Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

no rules
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la no rules » 18 feb 2021, 19:56

Jotić bi za nas bio veliko pojačanje , jest prilično nerealno, ali treba pokušati , neko od novinara bi mogao Obrvanu predložiti da proba Jotića dovesti , dosta su nama Hrvati krali igrače :mrgreen:
- da li se zna kada je zadnji puta igrao za Hrvatsku ?

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 18 feb 2021, 20:18

kako nam je adnan sivic

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 19 feb 2021, 00:23

Jusko00 je napisao/la:
17 feb 2021, 23:57
Zar ocekujete da Obrvan u pola kvalifikacija pravi smjenu generacija? Njegov prvi spisak ce bit identican kao i Sumanov.Sve zavisi kakav ce se rezultat izboriti nakon utakmica sa Austrijom i tad se moze ocekivati neke promjene u igrackom kadru
Da, tu si u pravi, ali ne 1/1.
Šuman je EHF-u, 27.11.2020 ,poslao spisak od 35 igrača ali već 27.12.2020.je promijenio taj isti spisak!
To upućuje da Obrvan može mijenjati 'Šumanov spisak', pred svaku utakmicu (dvomeč) s obzirom i da ima mogućnost da se mnogim 'šumanovim vedetama' zahvali i i pokuša sa igračima koji su na 'šumanovom spisku' bili samo "ikebana", pa čak i nekim 'novim' igračima!
Forumaš "no rules" je 'citirao RS BiH'' - spisak prijavljenih igrača EHF-u (27.11.2020.) za EP 2022.:
"U Europsku rukometnu federaciju (EHF) je dostavljen konačan spisak igrača naše rukometne reprezentacije za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2022. godine, saopšteno je iz Rukometnog saveza BiH." !???

Na spisku selektora Šumana nalazi se 35 rukometaša:

Benjamin Burić (Flensburg), Harun Hodžić (Chambery). Admir Ahmetašević (Puente Genil), Denis Serdarević (Limoges), Nebojša Grahovac (Chartres)
Enes Keškić (Fuchse Berlin), Haso Ćosić (Maglaj), Alen Ovčina (Sloboda), Omer Mehmedović (Gračanica),
Ibrahim Haseljić (Gorenje Velenje), Srđan Predragović (CSM Bucuresti), Luka Perić (Borac), Vladan Đurđević (Sloga Doboj), Faruk Vražalić (ORK Bosna S),
Senjamin Burić (PPD Zagreb), Vladmir Vranješ (Brest Meshkov), Elmir Građan (Eurofarm Pelister), Adin Faljić (Krivaja), Gafar Hadžiomerović (Maccabi Rishon Le Zion),
Dino Hamidović (Trimo Trebnje), Vladan Lončar (Gorenje), Edin Klis (Sloboda), Mirko Herceg (Gyongyos), Igor Mandić (Limoges), Šerif Baraković (Lokomotiva), Faruk Halilbegović (Vojvodina), Dušan Milićević (Sloga), Nikola Prce (Besa Famgas), Mirsad Terzić (Wisla Plock), I
Josip Perić (Eurofarm Pelister), Milan Vukšić (Izviđač), Ivan Karačić (Maccabi Rishon Le Zion), Ajdin Zahirović (Vogošća), Marko Tarabochia (Metalurg),
Marko Panić (Brest Meshkov), Dejan Malinović (Balatonfured),
Međutim, već 25.12.2020. šuman za dvomeč sa Estonijom mijenja spisak igrača it to:
spisak dopunjuje sa:
Marin Vegar (Eurofarm Pelister), te kao rezerve: Nebojša Bojić (RD Riko Ribnica), Tarik Velić (Gorenje Velenje), Vedran Delić (Wilhelmshavener HV), Saša Puljizović (Borac) i Emir Suhonjić (Sloboda),
a izostavlja slijedeće igrače:
Nebojša Grahovac (Chartres) Omer Mehmedović (Gračanica), Srđan Predragović (CSM Bucuresti), Šerif Baraković (Lokomotiva), Dušan Milićević (Sloga), kao i Senjamina Burića iz 'opravdanih razloga' !
Koliko mi je poznato, spisak igrača se EHF-u šalje za svaki 'dvomeč' /utakmice sa određenim rivalom/ u toku kvalifikacija za EP 2020, a to što ljudi iz RS BiH to ne znaju (pa napišu 27.11.2020. konačan! - to govori o tome ko nam 'vodi' Savez :roll: )

Konačan spisak se pravi i prijavljuje EHF / IHF tek kada se plasiraš na EP ili SP i to iz 'dva dijela':
"širi spisak" i konačan spisak (koji mora biti baziran na prethodnom 'širem spisku'.

Pa sada zaključite koliko Obrvan ima mogućnosti da, ipak, radikalnije promijeni reprezentaciju i izabere i prilagodi igrače ( sa 'šumanovog spiska') koje on odabere za svoju viziju igre.
Vidjećemo, ubrzo, šta će uraditi Obrvan i da li će se usuditi za radikalnije promjene, a 'prostora' (igrača ima) za taj čin.
Bosno moja poharana....

Ahmed45
Kontakt:

Post Postao/la Ahmed45 » 19 feb 2021, 02:11

Ljudi pustite covjeka da radi ono sto najbolje zna nece on sigurno namjerno zvati nekoga sto ne treba tu biti ili nekoga sto treba biti tu izostaviti sa spiska.Nije on lovac za parama kao Suman pa da mu to bude kriteriji spiska reprezentacije.Nego pustiti covjeka i vidjeti rezultate i ne puno filozofirati i da mi trazimo imena i kadar za reprezentaciju i to pogotovo da lupamo neka imena koja ne bi bila dominantna ni u nasoj ligi.Neki dan frajer napisa valjda ce konacno Kasumovic biti pozvan....

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 19 feb 2021, 03:24

@Trigger razumijem sta govoris i ja sam za to da se nesto mijenja jer ovo sad je cirkus.Ali koliko je Obrvan upoznat sa igrom nase selekcije jel zna mogucnosti ovih sad sto igraju ili nekih novih koje mi prizeljkujemo.Hocel presjeci i otpisati 5 ili 6 iskusnih igraca a da ih nije ni vidio na treningu..Nije promjena ako otpise Gafara a pozove Građana a znamo da su Buric i Vranjes standardni na pivotu..Realno je da bude po Sumanovom spisku a Obrvan nek vidi sto mu trenutno odgovara i koje su mogucnosti igrackog kadra.Jos postoje realne sanse da budemo drugi i vjerovatno nakon kvalifikacija ce doc do određenog podmlađivanja.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 19 feb 2021, 09:58

Jusko00 je napisao/la:
19 feb 2021, 03:24
@Trigger razumijem sta govoris i ja sam za to da se nesto mijenja jer ovo sad je cirkus.Ali koliko je Obrvan upoznat sa igrom nase selekcije jel zna mogucnosti ovih sad sto igraju ili nekih novih koje mi prizeljkujemo.Hocel presjeci i otpisati 5 ili 6 iskusnih igraca a da ih nije ni vidio na treningu..Nije promjena ako otpise Gafara a pozove Građana a znamo da su Buric i Vranjes standardni na pivotu..Realno je da bude po Sumanovom spisku a Obrvan nek vidi sto mu trenutno odgovara i koje su mogucnosti igrackog kadra.Jos postoje realne sanse da budemo drugi i vjerovatno nakon kvalifikacija ce doc do određenog podmlađivanja.
Slažem se, velikim dijelom, s tvojim mišljenjem pogotovo kad ovo do sada nazivamo istim imenom, pejorativno, 'cirkus'.
Slažem se i da Obrvan, vrlo moguće, neće odmah raditi ništa radikalnije po pitanju sastava, ali se, ipak, nadam i da hoće, jer koja je svrha bila mijenjati selektora?
Obrvan, mnogi kažu, nije 'upoznat' sa mogućnostima i igrom naših igrača. Hm!
Obrvan je trener profesionalac i sigurno nije sjedeći u kafiću 'napamet' prihvato ponudu za selektora. Također, Obrvan i slični profesionalci imaju više načina da 'upoznaju' igrače i igru mnogih i klubova i reprezentacija - pogotovo kada odluče da se 'prihvate posla'. Zato smatram da Obrvanu nije 'nepoznata' igra i igrači naše reprezentacije. Istina, zahvaljujući šumanu mogao je vidjeti (npr. putem snikamaka naših utakmica) uvijek iste igrače, ali, ponavljam, Obrvan zna mnogo više naših igrača nego što mnogi misle. Šta će odlučiti - to je njegov posao i plan i niko od nas na ovoj Temi neće mnogo uticati na to, ma šta pisao. Naravno da ćemo 'pustiti' da Obrvan radi svoj posao - a kako da ga 'spriječimo' i kada bi htjeli? - ali naše diskusije su 'takve kakve jesu i svako ima pravo da na ovoj Temi napiše šta misli pa i kad je neka nebuloza, provokacija, ect.
Inače, ne potcjenjujte pisanja na forumima - čitaju to i treneri, selektori...
Mišljenje javnosti se ne smije zanemariti, ali naravno nijedan profi stručnjak neće raditi na osnovu toga, ali neće ni odbaciti mišljenja i stavove javnosti.
I šuman je pratio, konkretno, ovaj Forum-Temu preko svojih 'čitača' a ponekad i lično. Nije ništa uvažavao i završio je kako je završio.
Ja uvijek naglasim da pišem svoj stav i mišljenje i ništa drugo i očekujem da selektor (ma ko bio) radi svoj posao - i najčešće dodam: vidjećemo uskoro...Sve kritike koje napišem su, u principu, argumentovane a moguće da su za nekoga i subjektivne - moguće i to.
Nikad nisam imao ambiciju, jer to bi bilo nesuvislo i smiješno, da selektoru 'određujem' imena igrača, ali smatram da treba, argumentovano, ukazivati na sve što nije u redu, a što je većini očigledno, npr. ti naši metuzalemi, koji su se trebali davno, sami, povući iz reprezentacije i sačuvati svoje igračko dostojanstvo, ali!
E, to je ono što Obrvan može promijeniti (a prati on sve u rukometu), jer sa 'šumanovom ekipom' teško da može napraviti čudo protiv Austrije (niko na svijetu ne može te metuzaleme više 'ubrzati' i naučiti da igraju drugačije od onog kako to znaju) i mislim da je i on toga svjestan.
Promjene i samo promjene - svakako su nam ostale samo 'matematičke' teoretske šanse da se izvučemo iz gliba u koji nas je doveo bivši selektor.
Ponavljam, vidjećemo, uskoro, šta je Obrvan naumio - dajem mu punu podršku u startu i vjerujem da će 'oživiti' bh.rukomet - reprezentaciju.
Bosno moja poharana....

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 19 feb 2021, 13:39

Da se odma razumijemo, nisam neki ekspert rukometa. Jedino sto gledam su velika prvenstva, nasu reprezentaciju, i ponekad pogledam klubski rukomet na TV s obzirom da zivim u drzavi gdje je rukomet broj 1 ili broj 2 sport. Pisao sam ovde upravo prosle godine poslije naseg izdanja na Evropskom prvenstvu, gdje su ljudi pljuvali i blatili Sumana kako nismo upisali barem jedan bod, a mi bili u grupi sa Francuskom, Norveskom, i Portugalom. Onda mi je jasno bili koliko su ljudi nerealni. U grupi sa dvije velesile rukometne, i sa Portugalom koji ide prema naprijed, sto se opet ispastavilo da je tacno. Tad nam ni Lasse Boesen nije valjao, ljudi se sprdali sa njim upravo ovde, a mozda je bas njegova analiza igre, i to sto je bio sa repezentativcima znacilo nesto, da smo ponudili ono izdanje koje najvise mozemo u tom momentu, neki maksimum. Boesen vidio kakva je situacija, da nema nikakve podrske od bilo koga, i spakovao kofere. Kad takva osoba skonta da nema sta tu vise traziti, onda relativno lahko i ja skontam da je to to. Onda sinoc procitam kritican clanak na klixu o Sumanu, kako je puno obecao sa svojom vizijom, i kako nije nista od toga sproveo. Ovo se misli na uvodjenje mladih selekcija. Jedna stvar je vizija a druga stvar je realnost i praksa. Covjek je to zamislio, ali kad ti nemas nikake podrske da obavis osnovne aktivitete, kako onda mozes nesto vise i ocekivati. I na kraju krajeva, ko smo mi da mislimo da smo nesto bolji od reprezentacija kao sto je Austrija. Mislim na dobar dan ih mozes pobjediti kad ti sve stima, isto ko sto i nas mogu losije drzave. Ni manje ni vise. Samo paralelu sa Danskom. Danska je na Euro 2020 godine ispala iz grupe, ej iz grupe, i takva reprezentacija nije otpustila Jacobsena sa pozicije selektora, pa evo ove osvajaju opet Svjetsko. Da se razumijemo, i ja isto mislim da su neke stvari lose izgledale sa Sumanom, najvise mislim kad je dosao poceli smo postizati te lagane golove koje je potencirao, sad ne znam sto je to stalo na kraju. Ali sve u svemu, kad nas covjek odvede na jedno prvenstvo i ipak ga ljudi pljuju, kako ovo, kako ono, onda skontamo da je Boesen bio u pravu.

Becker1
Kontakt:

Post Postao/la Becker1 » 19 feb 2021, 13:50

Tristan10 je napisao/la:
19 feb 2021, 13:39
Da se odma razumijemo, nisam neki ekspert rukometa. Jedino sto gledam su velika prvenstva, nasu reprezentaciju, i ponekad pogledam klubski rukomet na TV s obzirom da zivim u drzavi gdje je rukomet broj 1 ili broj 2 sport. Pisao sam ovde upravo prosle godine poslije naseg izdanja na Evropskom prvenstvu, gdje su ljudi pljuvali i blatili Sumana kako nismo upisali barem jedan bod, a mi bili u grupi sa Francuskom, Norveskom, i Portugalom. Onda mi je jasno bili koliko su ljudi nerealni. U grupi sa dvije velesile rukometne, i sa Portugalom koji ide prema naprijed, sto se opet ispastavilo da je tacno. Tad nam ni Lasse Boesen nije valjao, ljudi se sprdali sa njim upravo ovde, a mozda je bas njegova analiza igre, i to sto je bio sa repezentativcima znacilo nesto, da smo ponudili ono izdanje koje najvise mozemo u tom momentu, neki maksimum. Boesen vidio kakva je situacija, da nema nikakve podrske od bilo koga, i spakovao kofere. Kad takva osoba skonta da nema sta tu vise traziti, onda relativno lahko i ja skontam da je to to. Onda sinoc procitam kritican clanak na klixu o Sumanu, kako je puno obecao sa svojom vizijom, i kako nije nista od toga sproveo. Ovo se misli na uvodjenje mladih selekcija. Jedna stvar je vizija a druga stvar je realnost i praksa. Covjek je to zamislio, ali kad ti nemas nikake podrske da obavis osnovne aktivitete, kako onda mozes nesto vise i ocekivati. I na kraju krajeva, ko smo mi da mislimo da smo nesto bolji od reprezentacija kao sto je Austrija. Mislim na dobar dan ih mozes pobjediti kad ti sve stima, isto ko sto i nas mogu losije drzave. Ni manje ni vise. Samo paralelu sa Danskom. Danska je na Euro 2020 godine ispala iz grupe, ej iz grupe, i takva reprezentacija nije otpustila Jacobsena sa pozicije selektora, pa evo ove osvajaju opet Svjetsko. Da se razumijemo, i ja isto mislim da su neke stvari lose izgledale sa Sumanom, najvise mislim kad je dosao poceli smo postizati te lagane golove koje je potencirao, sad ne znam sto je to stalo na kraju. Ali sve u svemu, kad nas covjek odvede na jedno prvenstvo i ipak ga ljudi pljuju, kako ovo, kako ono, onda skontamo da je Boesen bio u pravu.
Suman nije nikakav strucnjak.Rukomet iz 80 tih nigdje kontri nigdje laganih golova dobro moze se reci da nije imao igracki kadar za to.Pa normalno da nece imati kada los odabir igraca pravi

Drugo nije nikakav veliki uspijeh napravio.Nikad se ne bi plasirali na EP da se nije prosirilo samim tim svaka iole ozbiljnija ekipa je bila na prvenstvu i plasman ne znsci nesto

Trece izgubio protiv Estonije koja nije nista u rukometu

Budite realni kakvi Boeseni Sumani lose je ovo sve bilo

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 19 feb 2021, 13:57

Becker1 je napisao/la:
19 feb 2021, 13:50
Tristan10 je napisao/la:
19 feb 2021, 13:39
Suman nije nikakav strucnjak.Rukomet iz 80 tih nigdje kontri nigdje laganih golova dobro moze se reci da nije imao igracki kadar za to.Pa normalno da nece imati kada los odabir igraca pravi

Drugo nije nikakav veliki uspijeh napravio.Nikad se ne bi plasirali na EP da se nije prosirilo samim tim svaka iole ozbiljnija ekipa je bila na prvenstvu i plasman ne znsci nesto

Trece izgubio protiv Estonije koja nije nista u rukometu

Budite realni kakvi Boeseni Sumani lose je ovo sve bilo
Po cemu smo mi to toliko ozbiljna reprezentacija? Svaka reprezentacija ima 1-2 dobra igraca koji igraju u Bundesligi. To sto mi imamo Burica, i mislimo da smo neko i nesto. Godinama pricamo u nekom potencijalu koji bi nesto znacio u idealnom svijetu gdje sve normalno funkcionise.

zlatnidjecaci
Kontakt:

Post Postao/la zlatnidjecaci » 19 feb 2021, 16:51

Tristan10- sam si rekao da nisi neki rukometni stručnjak i ostani tako.Porediti Jacobsena i Šumana !!!!! Šuman nije ništa uradio na unapređenju BiH rukometa.Čovjek koji nije uspio riješiti trenersku licencu za 5 godina!!! Trener koji poziva 11 bekova i po jedno krilo!!! Trener koji izvede formaciju sa 6 bekova (bez krila). Trener koji je puno obečavao a sve kontra radio. Trener koji laže igrače u lice.Trener kojim manipulišu i kojem diriguju koga če zvati.Ima tu još 100 bljuvotina.Selektor koji se ne javlja igračima na telefon .Nek ide i nek vodi penzionere sa sobom.Dosta više o njemu.Dosta je štete napravio.Želimo nova lica.Kad od 9 utakmica 8 izgubiš šta hočeš??? Gulio je po svom do zadnje sekunde i nek snosi odgovornost za svoje postupke.Prije 4 godine je dao izjavu da mu se Prce ne uklapa u brzu tranziciju rukometa i šta bi??? Ja bi ih pustio da završe ove kvalifikacije koje su zakenjali i svi u paketu nek idu.Podrška novom selektoru a vrijeme če pokazati šta smo dobili a šta izgubili.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 19 feb 2021, 17:45

zlatnidjecaci je napisao/la:
19 feb 2021, 16:51
Tristan10- sam si rekao da nisi neki rukometni stručnjak i ostani tako.Porediti Jacobsena i Šumana !!!!! Šuman nije ništa uradio na unapređenju BiH rukometa.Čovjek koji nije uspio riješiti trenersku licencu za 5 godina!!! Trener koji poziva 11 bekova i po jedno krilo!!! Trener koji izvede formaciju sa 6 bekova (bez krila). Trener koji je puno obečavao a sve kontra radio. Trener koji laže igrače u lice.Trener kojim manipulišu i kojem diriguju koga če zvati.Ima tu još 100 bljuvotina.Selektor koji se ne javlja igračima na telefon .Nek ide i nek vodi penzionere sa sobom.Dosta više o njemu.Dosta je štete napravio.Želimo nova lica.Kad od 9 utakmica 8 izgubiš šta hočeš??? Gulio je po svom do zadnje sekunde i nek snosi odgovornost za svoje postupke.Prije 4 godine je dao izjavu da mu se Prce ne uklapa u brzu tranziciju rukometa i šta bi??? Ja bi ih pustio da završe ove kvalifikacije koje su zakenjali i svi u paketu nek idu.Podrška novom selektoru a vrijeme če pokazati šta smo dobili a šta izgubili.
Ne moras biti u rukometu da skontas da za malu drzavu bez ikakvih ulaganja jeste veliki uspjeh se plasirati na jedno evropsko prvenstvo, a to se nije tako prestavilo. Nego se prestavilo kao da svako moze ucestvovati, i tada se pljuvalo po Sumanu, samo da bi se osporio neciji trud i rad, kakav god da je. Odma se bosnju digne apetit, mislim da je ovo da je ono, u teoriji. U teoriji. Ne poredim ja Jacobsena i Sumana, i nemoj da izvrces to sto sam ja napisao. Ja sam samo napisao, da Jacobsen sa Danskom nije uspio da prodje grupu na euro 2020 godine, a Danska je velesila u rukometu. To bi ti bilo ko da Brazil ili Francuska ne prodju grupu u fudbalu. I to je definitino veci fijasko da Danska ne prodje grupu, nego da se mi ne kvalifikujemo na Evropsko Prvenstvo. Eh sada ko smo mi da ocekujemo da se tek tako moramo plasirati kad smo liminitirani. Svaka reprezentacija u rukometu ima 1-2 igraca koja igraju za neki respektabilan klub, kao i mi. I sto bi to mi trebali da mislimo da vrijedimo vise, bez pokrica. Mozemo da prodjemo na dobar dan, a mozemo i da ne prodjemo. Kao sto sam i ranije napisao, i ja nisam vidio kod Sumana brze tranzicije i laganih golova kao kad je tek dosao, i to je potencirao, i meni to smeta. Ali isto je cinjenica da je osporavan od prvog dana od kad je napravio uspjeh sa plasmanom na euro. Nama niko ne valja, ne valja ni Boesen koji je radio analize utakmica prije nego sto je napustio poslije Eura, jer je covjek vidio gdje je dosao. Sad i on nije strucnjak, a objektivno Danska je miljama ispred nas u rukometu, i ispostavilo se da je Boesen radio dobar posao za nas. Samo sto bosnjo nikad nece da cijeni rad, kao sto se cijeni vani.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 19 feb 2021, 18:10

I jos jedna stvar, pises: Šuman nije ništa uradio na unapređenju BiH rukometa. Pa nije zadatak selektora da ti unaprijedi BiH rukomet, vec je to zadatak klubova, sponzora, i drzave. Isto kao sto su sponzori i klubovi stvorili uspjeh Danskog rukometa. Klubovi kao GOG, AAB, Skjern, Bjerringbro, Kolding itd i njihovi lokalni sponzori koji su godinama u kontinuitetu ulagali da unaprijede lokalni rukomet, producirali igrace, veliki broj igraca, jake omladinske pogone. I onda ti tek na kraju dodje Wilbek ili Jacobsen i poslozi ekipu. I sad ti dodjes i pljujes sta je Suman uradio za BiH rukomet.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 19 feb 2021, 18:36

:opaopa:
Tristan10 je napisao/la:
19 feb 2021, 18:10
I jos jedna stvar, pises: Šuman nije ništa uradio na unapređenju BiH rukometa. Pa nije zadatak selektora da ti unaprijedi BiH rukomet, vec je to zadatak klubova, sponzora, i drzave. Isto kao sto su sponzori i klubovi stvorili uspjeh Danskog rukometa. Klubovi kao GOG, AAB, Skjern, Bjerringbro, Kolding itd i njihovi lokalni sponzori koji su godinama u kontinuitetu ulagali da unaprijede lokalni rukomet, producirali igrace, veliki broj igraca, jake omladinske pogone. I onda ti tek na kraju dodje Wilbek ili Jacobsen i poslozi ekipu. I sad ti dodjes i pljujes sta je Suman uradio za BiH rukomet.
tacno tako, sta vi ljudi mislite da je uloga selektora :?:
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

zlatnidjecaci
Kontakt:

Post Postao/la zlatnidjecaci » 19 feb 2021, 18:50

E baš je Srbija organizovana.Država za poželit.Med i mlijeko al malo sutra.Igrači nemaju ni za kifle.Naša liga prepuna srbijanaca koji dolaze igrati kod nas jer tamo nema ništa.Kod nas malo više od ništa.
Eto oni imaju sistem i sponzore???.
ALI
Nekom je dopizdila žabokrečina i doveli Španca i ohladiše Francuze dva puta.
Čovjek odpilio zvijezde,neradnike,đuturume i za par mjeseci ih preporodio.
Ja ti napišem činjenice a ti po svom.
Zašto nisu nametnuli Danski sistem igre???
Nisu jer je birao igrače koji to nisu mogli ispratiti.Jel može danski sistem sa dva krila,jel može danski sistem sa starim i sporim bekovima??? Piši sa argumentima.
ZA 5 GODINA NIJE MOGAO ZAVRŠITI DIPLOMU A TO MU ŽIVOTNO OPREDELJENJE ??? Rekao si da nisi u rukometu i dovoljno je.Ima nas koji smo cijeli život u njemu.Parket sve govori ili imaš rezultat ili nemaš.

zlatnidjecaci
Kontakt:

Post Postao/la zlatnidjecaci » 19 feb 2021, 18:57

Naravno zna se šta je uloga selektora .
Kad Umičević napiše da Šuman ne poštuje sistem
- da sam nabavlja opremu
- da sam bira hotele
- da sam organizuje prevoz
- da sve radi na svoju ruku

Vi onda pišeta da je šupak,šuster itd.
Bavio se svim i svačim osim onim što mu je posao a to je rad na terenu.
Koliko je utakmica premijer lige pogledao za 5 godina???

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 19 feb 2021, 19:04

Realno velika je šteta što je Bili dobio otkaz.
Jedini selektor u historiji BIH rukometa koji je uspio proći na evropsko prvenstvo.
Pojedini luzeri dolaže liječiti svoje frustracije na forumu pa ga pljuju.
Bili je upisan zlatnim slovima u historiji BIH rukometa.
Nadajmo se da će se jednog dana vratiti na klupu repke.

AllBosnianBosnian
Kontakt:

Post Postao/la AllBosnianBosnian » 19 feb 2021, 20:02

Evo Obrvan preuzeo i Zagreb, da li usmeni dogovor sa nama sad otpada?

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 19 feb 2021, 21:37

A sto ga Obrvan ucera mudo od mudo. Uvjeren sam da ce platu od Zagreba koristiti da pokriva troskove, ako nista barem puta. :D :D :D

Manolo22
Kontakt:

Post Postao/la Manolo22 » 19 feb 2021, 22:36

Dosta igraca u nasoj drzavi ima koji su neprimjeceni a koji bi vrlo lako mogli igrati za nasu reprezentaciju... evo neki moj spisak kako bi skrojio 16 igraca:
Golmani: Buric, Ahmetasevic
L.Krilo: Vedran Delic, Edin Zrnic ili Haso Cosic
L. bek: Halilbegovic, Hamidovic
S.bek: Peric, Puljizovic ili Hamzic
D.bek: Panic, Rodin
D.krilo: Haseljic, Becic
Pivot: Buric, Halilkovic
Dosta ovih igraca je podcijenjeno u nasoj ligi i mislim da bi iznenadujuce dobro se mogli nositi sa drugim reprezentacijama

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 19 feb 2021, 23:03

Koje smo mi k.....e sreće :twisted: , taman kada pomisliš da smo dobili selektora koji će biti 100% posvećen reprezentaciji i da će sve svoje vrijeme i energiju usmjeriti ka reprezentaciji i pronalaženju novih igrača i mladih talenata desi se ovo da primarno bude trener Zagreba , a usput i naš selektor :cool:

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.