Postao/la OsmaDolazi » 23 feb 2021, 13:32
Kada se sve sabere, mogli smo i gore a i bolje proci u kupu. Realno, veoma mi je drago što smo pobjegli od Sirokog, Borca, Zrinjskog i Tuzle u gostima. A sa druge strane moglo je biti bolje da smo izvukli dva nizeligasa bilo gdje (kuci ili na strani). Zeljeznicar je svejedno kuci ili gostima. Dakle relativno je ok ispalo. Tacno da vidimo nakon prve 4 utakmice gdje se nalazimo i sta mozemo ocekivati.
Ukoliko osvojimo 4 boda u prve dvije utakmice lige ili 3 boda(pobjeda nad Zeljom), sampioni smo izvjesno. Ukoliko jos pri tome dodamo i prolaz u polufinale kupa to je perfektno odrađen mini ciklus derbija, gdje se ekipi i strucnom stabu nebi smjelo nista prigovoriti.
Sve u svemu, najbitnija stvar koja ce nas uputiti na dobri/losiji kolosijek je prva tekma sa kopiladima. Tu bez poraza je kraj nadanjima njihovoj tituli jer bi pali na jos nize pozicije a mi bi zadrzali i dalje veliku prednost u odnosu na drugog na tabeli.
Vjerujem u Vinka, vjerujem u nase momke i strucni stab i mislim da ce dobro odraditi svoj dio posla.