Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Miljacka
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Miljacka » 26 feb 2021, 00:28

Evander je napisao/la:
26 feb 2021, 00:18
Miljacka je napisao/la:
25 feb 2021, 23:52
Merakk1921 je napisao/la:
25 feb 2021, 23:33
Dinamo hladno u osminu, Zvezda bolja bila u Milanu od Milana.. miljama smo daleko od ozbiljnog fudbala, igraci nam se vracaju is turske drugr ligr, svicarske druge, Tatar ce se vratiti kako je krenulo iz Arabije .. hahahaha smijesno i pretuzno iskreno. Ovde se ne igra ozbiljan fudbal jer igraci nisu p od profesionalaca .. Kad odu vani, brže se vrate
Ma drz' se ti liga petica, nije ovo za tebe. Beograd i Zagreb nisu bili pod opsadom 4 godine, a Srbija i Hrvatska su Srbija i Hrvatska, a ne 723 drzave u jednoj drzavi. Od toga sve krece. Zato ce mi uspjeh nekog kluba iz nase zemlje i eventualno plasman u neke grupe biti veci uspjeh nego Zvezdina titula iz 1991. K'o da si s Marsa pao pa ne znas gdje si dospio.
Znas li ti kad je rat zavrsio? Prije 26 godina!!!
Mani me se opravdanja tog tipa.

Mrzim sto je rat izvlakusa za sav nerad i javaslul kod danas. Narednih 25 godina korona ce biti kriva i izgovor za sve.
A jesam li samo rat naveo??? Od njega je i krenuo sav javasluk i go.vna iz kojih se evo ni dan danas nismo izvukli. Jesmo li ja i ti krivi sto postoje dva entiteta, kantoni, opcine, mjesne zajednice, pizde materine i sto je skoro sve to pojedinacno drzava za sebe i sto je svakom vodji kolovodji tih bosanskih mini drzavica prvo pitanje "Ima l' mene tu gdje?" Premijer liga Bosne i Hercegovine je najbolji prikaz i najrealnije ogledalo zemlje u kojoj zivimo. I pored toga svega meni je i ova liga ispred svake lige i zemlja ispred svake zemlje i nikad ne bih otisao odavde, nego mi je interesantno koliko su neki nerealni.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 26 feb 2021, 00:42

E čuj rat kriv, prošlo četvrt stoljeća. Rat kriv što teren u tz izgleda kao sedamdesete, a koševo npr kao za olimpijadu. Rat kriv što se desetak porodica privatizacijama osiguralo do desetog koljena a ekonomija trpila. Njemačka za 9 godina postala prvak svijeta, a mi za 25 jednom otišli, a u košarci i rukometu da se ne proširuje nebi nikad u zadnje vrijeme. Odbojka i ostalo i ne postoji faktički

Rat jeste unazadio mnogo ,al više lopovski način vođenja države i mentalitet daj mi danas boli me qrac šta će bit sutra
nema potpisa

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 26 feb 2021, 00:46

Admir_Sa je napisao/la:
26 feb 2021, 00:42
E čuj rat kriv, prošlo četvrt stoljeća. Rat kriv što teren u tz izgleda kao sedamdesete, a koševo npr kao za olimpijadu. Rat kriv što se desetak porodica privatizacijama osiguralo do desetog koljena a ekonomija trpila. Njemačka za 9 godina postala prvak svijeta, a mi za 25 jednom otišli, a u košarci i rukometu da se ne proširuje nebi nikad u zadnje vrijeme. Odbojka i ostalo i ne postoji faktički

Rat jeste unazadio mnogo ,al više lopovski način vođenja države i mentalitet daj mi danas boli me qrac šta će bit sutra
Molim vas, ali molim vas nemojte citati samo ono sto vam pase. Fino sam naveo da imas 70 drzava u drzavi i da od tog stanja sve krece. BiH se sa Hrvatskom i Srbijom ne moze ni po cemu porediti kada je u pitanju djelovanje zemalja, pa tako ni u sportu. Vratite se u realnost malo.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

hababb
Kontakt:

Post Postao/la hababb » 26 feb 2021, 00:54

krivo je more!
FK SARAJEVO
Fedja Kusturica

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 26 feb 2021, 01:53

Miljacka je napisao/la:
26 feb 2021, 00:46
Admir_Sa je napisao/la:
26 feb 2021, 00:42

Molim vas, ali molim vas nemojte citati samo ono sto vam pase. Fino sam naveo da imas 70 drzava u drzavi i da od tog stanja sve krece. BiH se sa Hrvatskom i Srbijom ne moze ni po cemu porediti kada je u pitanju djelovanje zemalja, pa tako ni u sportu. Vratite se u realnost malo.
Može bar bolja biti da se stavi akcenat na razvoj i obrazovanje. Ovde ljudi koji šutnuli lopte nisu otvaraju škole fudbala il košarke i od tog sve počinje što se struke tiče.
nema potpisa

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 26 feb 2021, 04:10

Surova realnost

Don't believe the hype.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 26 feb 2021, 07:17

Ne znam samo zasto se mi poredimo sa Hrvatskom i Srbijom ? Je li zato sto granicimo s njima ?

Onda poredite Skotsku i Vels s Engleskom jer i oni granice.

Zasto bi mi uopce "trebali" biti na njihovom nivou ?

Te dvije lige su treci rang europskih liga.
1. Lige 5 (sa i ili bez Francuza svejedno)
2. Portugal, Holandija, Rusija

I onda idu Hrvatska i Srbija koje su (u najgorem slucaju) u rangu sa nekom od ostalih, a od velike vecine bolje lige.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 26 feb 2021, 07:38

Miljacka je napisao/la:
26 feb 2021, 00:28
Evander je napisao/la:

Mrzim sto je rat izvlakusa za sav nerad i javaslul kod danas. Narednih 25 godina korona ce biti kriva i izgovor za sve.
A jesam li samo rat naveo??? Od njega je i krenuo sav javasluk i go.vna iz kojih se evo ni dan danas nismo izvukli. Jesmo li ja i ti krivi sto postoje dva entiteta, kantoni, opcine, mjesne zajednice, pizde materine i sto je skoro sve to pojedinacno drzava za sebe i sto je svakom vodji kolovodji tih bosanskih mini drzavica prvo pitanje "Ima l' mene tu gdje?" Premijer liga Bosne i Hercegovine je najbolji prikaz i najrealnije ogledalo zemlje u kojoj zivimo. I pored toga svega meni je i ova liga ispred svake lige i zemlja ispred svake zemlje i nikad ne bih otisao odavde, nego mi je interesantno koliko su neki nerealni.
Ma kada kazes rat nam donio, ljudi se striktno drze rusevina, umrlih i ostalo.
Raja ne shvata da je nama rat donio 10 kantona (koje imaju skoro pa jednake ovlasti kao i federacija), Federaciju BiH, Distrikt Brcko, republiku srpsku. Pa jedina smo drzava u kojoj predsjednistvo ima manje ovlasti nego li premijer federacije ili rs-a. Ova drzava je unistena jer su nam je takvu servirali, osudjena na propast ili na tavorenju po dnu. Jer nek Bosnjak nesto krene, Srbin ga hebe jer mu je u interesu samo RS. Nek Srbin krene hebe ga Bosnjak gdje moze, nek Hrvat krene ,90% moze sve jer igraju najpametniju igru. Uglavnom bitno je samo naguziti drugoga i drzati iterese svog naroda. Nema nas da dodje 4 Kojovica i Konakovica i gradjanskih opcija jer te gradjanske opcije prolaze samo u dijelovima gdje su Bosnjaci vecina. Tako da ko moze nek rijesava i ojacava svoju kasabu jer drzave ovdje nema!

PS Gana i Avganistan su dobili vakcine prije nas koji smo u srcu evrope samo zato sto neko kalkulise izbornim zakonom i zbog toga ispastamo svi mi.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 26 feb 2021, 07:59

Zvezda i Dinamo imaju ogromne budžete i tom i je ogromna prednost.
Mogu priuštiti igrače iz bogatijih zemalja i platiti ih mnogo. Tamo fucking Gobeljić ima 200k eura godišnje.

Što se tiče liga, hnl je bolji za klasu od jsl.
U Srbiji 20 klubova ima, ni za qurac nije liga.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 26 feb 2021, 08:11

pa jeste rat al mnogo bitnije je rasulo poslije rata odsustvo drzave koja sprovodi zakone i totalno odsustvo zakona jer smo pustili da nam ratni profiteri, kriminalci vode istu i oni su je sebi namjestili da kradu do besvijesti, svaki lik iz stranaka na vlasti je ucinio kriminalno djelo i jos je slobodan...

za to vrijeme susjedne drzave su gurale svoje predstavnike u sportu ali i umjetnosti, kulturi, itd. da ode neka pozitivna slika u svijet....ali gurali u pravom smislu te rjeci pa mi nismo u drzavu ulozili koliko su pojedini u sport, hrvatska je svoje puteve zavrsila kada? mi jos ni na pola sa autoputevima...Rumunija je 2005-6 zavrsila autoputeve a okolo prasina jbt bila.....problem je dublje prirode
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 26 feb 2021, 08:12

OsmaDolazi je napisao/la:
26 feb 2021, 07:38
Miljacka je napisao/la:
26 feb 2021, 00:28
Evander je napisao/la:

Ma kada kazes rat nam donio, ljudi se striktno drze rusevina, umrlih i ostalo.
Raja ne shvata da je nama rat donio 10 kantona (koje imaju skoro pa jednake ovlasti kao i federacija), Federaciju BiH, Distrikt Brcko, republiku srpsku. Pa jedina smo drzava u kojoj predsjednistvo ima manje ovlasti nego li premijer federacije ili rs-a. Ova drzava je unistena jer su nam je takvu servirali, osudjena na propast ili na tavorenju po dnu. Jer nek Bosnjak nesto krene, Srbin ga hebe jer mu je u interesu samo RS. Nek Srbin krene hebe ga Bosnjak gdje moze, nek Hrvat krene ,90% moze sve jer igraju najpametniju igru. Uglavnom bitno je samo naguziti drugoga i drzati iterese svog naroda. Nema nas da dodje 4 Kojovica i Konakovica i gradjanskih opcija jer te gradjanske opcije prolaze samo u dijelovima gdje su Bosnjaci vecina. Tako da ko moze nek rijesava i ojacava svoju kasabu jer drzave ovdje nema!

PS Gana i Avganistan su dobili vakcine prije nas koji smo u srcu evrope samo zato sto neko kalkulise izbornim zakonom i zbog toga ispastamo svi mi.
Tacno to sam i mislio :thumbup:

Dobri u dobru
Zli u zlu

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 26 feb 2021, 08:31

Denchi je napisao/la:
26 feb 2021, 08:11
pa jeste rat al mnogo bitnije je rasulo poslije rata odsustvo drzave koja sprovodi zakone i totalno odsustvo zakona jer smo pustili da nam ratni profiteri, kriminalci vode istu i oni su je sebi namjestili da kradu do besvijesti, svaki lik iz stranaka na vlasti je ucinio kriminalno djelo i jos je slobodan...

za to vrijeme susjedne drzave su gurale svoje predstavnike u sportu ali i umjetnosti, kulturi, itd. da ode neka pozitivna slika u svijet....ali gurali u pravom smislu te rjeci pa mi nismo u drzavu ulozili koliko su pojedini u sport, hrvatska je svoje puteve zavrsila kada? mi jos ni na pola sa autoputevima...Rumunija je 2005-6 zavrsila autoputeve a okolo prasina jbt bila.....problem je dublje prirode
Pa to nam je rat uradio. Sve sto zapocnemo kasni se jer svi svoju politiku vode i svi moraju potpisati da se slazu. Hebe se koga kada ce to biti.
Pa Srbija obezbjedila sve oko finansija za autoput Beograd Sarajevo koju ce finansirati 50% Turska i koja ce vise valjati Bosni nego Srbiji a mi mazlumi zbog samovolje i hebivjetara pojedinih kojih puca neka stvar nemamo spremna ni sredstva niti ista. I to mislim da je veci problem u Federaciji nego u RS-u( kada je u pitanju autoput). Ne moze i nece biti nikada sloge zbog proslosti takve kakva jeste izmedju tri naroda. Sto se tice Hrvata, realno je da ce njih sve manje i manje biti i da ce ih se preglesavati na svakom cosku upravo zbog toga sto ih je bas malo. Ali sve se u korijenu mora izmijeniti u drzavi da bi postala funkcionalna jer ona sa "Dejtonom" nikada i NIKADA nece biti funkcionalna. Hoce i jeste jedino mesetarima i profiterima, stranackim uhljebima i drzavnim porodicama.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 26 feb 2021, 09:02

Otišli ste u širinu, ispade da u Srbiji i HRvatskoj politika blista. Jeste nešto bolja nego ovdje, ali i tamo su šeme i sistemi za pljački vlastite države razrađeni do sitnih detalja.

Ovdje su problem finansije klubova, jednostavno se nema para za igrače tipa Sanogo u CZ, koji igra egal sa veznim redom Milana, ne možeš dovesti ni neke prosječne strance tipa Falćineli, Falko.
Ne mogu klubovi glavni teren osposobiti da bar liči na fudbalski. Grbavica i Bilino polje imaju teren da valja, a ni to nisu klubovi napravili nego savez ako se ne varam. Savez je tek posebna priča. Ali trenutno je poenta na finansijskom stanju klubova.

Uglavnom, napretka neće biti još dugo, od nekih jačih klubova što dobijemo u evropi, praivćemo mali Bayern i Real, i sami sebe zavaravati.

Jedina prednost ove lige je što je interesantna i što su manje-više klubovi svi tu negdje.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 26 feb 2021, 09:56

TheChief je napisao/la:
26 feb 2021, 07:17
Ne znam samo zasto se mi poredimo sa Hrvatskom i Srbijom ? Je li zato sto granicimo s njima ?

I onda idu Hrvatska i Srbija koje su (u najgorem slucaju) u rangu sa nekom od ostalih, a od velike vecine bolje lige.
A sa kim da se poredi liga i drzava? Sa njemackom? Mogli smo onda i sa amerikom po standardu... sto da ne?!
Po tebi bi trebalo razmisljati na nacin, nemam auto kuci,hocu majbah ili bentli da vozim...

O cemu pricamo, juce A. V. donira 5000 vakcina federaciji! Halo, lik poklanja vakcine da se makar ti ljudi koji godinu dana rade u covid odjeljenima zastite jer nema izgleda da ce u skorije vrijeme da se nabave... Misli li neko da ce ti ljudi da odbiju vakcinu jer je dosla iz Srbije? Od A. V.?
Mada, mozda se nece ni stici vakcinisati jer je za pretpostaviti da ce se ubacivati kojekavi supci preko veze...

Lige Srbije i Hrv mozda jesu "trece lige" u Evropi, ali njihovi prvaci ne izgube od Milana u dvije utakmice, Dinamo glat prodje Krasnodar... i sad nama to kao nije dovoljno a ovamo se sanja makar jednom za nasih zivota da se udje u grupnu fazu...

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 26 feb 2021, 10:23

vlakanje je napisao/la:
26 feb 2021, 09:56
TheChief je napisao/la:

A sa kim da se poredi liga i drzava? Sa njemackom? Mogli smo onda i sa amerikom po standardu... sto da ne?!
Po tebi bi trebalo razmisljati na nacin, nemam auto kuci,hocu majbah ili bentli da vozim...

O cemu pricamo, juce A. V. donira 5000 vakcina federaciji! Halo, lik poklanja vakcine da se makar ti ljudi koji godinu dana rade u covid odjeljenima zastite jer nema izgleda da ce u skorije vrijeme da se nabave... Misli li neko da ce ti ljudi da odbiju vakcinu jer je dosla iz Srbije? Od A. V.?
Mada, mozda se nece ni stici vakcinisati jer je za pretpostaviti da ce se ubacivati kojekavi supci preko veze...

Lige Srbije i Hrv mozda jesu "trece lige" u Evropi, ali njihovi prvaci ne izgube od Milana u dvije utakmice, Dinamo glat prodje Krasnodar... i sad nama to kao nije dovoljno a ovamo se sanja makar jednom za nasih zivota da se udje u grupnu fazu...
time
Moderatoru ohladi sa tim vakcinama
Pa nisu Pfizerove

I mi smo kad su bile poplave donirali camce sa motorima iz Azerbejđana za Srbiju

Pa se ne hvalimo time

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 26 feb 2021, 10:37

Totalno je suvisno i besmisleno porediti nasu ligu sa nekim ligama u regiji. Nema parametra po kojem se moze ravnati.

Ali...je li mi imamo neku drugu a nasu? Je li ovo nasa liga kakva god da je..je li svi imamo svoj klub za koji navijamo, s kojim se poistovjecujemo, kojeg volimo i uz kojeg imamo jak osjecaj pripadnosti nekoj masi?

Nismo glory huntersy jer ne moze to niko od nas biti. Voli svoje i cijeni svoje i gledaj svoje, pa makar zadnji bili po svim parametrima.

Ko zeli slavu eno mu i Dinamo i Zvezda, a ima i Real i Barca nek se mani onda ove lige...Libo me racku sto je Dinsmo bolji i prosao dalje, libo me racku sto je Zvezda bolja i Milan je ne moze dobiti.

Sad ce:
Sloboda vs Tuzla
Radnik vs Velez
Borac vs Olimpik
Zeljo vs Sarajevo
Zrinjski vs Krupa
Mladost vs Siroki

Ako mognem sve cu da ih pregledam.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 feb 2021, 10:39

Steven11 je napisao/la:
26 feb 2021, 10:37
Totalno je suvisno i besmisleno porediti nasu ligu sa nekim ligama u regiji. Nema parametra po kojem se moze ravnati.

Ali...je li mi imamo neku drugu a nasu? Je li ovo nasa liga kakva god da je..je li svi imamo svoj klub za koji navijamo, s kojim se poistovjecujemo, kojeg volimo i uz kojeg imamo jak osjecaj pripadnosti nekoj masi?

Nismo glory huntersy jer ne moze to niko od nas biti. Voli svoje i cijeni svoje i gledaj svoje, pa makar zadnji bili po svim parametrima.

Ko zeli slavu eno mu i Dinamo i Zvezda, a ima i Real i Barca nek se mani onda ove lige...Libo me racku sto je Dinsmo bolji i prosao dalje, libo me racku sto je Zvezda bolja i Milan je ne moze dobiti.

Sad ce:
Sloboda vs Tuzla
Radnik vs Velez
Borac vs Olimpik
Zeljo vs Sarajevo
Zrinjski vs Krupa
Mladost vs Siroki

Ako mognem sve cu da ih pregledam.
:tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 26 feb 2021, 10:44

svrakino1921 je napisao/la:
26 feb 2021, 10:23
vlakanje je napisao/la:
26 feb 2021, 09:56
TheChief je napisao/la:

time
Moderatoru ohladi sa tim vakcinama
Pa nisu Pfizerove

I mi smo kad su bile poplave donirali camce sa motorima iz Azerbejđana za Srbiju

Pa se ne hvalimo time
Ti ociglecno imas veeeeelikih problema sa shvatanjem stvari koje se ovdje napisu i razumijevanjem sustine.

Cestitam, prvi si korisnik za ovih 10 godina na forumu koji mi ide na ignore listu :salut:

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 26 feb 2021, 10:57

Mi uvijek krenemo od krova pa se poredimo sa nekim drugim ligama. Vecina saveza u okolnim zemljama je prvo krenula od terena a kod nas uslov reflektor nema veze sto je teren mocvara. Nek uhljupi iz saveza svake godine naprave jedan teren svima bi bilo bolje barem da se lopta normalno kotrlja kako ih nije stid da se igra po ovakvim terenima,pa do juce nismo imali teren gdje repka moze igrat osim Zenice.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 26 feb 2021, 11:04

zagor1987 je napisao/la:
26 feb 2021, 10:57
Mi uvijek krenemo od krova pa se poredimo sa nekim drugim ligama. Vecina saveza u okolnim zemljama je prvo krenula od terena a kod nas uslov reflektor nema veze sto je teren mocvara. Nek uhljupi iz saveza svake godine naprave jedan teren svima bi bilo bolje barem da se lopta normalno kotrlja kako ih nije stid da se igra po ovakvim terenima,pa do juce nismo imali teren gdje repka moze igrat osim Zenice.
Kosevo se ne isplati radit, sta ako Marija Serifovic odluci megakoncert praviti, steta terena
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.