RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

1981ultra
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la 1981ultra » 28 feb 2021, 03:27

Ekipa koja je nije pobjedila u Krupi na Vrbasu, na Otoci, u Bijeljini ne zaslužuje evropu. Jer kad ne pobjediš na ovakvim utakmicama i protiv ovih klubova to je pokazatelj ili da nemaš mentalitet ispravan, ili da nemas kvalitet rutine. A bez pobjedničkog mentaliteta i kritike nema uspjeha.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 28 feb 2021, 04:52

1981ultra je napisao/la:
28 feb 2021, 03:21
Uvijek neka pozitiva koja nas ne vodi u napredak. I šta sad jel dobit ćemo **** Borac ovdje u Vrapčićima pa na Tušnju izgubiti. Pa će trener izjaviti težak teren, eo vidite i sami falilo nam koncentracije u obrani nismo doveli igrača, obeco stoper pa izradio, pa će biti fali nam širine u napadu, nismo krunisali posjed, bilo smo kartonisani, ozlijede nas desetkovale hjooj. Haj mi samo recite hoće li biti euforije poslije Borca pa na Tušnju strogo Tuširanje mentaliteta. Pa će iz krajnosti euforije biti "ma nismo mi ekipa kao Željo Sarajevo, Zrinjski Borac" treba nama pure jesti još. Pomirite se odmah i da nismo, ponavljam nismo, jer **** Radnika koji se raspada kojeg je napustilo hiljadu igrača važnih i onih što je ostalo a važniji su danas su falili, ekipa koja se pripemala po selima nekim u Semberiji, TI osakaćeni Radnik ne možeš dobiti iako si se nešto pripremo po nekoj Antaliji nekakvi izvještaji odlična atmosfera to borba, pozitiva neka obećanja, izjave tipa jedva čekamo da istrčimo. Eo vidili smo, sve smo vidjeli.
Ja ne znam stvarno care zbog cega ti pratis Velez.Ja ti preporucujem da se ti pomiris odmah da nam nema nista od Evrope(da ti je tebra lakse ziviti )i da se dzaba ne sekiras,sto ti to treba Idi tebra na miru gledaj Livepool,Bayern ili MU.Sto se dzabe zamaras kad vec necemo u Evropu pitam se ?.Ko god ne vjeruje da se moze Evropa izboriti i ko misli da nemamo nikakve sanse nek napusti istog trenutka,nek malo prati ostale lige i nek malo odmori ,pa onda nek se vrati ovamo kad pocne novo prvenstvo,a pustite nama koji vjerujemo da mozemo, da se i dalje nadamo,pa nas pojedini nazivajte i debilima i svakakvim ali to nas nece obeshrabriti,nasa nada i podrska ide do kraja

Ljude u ratu postroje da ih streljaju i covjek se i u toj prilici nada da ce preziviti kad su sanse izrazene u promilima i opet nekako prezivi (znam neke) a mi sada da se predamo(eto ti savjetujes da se predamo) kad imamo realne sanse,ne pada mi na pamet.Ova utakmica sa Radnikom nije silika stvarnog Veleza jer kakav je teren lopta non stop odskace ne moze se pas pruziti.Kad pobjedimo recimo Zelju ili Sarajevo u Sarajeviu onda ce mo biti bogovi i jaci od Bayerna.Ko god ne vjeruje da imamo tim za Evropu i ko god misli da nemamo nikakvih sansi da izadjemo u Evropu ja ih lijepo molim da se prebace na Evropske utakmice velikana i da puste nama pacenicima koji ce mo se nadati dokle god ima teoretske sanse za Evropu i da se na miru sekiramo.Ovo danas nije bilo dobro,svi se slazemo i nije bila najbolja utakmica ali nije ni nije mjerilo nase ekipe .mi mozemo puno bolje i ja zelim da se nadam (pa jebote kakav sam ja navijac ako se ne nadam,pa cak nekad i u nemoguce,a ovo je realno, nije uopste nemoguce).

Jedno je iznijeti kritike na racun tima,igre,igraca,trenera,to je ok i svaka argumentovana kritika je dobrodosla, ali da sada neko gubi nadu nakon jedne slabije utakmice(ali ne i katastrofalne) ja to ne mogu da shvatim.Eto Borac i Zeljo su bolji od nas :crazy: vidio sam Borac veceras meda ne mogu ,a i sa svima ostalima klubovima se mozemo ravnopravno nositi.
Bice jos ovakvih utakmica evo odmah da vam kazem,pa ko to ne moze da podnese nek odmah napusti a bice i onih gdje ce mo iznenaditi sve i dobiti nekoga koga se nismo nadali.I drugi klubovi ce gubiti bodove tamo gdje se najmanje nadaju,tako da borba se nastavlja,nada je ista i podrska je jos veca i idemo do kraja pa sta bude.

Ne stajte nam na muku vasim negativnim komentarima ko boga vas molim,ako vec ne vjerujete da mozemo do Evrope,zadrzite za sebe.Sve to stoji da nam fali igraca i ostalo, ali imamo sto imamo, idemo se boriti i nadati se,a ako se ne izborimo onda nam nece biti krivo da se nismo do kraja borili .Ako nista ne bude,izvci pouke,spremiti se bolje i idemo u novo prvenstvo ,mi jednostavno nemamo alternative.
Dakle idemo sljedeca stepenica je petak,vratiti Borcu za onu kradju u BL :opaopa: , pa se onda spremiti za TZ da i njih dobijemo :opaopa: i tako dalje i tako dalje :salut:
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 28 feb 2021, 08:57

Pa ti prijatelju otvori sebi poseban forum gdje svi razmišljaju pozitivno i po tvom guštu bez obzira na situaciju i manje ćeš se sekirati.
Djeluješ mi ti više nasekiran nego momak/čovjek iznad tebe.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

doox
Kontakt:

Post Postao/la doox » 28 feb 2021, 09:30

Činjenica je da će Velež teško izboriti izlazak u europska pretkola jer je prelazni rok loše odraden, ima najmanje individualnog kvaliteta od svih ekipa koje su mu konkurenti. Samo zahvaljujući Dudicu ovaj tim se nalazi u gornjem dijelu, a lošiji smo nego u prvom dijelu, bez stopera sa lošim napadacima, ne izgleda dobro....a debilizam je napadati dinu, kao što to ovde svi rade... Naša realnost je 5 ili 6 mjesto.... Nije ni to loše, obzirom kakve igrače imamo....

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 28 feb 2021, 09:50

Pa normalno da ce biti tesko izboriti se za evropu.
Jeli to neko mislio da cemo se prosetati?
Ljudi moji, ovako je bilo i poslije poraza od Zelje, nevalja nista, sve raspustit, borba za opstanak i td.
Vratite se na proslu godinu, dobili Borac i skocili na 7 poziciju, sa 4 boda zaostatka za 4 mjestom na tabeli koje vodi u evropu.
Sada smo u situaciji gdje smo recimo 5-6 pozicija, zaostajemo 1 bod i cekamo kuci Borca.
Ako bude Zeljkovic igrao, ja nesumnjam u pobjedu.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 28 feb 2021, 10:01

Meni lično nije remi problem već kurcobolja pojedinih igrača i ponašanje na terenu.Pa ni jedan žuti karton juce nije bio potreban,sve i jedan je odbijen radi gluposti igrača.Mozda Osmic ima opravdanje za žuti ali Anđušić,Radović i Hasanović nemaju. Brandao igra preko k.u.r.ca odavno Vehabovic isto juce igrao preko k.u.r.ca...Ako ne bude kazne onda je jasno da nam nije cilj Evropa. A kako je odrađen prelazni rok sumnjam i da jeste cilj Evropa.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 28 feb 2021, 10:31

RAja svi ce kiksati pa cemo i mi
Jucer sa onim terenom i gluposti Hasanovicem je bod dobar
Sve ce to Fedja popraviti do Borca
u Dejana vjerujem samo mu treba gol
Forza Velez!
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 28 feb 2021, 10:46

:damn:
emil02in je napisao/la:
28 feb 2021, 10:01
Meni lično nije remi problem već kurcobolja pojedinih igrača i ponašanje na terenu.Pa ni jedan žuti karton juce nije bio potreban,sve i jedan je odbijen radi gluposti igrača.Mozda Osmic ima opravdanje za žuti ali Anđušić,Radović i Hasanović nemaju. Brandao igra preko k.u.r.ca odavno Vehabovic isto juce igrao preko k.u.r.ca...Ako ne bude kazne onda je jasno da nam nije cilj Evropa. A kako je odrađen prelazni rok sumnjam i da jeste cilj Evropa.
Po meni, jedino je Dino napravio glupost zbog kartona, ostali nisu.
Nas jucerasnji problem je bila nesigurnost pozadi koja se odrazila na komplet ekipu. Dino je bio vise okrenut Osmicu i Zvoni nego Radovcu.
Nadam se da nikad vise necemo istrcati sa ovim stoperskim parom.
Nevjerovatno je kako nas povrede prate cjelu godinu.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Sjevernokorejskipas
Kontakt:

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 28 feb 2021, 11:36

Juče nije bilo dobro mada ruku na srce risalt is rijal. Svakom po poluvrijeme. I nije nevažno, radnici igrali fer bez krkanluka a gori im pod nogama. I sudija bio ok a njiva je bila za oba protivnika.
Mogu li naši bolje pokazati će već protiv Borca.
Sačekajmo pa onda prilagodimo naša maštanja i želje.
Pozdrav iskrenim navijačima Veleža.

Jsjsjsjsjs
Kontakt:

Post Postao/la Jsjsjsjsjs » 28 feb 2021, 12:32

Neko je napisao da smo slabiji nego prošle polusezone.
Ne znam da li je to mislio po igri ili po igračima. Ako si mislio po igri, ne razumijem kako možeš tako nešto zaključiti po jednoj utakmici. A što se tiče sastava nebi rekao da smo toliko slabiji. Samo se sjetite šta se sve pisalo i govorilo o Fejsalu nakon Grbavice, a na kraju polusezone doveo je Šošu do toga da čovjek ima mokre snove. Štopera kao Maneva nismo ni imali pa tu i ne možemo biti toliko oslabljeni.
A samo mi nije jasno zašto se raskinuo ugovor sa Bihorcem. Momak pored partije protiv zrinjskog nije uopče činio toliki kriminal na terenu da se raskida ugovor s njim.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 28 feb 2021, 12:45

Jsjsjsjsjs je napisao/la:
28 feb 2021, 12:32
Neko je napisao da smo slabiji nego prošle polusezone.
Ne znam da li je to mislio po igri ili po igračima. Ako si mislio po igri, ne razumijem kako možeš tako nešto zaključiti po jednoj utakmici. A što se tiče sastava nebi rekao da smo toliko slabiji. Samo se sjetite šta se sve pisalo i govorilo o Fejsalu nakon Grbavice, a na kraju polusezone doveo je Šošu do toga da čovjek ima mokre snove. Štopera kao Maneva nismo ni imali pa tu i ne možemo biti toliko oslabljeni.
A samo mi nije jasno zašto se raskinuo ugovor sa Bihorcem. Momak pored partije protiv zrinjskog nije uopče činio toliki kriminal na terenu da se raskida ugovor s njim.
Izgleda da je bilo do Bihorca, mada po meni, neka smo ga se rjesili.
Izgleda da potpisujemo ovog Bjelicu, ceka se taj negativan test da se rjesi papirologija.
Utakmicu protiv Borca nesmijemo izgubiti.
Pobjeda mora biti imperativ!

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 28 feb 2021, 14:06

Tri vezna igrača nisu u konkurenciji za utakmicu sa Borcem zbog kartona. Prema COMET sistemu:
- Dino Hasanović
- Omar Pršeš
- Melvin Osmić

Što znači da je Pršeš jučer dobio sa klupe treći žuti, a svakako nije prošao pripreme, mislim da je prije dva dana odradio zadnju terapiju.

Dario je izvan terena već određeni period pa je i njega ludo očekivati u prvih 11 kao i Zeljkovića. Obojica su realni na klupi da budu, uz veliku šansu da ne dobije minute.

Mislim da će Alagić sa Zvonićem na stopera a Chesmedjiev u vezni red umjesto Hasanovića. Brandao se vraća, Vehabović na klupu a Anđušić na poziciju Vehabovića.

Ništa drugo ne mogu da zamislim, ali dugo je sedmica do utakmice.
Ti si naša ljubav jedina!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 28 feb 2021, 14:24

fudbalfudbal je napisao/la:
28 feb 2021, 14:06
Tri vezna igrača nisu u konkurenciji za utakmicu sa Borcem zbog kartona. Prema COMET sistemu:
- Dino Hasanović
- Omar Pršeš
- Melvin Osmić

Što znači da je Pršeš jučer dobio sa klupe treći žuti, a svakako nije prošao pripreme, mislim da je prije dva dana odradio zadnju terapiju.

Dario je izvan terena već određeni period pa je i njega ludo očekivati u prvih 11 kao i Zeljkovića. Obojica su realni na klupi da budu, uz veliku šansu da ne dobije minute.

Mislim da će Alagić sa Zvonićem na stopera a Chesmedjiev u vezni red umjesto Hasanovića. Brandao se vraća, Vehabović na klupu a Anđušić na poziciju Vehabovića.

Ništa drugo ne mogu da zamislim, ali dugo je sedmica do utakmice.
Dejo
Guza-Andjusic-Cvija
Radovac-Zeljkovic
Radovic-Koki-Zvonic-Cosic
Veca

Mislim da ce ovako biti
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 28 feb 2021, 14:56

Je.bo majku Siroki penal u 94 minuti, Borac u 90 a skutori jedva 1-0 kakve su srece
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 28 feb 2021, 16:04

Ne tražimo mi ovaj prelazni rok stopera, nego tražimo godinu ipo stopera, ne možemo ga naći da je Ramos a da hoće platu kao Berin Čatić. I onda pišete nesigurnost u odbrani odrazila se na cijelu ekipu. Ne znam kako to može razlog biti, a naša je odbrana toliko visoko jučer stajala, čak je zvonic imao jedan lucidan pas na 35 m od protivničkog gola. Priprema utakmice užasna, psihološka priprema isto. Svaki karton bezpotreban, a Hasanović uzbuđen pravi neke gluposti. Izmjene užasne rotacije užasne, igra nam se završava na 35 m od protivničkog gola. Zašto su šutevi sa distance jetimski? Ne želim srati, negativnosti prosipati i ispadati frustriran ali evo nek mi neko objasni sve. Ako je teren problem, spremaj se u blagaju pa da se navikneš na teren ili čitluk Međugorje, šta se pripremaš i trošiš cifru na prelijepim travnjacima, kad nema fajde.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 28 feb 2021, 17:21

OldFashioned je napisao/la:
28 feb 2021, 08:57
Pa ti prijatelju otvori sebi poseban forum gdje svi razmišljaju pozitivno i po tvom guštu bez obzira na situaciju i manje ćeš se sekirati.
Ti prijatelju ja ne znam sta si citao.Nigdje nisam rekao da se ja NE sekiram za klub.mene puca sekiracija za klub samo tako ,cesto me i glava zaboli od sekiracije,nego kazem tebi i ostalima kojima je sve lose(uvijek nakon nekog losijeg rezultata) da malo pauzirate od lige i Veleza (da se dzaba vi ne sekirate) jer po vama svakako ne mozemo u Evropu,pa onda kad dodje novo prvenstvi i frishak start da nam se opet vratite.Ovako nama koji se i dalje nadamo jos vise zagorcajete zivot vasom negativnoscu,ohanite malo.To se obicno desava kad neko ne moze realno sagledati stvari pa se nalozi previse na neku utakmicu pa kad ne bude onako kako je zamislio onda se okrene u negativu.Niti je sve crno niti bijelo ima nijansa sive koliko god hoces.

Okanite se negativnosti ako vec kazete da ste navijaci.Mogu se dati argumentovane kritike sta nije valjalo ,ko sto sam i sam nabrojo sta nije valjalo,i vecina seslaze,a da nista ne valja i da se trebamo pomiriti sa nadom to nema sanse,ide borba do kraja ,ko ne moze da prati nek ptredje na druge lige okanite se negative.

Evo vec za napadaca pojedini govore da veze nema a da je Fejsal bio Van Basten :tokralju: :rol: ,mrsko mi se sad vracati da pogledam sta ste pisali nakon njegovih prvih utakmica ,i to opet dezurni kriticari.
.Ja sam i tada i poslije govorio da je Fejsal solidan napadac ali da nije onaj koji smo se mi nadali jer je slab bio glavom,a to smo najvise trazili.Ovaj napadac je drugacijih kvaliteta i mozda bolji za nasu igru koju igramo,a kako ce se uklopiti to ce se tek viditi,polako dajmo mu sansu
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 28 feb 2021, 17:28

Opet nista nevalja. Nedo Bog da izgubimo dvije zaredom. Pojedinci bi se odrekli Veleza.
Kako bolan bezveze zuti. Andjusic napravio prekrsaj na igracu koji mu je vec pobjegao. Radovic isto.
Prsesa poveli da se ocisti od kartona, ionako nije u kombinaciji. Dinu netreba komentarisati, zajebo se. Ko je igrao fudbal, zna da ruke, nekad same polete.
Neopeavdavam losu partiju. Izvuci pouke na vrijeme, jako bitne utakmice su pred nama.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 28 feb 2021, 18:02

rodjak je napisao/la:
28 feb 2021, 17:21
Ti prijatelju ja ne znam sta si citao.Nigdje nisam rekao da se ja NE sekiram za klub.mene puca sekiracija za klub samo tako ,cesto me i glava zaboli od sekiracije,nego kazem tebi i ostalima kojima je sve lose(uvijek nakon nekog losijeg rezultata) da malo pauzirate od lige i Veleza (da se dzaba vi ne sekirate) jer po vama svakako ne mozemo u Evropu,pa onda kad dodje novo prvenstvi i frishak start da nam se opet vratite.Ovako nama koji se i dalje nadamo jos vise zagorcajete zivot vasom negativnoscu,ohanite malo.To se obicno desava kad neko ne moze realno sagledati stvari pa se nalozi previse na neku utakmicu pa kad ne bude onako kako je zamislio onda se okrene u negativu.Niti je sve crno niti bijelo ima nijansa sive koliko god hoces.

Okanite se negativnosti ako vec kazete da ste navijaci.Mogu se dati argumentovane kritike sta nije valjalo ,ko sto sam i sam nabrojo sta nije valjalo,i vecina seslaze,a da nista ne valja i da se trebamo pomiriti sa nadom to nema sanse,ide borba do kraja ,ko ne moze da prati nek ptredje na druge lige okanite se negative.

Evo vec za napadaca pojedini govore da veze nema a da je Fejsal bio Van Basten :tokralju: :rol: ,mrsko mi se sad vracati da pogledam sta ste pisali nakon njegovih prvih utakmica ,i to opet dezurni kriticari.
.Ja sam i tada i poslije govorio da je Fejsal solidan napadac ali da nije onaj koji smo se mi nadali jer je slab bio glavom,a to smo najvise trazili.Ovaj napadac je drugacijih kvaliteta i mozda bolji za nasu igru koju igramo,a kako ce se uklopiti to ce se tek viditi,polako dajmo mu sansu
Ne idi u krajnost života ti eto, kome je sve loše.
Vama je to tako iz vaše perspektive (pojedincima). Naravno da nije sve loše, nego vi u jednoj dvije kritike nađete da prozivate sve.
Lijepo napravite sebi forum i klimajte jedni drugima glavom ako vam se ne sviđa ovdje.
Imam pravo na svoje viđenje situacije baš kao i ti, što tebe to čini boljim/lošijim ? Jer gledaš sve ruzičastim očima ?
Ja ću pohvaliti kada zasluže i kritikovati kada mi je qurcu ćejf ako i to zasluže.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 28 feb 2021, 18:27

Kmečavci 1922.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 28 feb 2021, 19:22

28 feb 2021, 18:02
rodjak je napisao/la:
28 feb 2021, 17:21

Ne idi u krajnost života ti eto, kome je sve loše.
Vama je to tako iz vaše perspektive (pojedincima). Naravno da nije sve loše, nego vi u jednoj dvije kritike nađete da prozivate sve.
Lijepo napravite sebi forum i klimajte jedni drugima glavom ako vam se ne sviđa ovdje.
Imam pravo na svoje viđenje situacije baš kao i ti, što tebe to čini boljim/lošijim ? Jer gledaš sve ruzičastim očima ?
Ja ću pohvaliti kada zasluže i kritikovati kada mi je qurcu ćejf ako i to zasluže.

Kako nije sve lose,eto ne valjaju igraci,ne valja trener ,ne valjaju pojacanja(napadac),ne valja sto su isli na pripreme u Antaliju vec su trebali u Blagaj :kafa: ,ne trebaju se dalje boriti treba se vec pomiriti da necemo izaci u Evropu, koga oni lazu, svak je hajvan ko i pomisli na Evropu i tako dalje, to su sve crnjaci koje citamo skoro nakon svake slabije utakmice(ne govorim ovo samo konkretno za tebe da si ti sve ovo reko nego tako vas par likova koji non stop nesto prigovarate
pa se pitam nekad jeste li vi pravi nacvijaci ili ste neki kriticari sa strane kojima klub nije ni bitan)

Niko nikom ne spori da ne kritikuje ako nesto treba da se kritikuje(ko sto je losa igra i ponasanje pojedinih igraca na ovoj utakmici),ali sam protiv toga da kad se nakon lose igre koju trebamo kritikovati mi kritikujemo sve zivo pa nam nista pobogu ne valja u tome je ponenta i jos na kraju neko zacini recenicom da je svak hajvan ko se nada Evropi.Eto ja sam hajvan i ja se nadam Evropi i nadat cu se do zadnjeg kola(ako bude ikakve sanse) ko ne vjereuje nek ne prati,ne sjedajte nam na muku,podrzite klub i kad lose odigra

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.