Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Da li će se reprezentacija BiH plasirati na Eurobasket 2021?

Anketa je završila: 20 feb 2020, 00:34.

Hoće!
77
63%
Neće, bit ćemo zadnji
45
37%

Ukupno glasova: 122

retromoos
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Post Postao/la retromoos » 15 feb 2021, 17:03

Drape je napisao/la:
15 feb 2021, 15:54
Nažalost, selektor naše reprezentacije Vedran Bosnić primoran je ponovo skraćivati spisak, jer su zbog bolesti i povreda otpali i Ismet Sejfić, te Karlo Matković, Darko Talić i Nedim Buza. U našem timu neće biti ni Amara Alibegovića, jer mjesta ima samo za jednog naturalizovanog igrača - Džon Roberson (John Roberson).

- Nažalost, poslije Sejfića, ostali smo i bez Buze, Matkovića i Talića, koji su u ovom kvalifikacijskom ‘prozoru’ trebali dobiti veću minutažu, rekao je selektor Bosnić
Ceka se poziv iz Hrvatske. Ako ga ne bude onda ce doci da igra sa 28 godina za voljenu BH :rol:

Uvijek ista prica

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 15 feb 2021, 17:05

Zasto Josila ne pozovu? Eto forumasi su pisali da se on odazivao pozivima

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 15 feb 2021, 17:29

Ne znam kako moze igrati za Hrvatsku, ako je vec igrao za nase juniore. Osim toga, Hrvati su najjaci na centarskim pozicijama i on bi izvisio kad god bi se okupio njihov najjaci sastav. Malo mi je ovo glupo jer se stice utisak da je Bosnic s njim u kontaktu vec duze vrijeme, pa ne kontam sto ga Matkovic nije otkacio prije nego sto je izbacio ovaj skraceni spisak. Ja sam sinoc gledao samo prvo poluvrijeme, imao je jedan pogodjeni sut s poludistance, jedan dobar lijevi poluhorog i jedan zicer pod kosem. Ne znam da li se u drugom poluvremenu povrijedio.

Cudno mi je i za Buzu i Talica (koga sam volio vidjeti sad na djelu), jer su obojica bez problema odigrali finale kupa.

Kako trenutno stoje stvari, 12 putnika za Latviju se vec zna:

Roberson, Campara, Pasalic
Gegic, Vranjes
Vrabac, Zubac
Sulejmanovic, Lazic, Delalic
Kamenjas, Penava

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 15 feb 2021, 17:39

Ghuraba je napisao/la:
15 feb 2021, 17:29
Ne znam kako moze igrati za Hrvatsku, ako je vec igrao za nase juniore. Osim toga, Hrvati su najjaci na centarskim pozicijama i on bi izvisio kad god bi se okupio njihov najjaci sastav. Malo mi je ovo glupo jer se stice utisak da je Bosnic s njim u kontaktu vec duze vrijeme, pa ne kontam sto ga Matkovic nije otkacio prije nego sto je izbacio ovaj skraceni spisak. Ja sam sinoc gledao samo prvo poluvrijeme, imao je jedan pogodjeni sut s poludistance, jedan dobar lijevi poluhorog i jedan zicer pod kosem. Ne znam da li se u drugom poluvremenu povrijedio.

Cudno mi je i za Buzu i Talica (koga sam volio vidjeti sad na djelu), jer su obojica bez problema odigrali finale kupa.

Gegic, Vranjes
Vrabac, Zubac
Kamenjas, Penava
Pa igrao je i Sulejmanovic za Finsku kod juniora, eto ga sad kod nas. Meni zao za Josila jer igra u top suterskoj formi.

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 15 feb 2021, 18:38

retromoos je napisao/la:
15 feb 2021, 17:39
Ghuraba je napisao/la:

Gegic, Vranjes
Vrabac, Zubac
Kamenjas, Penava
Pa igrao je i Sulejmanovic za Finsku kod juniora, eto ga sad kod nas. Meni zao za Josila jer igra u top suterskoj formi.
Sulejmanovic je igrao samo za kadete Finske ali mu oni nisu dali dozvolu da promijeni kosarkasko drzavljanstvo pa je morao cekati da navrsi 21 godinu da bi mogao mjenjati reprezentaciju.Sto se tice Matkovica on moze igrat za hrvatsku samo uz dozvolu naseg saveza jer tu pravilo o navrsenoj 21 godini ne vazi jer je igrao za nasu juniorsku selekciju

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 15 feb 2021, 19:10

Jusko00 je napisao/la:
15 feb 2021, 18:38
retromoos je napisao/la:
15 feb 2021, 17:39
Ghuraba je napisao/la:

Gegic, Vranjes
Vrabac, Zubac
Kamenjas, Penava
Sulejmanovic je igrao samo za kadete Finske ali mu oni nisu dali dozvolu da promijeni kosarkasko drzavljanstvo pa je morao cekati da navrsi 21 godinu da bi mogao mjenjati reprezentaciju.Sto se tice Matkovica on moze igrat za hrvatsku samo uz dozvolu naseg saveza jer tu pravilo o navrsenoj 21 godini ne vazi jer je igrao za nasu juniorsku selekciju

A Biberovic? Moze li on jos uvijek igrati za nas, jer jos uvijek nije nastupio za Tursku A. Isto tako nigdje nije pisalo da se odrekao sportskog drzavljanstva BH.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 15 feb 2021, 19:30

Moze, ali nece. Nije igrao za Tursku jer ne moze do 21.godine, a to je ove ili sljedece godine nisam siguran...
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 15 feb 2021, 19:44

On jos tacno godinu dana ne moze igrati za Tursku. Medjutim, on bi se tamo valjda vodio kao naturalizovani kosarkas, tj. isto kao sto se vodio i Preldzic? Ne vjerujem da ce dostici taj nivo da se Turci odreknu Larkina ili nekog drugog Amerikanca na racun Biberovica.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 19 feb 2021, 14:08

Pet igrača iz Promitheas Patras je pozvano u reprezentaciju ali zbog kontakta sa zaraženim su svi u izolaciji, tako da neće igrati Ioannis Athinaiou i Dimitrios Agravanis koji su najbolji igrači Grčke u kvalifikacijama.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 19 feb 2021, 16:05

bice to brick fest sa malim brojem poena. ne znam kako smo favoriti, kad samo roberson ima 12 poena u rukama..ali nek im bude. vjerovatno su i grci okupili c tim... mogao bi suljo da razbije blokadu i malo vise povuce ..bosnic ga treba ohrabriti da vise sutira za tri poena. ko god nam ugrao centra, vise ce mu odgovarati cetvorka koja siri reket. vjerovatno ce juka uredno pripaljivat ovu evropsku tricu...ako bude na raspolaganju,daleko je euro..ko ziv ko mrtav

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 19 feb 2021, 20:03

Ova austrija komotno se može zvati jugoslavija:) jesu svi ovi što igraju stekli državljanstvo prije šesnaeste il to ne važi za njih
nema potpisa

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 19 feb 2021, 23:20

Ovo je novi sastav Grka za sutra: http://www.fiba.basketball/eurobasket/2 ... tab=roster

Nas je dosta slican spisku iz proslog prozora, tj. nedostaju samo Atic i Milosevic. Neigranje Milosevica i nije neki hendikep, ali Atic je svakako nas najbitniji kosarkas u ovim kvalifikacijama. Bez obzira na to, mislim da se s ovakvim Grcima itekako moze igrati. Ne znam da li bi nam znacilo eventualno prvo mjesto prilikom odredjivanja jakosnih skupina za prvenstvo, ali trebalo bi valjda i to imati neku tezinu. Grci osim nas igraju jos s Latvijcima, koji ce sigurno ici na pobjedu, bez obzira sto su izgubili sanse za plasman.

Ocekujem da Roberson, Campara, Gegic i Pasalic podijele minute na bekovskim pozicijama, mada bih volio vidjeti i tog Vranjesa (Muhamed je ipak zavrsio svoje s reprezentacijom). Lazic i Vrabac bi trebali podijeliti minute na 3 (mada mozda i Zubac malo uskoc), Sulejmanovic i Delalic na 4, a Kamenjas i Penava na 5. Ne bi me iznenadilo ni ako se Lazic povremeno spusti na 4, a Sulejmanovic na 5, mada je za ocekivati da ce se Delalicu dati malo ozbiljnija uloga i da ce on preuzeti Minjine minute.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 19 feb 2021, 23:37

Ghuraba je napisao/la:
19 feb 2021, 23:20
Ovo je novi sastav Grka za sutra: http://www.fiba.basketball/eurobasket/2 ... tab=roster

Nas je dosta slican spisku iz proslog prozora, tj. nedostaju samo Atic i Milosevic. Neigranje Milosevica i nije neki hendikep, ali Atic je svakako nas najbitniji kosarkas u ovim kvalifikacijama. Bez obzira na to, mislim da se s ovakvim Grcima itekako moze igrati. Ne znam da li bi nam znacilo eventualno prvo mjesto prilikom odredjivanja jakosnih skupina za prvenstvo, ali trebalo bi valjda i to imati neku tezinu. Grci osim nas igraju jos s Latvijcima, koji ce sigurno ici na pobjedu, bez obzira sto su izgubili sanse za plasman.

Ocekujem da Roberson, Campara, Gegic i Pasalic podijele minute na bekovskim pozicijama, mada bih volio vidjeti i tog Vranjesa (Muhamed je ipak zavrsio svoje s reprezentacijom). Lazic i Vrabac bi trebali podijeliti minute na 3 (mada mozda i Zubac malo uskoc), Sulejmanovic i Delalic na 4, a Kamenjas i Penava na 5. Ne bi me iznenadilo ni ako se Lazic povremeno spusti na 4, a Sulejmanovic na 5, mada je za ocekivati da ce se Delalicu dati malo ozbiljnija uloga i da ce on preuzeti Minjine minute.
Latvijci nisu izgubili šanse za plasman, treba im samo pobjeda od 7 razlike protiv Bugarske, a ako pobijede sa manjom razlikom opet bi ispali samo ako izgube od Grčke a Bugarska pobijedi BiH. Osigurali su svoju dvojicu iz Khimkia a Bugari ne mogu računati na svog iz Olympiacosa.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 20 feb 2021, 00:46

jel smećari opet stavljaju tekmu na Novu Sport umjesto SK1
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 20 feb 2021, 01:51

Drape je napisao/la:
19 feb 2021, 23:37
Latvijci nisu izgubili šanse za plasman, treba im samo pobjeda od 7 razlike protiv Bugarske, a ako pobijede sa manjom razlikom opet bi ispali samo ako izgube od Grčke a Bugarska pobijedi BiH. Osigurali su svoju dvojicu iz Khimkia a Bugari ne mogu računati na svog iz Olympiacosa.
Auuu, malo sam i pozaboravljao sve rezultate, a ovih dana nisam gledao tabelu nikako. Treba onda zapeti da se proba uzeti prvo mjesto u grupi, jer to uopste nije nedostizno.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 20 feb 2021, 02:52

Al ovo da je neko htio upropastiti košarku ne bi je ovako upropastio kao ovi. Jedni igraju nba, jedno euroligu jedni kvalifikacije, evo srbiju npr jednu utakmicu vodi jedan a drugu drugi trener i tako to. Da ne spominjem da npr ovaj Petrušev odigra sve kvalifikacije a euro može samo na tv u gledati jer će igrati jokic i slični koji sekunde nisu odigrali. Jedino se Raduljica uklapa u sve ;)
nema potpisa

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 20 feb 2021, 02:57

SK 3 prenosi
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 20 feb 2021, 09:12

Ghuraba je napisao/la:
19 feb 2021, 23:20

Ako danas dobijemo Grcku s 6 poena razlike, nije nerealno, onda smo osigurali prvo mjesto i prije Bugara. :bih:

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 20 feb 2021, 10:48

Steta sto nema Atica, lagano bi rijesio Grke.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 5 gostiju.