Kvalifikacije za Eurobasket 2021
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2021
Niko ne kaze da je Musa visak,ali ne bi bili fer prema ovim momcima da im uzima on mjesto,a nije odigrao ni 15 utakmica u prosloj sezoni.Eno jucer Larkin igra za Tursku.Najbolji igrac Efesa,a nas Musa nesto glumi i kao ne da mu klub da dodje na okupljanje reprezentacije
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Larkin "mora" da igra za Tursku , zato što je plaćen za to .DamirT je napisao/la: ↑21 feb 2021, 11:16Niko ne kaze da je Musa visak,ali ne bi bili fer prema ovim momcima da im uzima on mjesto,a nije odigrao ni 15 utakmica u prosloj sezoni.Eno jucer Larkin igra za Tursku.Najbolji igrac Efesa,a nas Musa nesto glumi i kao ne da mu klub da dodje na okupljanje reprezentacije
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Kako Makedonci dobro skautiraju ove naturalizovane igrace, ili stvarno imaju srece da im se takvi sami nude
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje
Larkin nigdje nije morao putovati, Turska igra u Istanbulu. Turska je bila u opasnosti da ne prođe, BiH nije. Efesu je interes Turske bitniji od interesa BiH. Za Musu je bolje da ostane trenirati u klubu u kojem se bori za minutažu a i Bosnić nije bio zainteresovan da zadnji prozor posveti razigravanju i razbuđivanju Muse. To su razlozi zašto nije igrao za reprezentaciju, a ne što Musa nešto glumi. Niko od tih momaka ne bi odigao 15 utakmica u prošloj sezoni da je bio u NBA u Euroligi, 90% njih ne mogu ni dobiti ugovor u NBA ili Euroligi, kakva ti je to fudbalska logika.DamirT je napisao/la: ↑21 feb 2021, 11:16Niko ne kaze da je Musa visak,ali ne bi bili fer prema ovim momcima da im uzima on mjesto,a nije odigrao ni 15 utakmica u prosloj sezoni.Eno jucer Larkin igra za Tursku.Najbolji igrac Efesa,a nas Musa nesto glumi i kao ne da mu klub da dodje na okupljanje reprezentacije
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 21 feb 2021, 11:31, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Musa treba da dobije poziv, ali ako ce doci ciste glave i podrediti sebe ekipi. Kao sto vidimo nemamo poseban individualni kvalitet i ako ce doci da glumi "zvijezdu "neka ga tamo gdje i jeste. Jer samo ako igramo kao ekipa, jedna dusa mozemo nesto napraviti.
Sa Nurkicem i sa njim dobili bi na kvaliteti sigurno ali..
Sa Nurkicem i sa njim dobili bi na kvaliteti sigurno ali..
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
prvenstvo je za godinu i po,ne za mjesec dana pa da npr. znamo da musa trenutno nema kvalitet da igra
-
- Kontakt:
Musa ce biti tu, sigurno. Al, morace se podrediti malo vise timskom i malo odvaditi od svoje clutch igre dok ostali bleje ko telad. Inace se vracamo unazad prije svega ovog. Ekipa igra timski i time nadoknađuje mnoge minuse.
Gordic? Mnogo je dao, al njegovo je zavrsilo i ne bi bilo fer da se sada odjednom pojavi za prvenstvo. Bez obzira kakvi Gegic i Campara bili. Posebno zbog nacina na koji je otisao. Ok, obecavali mu nesto godinama, nisu ispunili. No, ipak ....
Od ovih starih samo Milosevic zbog odbrane, uz mnogo ogranicenja u igri. Inace ces imati dva Vrabca, sto je 10 preglupih poteza po utakmici.
Sejfici, Stipanovici i jos neki. Ciao bella ...
Gordic? Mnogo je dao, al njegovo je zavrsilo i ne bi bilo fer da se sada odjednom pojavi za prvenstvo. Bez obzira kakvi Gegic i Campara bili. Posebno zbog nacina na koji je otisao. Ok, obecavali mu nesto godinama, nisu ispunili. No, ipak ....
Od ovih starih samo Milosevic zbog odbrane, uz mnogo ogranicenja u igri. Inace ces imati dva Vrabca, sto je 10 preglupih poteza po utakmici.
Sejfici, Stipanovici i jos neki. Ciao bella ...
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
A kako mi znamo da se Musa ne podredi timu? Ispade Musa baš remetilački faktor i on je proglašen kao osobu koja će da uništi atmosferu i timski duh, kao i Nurkić. Timski duh se uništi ako nemaš kvalitet i ako imaš diletanta za selektora a to Bosnić nije. Nikakav dokaz nemamo da oni uništavaju ekipu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
evropsko tek za godinu i po?
ima li kakvih sluzbenih tekmi do tada?
ima li kakvih sluzbenih tekmi do tada?
Imaju prozori kvalifikacija za svjetsko
1st Window: November 22 - 30, 2021
2nd Window: February 21 - March 1, 2022
3rd Window: June 27 - July 5, 2022
4th Window: August 22 - 30, 2022
EUROBASKET u septembru 2022
5th Window: November 7 - 15, 2022
6th Window: February 20 - 28, 2023
naravno da ce biti u kadru, dogodine bi trebao izboriti ako nista sigurnih 15min u euroligi. a ne sekiram se za kvarenje atmosfere, jer ce sigurno biti pripremnih turnira prije eura. a onda je sve na vedranu da procijeni i odstrani truhle jabuke ako ih ima, ma kako da se taj pojeeinac zvao.
kod ove nase ekipe me najvise raduje komplementarnost igraca. imas lazica koji ne mora ni dodirnut loptu ali radi svoju ulogu(dobro bi bilo sto kaze ghuraba da zavrsi kod bajica da i njemu upumpa samopouzdanje kao aticu), imas sulju koji ide ka toj ulozi da siri reket, i koji je definicija borbe za svaku loptu( njegova motivacija je specificna ko zna pricu, momak bi imam osjecaj isao pjeske na euro i bez ikakve naknade). imas juku koji moze drzat odbranu, trpat, asistirat. atica koji moze sve na obje strana parketa, ima fantastican bbiq, a dolaskom juke i muse bice mu jos lakse jer ce podijeliti teret i manje se trositi...imas gegu koji moze pritisnut svakog spoljnog protivnika, iscackat loptu, udarit blokadu...imas robersona koji ne izlazi iz svoje role, a dolaskom svih igraca imace otvorenih suteva ko u prici a sjajan je suter..itd itd
najvise me strah pozivamja milosevica...sat i cvijece, i haj ti majstore u penziju. gledati kako glumi carmela sa svojim izolacijama, kako masi zicere, donosi lose odluke...neka hvala. potpuno je visak na ovu atleticnu mladost i timsku igru.
mogao bi i penava izvisit ako se ne podigne sljedece sezone u klubskoj kosarci....miki halilovic ce takodjer morati zapeti da potisne kamenog u rotaciji.
mahh..o tom potom..vjerovatno ce kao i uvijek biti i koja povreda
kod ove nase ekipe me najvise raduje komplementarnost igraca. imas lazica koji ne mora ni dodirnut loptu ali radi svoju ulogu(dobro bi bilo sto kaze ghuraba da zavrsi kod bajica da i njemu upumpa samopouzdanje kao aticu), imas sulju koji ide ka toj ulozi da siri reket, i koji je definicija borbe za svaku loptu( njegova motivacija je specificna ko zna pricu, momak bi imam osjecaj isao pjeske na euro i bez ikakve naknade). imas juku koji moze drzat odbranu, trpat, asistirat. atica koji moze sve na obje strana parketa, ima fantastican bbiq, a dolaskom juke i muse bice mu jos lakse jer ce podijeliti teret i manje se trositi...imas gegu koji moze pritisnut svakog spoljnog protivnika, iscackat loptu, udarit blokadu...imas robersona koji ne izlazi iz svoje role, a dolaskom svih igraca imace otvorenih suteva ko u prici a sjajan je suter..itd itd
najvise me strah pozivamja milosevica...sat i cvijece, i haj ti majstore u penziju. gledati kako glumi carmela sa svojim izolacijama, kako masi zicere, donosi lose odluke...neka hvala. potpuno je visak na ovu atleticnu mladost i timsku igru.
mogao bi i penava izvisit ako se ne podigne sljedece sezone u klubskoj kosarci....miki halilovic ce takodjer morati zapeti da potisne kamenog u rotaciji.
Kad se misli o atmosferi onda i Pašalić ima smisla. Igrački je gotov, nije više prevaga ni u našoj ligi, ali je veteran sa iskustvom koji se vratio u Bosnu da završi karijeru i ne lovi još jedan ugovor u inostranstvu i ne smetaju mi ni tribine ni uloga 12. igrača a ako je potrebno pomoći će koliko može i kao organizator i kao šuter. Na instagramu se stalno zeza sa mlađim saigračima a sa klupe se najviše raduje njihovim poenima. Zna de neće ići na Eurobasket a možda i završi karijeru do 2022. Ne trebamo sad ni igranje svakog lošeg igrača u reprezentaciji opravdavati atmosferom, siguran sam da je Vrabac super momak koji se uvijek odaziva, želi igrati za BiH i ima odličan odnos sa saigračima, pogotovo iz Sparsa, ali ja bi ga ipak mijenjao za Jošila koji je dobar defanzivac i na 3 i na 4 a trojke šutira 69.8%, pa i ako bi izgubili malo u atmosferičnosti u toj trampi
Važno je i koji su igrači spremni slušati trenerove instrukcije, Alex Ferguson je objasnio zašto Veron nije uspio kod njeg: "Koliko god se trudio, nikako ga nisam uspijevao uklopiti u naš sistem. Bio je fantastičan igrač koji je mogao sve sa loptom, ali nikad nisi znao na čemu si sa njim. Ako bi mu rekao da se vrti oko sredine terena, on bi završio desno. Ako bi mu rekao da se drži desne strane, on bi završio na lijevoj. Jednostavno nije bilo dovoljno odgovornosti u njegovoj igri pa smo ga se riješili nakon dvije godine i 82 nastupa. Ne možeš graditi tim sa neshvaćenim umjetnicima.
Postoje također i igrači koji se drže instrukcija kao svetog pisma. Ji-sung Park, naš južnokorejski veznjak, bio je jedan od takvih. Njemu kad bi nešto rekao da uradi on bi se prihvatio zadatka kao pas koji zgrabi kost i ne pušta. Kad smo igrali protiv Milana u ligi prvaka 2010., tražio sam od Parka da prati u stopu Andreu Pirla koji je nosio njihovu sredinu terena i organizaciju igre. Pirlo je navikao da se igra na sredini terena ali ga je Ji-sung uspješno ugušio.
Držao sam disciplinu važnijom od bilo čeg drugog i možda nas je to i koštalo nekoliko trofeja. Opet bi uradio isto jer jednom kad popustiš u disciplini možeš se pozdraviti sa uspjehom i pripremio si teren da radi šta god ko hoće. Nakon Božića 2011. saznao sam da su trojica igrača Uniteda izašli u provod na Boxing Day i ujutro na trening su došli u nikakvom stanju. Svu trojicu sam kaznio dodatnim treningom i istjerao ih iz ekipe za narednu utakmicu protiv Blackburn Rovers. Već smo imali puno povrijeđenih igrača i ovo nas je još dodatno oslabilo, ali osjetio sam da je to jedina ispravna odluka. Izgubili smo 3-2 što nas je koštalo tri dragocjena poena, na kraju smo izgubili prvenstvo od Manchester City zbog gol razlike."

Važno je i koji su igrači spremni slušati trenerove instrukcije, Alex Ferguson je objasnio zašto Veron nije uspio kod njeg: "Koliko god se trudio, nikako ga nisam uspijevao uklopiti u naš sistem. Bio je fantastičan igrač koji je mogao sve sa loptom, ali nikad nisi znao na čemu si sa njim. Ako bi mu rekao da se vrti oko sredine terena, on bi završio desno. Ako bi mu rekao da se drži desne strane, on bi završio na lijevoj. Jednostavno nije bilo dovoljno odgovornosti u njegovoj igri pa smo ga se riješili nakon dvije godine i 82 nastupa. Ne možeš graditi tim sa neshvaćenim umjetnicima.
Postoje također i igrači koji se drže instrukcija kao svetog pisma. Ji-sung Park, naš južnokorejski veznjak, bio je jedan od takvih. Njemu kad bi nešto rekao da uradi on bi se prihvatio zadatka kao pas koji zgrabi kost i ne pušta. Kad smo igrali protiv Milana u ligi prvaka 2010., tražio sam od Parka da prati u stopu Andreu Pirla koji je nosio njihovu sredinu terena i organizaciju igre. Pirlo je navikao da se igra na sredini terena ali ga je Ji-sung uspješno ugušio.
Držao sam disciplinu važnijom od bilo čeg drugog i možda nas je to i koštalo nekoliko trofeja. Opet bi uradio isto jer jednom kad popustiš u disciplini možeš se pozdraviti sa uspjehom i pripremio si teren da radi šta god ko hoće. Nakon Božića 2011. saznao sam da su trojica igrača Uniteda izašli u provod na Boxing Day i ujutro na trening su došli u nikakvom stanju. Svu trojicu sam kaznio dodatnim treningom i istjerao ih iz ekipe za narednu utakmicu protiv Blackburn Rovers. Već smo imali puno povrijeđenih igrača i ovo nas je još dodatno oslabilo, ali osjetio sam da je to jedina ispravna odluka. Izgubili smo 3-2 što nas je koštalo tri dragocjena poena, na kraju smo izgubili prvenstvo od Manchester City zbog gol razlike."
Ovdje se Musa predstavlja ko da je DeMarcus Cousins pa ce da razjebe sve u ekipi 

Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
I meni je bas sinoc dok sam razmisljao o potencijalnom roster za EB Milosevic zadavao glavobolju.RoninX je napisao/la: ↑21 feb 2021, 14:04najvise me strah pozivamja milosevica...sat i cvijece, i haj ti majstore u penziju. gledati kako glumi carmela sa svojim izolacijama, kako masi zicere, donosi lose odluke...neka hvala. potpuno je visak na ovu atleticnu mladost i timsku igru.

Ako svi budu zdravi, po meni ima 9 sigurnih putnika na prvenstvo: Roberson, Gegic, Musa, Atic i Lazic od vanjskih, te Sulejmanovic, Halilovic, Nurkic i Kamenjas od unutrasnjih.
E sad, od ostalih bi nam idealno legli Gordic na 1 i Josilo na 3, ali je vec besmisleno spominjati ih. Prvi ne zasluzuje da se vise ikad dovede u kontekst reprezentacije, a drugi, iako nije ispao nefer kao Nemanja (barem ono sto se zna u javnosti), mozda ne bi trebao uzeti mjesto onima koji su izborili ovo prvenstvo, mada je i to donekle glupo razmisljanje jer ne mozemo reci da nas je Vrabac odveo tamo. Medjutim, misljenja sam da Josilo i ne bi toliko dosao do izrazaja u reprezentaciji, mada je on jako dobar i u defanzivi. Odnosno, u nekih 15-ak minuta koliko bi dobio i u malom broju suteva koje bi uzeo, sumnjam da bi se nesto posebno istakao. Meni su fascinantni ovi njegovi procenti ove sezone, jer su se njemu recimo u Bosni obicno odmicali i po 2-3 metra kad se odluci na sut za tri. On je tad upravo zbog loseg suta vecinom igrao cetvorku i na njemu su se pravili prekrsaji u penal zavrsnicama, jer ih je poprilicno lose izvodio.
Sto se tice visokih kosarkasa, nadam se da ce, ako Bog da, Sulejmanovic naredne sezone pokazati svoj puni potencijal, Halilovic se vratiti u staru formu, Kamenjas izboriti za solidnu minutazu u aba ligi, a Nurkic ostati zdrav. Peto ime bi trebao biti Alibegovic, pod uslovom da se uspiju rijesiti ti problemi s pasosem. Ako ne, onda u obzir dolaze Penava, Matkovic, Sejfic... Sto se tice Ajdina, on sto prije mora dobiti nekoliko kilograma misicne mase. Uporedjujuci ga recimo s Matkovicem (mada je ovaj mladji oko 4 godine), bolji je s loptom u rukama, ima bolji sut, obojica su dobri blokeri, ali dzaba sve to kad se Penava uvali u probleme s licnim greskama samo ako se zadrzi duze od tri minute na parketu. Jednostavno je premekan i genetski nedovoljno snazan da odigra bili kakvu odbranu bez faula. Kud on nema ni te neke zilavosti u sebi, jer ni Vrabac nije debeo, ali mu je odbrana specijalnost.

Roberson, Gordic, Gegic
Musa, Atic
Lazic, Josilo
Sulejmanovic, Alibegovic
Nurkic, Halilovic, Kamenjas
To je neka idealna postava, ali je realnije ocekivati Camparu umjesto Gordica, Vrabca umjesto Josila i Penavu umjesto Alibegovica. Ako se bude vodilo 14 igraca (tj. dva rezervna) - a trebalo bi, onda mozda povesti i Minju kao nagradu za sve sto je dao bh kosarci.

pričamo da Vrabac nije zaslužan za plasmaan? Sjetimo se našeg zadnjeg napada protiv Latvije i poena Vrabca. Pokazao je tu muda, ja ga lično ne podnosim, jer je teski antitalenat, ali budimo realni i recimo da je VELIKI BORAC i zna pokrrenuti tim!
-
- Kontakt:
Ima li gdje za pogledati se utakmica od sinoc?
Musa ofanzivno mozda najbolji u ovakvoj ekipa, defanzivno i borbeno je trenutno daleko iza ovih momaka.
Po meni Musa nema sta traziti u ovoj ekipi dok ne promjeni svoj stav, ponajvise prema kosarci. To jest, da napred igra ekipa a u odbrani volja da odbrane.
Po meni Musa nema sta traziti u ovoj ekipi dok ne promjeni svoj stav, ponajvise prema kosarci. To jest, da napred igra ekipa a u odbrani volja da odbrane.
dobre guzove ima Belma
-
- Kontakt:
Ma vala i ne razmišljam koga ce Bosnić pozvati, covjek pokazao da zna sta radi, momci igraju, bore se, tako da ta polemika ko treba ko ne treba je bespotrebna.
-
- Kontakt:
Bespotrebna polemika na sportskom forumu o tome koga selektor treba zvati u reprezentaciju ?bordobijeli je napisao/la: ↑22 feb 2021, 09:04Ma vala i ne razmišljam koga ce Bosnić pozvati, covjek pokazao da zna sta radi, momci igraju, bore se, tako da ta polemika ko treba ko ne treba je bespotrebna.
Zanimljivo , veoma zanimljivo .
Inače danas protiv Bugarske igramo u 15:30h , isti termin kao i protiv Grčke .
Prenos ima na SK 3 .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.