FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kovacevic
Oremus (Hodzic) - Adukor - Dupovac - Pidro
Tino - Andrej
Fanimo - Zizu (Velkoski) - Jukic
Jasko
Probat Velkoskog na AMF nema druge. Pejovica ne bih u prvoj.
Tini to jeste prirodna pozicija, jer je rasterecen defanzivnih zadataka, ali radi prijenosa lopte mislim da nam je potreban malo nazad.
Takodjer, Cmiljanic jos nije registrovan?
Oremus (Hodzic) - Adukor - Dupovac - Pidro
Tino - Andrej
Fanimo - Zizu (Velkoski) - Jukic
Jasko
Probat Velkoskog na AMF nema druge. Pejovica ne bih u prvoj.
Tini to jeste prirodna pozicija, jer je rasterecen defanzivnih zadataka, ali radi prijenosa lopte mislim da nam je potreban malo nazad.
Takodjer, Cmiljanic jos nije registrovan?
Zadnja izmjena: vedinjo98, dana/u 05 mar 2021, 23:05, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
-
- Kontakt:
Kad smo ih dočekali sa + 9 prije dvije godine, Kešoljub naredio da se branimo i čuvamo nerješeno.Nismo im stvorili šansu kako treba, epilog znamo.
-
- Kontakt:
Mozda budzeti nisu ni blizu, ali sa ovim pristupom bi deficiti mogli biti tacni.MortemHz je napisao/la: ↑05 mar 2021, 21:05Ma ni blizu tih budžetaSamozdravlje je napisao/la: ↑05 mar 2021, 20:39Denchi je napisao/la: ↑05 mar 2021, 19:37
Vecini da, na sezonu, to svakako radimo tako sa Ahmetom, sad jos Krstu i Hebiba,Hodzica,Handzica
Dzafic i Milanovic nisu trazeni nivo imali su bezbroj prilika a ne doprinose nista....njima bi dao raskid....onda traziti nekih 4-5 novih od kojih 3 za prvih 11, a jos 2 mladja ili za klupe/rotacije
Iz Tvoje tastature u Bozje usi, ali vidi ovo:
- 2019 g. budzet bio 10,5 KM , u minusu 4,5 mil KM
- 2020 g. budzet pretpostavljam 15 mil KM(dosli TSS,Milicevic,Jukic)od Evrope i prodaje 3 igraca, 6 milKM, dakle minus od 8-10 milKM
- 2021 g. dovodjenjem 3 za prvih 11(tipa TSS) dize budzet na 20 milKM. i minus 10+ milKM.
Ako TANAM to podrzavaju i trebali bi i mi navijaci. Zato ja govorim o raskidu ugovora onim koji mozda ???![]()

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
-
- Kontakt:
Jarane,zaboravio si reci izvol'te se branitifeniksptica je napisao/la: ↑05 mar 2021, 22:58Kad cemo ako necemo na domacem terenu. Sve je ok da treba bit strpljiv, cekat ne zurit, siguran. Al mi smo FKS i na domacem terenu ( bilo navijaca ili ne) protiv svih u ligi trebamo ici na pobjedu.

Sad ozbiljno,
Ljudi dajte se dozovite,kakav crni,bijeli,narandzasti Dal,pa mali trave primirisao nije da valja. I sad ga gurnuti u takvoj tekmi,ma tricu da uvalimo na poluvremenu,on moze jedino tamo na prostor za zagrijavanje.
Pa to je ljudi,Vinko Marinovic.
Nece taj ni pomisliti na faktor iznenadjenja,a mozda bas u tome bi bila prevaga!?????
Padni kišooo,izadjiceeeee,padni sto si stalaaaa
Padni kišooo pa pokaaazi za koga si palaaaaaa.....

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
-
- Kontakt:
Nije ni meni jasno za Dala, čitam i ne vjerujem šta čitam.Pojedinci bi da Dal igra od početka i da prve seniorske minute skuplja protiv, vjerovatno najjače ekipe u državi, nakon nas.TrofejiSuTu je napisao/la: ↑05 mar 2021, 23:31Jarane,zaboravio si reci izvol'te se branitifeniksptica je napisao/la: ↑05 mar 2021, 22:58Kad cemo ako necemo na domacem terenu. Sve je ok da treba bit strpljiv, cekat ne zurit, siguran. Al mi smo FKS i na domacem terenu ( bilo navijaca ili ne) protiv svih u ligi trebamo ici na pobjedu.
Sad ozbiljno,
Ljudi dajte se dozovite,kakav crni,bijeli,narandzasti Dal,pa mali trave primirisao nije da valja. I sad ga gurnuti u takvoj tekmi,ma tricu da uvalimo na poluvremenu,on moze jedino tamo na prostor za zagrijavanje.
Pa to je ljudi,Vinko Marinovic.
Nece taj ni pomisliti na faktor iznenadjenja,a mozda bas u tome bi bila prevaga!?????
Padni kišooo,izadjiceeeee,padni sto si stalaaaa
Padni kišooo pa pokaaazi za koga si palaaaaaa.....
![]()
![]()
![]()
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nit ćemo mi izgubiti dvije zaredom nit će oni pobjeđivati, uostalom, slabiji su sad jer su im otišli najvažniji igrači.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bilbiji nek neko uleti kao Mustafić birvaktile

„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
Zeko sta si ti gledao, pasa moj, sa 20% snage si rijesio tekmu u prvih 45min i 1 do 2 juniora su im igrala...
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- NisamInSajder
- Kontakt:
Pise na rezultatima samo 2:0 bilo za Sarajevo. Pa prema tome jedva.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
@Historicar
Vladan drugu seniorsku utakmicu zabilježio u grotlu Grbavice (ne računam one neke lige RSa), Pidro prvu u Evropi, Mujakić protiv Zrinjskog čini mi se, Đokanović protiv Celtica... Kad će ako ne sad? Držimo igrače u sigurnosti klupe ili pripremnih tekmi do 22-23. godine pa se ibretimo kad ih prodamo za siću. Ti svr.šavaš na transfere igrača iz JSL, pogledaj kad ti momci uskoče u prvu postavu i igraju. Strahinja Pavlović sa 17 godina debitovao za Partizan, mi se bojimo ubacit igrača od 20 godina u prvi tim. Smiješno. Zato i jesmo dno Evrope, što nam Bekrić i Velkoski imaju mjesta prije nego talentovana djeca.
Vladan drugu seniorsku utakmicu zabilježio u grotlu Grbavice (ne računam one neke lige RSa), Pidro prvu u Evropi, Mujakić protiv Zrinjskog čini mi se, Đokanović protiv Celtica... Kad će ako ne sad? Držimo igrače u sigurnosti klupe ili pripremnih tekmi do 22-23. godine pa se ibretimo kad ih prodamo za siću. Ti svr.šavaš na transfere igrača iz JSL, pogledaj kad ti momci uskoče u prvu postavu i igraju. Strahinja Pavlović sa 17 godina debitovao za Partizan, mi se bojimo ubacit igrača od 20 godina u prvi tim. Smiješno. Zato i jesmo dno Evrope, što nam Bekrić i Velkoski imaju mjesta prije nego talentovana djeca.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
- Kontakt:
skoroalen je napisao/la: ↑06 mar 2021, 00:38@Historicar

- svihsedamsamuraja
- Kontakt:
Imam dobar osjećaj za tekmu, naš je teren, sve ih redom drma nervoza jer im je Koševo kao da su pred provalijom, prije nije baš tako uvijek bilo, sada nama kada dolaze, posebno (za BiH ligu) jači timovi se raspadaju, a konstantan neuspjeh samo produbljuje sumnje, izmjene taktika i pristupa pred utakmicu. Sve su to nedostaci koje treba imati na umu, ali ipak se fokusirati na ono što mi imamo i šta možemo pokazati, ostalo su dodaci. Nadam se da će naši momci to odlično izvesti i nadam se ili 1:0 ili 2:1 za nas.
Volim te Sarajevo.
Volim te Sarajevo.
Iz kišovitog Nebočaja, za Federalnu televiziju, Hasan Gabela
-
- Kontakt:
Pidro odigrao prvu u Evropi protiv ekipe za koju smo tada bili Manchester City, Mujakić protiv Zrinjskog debitovao u 90+, Đokanović protiv Celtica ušao u 87, za Kovačevića si upravu.Za Dala mi ipak nekako logičnije djeluje, da se sa njim ide postepeno, Zrinjski ipak nije bezazlen protivnik, a ulog današnje utakmice je prevelik. Drago mi je što je došao kod nas, ali sa djetetom treba polako, dozirati mu minutažu, prvo nek igra protiv lakših ekipa, ovdje neki očekuju odmah čuda od njega.Što se tice Strahinje Pavlovića i Partizana, pratim dugo njihov fudbal, sa svim stvarima sam upoznat. Pavlović je dobio šansu u proljece 2019, jer je Partizan odlucio da do kraja te sezone isforsira par mladih igraca (Strahinja Pavlović, Lazar Pavlović, Zlatan Šehović) i da budu u izlogu sa prodaju, a glavni razlog te odluke je bio ogroman zaostatak za Zvezdom od 15 bodova.skoroalen je napisao/la: ↑06 mar 2021, 00:38@Historicar
Zadnja izmjena: Historicar, dana/u 06 mar 2021, 01:31, ukupno mijenjano 4 puta.
-
- Kontakt:
skoroalen je napisao/la: ↑06 mar 2021, 00:38@Historicar
Na ovom postu(razmisljanju) treba graditi buducnost FKS. Ako bi igrali Zinedin,Salcin,Dal na ustrub Velkoskog bismo li imali igraca manje? Kad im dati sansu ? Na koliko bodova prednosti ? Mozda na +15 ? Samo je pitanje da li mladi igrac zasluzuje sansu. To SS treba znati, ako ne zasluzuju, onda nisu ni za klupu do 22-e godine. Ako mu ne das sansu, neces saznati njegove kvalitete. Neki su iskoristili i sad ne mozes zamisliti tim bez njih u sastavu.
- ElCartel11
- Kontakt:
Ako je Liverpool vidio u njemu nesto onda je momak sigurno talenat i dobar igrač.
Fali nam ta brzina i okretnost koju Dal sigurno ima. Njega i Zinedina tu gurati, Salcina bi na krilo vise gurao jer smo tu odlaskom Tatara tanki.
Fali nam ta brzina i okretnost koju Dal sigurno ima. Njega i Zinedina tu gurati, Salcina bi na krilo vise gurao jer smo tu odlaskom Tatara tanki.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Dal puni uskoro 20 godina, nije on nikakvo dijete vise. Sad je vakat za njega. Mi bismo izgleda da on uđe tek ako budemo igrali protiv Klisa u kupu, a u isto vrijeme bismo i da ga prodamo nekako u Seriu A za 2 miliona. Znas ili ne znas, 20 godina je vec igrac za kojeg se zna sta moze, pogotovo u ovim divljim ligama ko nasa. 

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- AlfredNobel
- Kontakt:
Sve dok Dal ne nabije 15 kg mišićne mase, on ne smije na teren!
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
-
- Kontakt:
Za mene je dijete, mogu mu otac bitijoker90 je napisao/la: ↑06 mar 2021, 01:14Dal puni uskoro 20 godina, nije on nikakvo dijete vise. Sad je vakat za njega. Mi bismo izgleda da on uđe tek ako budemo igrali protiv Klisa u kupu, a u isto vrijeme bismo i da ga prodamo nekako u Seriu A za 2 miliona. Znas ili ne znas, 20 godina je vec igrac za kojeg se zna sta moze, pogotovo u ovim divljim ligama ko nasa.![]()

-
- Kontakt:
Historicar je napisao/la: ↑06 mar 2021, 00:56Pidro odigrao prvu u Evropi protiv ekipe za koju smo Manchester City, Mujakić protiv Zrinjskog debitovao u 90+, Đokanović protiv Celtica ušao u 87, za Kovačevića si upravu.Za Dala mi ipak nekako logičnije djeluje, da se sa njim ide postepeno, Zrinjski ipak nije bezazlen protivnik, a ulog današnje utakmice je prevelik. Drago mi je što je došao kod nas, ali sa djetetom treba polako, dozirati mu minutažu, prvo nek igra protiv lakših ekipa, ovdje neki očekuju odmah čuda od njega.Što se tice Strahinje Pavlovića i Partizana, pratim dugo njihov fudbal, sa svim stvarima sam upoznat. Pavlović je dobio šansu u proljece 2019, jer je Partizan odlucio da se do kraja te sezone isforsiraju 2-3 mlada igraca i da budu u izlogu sa prodaju, a glavni razlog te odluke je bio ogroman zaostatak za Zvezdom, 15 bodova.skoroalen je napisao/la: ↑06 mar 2021, 00:38@Historicar
Gdje nestade ono "Slažem se s tobom"

Pa ne igras sa 10-com, ako je Zinedin(Dal) na terenu. Sliskovic uvede djete na Kosevu(pred publikom NN)pa nas razvali. Bez 3-jice Akademaca ne mozes zamisliti tim, a sigurno ih moze uz 3-jicu jos 2-jica (Salcin,Zinedin). Sta znaci "logicnije-postepeno". F. Hodzic debitovao 2.8."20 i ni min. vise.
Ne bi trebao onda ni na klupi biti.
Zrinjski nije bezazlen, a mi smo bezazleni na +9, sa Mesanovicem.

Mlad igrač, željan dokazivanja, će prije pružit strašnu partiju u derbi meču nego protiv Klisa ili Krupe. Zamisli kako bi se momak od 20 god osjećao da dobije prvu postavu protiv Zrinjskog. Grizao bi da zadrži to mjesto i da se nametne, puno više nego protiv nekog bezveze protivnika kad je utakmica već riješena. Kakvu poruku šalješ igraču uvodeći ga u 80. minuti protiv fenjeraša? Da je tu samo radi reda, da upiše neke minute. Promijenit neće ništa značajno, i da nešta uradi zaboravit će se (kao Zinedinov prelijep gol protiv Mladosti - pri rezultatu 4:1, niko ga se i ne sjeća).
Kako god, davanje šanse Zinedinu ili Dalu sutra bi bilo iznenađenje za Jakirovića koji sigurno očekuje da istrčimo kao na derbiju. Na kraju krajeva, ako ne bude išlo, uvijek na poluvremenu može bit rokada/izmjena i da se stvari poslože drugačije, a za 45 minuta mi ne možemo toliko uprskat da već tu zijanimo utakmicu.
Kako god, davanje šanse Zinedinu ili Dalu sutra bi bilo iznenađenje za Jakirovića koji sigurno očekuje da istrčimo kao na derbiju. Na kraju krajeva, ako ne bude išlo, uvijek na poluvremenu može bit rokada/izmjena i da se stvari poslože drugačije, a za 45 minuta mi ne možemo toliko uprskat da već tu zijanimo utakmicu.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️