FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
-
- Kontakt:
Re: FK Tuzla City
Necemo brojati krvna zrnca igracima posle pobjede, idemo dalje , kapa do poda. Pisao sam da je atmosfera u ekipi za 10+, da se igra sa mudima i srcem. Nadam se da traje, da nas prvi los rezultat nece poljuljati. Iskren da budem nisam bio za Musemica kao trenera ( to sam i pisao prije) plasio sam se reakcije tima na njegov stav i nacin ophodzenja prema ekipi. Ispade da nam je trebao neko ko ce igracima "zasoliti" , ako ovako nastave morat cu se izvinut " tuzlacu" jer je prizivao Musemica ( al sacekaj sa izvinjenje jos koje kolo

Tuzla City / Sloga Simin Han
Prihvatam brate moj.Neka samo traje.elvirbaljic je napisao/la: ↑06 mar 2021, 16:58Necemo brojati krvna zrnca igracima posle pobjede, idemo dalje , kapa do poda. Pisao sam da je atmosfera u ekipi za 10+, da se igra sa mudima i srcem. Nadam se da traje, da nas prvi los rezultat nece poljuljati. Iskren da budem nisam bio za Musemica kao trenera ( to sam i pisao prije) plasio sam se reakcije tima na njegov stav i nacin ophodzenja prema ekipi. Ispade da nam je trebao neko ko ce igracima "zasoliti" , ako ovako nastave morat cu se izvinut " tuzlacu" jer je prizivao Musemica ( al sacekaj sa izvinjenje jos koje kolo)
Momci su previklovani u potpunosti.Sad oni uživaju jer se ne pate.Sad će akoBogda vrijeme da radi za nas.
- Meni je duša došla na svoje mjesto dolaskom mog Husrefa.Žao mi je što se nije ljetos to ostvarilo.
- Ali eto, izgleda da se svaka škola mora platiti.Vjerujem da je Husić došao na svoje.
- Njegov i naš klub ne zasužuje da tandrka u donjem dijelu tabele P.L.
Drago mi je zbog navijača koji su ovo dugo čekali.Drago mije i zbog foruma koji će dobiti veći broj članova.
Drago mi je zbog grada -palanke koji će imati konačno fudbal kakav zaslužuje.
Ova škvadra predvođena Husref - Begom akoBogda daleko će dogurati.
Ja svim srcem molim Boga da podignemo pehar osvajača Kupa BiH.
- Meni je duša došla na svoje mjesto dolaskom mog Husrefa.Žao mi je što se nije ljetos to ostvarilo.
- Ali eto, izgleda da se svaka škola mora platiti.Vjerujem da je Husić došao na svoje.
- Njegov i naš klub ne zasužuje da tandrka u donjem dijelu tabele P.L.
Drago mi je zbog navijača koji su ovo dugo čekali.Drago mije i zbog foruma koji će dobiti veći broj članova.
Drago mi je zbog grada -palanke koji će imati konačno fudbal kakav zaslužuje.
Ova škvadra predvođena Husref - Begom akoBogda daleko će dogurati.
Ja svim srcem molim Boga da podignemo pehar osvajača Kupa BiH.
Badžak najavio ostavku: Volio bih da mi Amar i igrači objasne zašto da ostanem u klubu
Nakon poraza od Tuzla Cityja na Tušnju (2:0), potpredsjednik Upravnog odbora FK Željezničar Jasmin Badžak odlučio je podnijeti ostavku na tu funkciju.

prije 35 minuta
Badžak najavio ostavku: Volio bih da mi Amar i igrači objasne zašto da ostanem u klubu
Nakon poraza od Tuzla Cityja na Tušnju (2:0), potpredsjednik Upravnog odbora FK Željezničar Jasmin Badžak odlučio je podnijeti ostavku na tu funkciju.
Ovu informaciju u izjavi za **** potvrdio je upravo Badžak, naglašavajući da su uzrok njegove odluke loše igre i nezalaganje ekipe na stoti rođendan kluba s Grbavice.
“Volio bih da mi Amar (Osim, op. a.) i igrači objasne zašto da ostanem u klubu, ostali su druga tema. Privrednicima nemam razloga reći da ulažu u iskreni sport”, kratko je kazao Badžak.
Podsjetimo, Željezničar nije uspio postići pogodak ni u nedavnom gradskom derbiju protiv Sarajeva na Grbavici (0:0), a ekipa Plavih je trenutno na trećem mjestu Premijer lige BiH s devet bodova zaostatka za liderom i utakmicom više.

prije 35 minuta
Ovu informaciju u izjavi za **** potvrdio je upravo Badžak, naglašavajući da su uzrok njegove odluke loše igre i nezalaganje ekipe na stoti rođendan kluba s Grbavice.
“Volio bih da mi Amar (Osim, op. a.) i igrači objasne zašto da ostanem u klubu, ostali su druga tema. Privrednicima nemam razloga reći da ulažu u iskreni sport”, kratko je kazao Badžak.
Podsjetimo, Željezničar nije uspio postići pogodak ni u nedavnom gradskom derbiju protiv Sarajeva na Grbavici (0:0), a ekipa Plavih je trenutno na trećem mjestu Premijer lige BiH s devet bodova zaostatka za liderom i utakmicom više.
Božijeg davanja ,na istom mjestu na terenu. 07.mart 2020,Grbavica
Sastav Tuzla City !!!
#volimoklubvolimograd

#volimoklubvolimograd

Ekskluzivno: Predsjednik i potpredsjednik Skupštine FK Željezničar podnijeli ostavke!
06/03/2021 u 17:26 h
Napuštaju klub
Predsjednik i potpredsjednik Skupštine FK Željezničar Ermin Čengić i Haris Lulić podnijeli su ostavke na svoje funkcije u klubu, a na našem portalu možete pročitati njihovo objašnjenje svog postupka.
"Poštovani članovi Skupštine, Upravnog odbora i Nadzornog odbora
Ovim putem podnosimo neopozive ostavke na funkcije predsjednika i potpredsjednika Skupštine FK Željezničar.
U postojećim okolnostima smatramo da smo dali svoj maksimum u svakom pogledu kako bi FK Željezničar izašao iz duboke krize u kojoj se trenutno nalazi.
U proteklih 13 mjeseci bili smo involvirani u većinu dešavanja unutar kluba u značajno većoj mjeri nego što je to bilo nužno za obavljanje funkcija na koje ste nas izabrali i vjerujemo da je naša odgovornost da se u ovom trenutku povučemo kako bi oslobodili prostor za nekoga od članova Skupštine koji će moći preuzeti i kvalitetno voditi Skupštinu u narednom periodu.
Naš angažman na zvaničnim funkcijama u FK Željezničar se završava sa današnjim danom ali ostajemo na raspolaganju da u skladu sa procedurom iniciramo sazivanje sjednice Skupštine na kojoj će biti izabrani novi predsjednik i potpredsjednik Skupštine, a mi razriješeni. Aktivnosti koje smo započeli i koje smatramo dugoročnim interesom kluba ćemo se truditi nastaviti u mjeri u kojoj nam to bude omogućeno i koliko to okolnosti dozvole", stoji u objašnjenju Čengića i Lulića.
06/03/2021 u 17:26 h
Napuštaju klub
Predsjednik i potpredsjednik Skupštine FK Željezničar Ermin Čengić i Haris Lulić podnijeli su ostavke na svoje funkcije u klubu, a na našem portalu možete pročitati njihovo objašnjenje svog postupka.
"Poštovani članovi Skupštine, Upravnog odbora i Nadzornog odbora
Ovim putem podnosimo neopozive ostavke na funkcije predsjednika i potpredsjednika Skupštine FK Željezničar.
U postojećim okolnostima smatramo da smo dali svoj maksimum u svakom pogledu kako bi FK Željezničar izašao iz duboke krize u kojoj se trenutno nalazi.
U proteklih 13 mjeseci bili smo involvirani u većinu dešavanja unutar kluba u značajno većoj mjeri nego što je to bilo nužno za obavljanje funkcija na koje ste nas izabrali i vjerujemo da je naša odgovornost da se u ovom trenutku povučemo kako bi oslobodili prostor za nekoga od članova Skupštine koji će moći preuzeti i kvalitetno voditi Skupštinu u narednom periodu.
Naš angažman na zvaničnim funkcijama u FK Željezničar se završava sa današnjim danom ali ostajemo na raspolaganju da u skladu sa procedurom iniciramo sazivanje sjednice Skupštine na kojoj će biti izabrani novi predsjednik i potpredsjednik Skupštine, a mi razriješeni. Aktivnosti koje smo započeli i koje smatramo dugoročnim interesom kluba ćemo se truditi nastaviti u mjeri u kojoj nam to bude omogućeno i koliko to okolnosti dozvole", stoji u objašnjenju Čengića i Lulića.
Ni korona ih nije spriječila da pozdrave svog heroja: Husrefe, majstore!
PREMIJER LIGA BIH06/03/2021 u 16:09 h

PREMIJER LIGA BIH06/03/2021 u 16:09 h

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 06 mar 2021, 21:05, ukupno mijenjano 1 put.
Izuzetno sam zadovoljan današnjom pobjedom.Nakon jedne prvenstvene utakmice i pobjede nad Gorkim nije se moglo dati neku precizniju ocjenu igre tima međutim sada nakon utakmice sa Željezničarom vidi se da je ekipa znatno napredovala u svakom pogledu.Taktički,trkački,kombinatorno,igra se sa većim samopouzdanjem itd.Husref je to odlično sredio i sada je to posve drugi tim u odnosu na raniji period iako nisu učinjene neke velike igračke promjene.Svi igrači zaslužuju čestitke za prikazanu igru i borbenost.Za mene lično igrač utakmice Barišić
koji je odigrao vrhunski i bez greške a treba pohvaliti i Mehidića koji se po meni snašao neočekivano dobro na poziciji stopera.
Sad ulazimo sa optimizmom u naredne utakmice jer konačno imamo igru koja obećava.

Sad ulazimo sa optimizmom u naredne utakmice jer konačno imamo igru koja obećava.
Dobro je imali smo glavu i rep.Sad ovo današnje odmah arhivirati.Valja se okrenuti Kup utakmici u srijedu.CityCity je napisao/la: ↑06 mar 2021, 20:06Izuzetno sam zadovoljan današnjom pobjedom.Nakon jedne prvenstvene utakmice i pobjede nad Gorkim nije se moglo dati neku precizniju ocjenu igre tima međutim sada nakon utakmice sa Željezničarom vidi se da je ekipa znatno napredovala u svakom pogledu.Taktički,trkački,kombinatorno,igra se sa većim samopouzdanjem itd.Husref je to odlično sredio i sada je to posve drugi tim u odnosu na raniji period iako nisu učinjene neke velike igračke promjene.Svi igrači zaslužuju čestitke za prikazanu igru i borbenost.Za mene lično igrač utakmice Barišićkoji je odigrao vrhunski i bez greške a treba pohvaliti i Mehidića koji se po meni snašao neočekivano dobro na poziciji stopera.
Pored tri boda veoma je važna činjenica da su igrači koji su danas dobili priliku dobro odradili posao. Ovdje mislim na Lučića i Mehidića na poziciji stopera. Barišić jeste dominirao ali ništa slabiji nisu bili Brkić i Rustem. Važno nam je da imamo sredinu kako bi se izbjegla preskakanja igre. Treba iskoristiti ovo nezadovoljstvo u Želji i izbaciti ih a isto tako pripremati ekipu za Zrinjski koji večeras pobijedi Sarajevo. Dofo me oduševio lakoćom igre. Mišić i Crnka su puno trčali. Vojo je puno radio valjda ga krene i taj gol.
Svaka utakmica će izbaciti uprvi plan neke momke ali u okviru cijele ekipe.tcity055 je napisao/la: ↑06 mar 2021, 21:37Pored tri boda veoma je važna činjenica da su igrači koji su danas dobili priliku dobro odradili posao. Ovdje mislim na Lučića i Mehidića na poziciji stopera. Barišić jeste dominirao ali ništa slabiji nisu bili Brkić i Rustem. Važno nam je da imamo sredinu kako bi se izbjegla preskakanja igre. Treba iskoristiti ovo nezadovoljstvo u Želji i izbaciti ih a isto tako pripremati ekipu za Zrinjski koji večeras pobijedi Sarajevo. Dofo me oduševio lakoćom igre. Mišić i Crnka su puno trčali. Vojo je puno radio valjda ga krene i taj gol.
-
- Kontakt:
Veceras sam ocekivao da Sarajevo makar bod izvuce, da se jos malo zakomplikuje ta borba za evropu, a da nam Zrinjski bodovno ne odmakne. Al hajde korak po korak, Srijeda i kup sa "ranjenim" Zeljeznicarom. Pisao sam da ce pobjednik danasnje utakmice uci u kup utakmicu psihicki jaci . Sledeca utakmica nam je utakmica sezone, nece biti kraj svijeta ako je ,,nedaj boze,, izgubimo, ali ce biti korak do evrope ako je dobijemo. U utakmicu ulazimo u ekstra raspolozenju, niz pobjeda, odlicnom psiho-fizickom stanju igraca ( tima). Osim Hasanovica svi igraci na raspolaganju, dosta dosta stvari koje nam idu u prilog, licnog sam misljenja da smo zreli kao ekipa da podignemo stepenicu naseg uspijeha. Gotov da sam zaboravio manju povredu Fejzica, a razlog su dobre partije Muminovica, mada ako ce mo ruku na srce i.ali smo neozbiljne protivnike u ova dva kola
Eh sad, nakon ovih hvalospijeva dolazi ono sto me ,,malo,, muci , a to je nase savez i njihove zakulisane igre. Nije to strano nasem savezu i ljudima u vrhu saveza ( nadam se da grijesim) Uvijek su se petljali u direktne ucesnike evropskih takmicenja. Akobogda šutnemo li Zelju u Srijedu, ja mislim da i Zrinjskom spadaju gace.

Ja sam uvjeren da je Sarajevo dalo zajam 3 boda da ga Zinjski propusti u Kupu.Zrinjskom dobro došla 3 boda za priključak u vrh.A nisu u stanju ili ne žele igrati na dva fronta.elvirbaljic je napisao/la: ↑06 mar 2021, 22:02Veceras sam ocekivao da Sarajevo makar bod izvuce, da se jos malo zakomplikuje ta borba za evropu, a da nam Zrinjski bodovno ne odmakne. Al hajde korak po korak, Srijeda i kup sa "ranjenim" Zeljeznicarom. Pisao sam da ce pobjednik danasnje utakmice uci u kup utakmicu psihicki jaci . Sledeca utakmica nam je utakmica sezone, nece biti kraj svijeta ako je ,,nedaj boze,, izgubimo, ali ce biti korak do evrope ako je dobijemo. U utakmicu ulazimo u ekstra raspolozenju, niz pobjeda, odlicnom psiho-fizickom stanju igraca ( tima). Osim Hasanovica svi igraci na raspolaganju, dosta dosta stvari koje nam idu u prilog, licnog sam misljenja da smo zreli kao ekipa da podignemo stepenicu naseg uspijeha. Gotov da sam zaboravio manju povredu Fejzica, a razlog su dobre partije Muminovica, mada ako ce mo ruku na srce i.ali smo neozbiljne protivnike u ova dva kolaEh sad, nakon ovih hvalospijeva dolazi ono sto me ,,malo,, muci , a to je nase savez i njihove zakulisane igre. Nije to strano nasem savezu i ljudima u vrhu saveza ( nadam se da grijesim) Uvijek su se petljali u direktne ucesnike evropskih takmicenja. Akobogda šutnemo li Zelju u Srijedu, ja mislim da i Zrinjskom spadaju gace.
-Došlo je iznenada do naprasite promjene termina utakmice u Kupu.
- Zamisli ,igrat će dan ranije u utorak ,toliko su se umorili.
----------------------------------------------------------------------------
Pomjeren termin kup utakmice Sarajeva i Zrinjskog: Poznato kada će četvrtfinalni meč biti odigran?
KUP BIH 06/03/2021 u 21:31 h
- Četvrtfinale se igra na jednu utakmicu, a domaćin će biti FK Sarajevo no prema informacijama do kojih dolazi naš portal utakmica neće biti odigrana u prvobitno planiranom terminu.
- Naime, Sarajevo i Zrinjski su trebali igrati u srijedu 10. marta, no utakmica će biti pomjerena dan ranije te će Bordo tim umjesto u srijedu Plemiće ugostiti u utorak.
---------------------------------------------------------------------------
-
- Kontakt:
Volio bih da obadvojica grijesimo, ja sam u ovome dugi niz godina, svega se nagledao i dozivio.tuzlac je napisao/la: ↑06 mar 2021, 22:19Ja sam uvjeren da je Sarajevo dalo zajam 3 boda da ga Zinjski propusti u Kupu.Zrinjskom dobro došla 3 boda za priključak u vrh.A nisu u stanju ili ne žele igrati na dva fronta.elvirbaljic je napisao/la: ↑06 mar 2021, 22:02Veceras sam ocekivao da Sarajevo makar bod izvuce, da se jos malo zakomplikuje ta borba za evropu, a da nam Zrinjski bodovno ne odmakne. Al hajde korak po korak, Srijeda i kup sa "ranjenim" Zeljeznicarom. Pisao sam da ce pobjednik danasnje utakmice uci u kup utakmicu psihicki jaci . Sledeca utakmica nam je utakmica sezone, nece biti kraj svijeta ako je ,,nedaj boze,, izgubimo, ali ce biti korak do evrope ako je dobijemo. U utakmicu ulazimo u ekstra raspolozenju, niz pobjeda, odlicnom psiho-fizickom stanju igraca ( tima). Osim Hasanovica svi igraci na raspolaganju, dosta dosta stvari koje nam idu u prilog, licnog sam misljenja da smo zreli kao ekipa da podignemo stepenicu naseg uspijeha. Gotov da sam zaboravio manju povredu Fejzica, a razlog su dobre partije Muminovica, mada ako ce mo ruku na srce i.ali smo neozbiljne protivnike u ova dva kolaEh sad, nakon ovih hvalospijeva dolazi ono sto me ,,malo,, muci , a to je nase savez i njihove zakulisane igre. Nije to strano nasem savezu i ljudima u vrhu saveza ( nadam se da grijesim) Uvijek su se petljali u direktne ucesnike evropskih takmicenja. Akobogda šutnemo li Zelju u Srijedu, ja mislim da i Zrinjskom spadaju gace.
-Došlo je iznenada do naprasite promjene termina utakmice u Kupu.
- Zamisli ,igrat će dan ranije u utorak ,toliko su se umorili.
----------------------------------------------------------------------------
Pomjeren termin kup utakmice Sarajeva i Zrinjskog: Poznato kada će četvrtfinalni meč biti odigran?
KUP BIH 06/03/2021 u 21:31 h
- Četvrtfinale se igra na jednu utakmicu, a domaćin će biti FK Sarajevo no prema informacijama do kojih dolazi naš portal utakmica neće biti odigrana u prvobitno planiranom terminu.
- Naime, Sarajevo i Zrinjski su trebali igrati u srijedu 10. marta, no utakmica će biti pomjerena dan ranije te će Bordo tim umjesto u srijedu Plemiće ugostiti u utorak.
---------------------------------------------------------------------------
[url [/url]
Da je Zrinjski izgubio večeras ostao bi na 35 bodova kao i Borac.Imao bi posve nepovoljnu poziciju uoči završnice (11 kola po Bergeru).Sad su se pobjedom dočepali 2. mjesta(dioba) i tu računaju ostati i poslije utakmice protiv nas.
1. FK Sarajevo.... 21.. 13.. 7.. 1.. 46 (+23)
2. NK Široki .......21.. 11.. 5.. 5.. 38 (+11)
3. HŠK Zrinjski... 21.. 12.. 2.. 7.. 38 (+10)
4. FK Željezničar. 21.. 11.. 4.. 6.. 37 (+14)
5. FK Velež........ 21.. 10.. 7.. 4.. 37 (+12)
6. FK Borac........ 21.. 11.. 2.. 8.. 35 (+12)
7. FK Tuzla City... 21.. 10.. 3.. 8.. 33 (+2)
--------------------------------------------------------------
PREMIJER LIGA BIH - 22. KOLO
pon.15.03. 19:00 FK Borac - FK Radnik B.
pon.15.03. 17:00 FK Željezničar - FK Olimpik
nedj.14.03. 17:00 NK Široki B.- FK Sarajevo
nedj.14.03. 15:00 HŠK Zrinjski - FK Tuzla C.
sub.13.03. 17:00 FK Sloboda - FK Velež
sub.13.03. 15:00 FK Mladost DK - FK Krupa
1. FK Sarajevo.... 21.. 13.. 7.. 1.. 46 (+23)
2. NK Široki .......21.. 11.. 5.. 5.. 38 (+11)
3. HŠK Zrinjski... 21.. 12.. 2.. 7.. 38 (+10)
4. FK Željezničar. 21.. 11.. 4.. 6.. 37 (+14)
5. FK Velež........ 21.. 10.. 7.. 4.. 37 (+12)
6. FK Borac........ 21.. 11.. 2.. 8.. 35 (+12)
7. FK Tuzla City... 21.. 10.. 3.. 8.. 33 (+2)
--------------------------------------------------------------
PREMIJER LIGA BIH - 22. KOLO
pon.15.03. 19:00 FK Borac - FK Radnik B.
pon.15.03. 17:00 FK Željezničar - FK Olimpik
nedj.14.03. 17:00 NK Široki B.- FK Sarajevo
nedj.14.03. 15:00 HŠK Zrinjski - FK Tuzla C.
sub.13.03. 17:00 FK Sloboda - FK Velež
sub.13.03. 15:00 FK Mladost DK - FK Krupa
-
- Kontakt:
Dobra i zrela utakmica..Ovaj Dofo zna igrat lopte,malkice mu fali mosica i grubosti,al ajd ,nema ih ni Nejmar 
Sve svemu,lice ljudi na ekipu s kojom se moze ici u rat,u osvajanje bodova.
Sto da ne i u kupu da ih se dobije,dat ce Bog.
Dobro rece Žižovic,osjetit ce se odmah rad Musemica,a dosta vise je ocekivat na ljeto..
Cini mi se nesto je kometator spominjo' stadion,radove?
Dobro rece Žižovic,osjetit ce se odmah rad Musemica,a dosta vise je ocekivat na ljeto..
-
- Kontakt:
Radovi su u planu, sad nadam se da nece doci do prolongiranja , ali nebi trebalo.Pozitivanstav je napisao/la: ↑07 mar 2021, 00:21Dobra i zrela utakmica..Ovaj Dofo zna igrat lopte,malkice mu fali mosica i grubosti,al ajd ,nema ih ni Nejmar
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.