ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Nolo nije niti ce biti goat kme kmeee
- Felixians4
- Kontakt:
goretzka likušo - Ovo ti je zadnji put nadam se da koristiš debil i mentol bez kazne. a koliko si ti upravo to govori to što si mi to replicirao,a ja sam upravo ustvrdio ono na čemu i počiva tvoja premisa... a sad bi bilo dosta, uvažavam bodija,ipak je bio u pravu za obojicu izgleda.
Nemas ti pojma ni o zivotu ni o tenisu, ti si samo losa kopija luckya pokusavas da trollas i smaras narod samo si prekasno to poceo raditi jer si procitan vec.Felixians4 je napisao/la: ↑01 mar 2021, 18:30goretzka likušo - Ovo ti je zadnji put nadam se da koristiš debil i mentol bez kazne. a koliko si ti upravo to govori to što si mi to replicirao,a ja sam upravo ustvrdio ono na čemu i počiva tvoja premisa... a sad bi bilo dosta, uvažavam bodija,ipak je bio u pravu za obojicu izgleda.
Pocni kukati moderatorima ko curica neka, to ti jedino dobro i ide, svima je jasno da ste smaraci ti i lucky jedini nepozeljni ovdje. Idite tamo na b92 pa smarajte sa srpskim forumasima o srpskom teniseru Novaku Djokovicu ili ti ga trecim najvecim teniserom svih vremena. Poz.
- AshburtonG
- Kontakt:
Ako se opet dogodi rat, ja dajem glavu da ce pocet na ovoj temi. Sreca pa nemaju BiH i Hrvatska svoje konje za utrku na ATPu. 

Sedmice su goli ku?ac, Nadal ako ove godine zavrsi kao broj 1, imace vise godina a manje sedmica i sta je onda vrijednije broj godina ili broj sedmica na broju 1?lucky13 je napisao/la: ↑01 mar 2021, 17:35rafa pretprosle godine IZJEDNACIO se sa fedom po YE#1, zaostaje 100 sedmica za njim, daleko losiji na 2 od 3 podloge pa po cemu je on to bio ispred rodje osim po h2h? da nema mozda vise WTFova? rafa sve i da predje rodju po slemovima je ukupno i dalje dosta iza njega. 100 sedmica na vrhu nije tek tamo nesto.Goretzka je napisao/la: ↑01 mar 2021, 17:31Felixians4 je napisao/la: ↑01 mar 2021, 17:11ma,dragi. ,broj grand slamova. ja se SLAŽEM s tobom! ALI,NE MOŽEŠ protiv velike većine, a to je valjda iznad 98 % fanova pa čak i top igrača,bivših i sadašnjih i svih uključenih.Jeste vas dvojica debilni likovi ili sta? Mentoli jedni GS je najbitnija stavka u odredjivanju goata nece niko yebenog lakija i felixiansa s foruma ss.ba pitati po cemu se to odredjuje goat.lucky13 je napisao/la: ↑01 mar 2021, 16:56znaci do sljedece sedmice? pa po cemu su oni ispred noleta osim marginalno (10%) po slemovima? u svemu ostalom je nole ispred njih. h2h, velike titule, YE#1, sedmice, 4 u nizu, zlatni mastersi, 16.950p, naj sezona, naj godina, naj niz pobjeda, W% itd.... slemovi jesu mnogo ali nisu sve. mada je i njihov znacaj porastao otkako je postalo jasno da nole sve ostalo prestize. sedmice su ne tako davno vazile za najjaci rekord a evo i one delvavirase. i sve cesce se cuje da je elegantnost i tenisko naslijedje najvazniji GOAT agument.
Pa i sam Nadal kada su svi statisticki podatci bili na njegovoj strani u odnosu na Federera je izjavio da je jos uvijek Roger goat jer ima vise GS. Svi veliki teniseri i oni koji se razumije u tenis ili imaju veze s istim isticu da su Nadal i Roger dva goata, razliciti su ukusi koji ce odvojiti jednog od drugog. Jer su sad 50/50 po svemu.
Ako GS nisu mjerilo sto se ne dotaknemo GS meceva u kojima je Nadal bolji kao i u finalima istim. Sta to Djokovic ima bolje od ovog osim 2 meca u H2H koje je nabijao 15 i 16 godine. I eto te sedmice koje nikom zivom nisu bitne. Sto nije Nadal ganjao sedmice a mogao je realno kad se izmjenjivao na celu sa Rogerom i Novakom. Mogao je igrati Beceve Rotterdame vise 500ica i sve one masterse i turnire poslije US Opena.
Koga briga za yebene sedmice, to je pokazatelj ko je trenutno najbolji teniser kao i ATP lista a ne sveukupna lista tj lista goata. Shvatite to. Vas pulen je treci i jos neko vrijeme ce to i ostati. Smorili ste narod sa nebitnim statistikama i prepucavanjima iako sami sebi nesto pokusavate dokazat jer vas niko ziv ne ferma ni 1%. Klasicni pacenici i bolesnici.
Daleko losiji na 2 od 3 podloge? Pa nije Wawrinka, Nadal je manje losiji od Federera na betonu i travi (ako je uopste i losiji na betonu) nego sto je ovaj od njega na sljaci, zapravo Federer je miljama losiji od Nadala na sljaci, nije mu ni blizu. Ovaj njega moze pobjediti u finalu na betonu ili travi, ovaj nema promil sanse protiv Nadala na sljaci.
- Felixians4
- Kontakt:
o životu ne, o tenisu ponešto, u svakom slučaju,na bazi k trollaš,vrijeđaš i laprdaš,to je tvoj doprinos forumu,moj ne. ne kukam nego da znam i da mogu onako sočno iz duše uzvratiti jer čemu ban trošiti na tebe. ja sam hrvat ako je to bitno,alapane.Goretzka je napisao/la: ↑01 mar 2021, 18:34Nemas ti pojma ni o zivotu ni o tenisu, ti si samo losa kopija luckya pokusavas da trollas i smaras narod samo si prekasno to poceo raditi jer si procitan vec.Felixians4 je napisao/la: ↑01 mar 2021, 18:30goretzka likušo - Ovo ti je zadnji put nadam se da koristiš debil i mentol bez kazne. a koliko si ti upravo to govori to što si mi to replicirao,a ja sam upravo ustvrdio ono na čemu i počiva tvoja premisa... a sad bi bilo dosta, uvažavam bodija,ipak je bio u pravu za obojicu izgleda.
Pocni kukati moderatorima ko curica neka, to ti jedino dobro i ide, svima je jasno da ste smaraci ti i lucky jedini nepozeljni ovdje. Idite tamo na b92 pa smarajte sa srpskim forumasima o srpskom teniseru Novaku Djokovicu ili ti ga trecim najvecim teniserom svih vremena. Poz.
I tebi bi lucky bilo bolje da malo proucis tu ultimate tenis statistics kad se vec pozivas na nju, ima kategorija Achievements points u koju ulaze sva ta sminka dostignuca poput Golden Mastersa itd..
- BosniaBoston
- Kontakt:
Stranica nije 100% azurirana za sve turnire u open eri pa ima gresaka. Recimo po njima djokovic ima najveci % pobjeda dok je po zvanicnoj statistici ATPa Nadal tu na prvom mjestu
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- Felixians4
- Kontakt:
murray zaista ponovno izgleda ko da bi trebao zaključiti,no fokus ima,motivaciju nije izgubio,moguće da je više do nedostatka ritma jačih mečeva i kondicije nego do problema s kretanjem ili namještanjem na udarce.
ta zvanicna stranica je smijesna i skandalozna sto se tice toga W%! rijec je o rodjinom lejver kupu. to je bilo egzibiciono takmicenje gdje su teniseri dolazili da se zezaju. i tako je i vodjeno. bez poena naravno i bez sluzbenog racunanja rezultata. onda je fed izdejstvovao NAKNADNO nakon par godina da se odjednom RETROAKTIVNO rezultati pisu u zvanicnu statistiku. i sada ko je dosao na egzibiciju je odjednom naknadno u stvari igrao sluzbeni mec. da stvar bude gora tu se igralo na super TB nakon 1-1 u setovima sto sve to cini jos skandaloznijim. tako da stranica jednostavno ne racuna takav poraz noleta od andersona u super TBu egzibicionog lejver kupa dok je ATP to naknadno uvrstio u svoju statistiku!
sto se tice silnih teniskih strucnjaka i medija koji i dalje guraju rodju kao GOATa. pa ti isti strucnjaci i mediji su godinama gurali muzu ispred noleta iako su sve brojke govorile suprotno! sa ove vremenske distance sve to sada izgleda smijesno. evo kirjos koji je extremno podlozan medijskim clancima jos uvjek smatra muzu mnogo boljim igracem. vec vidim za nekih 10-15 ili 20-30 godina kako ocevi i dede govore svojim sinovima i unicima kako su pratili "najveceg". a ovi ih pitaju, ali tata (deda) pa ovaj cika ga je cesto pobjedjivao i ima vise velikih titula, sampionskih sezona, duze je bio prvi, drzi sve rekorde. da sine ali ovaj drugi cika je imao ljepsi BH, vise pratilaca na insta i roleks za sponzora!
sto se tice silnih teniskih strucnjaka i medija koji i dalje guraju rodju kao GOATa. pa ti isti strucnjaci i mediji su godinama gurali muzu ispred noleta iako su sve brojke govorile suprotno! sa ove vremenske distance sve to sada izgleda smijesno. evo kirjos koji je extremno podlozan medijskim clancima jos uvjek smatra muzu mnogo boljim igracem. vec vidim za nekih 10-15 ili 20-30 godina kako ocevi i dede govore svojim sinovima i unicima kako su pratili "najveceg". a ovi ih pitaju, ali tata (deda) pa ovaj cika ga je cesto pobjedjivao i ima vise velikih titula, sampionskih sezona, duze je bio prvi, drzi sve rekorde. da sine ali ovaj drugi cika je imao ljepsi BH, vise pratilaca na insta i roleks za sponzora!
- Felixians4
- Kontakt:
laver cup igraju jako angažirano mada ne bi trebao ići u score ,pogotovo ako je naknadno odlučeno. meštre - svi rekordi uključuju valjda i najbitniji. najbitniji većini(A ZNA TO I NOVAK ĐOKOVIĆ i njegov team). Zaista bi mogao iskulirati ponekad i pisati nešto van tog. Ili ne?
ono je gluma, kakva angazovanost. prije bi se onda trebalo abu dabi racunati. bar se igra po normalnom formatu i nema onog glumatanja.
inace je puno kontroverzi sa ATPom i WTA. prosle godine je WTA sampionka bila igracica koja je odigrala 1 turnir. austalka je naknadno uvrstena kao WTA br1 igracica kada su se pojavili dokazi da je neko vrijeme trebala biti br1. nakon toga su ljudi dokazali da je vilas isto tako trebao po ATP pravilima biti br1 neko vrijeme, a na ustrb amera konorsa. to nije proslo. iako je ATP priznao gresku ali sluzbenu statistiku nije htjeo mijenjati. seles su nakon napada izglasali da joj ispadaju poeni na WTA listi dok je bila pod tadasnjom jugo-srpskom zastavom. kada se vracala sa americkom zastavom vratila se kao br1 a WTA joj je dodijelio jednak broj poena kao stefi graf.
inace je puno kontroverzi sa ATPom i WTA. prosle godine je WTA sampionka bila igracica koja je odigrala 1 turnir. austalka je naknadno uvrstena kao WTA br1 igracica kada su se pojavili dokazi da je neko vrijeme trebala biti br1. nakon toga su ljudi dokazali da je vilas isto tako trebao po ATP pravilima biti br1 neko vrijeme, a na ustrb amera konorsa. to nije proslo. iako je ATP priznao gresku ali sluzbenu statistiku nije htjeo mijenjati. seles su nakon napada izglasali da joj ispadaju poeni na WTA listi dok je bila pod tadasnjom jugo-srpskom zastavom. kada se vracala sa americkom zastavom vratila se kao br1 a WTA joj je dodijelio jednak broj poena kao stefi graf.
Ova "GOAT lista" na ultimate tenisu je nešto najgluplje što sam u životu vidio, a nagledao sam se raznoraznih budalaština. Zamisli uzimat kao relevantnu stvar i argument nešto što drži Lendla ispred Samprasa u utrci za najvećeg ikad. Lendl sa 8 slemova i nikada kompletiranim GS-om naspram čovjeka koji ima 14 slemova, svašta baš, i onda ti trebaš sa takvim osobama mjeriti čiji je veći
Elem, svako vuče na svoju stranu i glorifikuje one rekorde koje njegov teniser drži, a umanjuje one koje ne drži. Kad se priča o najvećem i sl, uvijek će prva i osnovna stvar biti broj osvojenih GS titula. To je daleko najvažniji teniski rekord i vazda će se onaj teniser koji u momentu ima najviše osvojenih slemova smatrati i za najvećeg. Na Novaku je da prestigne Federera koji je na zalasku karijere, s Rafom će se ganjati do kraja, i onaj koji prođe kroz cilj sa najviše osvojenih će biti smatran i za najvećeg kod 95% objektivne teniske publike.

Elem, svako vuče na svoju stranu i glorifikuje one rekorde koje njegov teniser drži, a umanjuje one koje ne drži. Kad se priča o najvećem i sl, uvijek će prva i osnovna stvar biti broj osvojenih GS titula. To je daleko najvažniji teniski rekord i vazda će se onaj teniser koji u momentu ima najviše osvojenih slemova smatrati i za najvećeg. Na Novaku je da prestigne Federera koji je na zalasku karijere, s Rafom će se ganjati do kraja, i onaj koji prođe kroz cilj sa najviše osvojenih će biti smatran i za najvećeg kod 95% objektivne teniske publike.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
potpuno netacno. slemovi su uvjek bili znacajni ali su tek sa samprasom (i njegovim obaranjem rekorda) poprimili toliki znacaj koliko im se danas pridaje. br1 je uvjek bilo najbolje mjerilo velicine igraca. slemovi su se redovno preskakali ranije sto je danas nezamislivo. pogotovo se OZI nije igrao. borg je recimo za cijelu karijeri nastupio samo 1 na OZIju. mekinro je jedino uvjek igrao uso dok je sve ostalo znao preskakati. OZI je igrao samo 5 puta. RG je 6 puta preskocio. dzimi konors je 2 puta igrao OZI a pocesto je preskakao i RG. vilander 5 godina za redom nije igrao vimbl. agasi u prvoj polovini karijere takodjer nije igrao OZI. i sada ako ces vec usporedjivati generacije onda se treba uzeti kao osnov nesto sto je uvjek imalo svoju vrijednost a ne nesto sto je tokom vremena evoluiralo. kao recimo i OI. jer treba bivsim sampionima uzimati za zlo sto ih nemaju? tako i slemovi prije nisu imali jednostavno taj znacaj koji imaju danas! jedino je br1 uvjek, kao i danas, znacio da si najbolji.
Podebljat i podvuc ne bi li skontali pojedinci.bodi123 je napisao/la: ↑01 mar 2021, 21:34Ova "GOAT lista" na ultimate tenisu je nešto najgluplje što sam u životu vidio, a nagledao sam se raznoraznih budalaština. Zamisli uzimat kao relevantnu stvar i argument nešto što drži Lendla ispred Samprasa u utrci za najvećeg ikad. Lendl sa 8 slemova i nikada kompletiranim GS-om naspram čovjeka koji ima 14 slemova, svašta baš, i onda ti trebaš sa takvim osobama mjeriti čiji je veći![]()
Elem, svako vuče na svoju stranu i glorifikuje one rekorde koje njegov teniser drži, a umanjuje one koje ne drži. Kad se priča o najvećem i sl, uvijek će prva i osnovna stvar biti broj osvojenih GS titula. To je daleko najvažniji teniski rekord i vazda će se onaj teniser koji u momentu ima najviše osvojenih slemova smatrati i za najvećeg. Na Novaku je da prestigne Federera koji je na zalasku karijere, s Rafom će se ganjati do kraja karijere, i onaj koji prođe kroz cilj sa najviše osvojenih će biti smatran i za najvećeg kod 95% objektivne teniske publike.
- Felixians4
- Kontakt:
luckyeva priča je zasnovana na debelim argumentima. ali stvar je što VELIKA većina u ovom smislu je glavna i zato su grand slami debelo precijenjena kategorija još od ere federera kad se o tome naveliko pričalo jer je samprasov rekord izgledao neoboriv.
andy okrenuo match,hajd,neka...
andy okrenuo match,hajd,neka...
fed otkazao majami.
otkaze OZI pa prijavi dohu i dubai pa otkaze majami.
otkaze OZI pa prijavi dohu i dubai pa otkaze majami.
Lol. Pa po tom je i broj 1 nebitan jer prije '73. mislim nije bilo ATP liste. To sto neko nije igrao neki gs turnir 70 i neke, 80 i neke, 90 i neke je bila stvar njegovog izbora, a pogotovo za te top igrace. Prije' 88. nisi mogao birat hoces li igrat OI ili ne. Prosto ih nije bilo.lucky13 je napisao/la: ↑01 mar 2021, 21:57potpuno netacno. slemovi su uvjek bili znacajni ali su tek sa samprasom (i njegovim obaranjem rekorda) poprimili toliki znacaj koliko im se danas pridaje. br1 je uvjek bilo najbolje mjerilo velicine igraca. slemovi su se redovno preskakali ranije sto je danas nezamislivo. pogotovo se OZI nije igrao. borg je recimo za cijelu karijeri nastupio samo 1 na OZIju. mekinro je jedino uvjek igrao uso dok je sve ostalo znao preskakati. OZI je igrao samo 5 puta. RG je 6 puta preskocio. dzimi konors je 2 puta igrao OZI a pocesto je preskakao i RG. vilander 5 godina za redom nije igrao vimbl. agasi u prvoj polovini karijere takodjer nije igrao OZI. i sada ako ces vec usporedjivati generacije onda se treba uzeti kao osnov nesto sto je uvjek imalo svoju vrijednost a ne nesto sto je tokom vremena evoluiralo. kao recimo i OI. jer treba bivsim sampionima uzimati za zlo sto ih nemaju? tako i slemovi prije nisu imali jednostavno taj znacaj koji imaju danas! jedino je br1 uvjek, kao i danas, znacio da si najbolji.
Svi su ti parametri gotovo jednako bitni u goat debati i to sto ih niko nikad vjv nece imat sve na svojoj strani ce isto tako vjv znacit da goat debata nikad nece zavrsit.
Nikakvo iznenadjenje. Doha i Dubai su ipak geografski blizu i igraju sedmicu za sedmicom. Taman da vidi gdje je i sta je. Ic u Ameriku zbog jednog turnira je svakako nonsens u ovim prilikama.
Mislim da je i Novak otkazao Miami i da do sezone sljake nece igrati nista. Tako da nista cudno da u ovim okolnostima teniseri otkazuju. Toga ce ove godine biti na pretek.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.