Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

edin139
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la edin139 » 28 feb 2021, 17:48

Tekashi je napisao/la:
28 feb 2021, 17:36
10 poena protiv zadnje ekipe na tabeli :salut:. Spavate li mirno, NBA GM-s?
Mislim da su se stvari kad je u pitanju Musa iskristalizirale.
Otprilike će biti legitiman Aba ligas u konačnici a i tu teško prva violina u klubu (što je najgore ni u ovo ne možeš više biti siguran).
Da mi je neko prije 3-4 godine rekao da će Atic biti bolji što po trenutnom je ...

Francis
Kontakt:

Post Postao/la Francis » 28 feb 2021, 17:50

Preživješe mrezice i danas :yawn:
stay tuned👈

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 28 feb 2021, 18:12

Predstavlja se ovaj nearly triple double u medijima kao nesto sjajno a ovaj Tuncer kojeg u EL nema ni na mapi redovno ovakvim ekipama daje 20+ poena,evo danas 30+.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 feb 2021, 18:32

ono sto sam gledao otkad je u efes-u, djeluje kao da od njega pokusavaju napraviti playmaker-a, jer nije agresivan napadacki koliko sam ocekivao da ce biti i dosta vise razigrava, nego sto je to bio slucaj u dosadasnjoj karijeri, eh sad, moguce je i da on zeli tako igrati, odnosno da ne zeli forsirati, no, ipak sam blizi tome da zele od njega napraviti playja

mislim, decko je mlad, trenutno nema ozbiljnu ulogu u ekipi i mogu sebi priustiti da eksperimentisu s njim u turskom prvenstvu, cisto da vide dal on ima potencijala da postane ono sto bi oni voljeli da postane, tim vise jer se ovdje pisalo da ce micic napustiti klub nakon ove sezone, sto dodatno ide u prilog ovome sto pisem... da se razumijemo, ne kazem da ce musa biti starter u slucaju da micic napusti klub, al ce sigurno imati mnogo vecu ulogu

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 28 feb 2021, 20:55

Samo da napomenem a vidim mnogi su zaboravili, Musa je bolji od Doncica uskoro ce to dokazat !

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 01 mar 2021, 01:46

Ne igranje skoro 3 godine ga je unazadilo neopisivo. Nadam se da moze doci na ovaj nivo koji je bio sa 18 godina.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 01 mar 2021, 01:59

trojka u turskoj ligi mu je 36% (4/11)

mali uzorak, al ne sumnjam da ce se ovaj postotak odrzati, pa cak i povecati, al to je postotak koji je imao u evropi i u g league, dakle, definitivno je glava bila problem u nba, gdje je sutirao znatno losije

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 01 mar 2021, 11:59

složio bih se sa većinom komentara da je ovo loše stanje, i da je trebao praviti bolje izbore, ali opet, ne slažem se da je gotovo, i da je pečen za mediokriteta. 21 godinu ima brate, ako želi, može postići sve, ja imam 35 pa i dalje se ložim da mi nije kasno i da ću nešto napraviti :D

Čak može uzeti i primjer iz neposredne blizine. Micić je nakon dobrih sezona u Megi zabo vrhunski ugovor u Bayernu kod Karija Pešića. Međutim, i Bayernu, i kasnije u Zvezdi na pozajmici, nije se snašao, minutaža je bila loša, treneri mu nisu vjerovali, htjeli su ga stavljati na beka, off the ball.

Onda je on uzeo time out i zabatalio sva svjetla pozornice i otišao u Tofas. Solidna ekipa, Eurocup, i prostor da ima loptu u ruci. Od tada je krenuo uspon, onda ga je poželio Šaras i doveo sebi u Žalgiris, ostalo je istorija. Danas sa loptom djeluje tako prirodno, igra bez grča na licu, pravi klasični evropski plej, tipa Papaloukasa.

E sad, poenta priče je da je Micić otišao u Tofaš baš u dobu u kojem se sad Musa nalazi, 21-22g. Ne kažem da Musa mora bježati iz Efesa, ali najbolje će sam vidjeti, OK, ovu sezonu mora završiti tamo, ali kad počne naredna, ako u prvih mjesec dva ne vidi napredak, mora biti spreman za korak unazad i reset

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 01 mar 2021, 12:04

Nemanja86 je napisao/la:
01 mar 2021, 11:59
E sad, poenta priče je da je Micić otišao u Tofaš baš u dobu u kojem se sad Musa nalazi, 21-22g. Ne kažem da Musa mora bježati iz Efesa, ali najbolje će sam vidjeti, OK, ovu sezonu mora završiti tamo, ali kad počne naredna, ako u prvih mjesec dva ne vidi napredak, mora biti spreman za korak unazad i reset
Dzananov ego nikada nece ovo prihvatiti. On i dan danas misli da je NBA kvalitet. Nakon svega sto mu se izdesavalo temo.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 01 mar 2021, 12:38

TheChief je napisao/la:
01 mar 2021, 12:04
Nemanja86 je napisao/la:
Dzananov ego nikada nece ovo prihvatiti. On i dan danas misli da je NBA kvalitet. Nakon svega sto mu se izdesavalo temo.
Njega koče isključivo izjave njegove i sad mu ego ne da preko tih izjava. Jednostavno.

U zivotu treba biti pametan i odmjeren. Nikad bahat i opsjednut svojim mogucnostima misleci da ce sve ici samo od sebe.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 01 mar 2021, 13:26

Nemanja86 je napisao/la:
složio bih se sa većinom komentara da je ovo loše stanje, i da je trebao praviti bolje izbore, ali opet, ne slažem se da je gotovo, i da je pečen za mediokriteta. 21 godinu ima brate, ako želi, može postići sve, ja imam 35 pa i dalje se ložim da mi nije kasno i da ću nešto napraviti :D

Čak može uzeti i primjer iz neposredne blizine. Micić je nakon dobrih sezona u Megi zabo vrhunski ugovor u Bayernu kod Karija Pešića. Međutim, i Bayernu, i kasnije u Zvezdi na pozajmici, nije se snašao, minutaža je bila loša, treneri mu nisu vjerovali, htjeli su ga stavljati na beka, off the ball.

Onda je on uzeo time out i zabatalio sva svjetla pozornice i otišao u Tofas. Solidna ekipa, Eurocup, i prostor da ima loptu u ruci. Od tada je krenuo uspon, onda ga je poželio Šaras i doveo sebi u Žalgiris, ostalo je istorija. Danas sa loptom djeluje tako prirodno, igra bez grča na licu, pravi klasični evropski plej, tipa Papaloukasa.

Real ga traži , daju mu platu 2.5 miliona eura .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 01 mar 2021, 14:17

Hejteri gdje ste? Sakrili se u mišiju rupu, sad kad je Džanan sam samcat razvalio protivnike sa svojih deset poena! Navodno NBA moli da se Musa vrati nakon ove partije.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 02 mar 2021, 18:36

Nema ga ponovo u sastavu..znaci priliku ce dobijati u turskoj ligi i to samo protiv šklj ekipa

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 02 mar 2021, 20:12

Efes prije Muse u EL: 11-9

Nakon njegovog dolaska: 5-1

A i taj jedini poraz se desio u njegovoj prvoj utakmici. Preporodio je Efes.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 02 mar 2021, 21:15

Kad vidim kakvu slobodu ima, ovdje često osporavani i upoređivani s Musom, Hezonja, haman da je Musa poprilično fulao s izborom kluba u Europi.
Mes Que Un Club

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 02 mar 2021, 21:24

Musa je uspoređivan s Lukom nešto se ne sjećam usporedbi s Mariom
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 02 mar 2021, 21:27

hule_barca je napisao/la:
02 mar 2021, 21:15
Kad vidim kakvu slobodu ima, ovdje često osporavani i upoređivani s Musom, Hezonja, haman da je Musa poprilično fulao s izborom kluba u Europi.
Ti da bi mogao reći da je Musa nešto fulio, morao bi znati šta je želio. Ako je želio potpisati za najbolji klub za koji može, izvukao je maksimalno. Efes je klub za final four Eurolige.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 02 mar 2021, 21:48

legenda reala je napisao/la:
02 mar 2021, 21:24
Musa je uspoređivan s Lukom nešto se ne sjećam usporedbi s Mariom
Bilo je usporedbi u smislu kako je Hezonja dobijao šansu u raznim NBA klubovima, ali da nikad ništa nije pokazao i da Musa ništa nije lošiji od njega, a lik se tek vratio u Europu i odmah je preuzeo ulogu glavnog igrača u Panathinaikosu, koji istina nije više što je bio, ali je i dalje sasvim respektabilan klub u europskim okvirima.
Drape je napisao/la:
02 mar 2021, 21:27
Ti da bi mogao reći da je Musa nešto fulio, morao bi znati šta je želio. Ako je želio potpisati za najbolji klub za koji može, izvukao je maksimalno. Efes je klub za final four Eurolige.
Samo on zna šta je želio. Ja idem pod pretpostavkom da je želio istovremeno oživjeti karijeru, ali i igrati u kvalitetnom europskom klubu, jer ne može on iz NBA u svakakav klub u Europi 😁.
Mes Que Un Club

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 03 mar 2021, 00:54

Ja kad dam govorio da je Hezonja klasa iznad napadose me :kafa:
Mario strasan igrac i predispoziciie, cak iznad prosjecan sut...sad sto je budala to je druga prica
=\_1921_/=

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 03 mar 2021, 01:23

invincible1921 je napisao/la:
03 mar 2021, 00:54
Ja kad dam govorio da je Hezonja klasa iznad napadose me :kafa:
Mario strasan igrac i predispoziciie, cak iznad prosjecan sut...sad sto je budala to je druga prica
Hezonja i klasa iznad ne trebaju nikad da se nadju u istoj recenici. Los je igrac samo je musa gori
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ZmajOdBosne33 i 30 gostiju.