FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Josipe, Sinane dobrodošli

plus opcija produženja na jednu godinuzeljovac21 je napisao/la: ↑24 feb 2021, 16:16E cuj pola godine ugovora. Nemamo para pa ajd pola godine dok se sta ne izmandzija, ako se ne izmandzija odoh ja cucemo se...
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!
-
- Kontakt:
Dobrodosli !
Pokazao si velicinu odbivsi malene. Dobrododao kuci Rama
-
- Kontakt:
Pa znam, ako se namaknu pare produzit ce, a ako ne namaknu ode. Nije sigurno da ce ostati...Hilmo123 je napisao/la: ↑24 feb 2021, 16:18plus opcija produženja na jednu godinuzeljovac21 je napisao/la: ↑24 feb 2021, 16:16E cuj pola godine ugovora. Nemamo para pa ajd pola godine dok se sta ne izmandzija, ako se ne izmandzija odoh ja cucemo se...
- MocMahale444
Mozda protiv slabijiH ekipa ili da igra zadnjih 30 minuta.LjoZee je napisao/la: ↑24 feb 2021, 16:18Ja koliko vidim ima opcija +1 kao kod Ikica prosle godine kad je stigao na zimu pa mu se produzila ta opcija na ljeto za jos godinu. Ne znaci da ce samo do ljeta biti. I Bender ima tu opciju kao i vecina ovih sto su stigli od prosle zime pa do danas.zeljovac21 je napisao/la: ↑24 feb 2021, 16:16E cuj pola godine ugovora. Nemamo para pa ajd pola godine dok se sta ne izmandzija, ako se ne izmandzija odoh ja cucemo se...
Ma ne moze prvih 11 bez Mese realno.MojaMalenkost je napisao/la: ↑24 feb 2021, 16:05Celikovic i Bojo kao zadnji vezni bi u mnogo cemu olaksali posao stoperima.![]()
On zna lopte, bas zna ali nema snage za cijelu tekmu.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Ja zaista mislim da problem u nasim igracima nije u talentu.
Vec u radu i nacinu zivota,odmoru,nacinu ishrane,rada sa psihologom....
Nekad 80 tih nije se toliko vodilo racuna o tim stvarima,bio je talenat i trening,i to se svodilo svuda na isto.
Kad smo minu sustini poceli zaostajati debelo. To je nakon rata.
Ostali smo zarobljeni u nekom starom sistemu rada.
Evo ti bolan kreni od najmanjih kategorija. A znam vrlo dobro sta vam pricam,ti prvo nemas ozbiljnog trenera,nemas uslove za trening,nemas treninge mimo terena,nemas kvalitetnu suplementaciju,nemas rezim ishrane,nemas rad sa sportskim psihologom.
Opet cu ponoviti,sa Zeljom sam bio na najjacem turniru na kojem je neki nas klub ikad ucestvovao.
Romano d Ezelino turnir. Pored Zelje igrali su,Parma,Juventus,Milan,Anderleht i Bajern iz Minhena.
Sve smo ubjedljivo izgubili. A jedna stvar koja mi i dan danas stoji kao pecat. Bajern je dosao sa 2-3 godine mladjom ekipom od svih,plus sto smo mi i svercovali par starijih.
Smijesno je za vidjeti,da ta djeca su za glavu manja od sviju nas,da su nas pretrcavali kao formula 1.
Da nismo znali gdje udaramo,od njihove fizicke spreme i brzine.
Da ne pricam oprema,autobus brendiran.....
Takodjer da ne pricam sta su nam 2 Hrvata pricala kakve uslove imaju i kako treniraju.
I sta ti onda da ocekujes.
Nedavno na termin dodje nakav momak. Igra 2 ligu federacije. 19 mu je godina.
Ma jede on onu loptu,**** ti Falcaa i Ricardinja.
Ja ga nesta gledam,glumata ona nama sad neku zvijezdu.
Prvo sto ti proradi onaj stari inat,sto sad vise ne mogu,ni priblizno sto sam mogao nekad,pa bi da mu pokazes da je umisljeni debil,koji ce za 10 godina biti isto gdje i ja sad,i batalit ce fudbal.
Jer bez obzira na talenat,mi zivimo od tog nekog kurcenja,a kurcimo se jer igramo 2 federalnu ligu,a ne zapitamo se kad smo tako dobri,koji **** radimo tu i zasto ne napravimo nesto od svoje karijere.
Ivica Osimje rekao surovu istinu sa onom analizom,ko ne moze da trci,ne moze ni da igra....
Mi kontamo ako treniramo da smo spremni. Jesmo,ali za ovaj nivo u kojem jesmo. A da bi ti parirao negdje vani,ti moraa da zivis zivot sportiste 0-24.
Pa sto Ronaldo trenira ko konj,a covjek sve zivo osvojio,jer je svjestan,da nek se samo malo opusti,nema ga nigdje. Sad trenira vise nego nikad.
Neko banalno poredjenje treniranja,nasih i igraca vani,ako izuzmemo one nedozvoljene supstance,mozes napravit izmedju rekretativca koji ide u teretanu svaki dan i onog ko se time profesionalno bavi.
I ono kad se ovaj rekreativac zapita sto ja ne izgledam ovako a slomi se od treninga.
Pa ne izgledas,jer se ovaj u gram hrani,kako hranom,tako suplementima,pa onda koristi steroide,pa se po 2 mjeseca izgladnjuje. A za sve to treba konjska volja i rezim.
E to je ono sto kod nas nema usadjeno od malena.
Nit on sta pametno nauci na treningu,osim onih sablonskih stvari,nit vjezba u teretani,nit ima suplemente,nit pazi sta jede,nit pazi kad odmara. Kod nas je odmor,otic na sisu,i sjedit po kaficu.
90 posto nasih igraca je uspijelo u zivotu,kad predje u juniore,on je vec ****,instagram,koke....
Edim Dzeko da nije otisao,kad je otisao,ostao bi na nivou Mersudina Ahmetovica,Sulejmana Krpica...
A sve ovo sto nama fali,nit klub niti djeca ne obezbjedjuju. Nije to jeftino,ti da mjesecno na zdravu ishranu i suplemente moras dati 700-1000 KM,nije to malo.
A klub ti to ne obezbjedi,niti ti obezbjedi mnoge druge stvari. Plus nas mentalitet,zato i jeamo tu gdje smo.
Pa nisu one stare majke prije 50 godina,radjale supermene,koji su mogli da pariraju po kupu Uefa i Svjetskim prvenstvima,a sad ove nase totalno podbacile.
Ne nego lopovska drzava,mentalitet i zadovoljavanje stinim stvarima,koje ti nedaju da ti se razvije ambicija za nesto vise.
A da smo kraljevi suplje,to jesmo,i uvijek cemo naci nacin da to opravdamo.
Vec u radu i nacinu zivota,odmoru,nacinu ishrane,rada sa psihologom....
Nekad 80 tih nije se toliko vodilo racuna o tim stvarima,bio je talenat i trening,i to se svodilo svuda na isto.
Kad smo minu sustini poceli zaostajati debelo. To je nakon rata.
Ostali smo zarobljeni u nekom starom sistemu rada.
Evo ti bolan kreni od najmanjih kategorija. A znam vrlo dobro sta vam pricam,ti prvo nemas ozbiljnog trenera,nemas uslove za trening,nemas treninge mimo terena,nemas kvalitetnu suplementaciju,nemas rezim ishrane,nemas rad sa sportskim psihologom.
Opet cu ponoviti,sa Zeljom sam bio na najjacem turniru na kojem je neki nas klub ikad ucestvovao.
Romano d Ezelino turnir. Pored Zelje igrali su,Parma,Juventus,Milan,Anderleht i Bajern iz Minhena.
Sve smo ubjedljivo izgubili. A jedna stvar koja mi i dan danas stoji kao pecat. Bajern je dosao sa 2-3 godine mladjom ekipom od svih,plus sto smo mi i svercovali par starijih.
Smijesno je za vidjeti,da ta djeca su za glavu manja od sviju nas,da su nas pretrcavali kao formula 1.
Da nismo znali gdje udaramo,od njihove fizicke spreme i brzine.
Da ne pricam oprema,autobus brendiran.....
Takodjer da ne pricam sta su nam 2 Hrvata pricala kakve uslove imaju i kako treniraju.
I sta ti onda da ocekujes.
Nedavno na termin dodje nakav momak. Igra 2 ligu federacije. 19 mu je godina.
Ma jede on onu loptu,**** ti Falcaa i Ricardinja.
Ja ga nesta gledam,glumata ona nama sad neku zvijezdu.
Prvo sto ti proradi onaj stari inat,sto sad vise ne mogu,ni priblizno sto sam mogao nekad,pa bi da mu pokazes da je umisljeni debil,koji ce za 10 godina biti isto gdje i ja sad,i batalit ce fudbal.
Jer bez obzira na talenat,mi zivimo od tog nekog kurcenja,a kurcimo se jer igramo 2 federalnu ligu,a ne zapitamo se kad smo tako dobri,koji **** radimo tu i zasto ne napravimo nesto od svoje karijere.
Ivica Osimje rekao surovu istinu sa onom analizom,ko ne moze da trci,ne moze ni da igra....
Mi kontamo ako treniramo da smo spremni. Jesmo,ali za ovaj nivo u kojem jesmo. A da bi ti parirao negdje vani,ti moraa da zivis zivot sportiste 0-24.
Pa sto Ronaldo trenira ko konj,a covjek sve zivo osvojio,jer je svjestan,da nek se samo malo opusti,nema ga nigdje. Sad trenira vise nego nikad.
Neko banalno poredjenje treniranja,nasih i igraca vani,ako izuzmemo one nedozvoljene supstance,mozes napravit izmedju rekretativca koji ide u teretanu svaki dan i onog ko se time profesionalno bavi.
I ono kad se ovaj rekreativac zapita sto ja ne izgledam ovako a slomi se od treninga.
Pa ne izgledas,jer se ovaj u gram hrani,kako hranom,tako suplementima,pa onda koristi steroide,pa se po 2 mjeseca izgladnjuje. A za sve to treba konjska volja i rezim.
E to je ono sto kod nas nema usadjeno od malena.
Nit on sta pametno nauci na treningu,osim onih sablonskih stvari,nit vjezba u teretani,nit ima suplemente,nit pazi sta jede,nit pazi kad odmara. Kod nas je odmor,otic na sisu,i sjedit po kaficu.
90 posto nasih igraca je uspijelo u zivotu,kad predje u juniore,on je vec ****,instagram,koke....
Edim Dzeko da nije otisao,kad je otisao,ostao bi na nivou Mersudina Ahmetovica,Sulejmana Krpica...
A sve ovo sto nama fali,nit klub niti djeca ne obezbjedjuju. Nije to jeftino,ti da mjesecno na zdravu ishranu i suplemente moras dati 700-1000 KM,nije to malo.
A klub ti to ne obezbjedi,niti ti obezbjedi mnoge druge stvari. Plus nas mentalitet,zato i jeamo tu gdje smo.
Pa nisu one stare majke prije 50 godina,radjale supermene,koji su mogli da pariraju po kupu Uefa i Svjetskim prvenstvima,a sad ove nase totalno podbacile.
Ne nego lopovska drzava,mentalitet i zadovoljavanje stinim stvarima,koje ti nedaju da ti se razvije ambicija za nesto vise.
A da smo kraljevi suplje,to jesmo,i uvijek cemo naci nacin da to opravdamo.
- MocMahale444
Naravno da treba pozdraviti ovaj potez Ramovica, odbio njifnje
Bujrum

1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Mesa mi je najdrazi igrac ali realno njegova motorika i nedostatak agresivnosti nas dosta kosta nazad i prilikom tranzicije. Ja ovog Celikovica ili eventualno Vrhovca zamisljam na zadnjem veznom i sa ulogom jednog Culuma. Potreban je tu agresivan i bezobrazan igrac, a Bojo da odradjuje ono sto je Hajdar, prvenstveno da trci i bude dosadan.LjoZee je napisao/la: ↑24 feb 2021, 16:18Ma ne moze prvih 11 bez Mese realno.MojaMalenkost je napisao/la: ↑24 feb 2021, 16:05Celikovic i Bojo kao zadnji vezni bi u mnogo cemu olaksali posao stoperima.![]()
Pročepit će negdje.
-
- Kontakt:
I neka ga pusi malo sarajevo volim te ŽELJOO
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Kad je trening?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ove nove odluke vlade KS hoce li se odraziti na odrzavanje utakmica?
Zabranjuje se organizacija svih javnih okupljanja u grupama većim od 30 lica
Zabranjuje se organizacija svih javnih okupljanja u grupama većim od 30 lica
Nece. Tekme idu normalno.
IGRAJ ŽELJO IGRAJ I POBJEDI!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.