Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Da li će se reprezentacija BiH plasirati na Eurobasket 2021?

Anketa je završila: 20 feb 2020, 00:34.

Hoće!
77
63%
Neće, bit ćemo zadnji
45
37%

Ukupno glasova: 122

Muameer
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Post Postao/la Muameer » 20 feb 2021, 18:02

Beduin je napisao/la:
20 feb 2021, 17:58
Muameer je napisao/la:
20 feb 2021, 17:56
Beduin je napisao/la:
20 feb 2021, 17:41
Fenomenalna partija, nemas sta drugo reci osim svaka im cast.
Jedino kad Baho rece 5:10 minuta do kraja da je sigurna pobjeda osim da nasi igraci napuste teren, odmah sam se sasr'o i pomislio "Evo opet peha i poraza", zato svaka cast sto su momci pored Grcke uspjeli pobijediti i Bahin baksuzluk.
Zar je prenosila Nova Bh?
Ja gledao na Sk3
I ja sam gledao na SK3, al skroz tiho tv slusao zbog bebe, ali ubijedjen da je ono Baho. 😁
Najbitnije je beba i zdravlje bebino, na ovom kijametu.

Koliko znam Baho je na Nova Bh a ne SportKlubu, ili...moguce da sam u krivu.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 20 feb 2021, 18:03

Svaka cast za pobjedu, mi smo u ovoj situaciji kada ne igraju EL, NBA igraci sam vrh Evrope jer nemamo puno igraca koji igraju u najjacim takmicenjima.
Nazalost kad ostale ekipe budu kompletne mi cemo se tesko nositi sa takvim ekipama.
Bosnicu svaka cast jer je napravio sistem i izvlaci najbolje iz ove ekipe, definitivno nas najbolji selektor u historiji svih ekipnih timova BiH.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 20 feb 2021, 18:04

Jeste Baho radio i na SK ti si gledo sa hrvatskim komentatorima vjerovatno
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 20 feb 2021, 18:06

Semper je napisao/la:
20 feb 2021, 18:03
Svaka cast za pobjedu, mi smo u ovoj situaciji kada ne igraju EL, NBA igraci sam vrh Evrope jer nemamo puno igraca koji igraju u najjacim takmicenjima.
Nazalost kad ostale ekipe budu kompletne mi cemo se tesko nositi sa takvim ekipama.
Bosnicu svaka cast jer je napravio sistem i izvlaci najbolje iz ove ekipe, definitivno nas najbolji selektor u historiji svih ekipnih timova BiH.
:rol:

"Boj ne bije oruzje vec srce junaka" :salut:
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 20 feb 2021, 18:10

Svaka čast prije svega legendi Bosniću, i igračima. Nek smo konačno otresli mrtve grke, kakvi god da su sastavi i naši i njihovi. :bih:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 20 feb 2021, 18:12

Semper je napisao/la:
20 feb 2021, 18:03
Semper je napisao/la:
20 feb 2021, 16:55
To je nas luzerski mentalitet, dobijaju ovo Grci lagano.
Bez laprdanja Sempere.
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 20 feb 2021, 18:17

Imali smo i mi problema samo što nisu vezani za Euroligu i NBA. Gordić, Jošilo i Alibegović nam nisu ništa pomogli u kvalifikacijama a na svojim pozicijama bi bili prvi ili drugi izbor, a Bosnić više voli slabije igrače koji jedva čekaju da dođu igrati za reprezentaciju nego bolje koje moraš moliti i koji prijavljuju povrede dan prije puta za Rigu.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 20 feb 2021, 18:31

moras biti bas pogan da nakon ovoga nades razlog za omalozavanje, sto neko rece da je igrala najjaca postava Grka ovi momci bi im napravili frku ovo je ono sto zelimo vidjeti
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 20 feb 2021, 19:00

Bosnić je napravio čudo sa reprezentacijom, preuzeo je u delikatnom trenutku, kada su otišli Kikanović, Gordić i Stipanović, krenuo sa grupom mladih igrača koji i nisu imali neko samopoudanje, u tako skromnom rosteru često su mu falili neki igrači, al on jednostavno izvlači maksimum iz onog tima koji ima, danas odlična parija većine igrača, ali pored savršenog Sulejmanovića, moram pohvaliti Gegića i Kamenjaša i upravo na primjeru njih dvojice vidi se Bosnićev kvalitet, prije par dana protiv Igokee u finalu kupa, pogubljeni, ne nogu se sastaviti sa loptom, danas odlični, Gegić maestralan i odbrani i odličan u razigravanju, a Kameni dominantan u pick and rol igri. Od kako postoji naša reprezentacija, uvijek smo imali problema sa efikasnošću i nekih 70-tak poena za nas je bio plafon, ubijali su nas u skokovima na obje strane terena, Bosnićev tim ima odličnu realizaciju i nadskače gotovo svaku ekipu. U ovim prozorima jesu drugi timovi većine reprezentacija, ali to ne umanjuje rezultat koji je Vedran ostvario, kada se ovom timu pridodaju Halilović, Atić, Talić, Matković, ako bude htio Jošilo, uz Musu i Nurkića, na EP će otići tim koji koji ima glavu i rep, grupa mladih, atletičnih igrača koji će se uz Bosnićev entuzijazam, moći ravnopravno nositi sa većinom reprezentacija, jer pod njegovim vođstvom svaki igrač daje 110 % mogućnosti.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 20 feb 2021, 19:01

ovisnik je napisao/la:
20 feb 2021, 19:00
Bosnić je napravio čudo sa reprezentacijom, preuzeo je u delikatnom trenutku, kada su otišli Kikanović, Gordić i Stipanović, krenuo sa grupom mladih igrača koji i nisu imali neko samopoudanje, u tako skromnom rosteru često su mu falili neki igrači, al on jednostavno izvlači maksimum iz onog tima koji ima, danas odlična parija većine igrača, ali pored savršenog Sulejmanovića, moram pohvaliti Gegića i Kamenjaša i upravo na primjeru njih dvojice vidi se Bosnićev kvalitet, prije par dana protiv Igokee u finalu kupa, pogubljeni, ne nogu se sastaviti sa loptom, danas odlični, Gegić maestralan i odbrani i odličan u razigravanju, a Kameni dominantan u pick and rol igri. Od kako postoji naša reprezentacija, uvijek smo imali problema sa efikasnošću i nekih 70-tak poena za nas je bio plafon, ubijali su nas u skokovima na obje strane terena, Bosnićev tim ima odličnu realizaciju i nadskače gotovo svaku ekipu. U ovim prozorima jesu drugi timovi većine reprezentacija, ali to ne umanjuje rezultat koji je Vedran ostvario, kada se ovom timu pridodaju Halilović, Atić, Talić, Matković, ako bude htio Jošilo, uz Musu i Nurkića, na EP će otići tim koji koji ima glavu i rep, grupa mladih, atletičnih igrača koji će se uz Bosnićev entuzijazam, moći ravnopravno nositi sa većinom reprezentacija, jer pod njegovim vođstvom svaki igrač daje 110 % mogućnosti.
Mislim i da je Mirza Teletovic dosta dobro radio svoj posao dosad sto se tice repke.
Dosli su ljudi koji voli kosarku.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 feb 2021, 19:05

Svaka cast bosnicu..od raspojasane bande napravio je kolektiv koji igra disciplinovano i izvlaci maksimum iz ovog tima.

Kao sto rekoh uz halilovica, juku i musu ova ekipa nikom nece biti lagan zalogaj
=\_1921_/=

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 20 feb 2021, 19:08

Hvala za sve, Vedrane Bosnicu! :salut:

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 20 feb 2021, 19:09

Larkin igra za Tursku, a Musa ne moze za nas? :think:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 20 feb 2021, 19:10

Justin je napisao/la:
20 feb 2021, 19:09
Larkin igra za Tursku, a Musa ne moze za nas? :think:
Potrebniji im Musa.

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 20 feb 2021, 19:11

ovisnik je napisao/la:
20 feb 2021, 19:00
Ali fazon, ti igrači to znaju i u svojim klubovima, njih Bosnić uzme kao "gotov" produkt kluba i njihovih trenera i osobnog talenta. Kako sad on za taj kratak period okupljanja reprezentacije izvuče iz njih najbolje je samo u njegovoj glavi i samo on zna. Svaka čast svima na borbenosti, i mnogi "sportski manekeni" bi se mogli ugledati na ovakve momke i igru.
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 20 feb 2021, 19:35

Kada treba srati po Mirzi najvise se javljaju, a kada se ostvari jedan ovakav uspjeh slabo se ko javi da pohvali njegov posao. Takodjer bih pohvalio i sekretara Colana.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 20 feb 2021, 19:36

Jesu izbačeni highlightsi negdje?

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 20 feb 2021, 19:48

Zabit je napisao/la:
20 feb 2021, 19:35
Kada treba srati po Mirzi najvise se javljaju, a kada se ostvari jedan ovakav uspjeh slabo se ko javi da pohvali njegov posao. Takodjer bih pohvalio i sekretara Colana.
- prve 2 utakmice igrane bez Amerikanca
- Gordic ne igra
- nisu vratili Djedovica kao sto su govorili
- Alibegovic i Garza se i dalje vode kao naturalizovani
- Roberson ce u vrijeme Eurobasketa imati 34 godine
- nedavno govore da bi Kikanovic trebao dobiti poziv za Eurobasket

itd, itd...

Sve ovo je Vedranova zasluga.

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 20 feb 2021, 19:55

Za ovaj uspjeh je isključivo zaslužan selektor Bosnić. Vidjet cemo kako će to izgledati kad budemo u najjačem sastavu. Da li je Alibegović u rosteru i da li će nastupiti u utakmici protiv Bugarske umjesto Robersona?

Nurkić, Kamenjaš, Matković
Halilović, Sulejmanović
Musa, Lazić, Jošilo
Atić, Gegić
Roberson, Čampara, Talić
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 20 feb 2021, 20:00

TheChief je napisao/la:
20 feb 2021, 19:48
Zabit je napisao/la:
20 feb 2021, 19:35
- prve 2 utakmice igrane bez Amerikanca
- Gordic ne igra
- nisu vratili Djedovica kao sto su govorili
- Alibegovic i Garza se i dalje vode kao naturalizovani
- Roberson ce u vrijeme Eurobasketa imati 34 godine
- nedavno govore da bi Kikanovic trebao dobiti poziv za Eurobasket

itd, itd...

Sve ovo je Vedranova zasluga.
Ne bi srao, ali ne bi ni hvalio jos, treba sacekati da vidimo kako ce omladinske selekcije izgledati ovo ljeto i u narednom periodu.

Bez toga, sve je u seniorskoj repki klimavo, jer nema kvalitetnog temelja, ni Bosnic ni bilo ko od igraca nece biti tu vjecno i zato nam je potreban taj stalni dotok talenata u reprezentaciji.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Kaunas, MrPink, schalke, StevieG8, TripleThreat i 49 gostiju.