeg rata, koncentisimo se na kup i ovo sto je ostalo od lige. Sve zavisi od poslovodstva i snage upave. Nema dobog igrackog kadra i dobrog trnera i dobrih rezulatata bez toga. I to je za Zelju pitanje svih pitanja.

Mislim da su odlasci iz kluba u osvit stogodisnjce, koju su korona i dugi poblemi gotovo unistili - nepotrebni. Vise glava vise moze i zna. Uostalom, u jesen se MORA dostojno obijeziti sto godina kluba pa taman da sve od dođavola! Valjda ljudi misle o tome? Valjda ce slaviti i oni koji vole i oni koji ne vole Osima i oni kojima se svidja i kojima se n esvidja roster tima i oni koji bi ovu ili neku dugu upravu. (Mene posebno brine sto o poslovima za 100 godina niko ista ne govori)... Ljeto je vijeme za rjesavanje strateskih pitanja, ali u miru i sa vise dostojanstva od urlanja jednih dugima u lice.

Meni je vaznije da klub obiljezi stogodisnjicu na velika vrata, da napravi sebi eklamu, da podigne bazu navijaca od osvajanja titule. NIkada tu istoriju ne bih dao za jednu titulu, pa da je sto puta sladja sto ispred Sarajeva. Dajte, ljudi malo vise mjere i dostojanstva ovdje.

Ljudi sa takvim razmisljanje vise nisu u modi. Brate ti ces biti proglasen izdajnikom jer ne blatis sve vezano za klub. Al drago mi je da ima jos ovakvih
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.