FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

mandraX
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la mandraX » 05 jan 2011, 19:21

Opet "pretumbavanje" u odbrani?

U posljednji trenutak se desilo da Maxwell ne može igrati zbog povrede, ali srećom, Puyolov prijevremeni oporavak je popravio situaciju kada je u pitanju linija odbrane. U suprotnom bi trener Barçe uoči večerašnje utakmice na San Mamésu bio primoran da opet traži neka alternativna rješenja, kao što je to učinio protiv Levantea. Ovaj neočekivani događaj je izmijenio spisak kandidata za večerašnji susret sa Athleticom iz Bilbaa. To je priznao i sam Pep na press-konferenciji održanoj jučer.

Sada je svakako teže odlučiti koja će četiri igrača činiti odbranu Barcelone večeras. U Baskiju su od odbrambenih igrača jutros doputovali: Alves, Piqué, Puyol, Milito i Abidal, još treba dodati i dvojicu polivalentnih igrača, Sergija Busquetsa i Adriana Correiu.

Puyolov nastup još uvijek pod znakom pitanja

Mogućnost nastupa kapitena Puyola zavisi od toga kako se on bude osjećao večeras, te od procjene koju će učiniti ljekari pred početak utakmice. Podsjećamo da je pretrpio povredu mišića u prijateljskoj utakmici Katalonija-Honduras, odigranoj 28. decembra 2010. Pep je ovu situaciju ocijenio kao rizičnu i ništa se zasigurno neće znati do pred sami početak susreta.

Piqué, Alves i Abidal

Tri igrača koja su sigurna u odbrani su: Gerard Piqué, koji nije igrao u utakmici protiv Levantea zbog kartona, Dani Alves na poziciji desnog bočnog i Abidal na lijevoj strani. Oni će se najvjerovatnije naći u prvoj postavi. Ko će biti četvrti odbrambeni još nije sigurno, sve zavisi od Puyolovog stanja. Ako on ne bude mogao igrati, među prvi 11 će se na mjestu lijevog štopera vjerovatno naći Argentinac Milito.

Ostale opcije

Ovo je najvjerovatniji "scenario", ali postoje naravno i neke druge opcije. Adriano, naprimjer, može igrati i lijevog bočnog i mijenjati Abidala ako ovaj bude igrao na poziciji štopara uz Piquea. A i Sergio Busquets može stati uz Piquea u sredini odbrane, kao što je to činio uz Abidala u utakmici protiv Levantea.
U svakom slučaju, dok se ne sazna da li će Puyol nastupati ili ne, Pep Guardiola i ostali treneri imaju mnogo dobrih alternativa na koje se mogu osloniti.

Ni u Athleticu nije sve bajno

Trener Athletica, Andalužanin Joaquín Caparrós, će također morati da napravi neke kombinacije kada je u pitanju njihova linija odbrane. San José je sankcnionisan zbog crvenog kartona i Fernando Amorebieta je još uvijek povrijeđen, tako da na njih dvojicu sigurno neće moći računati. Ustaritz i Aitor Ocio će vjerovatno biti štoperi večeras, a na bokovima će biti Andoni Iraola i Koikili.

****.com

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 05 jan 2011, 19:35

...abd veceras s lakocom prolazimo dalje...volio bih vidjeti affelaya u igri barem 15-20 min... ;)

Cules
Kontakt:

Post Postao/la Cules » 05 jan 2011, 21:15

Pinto, Alves, Piqué, Abidal, Adriano, Sergio, Xavi, Keita, Pedro, Villa y Messi
Visca el Barca!!!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 05 jan 2011, 21:22

Thiaga nema ni na klupi :cry:

Ocekujem Ibrahima nekih 15-tak minuta,mozda i vise zavisi od rezultata,moja prognoza 1-3 :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Cules
Kontakt:

Post Postao/la Cules » 05 jan 2011, 21:24

miky_hz je napisao/la:Thiaga nema ni na klupi :cry:

Ocekujem Ibrahima nekih 15-tak minuta,mozda i vise zavisi od rezultata,moja prognoza 1-3 :)
Ja se istinski nadam golu Ville :D mislim da je vrijeme :D
Visca el Barca!!!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 05 jan 2011, 22:00

Koja atmosfera :o koreografija,fazoni,trese se stadion :mrgreen: al navikli smo to od ovih...idemoo usitit ovu rulju :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 05 jan 2011, 22:01

Auuu naložili se domacini opasno :shock:

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 05 jan 2011, 22:08

link

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 05 jan 2011, 22:18

NEKO normalan link da.
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 05 jan 2011, 22:19

DAVID VILLA 7' je napisao/la:NEKO normalan link da.

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 05 jan 2011, 22:20

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 05 jan 2011, 22:21

Registrujte se na bet365 tu ima svaki stream Barcine utakmice(liga,kup) i stream je najbolji moguci...ja tu gledam,pa preporucujem i vama da se regate,i da vise netrazite po svakojakim stranicama linkove

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 05 jan 2011, 22:22

Ubiše ovi baskijci :x :twisted:

Cules
Kontakt:

Post Postao/la Cules » 05 jan 2011, 22:34

miky_hz je napisao/la:Registrujte se na bet365 tu ima svaki stream Barcine utakmice(liga,kup) i stream je najbolji moguci...ja tu gledam,pa preporucujem i vama da se regate,i da vise netrazite po svakojakim stranicama linkove
Evo ja sam se sad registrovao i stvarno je slika extra preporucujem svakom...
Sta je sad Xavi furao :o
Visca el Barca!!!

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 05 jan 2011, 22:42

Malo dosadna tekma ?
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 05 jan 2011, 22:50

Ima li nade? :)
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 05 jan 2011, 22:51

DAVID VILLA 7' je napisao/la:Malo dosadna tekma ?
Tvrda samim tim i dosadna...al dobro sta je tu je,mozda uvest nekoga umjesto Keite da ovo ide malo zivlje

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 05 jan 2011, 22:52

miky_hz je napisao/la:
DAVID VILLA 7' je napisao/la:Malo dosadna tekma ?
Tvrda samim tim i dosadna...al dobro sta je tu je,mozda uvest nekoga umjesto Keite da ovo ide malo zivlje
Da je tu sad thiago bilo bi drugacije,ali uvesi iniestu ili affelaya umjesto keite.
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 05 jan 2011, 22:54

Ma nije ni Pep glup, stavio je Pinta u prvu jer je znao da ce biti penali :lol:

Bgm se meni ovo svidja, konto sam da cete ih lagano razvalit, ali eto, ovi lavovi idu glavom na kopacku ako treba. Nema sta, respektujem ih...

btw. Ili se meni ucinilo ili su oni vikali na momente: Madrid, Madrid! Tako je bilo i u prosloj tekmi :D
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 05 jan 2011, 22:55

Trce i grizu na svakom pedlju terena ovi ludaci iz Blibaoa...ovi gori nego Kopenhagen, ložiona maximalna jbt :o :shock:
Zadnja izmjena: Mandrak, dana/u 05 jan 2011, 22:56, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.