Šta mislite vas dvojica , hoće li izaći intervju gdje se tata Srđan pita zašto Novak sada ne idu u penziju , zašto se ne igra sa djecom , zašto ne ide na skijanje ?lucky13 je napisao/la: ↑01 mar 2021, 11:46potpuno pogresno, rafa nikada nije imao svoju eru. imao je do duse par svojih godina od kojih mu je najjaca ona na prelazu izmedju fedove i noletove ere, 2010. fedova era je 2004-2009 a noletova 2011 - do daljneg. pokazao sam koliko je zastrasujuca dominacija noleta u posljednjih 10 godina. cak i kada je bivao br2 (3 puta) to je bivao uvjek sa manje od 850p a br1 (6 puta) je svaki put imao vise od 1500p prednosti. 2 puta mu je br1 izmakao na poslednjem turniru godine (2016. i u posljednjem mecu a muza je u SF spasavao ML). i sada je kao isto fedovih 6 godina (sa klincem rafom kao jedinim ozbiljnim konkurentom i to pretezno samo na sljaci), rafina godina (takodjer prije noletovog velikog proboja) i noletovih 10+ godina apsolutne dominacije (gdje je imao i feda i rafu i muzzu u punoj snazi ali i likove kao potra, vavu itd)! rafa je po malo sjeckao fedovu i noletovu eru sa jos 4 godine kao br1 ali u tim godinama nije bio izrazito dominantan (5 x br1 u rasponu od 12 godina). protiv noleta je imao ispod 850p prednosti a protiv feda, 2017, malo jace od 1000 s tim da fed uopste nije igrao sljaku te godine. vec sam naveo da je nole samo 2015. godine imao vecu prednost nad br2 nego rafa zbirno za sve svoje godine kao br1!marconato je napisao/la: ↑01 mar 2021, 10:46Ajde da se ne ponavljam za ovim glupostima oko imidža, miliona, kamiona...
Meni je najjace kad ovaj na kraju kaze kao, svako je imao svoju eru i to nije komparativno, jer eto, nije Federer kriv sto mu je klnkurencija bila slaba.
Upravo o tome i pricamo i itekako je komparativno!
Nije isto Zvezdina ili Dinamova dominacija u ligi i ona Bayernova ili Juventusova u svojim ligama. To se upravo i poredi. Novak je brutalno izdominirao pored 2/3 najbolja igraca ikada, a ovaj vs daleko slabijih igraca.
Jos nesto, ovaj kaze kako je Federerov peak bio u prvoj deceniji, a ne kaze da je skinut s prvog mjesta sa 28. godina. Ne sa 35+, nego s 28. Djoković je isto toliko imao kada je ispisivao tenisku istoriju sa ona 4 vezana i 17.000 atp poena...![]()
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
-
- Kontakt:
Re: ATP Tour
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
- BosniaBoston
- Kontakt:
Jer je za razliku od Feda sa 33-34 godine najbolji u svojoj profesiji. Da od 2016. nema osvojenog slama (kao sto fed nije imao od 2012 do 2017) i da nije bio prvi na svijetu od 2015(kao sto fed nije bio od 2012 do 2018) onda bi to bilo legitimno pitanjebombaysaphire je napisao/la: ↑01 mar 2021, 11:57Šta mislite vas dvojica , hoće li izaći intervju gdje se tata Srđan pita zašto Novak sada ne idu u penziju , zašto se ne igra sa djecom , zašto ne ide na skijanje ?lucky13 je napisao/la: ↑01 mar 2021, 11:46potpuno pogresno, rafa nikada nije imao svoju eru. imao je do duse par svojih godina od kojih mu je najjaca ona na prelazu izmedju fedove i noletove ere, 2010. fedova era je 2004-2009 a noletova 2011 - do daljneg. pokazao sam koliko je zastrasujuca dominacija noleta u posljednjih 10 godina. cak i kada je bivao br2 (3 puta) to je bivao uvjek sa manje od 850p a br1 (6 puta) je svaki put imao vise od 1500p prednosti. 2 puta mu je br1 izmakao na poslednjem turniru godine (2016. i u posljednjem mecu a muza je u SF spasavao ML). i sada je kao isto fedovih 6 godina (sa klincem rafom kao jedinim ozbiljnim konkurentom i to pretezno samo na sljaci), rafina godina (takodjer prije noletovog velikog proboja) i noletovih 10+ godina apsolutne dominacije (gdje je imao i feda i rafu i muzzu u punoj snazi ali i likove kao potra, vavu itd)! rafa je po malo sjeckao fedovu i noletovu eru sa jos 4 godine kao br1 ali u tim godinama nije bio izrazito dominantan (5 x br1 u rasponu od 12 godina). protiv noleta je imao ispod 850p prednosti a protiv feda, 2017, malo jace od 1000 s tim da fed uopste nije igrao sljaku te godine. vec sam naveo da je nole samo 2015. godine imao vecu prednost nad br2 nego rafa zbirno za sve svoje godine kao br1!marconato je napisao/la: ↑01 mar 2021, 10:46Ajde da se ne ponavljam za ovim glupostima oko imidža, miliona, kamiona...
Meni je najjace kad ovaj na kraju kaze kao, svako je imao svoju eru i to nije komparativno, jer eto, nije Federer kriv sto mu je klnkurencija bila slaba.
Upravo o tome i pricamo i itekako je komparativno!
Nije isto Zvezdina ili Dinamova dominacija u ligi i ona Bayernova ili Juventusova u svojim ligama. To se upravo i poredi. Novak je brutalno izdominirao pored 2/3 najbolja igraca ikada, a ovaj vs daleko slabijih igraca.
Jos nesto, ovaj kaze kako je Federerov peak bio u prvoj deceniji, a ne kaze da je skinut s prvog mjesta sa 28. godina. Ne sa 35+, nego s 28. Djoković je isto toliko imao kada je ispisivao tenisku istoriju sa ona 4 vezana i 17.000 atp poena...![]()
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
covjek je br1, osvajac posljednjeg slema i 6 od posljednjih 10 slemova, kakva te penzija spopala. penzija je za one koji godinama nemaju slema i kojima samo mesetarenje ATPa cuva visok rejting!
-
- Kontakt:
Znači ako ne osvajaš GS , trebaš u penziju ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
-
- Kontakt:
Kakvo ba legitimno pitanje , čovjek koji je u top 3 treba da ide u penziju , igra GS finala i taj treba da ide u penziju ?BosniaBoston je napisao/la: ↑01 mar 2021, 12:10Jer je za razliku od Feda sa 33-34 godine najbolji u svojoj profesiji. Da od 2016. nema osvojenog slama (kao sto fed nije imao od 2012 do 2017) i da nije bio prvi na svijetu od 2015(kao sto fed nije bio od 2012 do 2018) onda bi to bilo legitimno pitanjebombaysaphire je napisao/la: ↑01 mar 2021, 11:57Šta mislite vas dvojica , hoće li izaći intervju gdje se tata Srđan pita zašto Novak sada ne idu u penziju , zašto se ne igra sa djecom , zašto ne ide na skijanje ?lucky13 je napisao/la: ↑01 mar 2021, 11:46
potpuno pogresno, rafa nikada nije imao svoju eru. imao je do duse par svojih godina od kojih mu je najjaca ona na prelazu izmedju fedove i noletove ere, 2010. fedova era je 2004-2009 a noletova 2011 - do daljneg. pokazao sam koliko je zastrasujuca dominacija noleta u posljednjih 10 godina. cak i kada je bivao br2 (3 puta) to je bivao uvjek sa manje od 850p a br1 (6 puta) je svaki put imao vise od 1500p prednosti. 2 puta mu je br1 izmakao na poslednjem turniru godine (2016. i u posljednjem mecu a muza je u SF spasavao ML). i sada je kao isto fedovih 6 godina (sa klincem rafom kao jedinim ozbiljnim konkurentom i to pretezno samo na sljaci), rafina godina (takodjer prije noletovog velikog proboja) i noletovih 10+ godina apsolutne dominacije (gdje je imao i feda i rafu i muzzu u punoj snazi ali i likove kao potra, vavu itd)! rafa je po malo sjeckao fedovu i noletovu eru sa jos 4 godine kao br1 ali u tim godinama nije bio izrazito dominantan (5 x br1 u rasponu od 12 godina). protiv noleta je imao ispod 850p prednosti a protiv feda, 2017, malo jace od 1000 s tim da fed uopste nije igrao sljaku te godine. vec sam naveo da je nole samo 2015. godine imao vecu prednost nad br2 nego rafa zbirno za sve svoje godine kao br1!

ako si GOAT kandidat i ako godinama ne mozes uzeti slema i ako se vjestacki odrzavas u top50 onda je bolje otici u penziju nego se komprimitovati po nekim "seoskim" turnirima. ili igraj, ali onda neka se ne prica te star je te nije u prajmu te nije u piku te lako je ovome i onome sada ga pobjedjivati kako se prica vec vise od 10 godina. ili si star i idi u penziju ili nisi i igraj i posteno dobij ili gubi bez opravdanja. a ne igras i sve sto osvojis ti se pika a sve sto izgubis se ne broji jer si ebiga star!
-
- Kontakt:
Nisam znao da su finala GS seoski turniri , ali eto čovjek nešto novo nauči svaki dan ...lucky13 je napisao/la: ↑01 mar 2021, 12:31ako si GOAT kandidat i ako godinama ne mozes uzeti slema i ako se vjestacki odrzavas u top50 onda je bolje otici u penziju nego se komprimitovati po nekim "seoskim" turnirima. ili igraj, ali onda neka se ne prica te star je te nije u prajmu te nije u piku te lako je ovome i onome sada ga pobjedjivati kako se prica vec vise od 10 godina. ili si star i idi u penziju ili nisi i igraj i posteno dobij ili gubi bez opravdanja. a ne igras i sve sto osvojis ti se pika a sve sto izgubis se ne broji jer si ebiga star!
Znači po tebi tata Srđan je bio u pravu , to što je Federer kasnije umjesto penzije uzeo još 3 GS nema veze , yebo to ...
Šta se to ne pika i pika ? Prvo vi navijači Novaka "ne pikate" pola Federerovih GS , te "slaba" konkurencija , te Novak bio povrijeđen , kao da je Federer igrao protiv čunjeva majko mila ...
Ja prvi kažem, ako igraš onda igraš nema veze godine , povreda , forma ...
Federerov poraz na Wimbledonu 2019 godine nema veze sa njegovim godinama ...
Došao si na teren i tu sve završava , i već sam ti pisao jedva čekam za 4-5 godina kada Novak bude imao iznenadne poraze šta ćeš ti tada pisati . Jedva čekam .
Već sam vidio tvoju najavu poslije poraza od Nadala na RG , jedan post o tom meču , i poslije sto i jedan o Federeru

to da cemo vidjeti noleta u fedovim godinama slusam od 2011. evo 10 godina poslije (znaci 4 godine stariji nego sto je fed bio 2011) je nole upravo uzeo slem i dalje suvereno drzi br1 i upravo je izjednacio jedan od najvecih teniskih rekorda (6YE#1) i obara drugi isto tako veliki teniski rekord (310+)! i da fed i rafa su i dalje aktivni igraci, sto znaci da je nole, kako si sam naveo, sve svoje uspjehe ostvario preko 2 od 3 najveca u istoriji! to su prosto cinjenice! da podsjetim da je fed svoju posljednju sampionsku godinu imao 2009. prije 12 godina kada je imao 27 godina. i prije nego je nole postao ovaj No1e kakvim ga znamo u posljednjih 10 godina. nole je trenutno 6 godina stariji nego je fed tada bio.
-
- Kontakt:
Svi me zapratite bosniatennis.ba na instagramu
Bravo za Nishikorija, lijepo ga je ponovno vidjeti da igra.
Valjda bude redovno.
Valjda bude redovno.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
- Felixians4
- Kontakt:
lucky,crni sinko, i vakav rovit,matori fed je top5 igrač. ZA DLAKU osvojio wimbleon,polufinale roland garrosa(nadal) i ao (djokovic) i to nespreman, 2017. i 2018.pomeo konkurenciju kad su novak i murray bili out,delpo i ekipa prorijeđeni i sad kad se vrati oept će biti među najboljima,daj smanji dozu.
inače,momak koji je rođen na isti datum i bio projiciran za superstara,teško razočaranej također,evo nešto se fizički muči i kei nishikori ga rastura u rotterdamu , 7:6 3:0 trenutno
inače,momak koji je rođen na isti datum i bio projiciran za superstara,teško razočaranej također,evo nešto se fizički muči i kei nishikori ga rastura u rotterdamu , 7:6 3:0 trenutno
pa niko ne spori da su i fed i rafa i dalje na visokom nivou. osim samih njegovih navijaca po nekad da bi se umanjio noletov uspjeh. fed je i sam izjavljivao da igra svoj najbolji tenis prije koju godinu. to noletov uspjeh cini samo vecim. on je od prvog svog meca isao u kost. i sve sto je uradio je uradio u najjacoj konkurenciji svih vremena u tenisu. i to samo moze biti dodatni GOAT argument na njegovoj strani. tako da se potpuno slazem sa tim sta si napisao. tako se vi (fedovci) sami sa sobom dogovorite. jel fed i dalje bio tata mata u posljednjih 10 godina, kada ga je nole isamarao 21-10, ili je ostario sa 27-28 godina?! i dodao bih ne top5 nego top3, jer zdrav fed i dalje je odmah iza rafe i noleta kao i 2011. sto je bio. sto se i pokazalo 2017. i pocetkom 2018. kada je nole bio povrijedjen i na putu oporavka.
- Felixians4
- Kontakt:
ja sam antifedovac,al sam realist. i nema ti goat argumenta dok novak ne dostigne njih dvojicu. kraj priče. tako je,kako je.
evo jučer ljubo za kraj veljače, goran za početak ožujka. mi hrvati hehe,fali da je nadal uzeo ančića...
INTERVJU IVANIŠEVIĆA NA SPORTKLUBU
Lično, kao Novakovom treneru i njegovom navijaču, ovo mi je najslađa pobeda. Novak bi verovatno naveo Rolan Garos 2016. ili prvi Vimbldon, ali za mene, posle godine u kojoj su ga mediji masakrirali iz svih mogućih oružja… Osećaj je zaista dobar.
Bilo je neobično, nešto tako nismo iskusili ranije – 42 dana u Australiji, karantin, povreda, publika koja odlazi usred meča zbog policijskog časa, sumorna atmosfera nekoliko dana i onda savršeno Đokovićevo finale sa svakog aspekta.
Novaka su povezivali s drugim aspektima igre – njegovo ime bilo je sinonim za fizičku spremu, mnogi su ga poredili sa video igrom u smislu da će se lopta vratiti koji god udarac da odigraš. Istina je da mu se servis poboljšao u prethodne dve godine, ali ako pažljivije pogledate njegove velike mečeve u poslednjih šest-sedam godina, primetićete da je servis uvek bio tu kada mu je bio potreban.
Preciznost je aspekat servisa na koji ljudi ne obraćaju dovoljno pažnje. Tačno je da je Novakov servis sad malo jači nego pre, ali način na koji ga plasira je ključan – kada se mečevi lome, pogađaće tačke koje želi, a to je radio i u prošlosti. Sada u Melburnu su ga i prvi i drugi servis služili savršeno kada je bilo najpotrebnije.
kako komunicirate Marjan Vajda i vi kad je jedan na turniru s Novakom, a drugi kod kuće?
Marjan i ja se odlično slažemo, bili smo prijatelji i pre nego što sam se priključio timu. Osećam da dopunjujemo jedan drugog i da smo otvoreni za savete, da saslušamo mišljenje onog drugog. Naravno, s Novakom direktno komunicira onaj ko je u tom trenutku na turniru. Pristupi su nam slični, zaista za saradnju ne mogu da zamislim bolju osobu od Marjana.
Narednog ponedeljka Novak će postati teniser s najviše nedelja na prvom mestu na svetu i rekao je da će sada igrati manje turnira kako bi se koncentrisao isključivo na grend slemove. Kako će to izgledati?
Ako pogledate njegov raspored u poslednjih pet-šest godina, nije baš kao da je igrao gomilu turnira. Mislim da niko ne može da se fokusira jedino na slemove jer potrebna je i dobra priprema i pozitivan osećaj pred najveći turnir. Primera radi, Novak se osećao izvrsno pred Australijan open jer je prethodno imao dva teška, odlična meča na ATP kupu.
Bio sam trener četvorice vrhunskih igrača (Marin Čilić, Tomaš Berdih, Miloš Raonić pre Đokovića), imam svoju filozofiju i svoj pristup za koje smatram da su uspešni i neću ih menjati. Trener mora da se prilagodi svom igraču, ali za mene je osnovni postulat to da pojednostavimo što je više moguće.
Tenis je svakako izuzetno komplikovan sport i nema potrebe da ga trener još dodatno komplikuje jer onda sve lako može da ode do k..ca. Što jednostavnije, to bolje. Novak je genije i on nekad čak traži previše – npr, previše informacija, previše statistike, što nekad ne ispadne najbolje.
Igrao sam protiv Federera i bio sam trener protiv Federera – jedno sam naučio, a to je da ga nikad ne treba otpisati, tako da neću to učiniti ni ja sada. Uvek je opasan, naročito na Vimbldonu i u nešto manjoj meri na US openu. Ako igra, to znači da je spreman, a kada je spreman, izuzetno je za..ban protivnik.
Debata o najvećem svih vremena uglavnom se svodi na ukus, ali ako su brojevi na tvojoj strani, neke stvari je teže poreći… Za mene, Novak je najbolji i najkompletniji teniser u istoriji, za nekog drugog to su Nadal ili Federer. Biće to interesantna tema za raspravu kad završe karijere.
evo jučer ljubo za kraj veljače, goran za početak ožujka. mi hrvati hehe,fali da je nadal uzeo ančića...
INTERVJU IVANIŠEVIĆA NA SPORTKLUBU
Lično, kao Novakovom treneru i njegovom navijaču, ovo mi je najslađa pobeda. Novak bi verovatno naveo Rolan Garos 2016. ili prvi Vimbldon, ali za mene, posle godine u kojoj su ga mediji masakrirali iz svih mogućih oružja… Osećaj je zaista dobar.
Bilo je neobično, nešto tako nismo iskusili ranije – 42 dana u Australiji, karantin, povreda, publika koja odlazi usred meča zbog policijskog časa, sumorna atmosfera nekoliko dana i onda savršeno Đokovićevo finale sa svakog aspekta.
Novaka su povezivali s drugim aspektima igre – njegovo ime bilo je sinonim za fizičku spremu, mnogi su ga poredili sa video igrom u smislu da će se lopta vratiti koji god udarac da odigraš. Istina je da mu se servis poboljšao u prethodne dve godine, ali ako pažljivije pogledate njegove velike mečeve u poslednjih šest-sedam godina, primetićete da je servis uvek bio tu kada mu je bio potreban.
Preciznost je aspekat servisa na koji ljudi ne obraćaju dovoljno pažnje. Tačno je da je Novakov servis sad malo jači nego pre, ali način na koji ga plasira je ključan – kada se mečevi lome, pogađaće tačke koje želi, a to je radio i u prošlosti. Sada u Melburnu su ga i prvi i drugi servis služili savršeno kada je bilo najpotrebnije.
kako komunicirate Marjan Vajda i vi kad je jedan na turniru s Novakom, a drugi kod kuće?
Marjan i ja se odlično slažemo, bili smo prijatelji i pre nego što sam se priključio timu. Osećam da dopunjujemo jedan drugog i da smo otvoreni za savete, da saslušamo mišljenje onog drugog. Naravno, s Novakom direktno komunicira onaj ko je u tom trenutku na turniru. Pristupi su nam slični, zaista za saradnju ne mogu da zamislim bolju osobu od Marjana.
Narednog ponedeljka Novak će postati teniser s najviše nedelja na prvom mestu na svetu i rekao je da će sada igrati manje turnira kako bi se koncentrisao isključivo na grend slemove. Kako će to izgledati?
Ako pogledate njegov raspored u poslednjih pet-šest godina, nije baš kao da je igrao gomilu turnira. Mislim da niko ne može da se fokusira jedino na slemove jer potrebna je i dobra priprema i pozitivan osećaj pred najveći turnir. Primera radi, Novak se osećao izvrsno pred Australijan open jer je prethodno imao dva teška, odlična meča na ATP kupu.
Bio sam trener četvorice vrhunskih igrača (Marin Čilić, Tomaš Berdih, Miloš Raonić pre Đokovića), imam svoju filozofiju i svoj pristup za koje smatram da su uspešni i neću ih menjati. Trener mora da se prilagodi svom igraču, ali za mene je osnovni postulat to da pojednostavimo što je više moguće.
Tenis je svakako izuzetno komplikovan sport i nema potrebe da ga trener još dodatno komplikuje jer onda sve lako može da ode do k..ca. Što jednostavnije, to bolje. Novak je genije i on nekad čak traži previše – npr, previše informacija, previše statistike, što nekad ne ispadne najbolje.
Igrao sam protiv Federera i bio sam trener protiv Federera – jedno sam naučio, a to je da ga nikad ne treba otpisati, tako da neću to učiniti ni ja sada. Uvek je opasan, naročito na Vimbldonu i u nešto manjoj meri na US openu. Ako igra, to znači da je spreman, a kada je spreman, izuzetno je za..ban protivnik.
Debata o najvećem svih vremena uglavnom se svodi na ukus, ali ako su brojevi na tvojoj strani, neke stvari je teže poreći… Za mene, Novak je najbolji i najkompletniji teniser u istoriji, za nekog drugog to su Nadal ili Federer. Biće to interesantna tema za raspravu kad završe karijere.
Zadnja izmjena: Felixians4, dana/u 01 mar 2021, 17:12, ukupno mijenjano 2 puta.
znaci do sljedece sedmice? pa po cemu su oni ispred noleta osim marginalno (10%) po slemovima? u svemu ostalom je nole ispred njih. h2h, velike titule, YE#1, sedmice, 4 u nizu, zlatni mastersi, 16.950p, naj sezona, naj godina, naj niz pobjeda, W% itd.... uz to je i bolji od obojice na po 2 od 3 podloge a sa rodjom cak i na travi i na vimbliju ima ubjedljiv h2h. slemovi jesu mnogo ali nisu sve. mada je i njihov znacaj porastao otkako je postalo jasno da nole sve ostalo prestize. sedmice su ne tako davno vazile za najjaci rekord a evo i one delvavirase. i sve cesce se cuje da je elegantnost i tenisko naslijedje najvazniji GOAT agument.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 01 mar 2021, 17:29, ukupno mijenjano 1 put.
- Felixians4
- Kontakt:
ma,dragi. ,broj grand slamova. ja se SLAŽEM s tobom! ALI,NE MOŽEŠ protiv velike većine, a to je valjda iznad 98 % fanova pa čak i top igrača,bivših i sadašnjih i svih uključenih.
Felixians4 je napisao/la: ↑01 mar 2021, 17:11ma,dragi. ,broj grand slamova. ja se SLAŽEM s tobom! ALI,NE MOŽEŠ protiv velike većine, a to je valjda iznad 98 % fanova pa čak i top igrača,bivših i sadašnjih i svih uključenih.
Jeste vas dvojica debilni likovi ili sta? Mentoli jedni GS je najbitnija stavka u odredjivanju goata nece niko yebenog lakija i felixiansa s foruma ss.ba pitati po cemu se to odredjuje goat.lucky13 je napisao/la: ↑01 mar 2021, 16:56znaci do sljedece sedmice? pa po cemu su oni ispred noleta osim marginalno (10%) po slemovima? u svemu ostalom je nole ispred njih. h2h, velike titule, YE#1, sedmice, 4 u nizu, zlatni mastersi, 16.950p, naj sezona, naj godina, naj niz pobjeda, W% itd.... slemovi jesu mnogo ali nisu sve. mada je i njihov znacaj porastao otkako je postalo jasno da nole sve ostalo prestize. sedmice su ne tako davno vazile za najjaci rekord a evo i one delvavirase. i sve cesce se cuje da je elegantnost i tenisko naslijedje najvazniji GOAT agument.
Pa i sam Nadal kada su svi statisticki podatci bili na njegovoj strani u odnosu na Federera je izjavio da je jos uvijek Roger goat jer ima vise GS. Svi veliki teniseri i oni koji se razumije u tenis ili imaju veze s istim isticu da su Nadal i Roger dva goata, razliciti su ukusi koji ce odvojiti jednog od drugog. Jer su sad 50/50 po svemu.
Ako GS nisu mjerilo sto se ne dotaknemo GS meceva u kojima je Nadal bolji kao i u finalima istim. Sta to Djokovic ima bolje od ovog osim 2 meca u H2H koje je nabijao 15 i 16 godine. I eto te sedmice koje nikom zivom nisu bitne. Sto nije Nadal ganjao sedmice a mogao je realno kad se izmjenjivao na celu sa Rogerom i Novakom. Mogao je igrati Beceve Rotterdame vise 500ica i sve one masterse i turnire poslije US Opena.
Koga briga za yebene sedmice, to je pokazatelj ko je trenutno najbolji teniser kao i ATP lista a ne sveukupna lista tj lista goata. Shvatite to. Vas pulen je treci i jos neko vrijeme ce to i ostati. Smorili ste narod sa nebitnim statistikama i prepucavanjima iako sami sebi nesto pokusavate dokazat jer vas niko ziv ne ferma ni 1%. Klasicni pacenici i bolesnici.
ma mogu oni pricati sta hoce. kada i ako nole obori i taj rekord, kao sto sam napisao,m onda ce naslijedje biti vaznije ili ko ostavlja bolji umjetnicki dojam. to smo vec uveliko vidjeli. i mnogi pisu kako moze on osvojiti i 200 slemova ali nikada nece biti veci. i o cemu mi onda pricamo? ne treba meni pored zdrave pameti niko nista da govori. a masa govori kako im se kaze. a kaze im se u medijima. nek on ima brojke na svojoj strani a sta ce 150% ljudi pricati (a i sami ce znati da to nije tako) je vec do njih.
rafa pretprosle godine IZJEDNACIO se sa fedom po YE#1, zaostaje 100 sedmica za njim, daleko losiji na 2 od 3 podloge pa po cemu je on to bio ispred rodje osim po h2h? da nema mozda vise WTFova? rafa sve i da predje rodju po slemovima je ukupno i dalje dosta iza njega. 100 sedmica na vrhu nije tek tamo nesto.Goretzka je napisao/la: ↑01 mar 2021, 17:31Felixians4 je napisao/la: ↑01 mar 2021, 17:11ma,dragi. ,broj grand slamova. ja se SLAŽEM s tobom! ALI,NE MOŽEŠ protiv velike većine, a to je valjda iznad 98 % fanova pa čak i top igrača,bivših i sadašnjih i svih uključenih.Jeste vas dvojica debilni likovi ili sta? Mentoli jedni GS je najbitnija stavka u odredjivanju goata nece niko yebenog lakija i felixiansa s foruma ss.ba pitati po cemu se to odredjuje goat.lucky13 je napisao/la: ↑01 mar 2021, 16:56znaci do sljedece sedmice? pa po cemu su oni ispred noleta osim marginalno (10%) po slemovima? u svemu ostalom je nole ispred njih. h2h, velike titule, YE#1, sedmice, 4 u nizu, zlatni mastersi, 16.950p, naj sezona, naj godina, naj niz pobjeda, W% itd.... slemovi jesu mnogo ali nisu sve. mada je i njihov znacaj porastao otkako je postalo jasno da nole sve ostalo prestize. sedmice su ne tako davno vazile za najjaci rekord a evo i one delvavirase. i sve cesce se cuje da je elegantnost i tenisko naslijedje najvazniji GOAT agument.
Pa i sam Nadal kada su svi statisticki podatci bili na njegovoj strani u odnosu na Federera je izjavio da je jos uvijek Roger goat jer ima vise GS. Svi veliki teniseri i oni koji se razumije u tenis ili imaju veze s istim isticu da su Nadal i Roger dva goata, razliciti su ukusi koji ce odvojiti jednog od drugog. Jer su sad 50/50 po svemu.
Ako GS nisu mjerilo sto se ne dotaknemo GS meceva u kojima je Nadal bolji kao i u finalima istim. Sta to Djokovic ima bolje od ovog osim 2 meca u H2H koje je nabijao 15 i 16 godine. I eto te sedmice koje nikom zivom nisu bitne. Sto nije Nadal ganjao sedmice a mogao je realno kad se izmjenjivao na celu sa Rogerom i Novakom. Mogao je igrati Beceve Rotterdame vise 500ica i sve one masterse i turnire poslije US Opena.
Koga briga za yebene sedmice, to je pokazatelj ko je trenutno najbolji teniser kao i ATP lista a ne sveukupna lista tj lista goata. Shvatite to. Vas pulen je treci i jos neko vrijeme ce to i ostati. Smorili ste narod sa nebitnim statistikama i prepucavanjima iako sami sebi nesto pokusavate dokazat jer vas niko ziv ne ferma ni 1%. Klasicni pacenici i bolesnici.
Rafa je imao bolji H2H, vise Mastersa daleko, bolji skor na GS, bolji procenat pobjeda na GS, dobijao ga na WB ovaj njeg na RG nikad, zlatnu medalju, itd itd. Roger je imao GS i sedmice.
Shvati druze sedmice nikom nisu bitne, ako mi vjerujes. Djokovic ce sad preteci Feda po tome ali ga i dalje niko nece shvatati za ozbiljno dok se ne izjednaci po slemovima. Dzaba ti sve kralju mozes crkavat od muke do sutra al jbg.
Shvati druze sedmice nikom nisu bitne, ako mi vjerujes. Djokovic ce sad preteci Feda po tome ali ga i dalje niko nece shvatati za ozbiljno dok se ne izjednaci po slemovima. Dzaba ti sve kralju mozes crkavat od muke do sutra al jbg.
da bas mucni dani. ma sta dani, godine, ma cijela decenija!!! samo ne znam za koga. nole osvojio 18. slem. upravo izjednacio i oborio 2 od 3 najveca teniska rekorda. vodi po svim mogucim bitnim stvarima (sem slemova) i sada cu ja da cvrkutam od muke, zbog 2 slem, a uz o je 6 godina mladji od rodje a rafa vec ima previse rupa u svom CV-u. e svasta.
ako hoces da zbrajas sve sta se u tenisu zbraja:
https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
pa pogledaj gdje je fed a gdje je rafa, sto ne znaci da ce tako biti i na kraju njihovih karijera.
a jos po toj listi je nole najvise zakinut jer se ubrajaju titule, list its ali ne i extra stvari kao 4 u nizu, rekordi po poenima, naj sezone i godine, dupli zlatni masters itd..
ako hoces da zbrajas sve sta se u tenisu zbraja:
https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
pa pogledaj gdje je fed a gdje je rafa, sto ne znaci da ce tako biti i na kraju njihovih karijera.
a jos po toj listi je nole najvise zakinut jer se ubrajaju titule, list its ali ne i extra stvari kao 4 u nizu, rekordi po poenima, naj sezone i godine, dupli zlatni masters itd..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.