Pa čovjek je rekao kako jeste. Pojačanje bi bio Vojo Ubiparip, ali ko voli, nek izvoli i iskešira milion eura + pare za njegove plate tokom 4 godine koliko bi bio u klubu. Bio bi pojačanje, ali bi nas doveo na prosjački štap. Ustvari, ne vjerujem da bi ga mogli i dovesti. Zna se šta je pojačanje. Igrač koji je pojačanje em što odmah uskače u prvu postavu, em što može da donese novine i svježinu u igri određenog kluba. Oni koštaju jer su se već afirmisali u kvalitetne igrače. Pojačanja bi nam bila sad da dođu Jahić, Vladavić, Bekrić. Iskreno, to su pojačanja. U ovoj našoj ligi 2-3 igrača bi bila dobra za nas, ali daleko od istinskih pojačanja.tm84 je napisao/la:nista ne obecava, skroz realan u stavovima i bum titulaellaxaz je napisao/la:Trebate se naviknuti na Amarov stil istupa u medijima.![]()
dinastija osima vlada(la) i vladat ce zeljom
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Evo došlo mi nešto da napišem o Zebi. Ne znam zašto govorite da je slabo odigrao polusezonu, bla bla. Ima 8 pogodaka i 6 asistencija ( ispravite me ako sam pogriješio) . Tek je došao, nije se uigrao, kao što se ni cijela momčad nije uigrala zbog mnoštva povreda i sličnih stvari. Ja mislim da ćemo tek vidjeti Zebine majstorije, a to što neće da trči se može nadoknaditi povratkom Svrake i Jamakom, koji je stigao. Svraka i Jamak su, bar koliko ja znam, dosta brži i agilniji od Savića i Ćuluma. Kad igraju zajedno Savić i Ćulum, to izgleda kao usporeni snimak. A i Osim je dosta eksperimentisao sa Zebom, tako da sud o njemu možete dati kada bude odigrao još tekmi. Btw, jedino što mu zamjeram jesu promašaji protiv Sarajeva i protiv Slobode, ali šta je tu je. I dalje mislim da Zeba odlično mijenja Bekrića. A i baš nam je došao kao grom iz vedra neba, nakon odlaska Bekrića. Ne znam kako bi njega zamijenili da Zeba nije došao.
Mislim da je on ovaj skor zabilježio na svega tri utakmice (ili čak dvije). Ostalo onako, pogotovo slabo Borac u gostima i Pitari kod kuće.Omar500 je napisao/la:Evo došlo mi nešto da napišem o Zebi. Ne znam zašto govorite da je slabo odigrao polusezonu, bla bla. Ima 8 pogodaka i 6 asistencija ( ispravite me ako sam pogriješio) . Tek je došao, nije se uigrao, kao što se ni cijela momčad nije uigrala zbog mnoštva povreda i sličnih stvari. Ja mislim da ćemo tek vidjeti Zebine majstorije, a to što neće da trči se može nadoknaditi povratkom Svrake i Jamakom, koji je stigao. Svraka i Jamak su, bar koliko ja znam, dosta brži i agilniji od Savića i Ćuluma. Kad igraju zajedno Savić i Ćulum, to izgleda kao usporeni snimak. A i Osim je dosta eksperimentisao sa Zebom, tako da sud o njemu možete dati kada bude odigrao još tekmi. Btw, jedino što mu zamjeram jesu promašaji protiv Sarajeva i protiv Slobode, ali šta je tu je. I dalje mislim da Zeba odlično mijenja Bekrića. A i baš nam je došao kao grom iz vedra neba, nakon odlaska Bekrića. Ne znam kako bi njega zamijenili da Zeba nije došao.
Svaka čast i ja sam mišljenja da treba tek nakon završene sezone davati ocjenu (i Bekrić je puno bolje odigrao na proljeće nego na jesen), ali ovo do sada mislim da je dobro, ali za prvo mjesto treba dosta bolje. Naravno, ni za pozitivne a ni za negativne ocjene nije Zeba isključivi krivac, već čitav tim zajedno sa stručnim štabom.
Za Savića i Ćuluma se slažem. Savić je npr zabio 5 golova, ali kad on igra ja mislim da mi napada sastavit ne možemo. Puno mi se više sviđa igra kada je Svraka na terenu.
Nadam se da će Jamak zaoštriti konkurenciju u veznom redu i pojačati tempo tokom čitave utakmice.
- nikad_izvini
- Kontakt:
Poželio 30.12nikad_izvini je napisao/la:Znači ovako, ova godina nije bila lošaŠampioni, stabilizacija kluba, njanje lošije plasirane. Hapoel je malo **** koncepciju al smo realno bili pehovi. Biće bolje naredni put
![]()
Ono što mogu uraditi jeste poželjeti novogodišnju želju Želji![]()
-Idi Edine, molim te za 30 miliona eura + 5 miliona ako se plasiraju u LŠ
-da se riješi papirologija oko stadiona
-da Šeha ostane ili da uzmemo dobro obeštećenje za njega
-da zadržimo ostatak igračkog kadra i dovedemo jedno-dva adekvatna pojačanja
-da Amar Osim ostane dugooooo godina u klubu
-da Ivica Osim bude dobrog zdravlja
-da marketing NAPOKON počne raditi svoj posao![]()
-da njanje ostanu ispod nas, u svim segmentima
-da doživimo još 1000 godina
SRETNA NOVA GODINA ŽELJO
SRETNA NOVA GODINA SVIM NAVIJAČIMA ŽELJE
Sve najbolje. Čujemo se u 2011 ako preživim

Čitam da bi Šeha mogao potpisati novi ugovor. Tako se barme priča. To je stavka pod 3

Krenulo me

Šalu na stranu. Ako je Džeko potpisao, ne vjerujem ništa dok ne vidim sliku njega kako drži plavi dres Citija, dobićemo solidne pare.Cirka 2 m maraka.
Račun nam je blokiran. Sad, vjerovatno se to može dogovoriti sa poreznom da dobijemo dio para. Odnosno, da se račun deblokira uzdogovor da se od tih 2 m 200.000-300.00-500.000 odmah uplati poreznoj, bla,bla, bla a ostalo ide nama uz obavezno vraćanje 50.000 mjesečno.
Sad, jel to pametno. Pare bi mogle da dobiju noge

Znam sve, treba nam pojačanja, boljih igrača. Al sad. Šta to znači. Koliko da ih plaćamo. Šta je garant da nećemo sa njima popušiti foru, ostati bez para sa dugovima. Nema garancija. Šta više slutim da bi to bila realna opcija.
Iskreno, sviđa mi se Amarova politika. Imamo koliko imamo, ne dovodimo igrače koji se ne uklapaju u trenutni budžet. Ako može šta džaba, dobro jeste

Više bih volio da vratimo dugove. Lakše je poslovati. Uvijek se možeš zavaliti u kredit. To barem nije problem, kad nisi dužan.
Također se priča o oprostima dugova od strane države prema sportskim kolektivima u budućnosti pa kao, nama će uzeti a onda će nekome oprostiti. Khm, nisam baš siguran. Kod nas država ne postoji zbog naroda nego narod postoji zbog države što će reći, sumnjam. Državi fali para trenutno a isto će biti i u budućnosti. Teško mi možemo izaći iz ove krize bez privrede i proizvodnje. Koje nemamo. Znanja, kojeg također skoro pa nemamo. Oprosta nema. Uništavaju firme da ne uništavaju klubove

Lijepo bi bilo da recimo vratimo 1.5 m duga. Bacimo Amaru i saradnicima na kafu 200.000, zaslužili su

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
-
- Kontakt:
Poželio 30.12
Khm, očekujem pohvalu
Čitam da bi Šeha mogao potpisati novi ugovor. Tako se barme priča. To je stavka pod 3
Krenulo me
Šalu na stranu. Ako je Džeko potpisao, ne vjerujem ništa dok ne vidim sliku njega kako drži plavi dres Citija, dobićemo solidne pare.Cirka 2 m maraka.
Račun nam je blokiran. Sad, vjerovatno se to može dogovoriti sa poreznom da dobijemo dio para. Odnosno, da se račun deblokira uzdogovor da se od tih 2 m 200.000-300.00-500.000 odmah uplati poreznoj, bla,bla, bla a ostalo ide nama uz obavezno vraćanje 50.000 mjesečno.
Znam sve, treba nam pojačanja, boljih igrača. Al sad. Šta to znači. Koliko da ih plaćamo. Šta je garant da nećemo sa njima popušiti foru, ostati bez para sa dugovima. Nema garancija. Šta više slutim da bi to bila realna opcija.
Iskreno, sviđa mi se Amarova politika. Imamo koliko imamo, ne dovodimo igrače koji se ne uklapaju u trenutni budžet. Ako može šta džaba, dobro jeste
Ako ne može, **** ga
Više bih volio da vratimo dugove. Lakše je poslovati. Uvijek se možeš zavaliti u kredit. To barem nije problem, kad nisi dužan.
Također se priča o oprostima dugova od strane države prema sportskim kolektivima u budućnosti pa kao, nama će uzeti a onda će nekome oprostiti. Khm, nisam baš siguran. Kod nas država ne postoji zbog naroda nego narod postoji zbog države što će reći, sumnjam. Državi fali para trenutno a isto će biti i u budućnosti. Teško mi možemo izaći iz ove krize bez privrede i proizvodnje. Koje nemamo. Znanja, kojeg također skoro pa nemamo. Oprosta nema. Uništavaju firme da ne uništavaju klubove
Aha. Dobar fol.
Lijepo bi bilo da recimo vratimo 1.5 m duga. Bacimo Amaru i saradnicima na kafu 200.000, zaslužili su
A ovo ostalo uložimo u jednog-dva mlada igrača i podebljamo ugovore Šehi i Višći(al ne previše)
[/quote]
Svasta ti ovdje napisa, al nista konkretno...sve nesto malo cu kakiti-malo piskiti...
Račun nam je vjerovatno blokiran...ili jest ili nije...kako nam onda liježu pare od sponzora, ulaznica, donacije...to se sve treba uknjižiti i prikazati...jer ako si dužan državi, inspekcije rade svoj posao i prekovremeno ako treba...
Kazes, znam, trebaju nam pojačanja ali šta ako ovo, ako ono...ili nam trebaju ili ne trebaju, valjda znamo da nam trebaju, i to znamo na kojim pozicijama nam trebaju, i koliko njihovo igranje kosta i sta trebamo poduzeti da ih dovedemo...i dio para ce biti uložen i u taj dio aktivnosti vezano za klub...
Kazes, da vratimo dug ili mozda ne, da dodjemo na pozitivnu nulu, lakse se zaduziti...sredstva moraju biti jasno raspoređena i uložena...pare uložiti u dovođenje igrača, osiguravanje plaća stručnom stožeru i igračima ovu i sljedeću sezonu, marketinski projekti, komunalije, potpisivanje ugovora sa mladim nadama Đip, Zola, Hodžić, na taj se način lakše stvara pozitivna atmosfera u klubu i među igračima za narednu sezonu što može povećati njihovu efikasnost...i kakvi krediti, onda ništa nismo radili...dug se vraća po ustaljenom principu, ovaj novac se treba uložiti, mora uložiti u igračku, stručnu stabilizaciju kluba i razvoj talenata...

Krenulo me

Svasta ti ovdje napisa, al nista konkretno...sve nesto malo cu kakiti-malo piskiti...
Račun nam je vjerovatno blokiran...ili jest ili nije...kako nam onda liježu pare od sponzora, ulaznica, donacije...to se sve treba uknjižiti i prikazati...jer ako si dužan državi, inspekcije rade svoj posao i prekovremeno ako treba...
Kazes, znam, trebaju nam pojačanja ali šta ako ovo, ako ono...ili nam trebaju ili ne trebaju, valjda znamo da nam trebaju, i to znamo na kojim pozicijama nam trebaju, i koliko njihovo igranje kosta i sta trebamo poduzeti da ih dovedemo...i dio para ce biti uložen i u taj dio aktivnosti vezano za klub...
Kazes, da vratimo dug ili mozda ne, da dodjemo na pozitivnu nulu, lakse se zaduziti...sredstva moraju biti jasno raspoređena i uložena...pare uložiti u dovođenje igrača, osiguravanje plaća stručnom stožeru i igračima ovu i sljedeću sezonu, marketinski projekti, komunalije, potpisivanje ugovora sa mladim nadama Đip, Zola, Hodžić, na taj se način lakše stvara pozitivna atmosfera u klubu i među igračima za narednu sezonu što može povećati njihovu efikasnost...i kakvi krediti, onda ništa nismo radili...dug se vraća po ustaljenom principu, ovaj novac se treba uložiti, mora uložiti u igračku, stručnu stabilizaciju kluba i razvoj talenata...
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu, niko se ne žali da mu je fali.
- nikad_izvini
- Kontakt:
Šta ti nije jasno da ti nacrtam ? Ko je napisao da nam je račun vjerovatno blokiran. Ja nisam. Lijepo sam napisao da nam je račun BLOKIRAN.lemi_kitao je napisao/la:
Postoji NEKOLIKO računa. Račun kluba je BLOKIRAN. Navodno, SAMO NA TAJ RAČUN, UEFA isplaćuje ove kompenzacije i naknade za trening. Zašto je tako, obrati se UEFI. Ostali računi su defaco PRIVATNI.
Također, sumnjam da se sve knjiži. Država, realno, previše uzima a ništa ne daje iako se djeca sklanjaju sa ulice. Kad budemo Njemačka, onda ćemo sve knjižiti. Do tada, nećemo.
Lijepo napišem, ti ne čitaš. Trebaju nam pojačnja koja su DŽABA

I opet ne čitaš. Lijepo sam napisao, uvijek se možeš uvaliti u kredit. Al isto tako to valja VRATITI.
Nekome se možda čini da smo dobili neki aman-zaman iznos. A nismo. Dinamo je recimo imao, ne znam jel još ima, 70 miliona kuna godišnje od grada Zagreba. Pored toga, Zagreb je mnogo jači finansijski. Ima više sponzora. Hrvatski igrači imaju mnogo bolji rejting u Europi od naših. Sve to mnogo olakšava poslovanje Dinama. Svake godine potpišu par mladih igrača + dovedu par mladih sa strane. Ako jedan uspije, dobro i jeste. AKo ne uspije, ima naredna godina. Ima sisa zvana grad Zagreb.
Mi to NEMAMO. Trenutno.
Željo ima dugove. UEFA svake godine pooštrava uslove za dobijanje licence.
Firma u suštini može poslovati na dva načina.
Imaš dugove, imaš neke pare. Nemoj vratiti dugove, rizikuj da se zavališ u još veće dugove.
Imaš dugove, imaš neke pare. Očisti dugove i nastavi da posluješ bez rizika da ćeš propasti.
AKo se ja pitam bolje je vratiti dug jer se bojim da će pare pokrasti, dobiti noge. Amaru vjerujem, ostalim ne vjerujem. Ti nauči malo bolje da čitaš pa se javi da koju prodiskutujemo.
Živio
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Jutros su na NTV HAYAT gosti bili Muhamed Konjić i Almir Gredić-član predsjedništva FK Željezničar. Razgovaralo se o transferu Edina Džeke u Manchester City i o lovi koja će pripasti Želji. Na pitanje novinara Emira Delića (deklarisani pitar) kako će se potrošiti pare, koje će Željo dobiti - Greda mu reče da se pare neće odmah trošiti, jer za tim nema potrebe, zato što je kao i u svakom ozbiljnom klubu finansijska konstrukcija za narednih pola godine zatvorena. Lova za narednih pola godine je obezbjeđena i bez Džekinog tnasfera i to me najviše obradovalo. Greda je, također, kazao da će na današnjoj sjednici Predsjedništva Želje, biti jedna tačka koja će govoriti o transferu Džeke u City, na kojoj će mu poželjeti sreću u novom klubu.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Finansijska konstrukcija je obezbijedjena od Mepasa koji je postao sponzor,od Bekriceve love,druga rata koja je dosla i evropske pare...to je sasvim dovoljno da klub zivi bez problema u ovom periodu od pola godine i da se ne brinu u klubu ...sve se nekako desilo odmah,nikad vise love nismo imali...pogledalo nas odozgoavlami97 je napisao/la:Jutros su na NTV HAYAT gosti bili Muhamed Konjić i Almir Gredić-član predsjedništva FK Željezničar. Razgovaralo se o transferu Edina Džeke u Manchester City i o lovi koja će pripasti Želji. Na pitanje novinara Emira Delića (deklarisani pitar) kako će se potrošiti pare, koje će Željo dobiti - Greda mu reče da se pare neće odmah trošiti, jer za tim nema potrebe, zato što je kao i u svakom ozbiljnom klubu finansijska konstrukcija za narednih pola godine zatvorena. Lova za narednih pola godine je obezbjeđena i bez Džekinog tnasfera i to me najviše obradovalo. Greda je, također, kazao da će na današnjoj sjednici Predsjedništva Želje, biti jedna tačka koja će govoriti o transferu Džeke u City, na kojoj će mu poželjeti sreću u novom klubu.

http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Ovo dodje ko nova godina ili bajram 

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Nazovi ga kako hoces ali ono DODJE ...pile87 je napisao/la:Ovo dodje ko nova godina ili bajram

AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Sva sredstva koja dodju od prodaje Edina Dzeke ici na namirenje dugova. Posto je racun kluba blokiran sva sredstva koja dodju rasporedice se povjeriocima tako da sumnjam da ce sta ostati klubu....
Nisam baš najsigurniji da je račun blokiran. Nedavno sam u nekom intervjuu čuo ili pročitao, ne mogu se baš najbolje sjetiti, da je Žujo ili neko od najodgovornijih u klubu kazao da je uloženo mnogo napora da se račun deblokira i da je to ova uprava i uradila. Al' ne bitno! Ja bih predložio Upravi da se određen dio sredstava izdvoji u humanitarne svrhe u cilju spašavanja od totalnog finansijskog kolapsa, bivšeg FK Torpedo, uz uvjet, da nikada, ali baš nikada, niko iz njihovih struktura ne pokuša uništiti-neuništivo, tj. petorostrukog i aktuelnog šampiona države.Seljacina je napisao/la:Sva sredstva koja dodju od prodaje Edina Dzeke ici na namirenje dugova. Posto je racun kluba blokiran sva sredstva koja dodju rasporedice se povjeriocima tako da sumnjam da ce sta ostati klubu....
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
-
- Kontakt:
vidim borac poceo kao i prosle godine,ako im ode jos trivunovic mislim da im onda nema pomoci zavrsice kao i prosle godine ako Bog da
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
I dalje smatram da možemo do duple krune, a biće super kad se ekipa uigra. Po meni idealan sastav za proljeće bi bio

Smatram da su Bogičević i Mešić naši najbolji štoperi, tako da tu ne bi trebalo da bude problema. Bekovi su uredu, a Jamak i Svraka bi trebali zajedno da donesu jednu svježinu u igri Željezničara. Sa njima, ja mislim da će napadi se mnogo brže organizovati. Nadam se također da će i Elvir Čolić pokazati da je vrijedan prvog sastava. Uglavnom, odličan sastav, Lazo samo nek trpa golove, valjda će imati sreće

Smatram da su Bogičević i Mešić naši najbolji štoperi, tako da tu ne bi trebalo da bude problema. Bekovi su uredu, a Jamak i Svraka bi trebali zajedno da donesu jednu svježinu u igri Željezničara. Sa njima, ja mislim da će napadi se mnogo brže organizovati. Nadam se također da će i Elvir Čolić pokazati da je vrijedan prvog sastava. Uglavnom, odličan sastav, Lazo samo nek trpa golove, valjda će imati sreće

Vidjet ce te sad kad se Lazo iugra ima da dere mreze protivnickih golmana ...sto se tice Jamak i Svrake ,obojca su ofanzivni, tako da bi nam trebao u igri jedan malo defanzivniji, mozda da se Mesic malo izvuce prema gore, uostalom AMAR ZNA!
S tim da smatram da ce se Seha prodat, tako da bi Karic dobio priliku ...
S tim da smatram da ce se Seha prodat, tako da bi Karic dobio priliku ...
cuj Lazar da se uigrava.. pa sta radi ove dvije godine
jedino ako ga kakva lopta pogodi pa uleti u gol.. drugacije ga ne zna dati.

Svako ima svoje misljenje, ja ipak mislim da ce ove godine Lazar procepit ,al ono bas ...lech je napisao/la:cuj Lazar da se uigrava.. pa sta radi ove dvije godine![]()
Od pouzdanih izvora saznao sam da Lazar odlazi iz kluba, ima li neko od vas neku informaciju!?
Big club, great history, Nottm Forest.
Još ne mogu prežaliti onaj njegov šut prema golu makazicama, da je to zabio, prepričavalo bi se godinama o golu 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.