Momak bio s mnom u razredu, nažalost danas preselio nakon duge borbe .
Neka mu je vječni rahmet
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Moraitis je bolji od Cmiljanića, ali slabiji od Mešanovića.Jedan onako fin napadač, ništa više.NisamInSajder je napisao/la: ↑26 feb 2021, 19:23Grcki napad, Moraitis, prozivan vise puta ovdje, u pregovorima sa Borcem.
Historicar je napisao/la: ↑26 feb 2021, 10:06
On nije odigrao ni jednu jedinu utakmicu za Leverkusen, nema ni jedna slika Džeme u nekom obilježju Bayera, to je tada bila neka menadžerska zavrzlama njegovog menadžera Nusreta Jašarija.Mahlac jeste, ali mene je osvojio na Bazenima 2002 gdje se slavilo osvajanje kupa, kada sam ga vidio kako ljubi trofej i plače ko beba.
Tako je ahbabu.Samozdravlje je napisao/la: ↑26 feb 2021, 23:07Historicar je napisao/la: ↑26 feb 2021, 10:06
On nije odigrao ni jednu jedinu utakmicu za Leverkusen, nema ni jedna slika Džeme u nekom obilježju Bayera, to je tada bila neka menadžerska zavrzlama njegovog menadžera Nusreta Jašarija.Mahlac jeste, ali mene je osvojio na Bazenima 2002 gdje se slavilo osvajanje kupa, kada sam ga vidio kako ljubi trofej i plače ko beba.
Navijaci cesto licitiraju prejakom imenicom "LEGENDA". Mozda pretjerujem, ali navijaci NASEG KLUBA prednjace u tome.
Po meni LEGENDA kluba moze biti neko ko je herojstvom, ljudskoscu, nesebicnoscu i kvalitetom doprinjeo FKS. Ovako ja vidim:
-.Zelimir Keli Vidovic imao zapazenu karijeru, dao zivot u zastiti ljudi koji su trebali njegovu pomoc u trenutcima kad je BiH bilo najteze.![]()
- Asim Ferhatovic Hase , ljudska gromada koju pamti SARAJEVO. O fudbalskim kvalitetima znaju stariji od mene .![]()
- Vahidin Musemic- Spenser koji je odbio bogastvo i ostao u FKS za nevjerovatno manju materijalnu korist.Najbolji centarfor Evrope 1968 god.![]()
- Safet Pape Susic najbolji fudbaler BiH u 20-tom stoljecu.
To je moje slobodno misljenje. Ima tu jos mnostvo kvalitetnih ljudi i igraca:
- Mirsad Fazlagic, prvi kapiten SFRJ iz BiH, finalista Evropskog prvenstva 1968 g.
- Faruk Hadzibegic , fudbaler sa najvise utakmica za SFRJ.
- Svetozar Vujevic- Vuja, sjajan igrac,sjajan direktor FKS.
Precesto navijaci epitet LEGENDA vezu za igrace koji su igrali u sampionskim timovima, ne kazem da nisu zasluzni, ali LEGENDE nisu sigurno. Najgore mi je citati da igraci sebe i svoje saigrace iz generacije zovu legendama. Mislim da su to svojevremeno najbolje rijesila CZ(Mitic,Sekularac,Djajic, Pizon Petrovic...).
Govoriti o legendama u novije doba je nebulozno. Fudbaleri koji igraju za FKS 5-6 god.,samo zato sto za njega nema interesa od klubova iz Evrope, kad kazem Evropa ne mislim na L5, nego Sloveniju,Albaniju,Koreju... Svi ovi fudbaleri koji su osvajali Titule mogu prije svega zahvaliti konekciji jednog navijaca Fedja Kusturica. Ove koje danas pokusavate promovisati u legende sigurno ne bi igrali u FKS u vremenu VIRSLI, LEGENDE jesu igrale za manje. Smjesno je nekog velicati zato sto je ucestvovao u osvajanju 5-6 titula u PL BiH. Po meni Hebibovic i sl. ne mogu biti legende FKS, samo zato sto su dio kluba koji od 2015 g. osvaja titule. Ne osvojiti titulu u ovoj konstalaciji snaga klubova u PL BiH bi bilo CUDO.
Legende nisu ni Kovacevic,Pidro i Djokanovic.., ali kao Akademija FKS da, ali kolektivno . Tezak je pojam LEGENDA .
Pitao bih vas da dodjemo u situaciju "VIRSLE"(ne dao Bog) ko bi ostao u FKS ili bi igrao za komsije.
ShofaII je napisao/la: ↑26 feb 2021, 12:55
U normalnim okolnostima legende su mrtve osobe. Osobe koje nisu zive i ne mogu biti prisutne na utakmicama osim mozda u nekom obliku koji nama ljudima nije poznat i vidljiv a tada im ne treba karta.
Kakav je smisao dati mrtvoj osobi sezonsku ili tako nesto.
Mozda da se napravi selekcija prema odredjenim kriterijima npr osvajaca nekog trofeja, vlasnika nekog klupskog rekorda, bivseg igraca koji mimo terena svojim ponasanjem, kulturom... i dalje pridonosi ugledu kluba naravno pozitivno.
Npr
Veterani osvajaci prvenstva,
Veterani osvajaci kupa,
Veterani bordo masne,
...
Tek kad se postave kriteriji
Do tada bar da imamo dostojanstva da Hasetu, Keliju... ne pridodaje mo bas svakoga ko je obukao nas dres. Ne moze sa njima i njima pribliznima svaka šuša u recenicu a ne u drustvo ni ovdje ni gore na nebesima.
Edit i ako bi se glasanjem birao neko onda samo da glasaju clanovi kluba
Još bi dodao Ibrahima BiogradlićaSamozdravlje je napisao/la: ↑26 feb 2021, 23:07Historicar je napisao/la: ↑26 feb 2021, 10:06
Navijaci cesto licitiraju prejakom imenicom "LEGENDA". Mozda pretjerujem, ali navijaci NASEG KLUBA prednjace u tome.
Po meni LEGENDA kluba moze biti neko ko je herojstvom, ljudskoscu, nesebicnoscu i kvalitetom doprinjeo FKS. Ovako ja vidim:
-.Zelimir Keli Vidovic imao zapazenu karijeru, dao zivot u zastiti ljudi koji su trebali njegovu pomoc u trenutcima kad je BiH bilo najteze.![]()
- Asim Ferhatovic Hase , ljudska gromada koju pamti SARAJEVO. O fudbalskim kvalitetima znaju stariji od mene .![]()
- Vahidin Musemic- Spenser koji je odbio bogastvo i ostao u FKS za nevjerovatno manju materijalnu korist.Najbolji centarfor Evrope 1968 god.![]()
- Safet Pape Susic najbolji fudbaler BiH u 20-tom stoljecu.
To je moje slobodno misljenje. Ima tu jos mnostvo kvalitetnih ljudi i igraca:
- Mirsad Fazlagic, prvi kapiten SFRJ iz BiH, finalista Evropskog prvenstva 1968 g.
- Faruk Hadzibegic , fudbaler sa najvise utakmica za SFRJ.
- Svetozar Vujevic- Vuja, sjajan igrac,sjajan direktor FKS.
Precesto navijaci epitet LEGENDA vezu za igrace koji su igrali u sampionskim timovima, ne kazem da nisu zasluzni, ali LEGENDE nisu sigurno. Najgore mi je citati da igraci sebe i svoje saigrace iz generacije zovu legendama. Mislim da su to svojevremeno najbolje rijesila CZ(Mitic,Sekularac,Djajic, Pizon Petrovic...).
Govoriti o legendama u novije doba je nebulozno. Fudbaleri koji igraju za FKS 5-6 god.,samo zato sto za njega nema interesa od klubova iz Evrope, kad kazem Evropa ne mislim na L5, nego Sloveniju,Albaniju,Koreju... Svi ovi fudbaleri koji su osvajali Titule mogu prije svega zahvaliti konekciji jednog navijaca Fedja Kusturica. Ove koje danas pokusavate promovisati u legende sigurno ne bi igrali u FKS u vremenu VIRSLI, LEGENDE jesu igrale za manje. Smjesno je nekog velicati zato sto je ucestvovao u osvajanju 5-6 titula u PL BiH. Po meni Hebibovic i sl. ne mogu biti legende FKS, samo zato sto su dio kluba koji od 2015 g. osvaja titule. Ne osvojiti titulu u ovoj konstalaciji snaga klubova u PL BiH bi bilo CUDO.
Legende nisu ni Kovacevic,Pidro i Djokanovic.., ali kao Akademija FKS da, ali kolektivno . Tezak je pojam LEGENDA .
Pitao bih vas da dodjemo u situaciju "VIRSLE"(ne dao Bog) ko bi ostao u FKS ili bi igrao za komsije.
i tvoj najdrazi oremus mirko..Samozdravlje je napisao/la: ↑26 feb 2021, 23:39
DA , sigurno. Pisao sam spontano, bez nakog plana. DA rahm. IBRO BIOGRADLIC![]()
Pozdrav za tebeSamozdravlje je napisao/la: ↑26 feb 2021, 23:56holyman je napisao/la: ↑26 feb 2021, 23:42i tvoj najdrazi oremus mirko..Samozdravlje je napisao/la: ↑26 feb 2021, 23:39
DA , sigurno. Pisao sam spontano, bez nakog plana. DA rahm. IBRO BIOGRADLIC![]()
Provokatoru, mozda je on legenda koja je odbila 3x bolje uslove od FKS. Najbolji desni bek PL BiH jeste.
Ne znam jesi li cuo koliko smo ponuda odbili za Krleta,Handzica,Hebiba, D.Hodzica, Milanovica, a nisu mali iznosi € ?
Samo pobjeda dolazi u obzir!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 43 gosta.