FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Historicar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Historicar » 06 mar 2021, 01:34

Samozdravlje je napisao/la:
06 mar 2021, 01:28
Historicar je napisao/la:
06 mar 2021, 00:56
skoroalen je napisao/la:
06 mar 2021, 00:38
@Historicar
Vladan drugu seniorsku utakmicu zabilježio u grotlu Grbavice (ne računam one neke lige RSa), Pidro prvu u Evropi, Mujakić protiv Zrinjskog čini mi se, Đokanović protiv Celtica... Kad će ako ne sad? Držimo igrače u sigurnosti klupe ili pripremnih tekmi do 22-23. godine pa se ibretimo kad ih prodamo za siću. Ti svr.šavaš na transfere igrača iz JSL, pogledaj kad ti momci uskoče u prvu postavu i igraju. Strahinja Pavlović sa 17 godina debitovao za Partizan, mi se bojimo ubacit igrača od 20 godina u prvi tim. Smiješno. Zato i jesmo dno Evrope, što nam Bekrić i Velkoski imaju mjesta prije nego talentovana djeca.
Pidro odigrao prvu u Evropi protiv ekipe za koju smo Manchester City, Mujakić protiv Zrinjskog debitovao u 90+, Đokanović protiv Celtica ušao u 87, za Kovačevića si upravu.Za Dala mi ipak nekako logičnije djeluje, da se sa njim ide postepeno, Zrinjski ipak nije bezazlen protivnik, a ulog današnje utakmice je prevelik. Drago mi je što je došao kod nas, ali sa djetetom treba polako, dozirati mu minutažu, prvo nek igra protiv lakših ekipa, ovdje neki očekuju odmah čuda od njega.Što se tice Strahinje Pavlovića i Partizana, pratim dugo njihov fudbal, sa svim stvarima sam upoznat. Pavlović je dobio šansu u proljece 2019, jer je Partizan odlucio da se do kraja te sezone isforsiraju 2-3 mlada igraca i da budu u izlogu sa prodaju, a glavni razlog te odluke je bio ogroman zaostatak za Zvezdom, 15 bodova.

Gdje nestade ono "Slažem se s tobom" :urnebes:
Pa ne igras sa 10-com, ako je Zinedin(Dal) na terenu. Sliskovic uvede djete na Kosevu(pred publikom NN)pa nas razvali. Bez 3-jice Akademaca ne mozes zamisliti tim, a sigurno ih moze uz 3-jicu jos 2-jica (Salcin,Zinedin). Sta znaci "logicnije-postepeno". F. Hodzic debitovao 2.8."20 i ni min. vise.
Ne bi trebao onda ni na klupi biti.
Zrinjski nije bezazlen, a mi smo bezazleni na +9, sa Mesanovicem. :bih:
Bili smo prije dvije godine jači nego sad, isto imali +9, pa nas Zrinjski pobjedio na Koševu 1:0.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 06 mar 2021, 01:43

skoroalen je napisao/la:
06 mar 2021, 01:33
Mlad igrač, željan dokazivanja, će prije pružit strašnu partiju u derbi meču nego protiv Klisa ili Krupe. Zamisli kako bi se momak od 20 god osjećao da dobije prvu postavu protiv Zrinjskog. Grizao bi da zadrži to mjesto i da se nametne, puno više nego protiv nekog bezveze protivnika kad je utakmica već riješena. Kakvu poruku šalješ igraču uvodeći ga u 80. minuti protiv fenjeraša? Da je tu samo radi reda, da upiše neke minute. Promijenit neće ništa značajno, i da nešta uradi zaboravit će se (kao Zinedinov prelijep gol protiv Mladosti - pri rezultatu 4:1, niko ga se i ne sjeća).
Kako god, davanje šanse Zinedinu ili Dalu sutra bi bilo iznenađenje za Jakirovića koji sigurno očekuje da istrčimo kao na derbiju. Na kraju krajeva, ako ne bude išlo, uvijek na poluvremenu može bit rokada/izmjena i da se stvari poslože drugačije, a za 45 minuta mi ne možemo toliko uprskat da već tu zijanimo utakmicu.
Ma upravu si ti Skoro za dosta stvari, mnogo toga što napišeš je ok. Ali koliko je bilo slučajeva u prošlosti da mladi igraci jednostavno "izgore" na terenu kada igraju protiv jačih protivnika i iskusnih igrača, pogotovo kada prve seniorske minute hvataju protiv neke kvalitetne i iskusne ekipe.

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 06 mar 2021, 01:44

Tada je bio Kesoljub na klupi, a sada je trener koji praktikuje moderan nogomet i koji zna dobru taktiku napraviti.
PSPHM

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 06 mar 2021, 01:59

Maštam o 34-godišnjaku, brazilcu, prednjem veznom...Evandru.
Bivsi igrac Zvezde i brojnih brazilskih klubova. Ne znam zasto, samo mi pao napamet, ali samo mastam.
TSS Djokanovic
Evandro
Fanimo Jukić
Mešanović
:ljepota: :ljepota:

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 06 mar 2021, 02:08

ajdohordas je napisao/la:
06 mar 2021, 01:59
Maštam o 34-godišnjaku, brazilcu, prednjem veznom...Evandru.
Bivsi igrac Zvezde i brojnih brazilskih klubova. Ne znam zasto, samo mi pao napamet, ali samo mastam.
TSS Djokanovic
Evandro
Fanimo Jukić
Mešanović
:ljepota: :ljepota:
Erotske teme su na dnu foruma
PSPHM

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 06 mar 2021, 02:13

06 mar 2021, 01:34

Bili smo prije dvije godine jači nego sad, isto imali +9, pa nas Zrinjski pobjedio na Koševu 1:0.

Šta bi sa onim, titule se osvajaju na malim utakmicama, dakle mogu Zinedin,Salcin,Dal na derbi utakmici.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 06 mar 2021, 06:22

AlfredNobel je napisao/la:
06 mar 2021, 01:24
Sve dok Dal ne nabije 15 kg mišićne mase, on ne smije na teren!
Pa nece biti kosarkas, nego fudbaler.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 06 mar 2021, 07:05

05 mar 2021, 20:39

Iz Tvoje tastature u Bozje usi, ali vidi ovo:
- 2019 g. budzet bio 10,5 KM , u minusu 4,5 mil KM
- 2020 g. budzet pretpostavljam 15 mil KM(dosli TSS,Milicevic,Jukic)od Evrope i prodaje 3 igraca, 6 milKM, dakle minus od 8-10 milKM
- 2021 g. dovodjenjem 3 za prvih 11(tipa TSS) dize budzet na 20 milKM. i minus 10+ milKM.
Ako TANAM to podrzavaju i trebali bi i mi navijaci. Zato ja govorim o raskidu ugovora onim koji mozda ???
Pa ljudi ulazu u razvoj kluba, ako si gledao bordo sedmicu onda znas da je ulaganje tek pred nama u stadion, kamp,akademiju...

Najveci razvoj klubova se desio bar kod ovih regionalnih velikana ulaskom i igranjem grupnih faza evropskih takmicenja, tu je doslo do eksponiranja kluba, imena, igraca, itd. Ali i zarade: tv prava, nekad i posjete i naravno UEFE

Isto tako da nije ove corone neki od ovih igraca bi imali priliku da igraju u Vietnamu za odlican novac, to je Nam spomenuo da nam je taj plan zaustavljen zbog ove situacije...osim sto bi to bilo odlicno za te iskusnije igrace, bilo bi dobro za vietnamski fudbal ali isto tako ti igraci ne bi vise isli konkurenciji u nasoj ligi, tako da ekipe kao sad zrinjski,zeljo i borac ne bi imali nase bivse igrace da im budu nosioci igre i nasa dominacija bi bila dramaticno veca....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 06 mar 2021, 09:09

06 mar 2021, 01:34
06 mar 2021, 01:28
06 mar 2021, 00:56

Pidro odigrao prvu u Evropi protiv ekipe za koju smo Manchester City, Mujakić protiv Zrinjskog debitovao u 90+, Đokanović protiv Celtica ušao u 87, za Kovačevića si upravu.Za Dala mi ipak nekako logičnije djeluje, da se sa njim ide postepeno, Zrinjski ipak nije bezazlen protivnik, a ulog današnje utakmice je prevelik. Drago mi je što je došao kod nas, ali sa djetetom treba polako, dozirati mu minutažu, prvo nek igra protiv lakših ekipa, ovdje neki očekuju odmah čuda od njega.Što se tice Strahinje Pavlovića i Partizana, pratim dugo njihov fudbal, sa svim stvarima sam upoznat. Pavlović je dobio šansu u proljece 2019, jer je Partizan odlucio da se do kraja te sezone isforsiraju 2-3 mlada igraca i da budu u izlogu sa prodaju, a glavni razlog te odluke je bio ogroman zaostatak za Zvezdom, 15 bodova.

Gdje nestade ono "Slažem se s tobom" :urnebes:
Pa ne igras sa 10-com, ako je Zinedin(Dal) na terenu. Sliskovic uvede djete na Kosevu(pred publikom NN)pa nas razvali. Bez 3-jice Akademaca ne mozes zamisliti tim, a sigurno ih moze uz 3-jicu jos 2-jica (Salcin,Zinedin). Sta znaci "logicnije-postepeno". F. Hodzic debitovao 2.8."20 i ni min. vise.
Ne bi trebao onda ni na klupi biti.
Zrinjski nije bezazlen, a mi smo bezazleni na +9, sa Mesanovicem. :bih:
Ali je i Zrinjski tad bio jači.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 mar 2021, 09:15

Danas igra Sarajevo!

:njanjanja: :ljepota:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 06 mar 2021, 09:51

Sinoć je u hotelskoj sobi Vinka Marinkvića bilo upaljeno svjetlo do kasno u noć. Navodno je Vinko na papir "sastavljao" govor koji će iznijeti nakon utakmice. Da ne bude više 5-6 rečenica i da nam se historicar sekira.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 06 mar 2021, 09:53

06 mar 2021, 01:43
skoroalen je napisao/la:
Mlad igrač, željan dokazivanja, će prije pružit strašnu partiju u derbi meču nego protiv Klisa ili Krupe. Zamisli kako bi se momak od 20 god osjećao da dobije prvu postavu protiv Zrinjskog. Grizao bi da zadrži to mjesto i da se nametne, puno više nego protiv nekog bezveze protivnika kad je utakmica već riješena. Kakvu poruku šalješ igraču uvodeći ga u 80. minuti protiv fenjeraša? Da je tu samo radi reda, da upiše neke minute. Promijenit neće ništa značajno, i da nešta uradi zaboravit će se (kao Zinedinov prelijep gol protiv Mladosti - pri rezultatu 4:1, niko ga se i ne sjeća).
Kako god, davanje šanse Zinedinu ili Dalu sutra bi bilo iznenađenje za Jakirovića koji sigurno očekuje da istrčimo kao na derbiju. Na kraju krajeva, ako ne bude išlo, uvijek na poluvremenu može bit rokada/izmjena i da se stvari poslože drugačije, a za 45 minuta mi ne možemo toliko uprskat da već tu zijanimo utakmicu.
Ma upravu si ti Skoro za dosta stvari, mnogo toga što napišeš je ok. Ali koliko je bilo slučajeva u prošlosti da mladi igraci jednostavno "izgore" na terenu kada igraju protiv jačih protivnika i iskusnih igrača, pogotovo kada prve seniorske minute hvataju protiv neke kvalitetne i iskusne ekipe.
Al vidi, imamo dvije opcije.
Opcija 1 - izać kao na Grbavici (Andrej - Pejović - TSS). Pejović je prilično slabo odigrao na Grbavici i generalno nije u nekoj aman formi još od septembra. Tino je dosta neupotrebljiv kao AMF jer se preduboko vraća po loptu i u kontrama uvijek nedostaje gore u završnoj fazi napada. Znači, od tri veznjaka, dva ne ispunjavaju svoj puni potencijal. A i Jakirović to očekuje on nije ubleha kao Žižović i znat će spremit ekipu za tu opciju.

Opcija 2 - Andrej - Tino - Zizu/Dal. Varijanta koju protivnik ne očekuje i u kojoj Tino igra ono što najviše voli i najbolje zna. AMF je mlad igrač koji jest malo nepoznanica, al više možeš bit na dobitku nego na gubitku. U najgorem slučaju imaš dva veznjaka u fullu i trećeg koji je slabiji, dok u opciji 1 imaš jednog veznjaka na prirodnoj poziciji i u dobroj formi. Plus bismo igrom npr. Zinedina dobili na prekidima, Pejović od debitantske utakmice nije izveo dobar korner, a i iz slobodnog Zizu može naciljat s jedne strane, Tino s druge.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 mar 2021, 10:08

skoroalen je napisao/la:
06 mar 2021, 09:53
skoroalen je napisao/la:
Opcija 1 - izać kao na Grbavici (Andrej - Pejović - TSS). Pejović je prilično slabo odigrao na Grbavici i generalno nije u nekoj aman formi još od septembra. Tino je dosta neupotrebljiv kao AMF jer se preduboko vraća po loptu i u kontrama uvijek nedostaje gore u završnoj fazi napada. Znači, od tri veznjaka, dva ne ispunjavaju svoj puni potencijal. A i Jakirović to očekuje on nije ubleha kao Žižović i znat će spremit ekipu za tu opciju.

Opcija 2 - Andrej - Tino - Zizu/Dal. Varijanta koju protivnik ne očekuje i u kojoj Tino igra ono što najviše voli i najbolje zna. AMF je mlad igrač koji jest malo nepoznanica, al više možeš bit na dobitku nego na gubitku. U najgorem slučaju imaš dva veznjaka u fullu i trećeg koji je slabiji, dok u opciji 1 imaš jednog veznjaka na prirodnoj poziciji i u dobroj formi. Plus bismo igrom npr. Zinedina dobili na prekidima, Pejović od debitantske utakmice nije izveo dobar korner, a i iz slobodnog Zizu može naciljat s jedne strane, Tino s druge.
Vinko vjeruje Pejovicu i jedan od standarniji igraca od kako je došao, tako da sam ubjedjen da taj dvojac Pejovic - Djokanovic nece mjenjati uz odbranu to je najkvalitetni dio tima. Ono gdje bi moglo škripati je igra prema naprijed i Vinko rece da mora traziti bolja rijesenje u posljednjoj trecini terena.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 06 mar 2021, 10:10, ukupno mijenjano 1 put.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 06 mar 2021, 10:09

Dzabe pravite te postave sa Dalom, Zinedinom ili Salcinom kad se zna, da tu mora Krste igrati.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 06 mar 2021, 10:24

Krste će igrat na krilu svakako, pričamo o tandemu u veznom redu.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 06 mar 2021, 10:30

skoroalen je napisao/la:
06 mar 2021, 09:53
skoroalen je napisao/la:

Kad vidim Zizu-a u ozbiljnim kombinacijama hoće nešto da mi bude. Igrač koji na kapaljku s razlogom (ne)dobija minute. Igrač i kad dobije priliku od prve minute bude zamjenjen na poluvremenu jer ne da se ne vidi i da je igrač manje već smeta na terenu.
Igrač koji je bio 5 opcija u prvoj polusezoni gdje su 2/4 igrača krpila njegovu poziciju prije njega na njegovoj poziciji.

Bolje Dušana Hodžića probat na desetci. :mrgreen:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 06 mar 2021, 10:35

SarajevoJeBordo je napisao/la:
06 mar 2021, 09:51
Sinoć je u hotelskoj sobi Vinka Marinkvića bilo upaljeno svjetlo do kasno u noć. Navodno je Vinko na papir "sastavljao" govor koji će iznijeti nakon utakmice. Da ne bude više 5-6 rečenica i da nam se historicar sekira.
Ide brisanje posta. Tako je bar meni bilo zadnji jucer kad sam napisao nesto slicno kao ti sad.
PSPHM

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 06 mar 2021, 10:41

Sastala se dva maloljetna akademika
NEMA NAZAD

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 06 mar 2021, 10:43

SARAJEVO SAMPION. danas lagano dva razlike.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 06 mar 2021, 10:45

Krle ce se forsirati ovu polusezonu dok god imamo prednost iz prostog razloga da se izbori za mjesto na Euru i ja to potpuno podržavam

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijelisampion i 68 gostiju.