Predlazem ti da dodjes na stadion i uzivo vidis koliki je promjer. A evo i slike sa Bilinog polja

Ti momak izgleda ne znaš ti kakvi vjetrovi pušu u Mostaru ccc.
Može vala i cijeli stadion novi na drugom nivounekoIzMostara je napisao/la: ↑01 mar 2021, 10:44Pravice se jos jedna tribina na ovim stubovima, bice tribina sa 2 nivoa, zato stubovi. Idemo korak ispred drugih![]()
Postoji.QUARTERBACK je napisao/la: ↑01 mar 2021, 16:28a postoji li opcija da se vremenom zamjene ovi stubovi nekako, da budu kao ovi na grbavici bilinom pecari metalni ali uzi i realno 10 puta manje smetaju gledaocima
JonSnow je napisao/la: ↑01 mar 2021, 17:00Postoji.QUARTERBACK je napisao/la: ↑01 mar 2021, 16:28a postoji li opcija da se vremenom zamjene ovi stubovi nekako, da budu kao ovi na grbavici bilinom pecari metalni ali uzi i realno 10 puta manje smetaju gledaocima
Srušiš čitavu tribinu i novu izgradiš s čeličnim stubovima.
JonSnow je napisao/la: ↑01 mar 2021, 17:00Postoji.QUARTERBACK je napisao/la: ↑01 mar 2021, 16:28a postoji li opcija da se vremenom zamjene ovi stubovi nekako, da budu kao ovi na grbavici bilinom pecari metalni ali uzi i realno 10 puta manje smetaju gledaocima
Srušiš čitavu tribinu i novu izgradiš s čeličnim stubovima.
Šalu na stranu. Postoji i tehničko rješenje, međutim cijena demoliranja i spuštanja stubova na nivo tribine je sama po sebi perverzno velika, a da ne govorimo još o trošku ankeriranja i dizanja čeličnih stubova iz tih betonskih stopa.QUARTERBACK je napisao/la: ↑01 mar 2021, 17:05JonSnow je napisao/la: ↑01 mar 2021, 17:00Postoji.QUARTERBACK je napisao/la: ↑01 mar 2021, 16:28a postoji li opcija da se vremenom zamjene ovi stubovi nekako, da budu kao ovi na grbavici bilinom pecari metalni ali uzi i realno 10 puta manje smetaju gledaocima
Srušiš čitavu tribinu i novu izgradiš s čeličnim stubovima.![]()
Postoji, da se ovi sklone a da se drugi stubovi postave iza tribine koji bi to drzali, ali onda da se pomocni skrati za nekih 10-tak metara jer se gore nmz pomjerati vise jer zemljiste iza pomocnog je privatno. Ili druga solucija da kupe odredeni dio tog privatnog zemljista i da onda pomjere pomocni prema gore. Ali to su velike cifre u pitanju, mada bi ja radije ostavio nenatkrivenu, u slucaju da se nekad dode do kesa pa da se odradi.QUARTERBACK je napisao/la: ↑01 mar 2021, 16:28a postoji li opcija da se vremenom zamjene ovi stubovi nekako, da budu kao ovi na grbavici bilinom pecari metalni ali uzi i realno 10 puta manje smetaju gledaocima
Ovo se provlači po ovoj temi evo već pola godina, ali i dalje mi nije jasno kako niste u mogućnosti krov osloniti na čelične stubove, a njih oslonit na betonske nosače koji idu kroz samu tribinu?nekoIzMostara je napisao/la: ↑01 mar 2021, 17:15Postoji, da se ovi sklone a da se drugi stubovi postave iza tribine koji bi to drzali, ali onda da se pomocni skrati za nekih 10-tak metara jer se gore nmz pomjerati vise jer zemljiste iza pomocnog je privatno. Ili druga solucija da kupe odredeni dio tog privatnog zemljista i da onda pomjere pomocni prema gore. Ali to su velike cifre u pitanju, mada bi ja radije ostavio nenatkrivenu, u slucaju da se nekad dode do kesa pa da se odradi.QUARTERBACK je napisao/la: ↑01 mar 2021, 16:28a postoji li opcija da se vremenom zamjene ovi stubovi nekako, da budu kao ovi na grbavici bilinom pecari metalni ali uzi i realno 10 puta manje smetaju gledaocima
Nezz iskreno drug, gradevina nije moja struka, da je nesto iz IT oblasti znao bi ti mozda odgovoriti, ovako pretpostavka je da je novac problemJonSnow je napisao/la: ↑01 mar 2021, 17:23Ovo se provlači po ovoj temi evo već pola godina, ali i dalje mi nije jasno kako niste u mogućnosti krov osloniti na čelične stubove, a njih oslonit na betonske nosače koji idu kroz samu tribinu?nekoIzMostara je napisao/la: ↑01 mar 2021, 17:15Postoji, da se ovi sklone a da se drugi stubovi postave iza tribine koji bi to drzali, ali onda da se pomocni skrati za nekih 10-tak metara jer se gore nmz pomjerati vise jer zemljiste iza pomocnog je privatno. Ili druga solucija da kupe odredeni dio tog privatnog zemljista i da onda pomjere pomocni prema gore. Ali to su velike cifre u pitanju, mada bi ja radije ostavio nenatkrivenu, u slucaju da se nekad dode do kesa pa da se odradi.QUARTERBACK je napisao/la: ↑01 mar 2021, 16:28a postoji li opcija da se vremenom zamjene ovi stubovi nekako, da budu kao ovi na grbavici bilinom pecari metalni ali uzi i realno 10 puta manje smetaju gledaocima
Ili na kraju krajeva napravit nešto ovako...
![]()
Zato drug sto je kod njih pomocni teren sad fakticki dosao ispod tribine, i ti stubovi bi bili na terenu. Gdje su kod nas na Kamb. kafici ispod tribine tu je kod njih pomocni teren. Al nije belaj sto imaju stubovi, samo da su tanji i rjeđiJonSnow je napisao/la: ↑01 mar 2021, 17:23Ovo se provlači po ovoj temi evo već pola godina, ali i dalje mi nije jasno kako niste u mogućnosti krov osloniti na čelične stubove, a njih oslonit na betonske nosače koji idu kroz samu tribinu?nekoIzMostara je napisao/la: ↑01 mar 2021, 17:15Postoji, da se ovi sklone a da se drugi stubovi postave iza tribine koji bi to drzali, ali onda da se pomocni skrati za nekih 10-tak metara jer se gore nmz pomjerati vise jer zemljiste iza pomocnog je privatno. Ili druga solucija da kupe odredeni dio tog privatnog zemljista i da onda pomjere pomocni prema gore. Ali to su velike cifre u pitanju, mada bi ja radije ostavio nenatkrivenu, u slucaju da se nekad dode do kesa pa da se odradi.QUARTERBACK je napisao/la: ↑01 mar 2021, 16:28a postoji li opcija da se vremenom zamjene ovi stubovi nekako, da budu kao ovi na grbavici bilinom pecari metalni ali uzi i realno 10 puta manje smetaju gledaocima
Ili na kraju krajeva napravit nešto ovako...
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.