FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

NisamInSajder
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la NisamInSajder » 13 feb 2021, 23:33

Donnie Darko je napisao/la:
13 feb 2021, 23:31
Momci nisam gledao, kako je odigrao stupid sexy ricard puig?
Doktor za sve veznjake u klubu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 feb 2021, 00:20

slika

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 14 feb 2021, 00:27

Samo je za klupe radi ona dva sebicluka i ego pokusaja.Oni i Messi dodaje a ne on.
Ides 2 na 1 i ti sutas.

Messi genijalan.80% tima je.Ne gledam mu vise golove ali ove njegove lopte su nesto preposebno.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 feb 2021, 00:37

jbg, decko zeli da se dokaze i smatra da ce zabijanjem golova to postici, sto zapravo i jeste istina, pogotovo kad se uzme u obzir da je promasivao do prosle tekme i onda krenu price kako ne zna zabit gol itd, zato mu sad svaki gol mnogo znaci

pogrijesio jeste, no, bar koliko sam ga gledao dok je igrao u bragi, nije djelovao kao sebican igrac, cak i statistika to potvrdjuje, jer je imao 8 golova i 8 asistencija i bice to bolje, on je sad kao kosarkas koji dobije priliku i gleda iskljucivo sebe da bi se dokazao, manje igra timski

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 14 feb 2021, 01:12

hazarder je napisao/la:
13 feb 2021, 22:36
Što volim kad golman ovako samo selam preda.
:D :D :D :D :D :D

Nego, vidim nema dežurnih Koeman pljuvača? Vjerovatno, jer je izmjene izvršio pravovremeno?! :P

Zezam malo... Lijepo je ovaj mix odigrao, čak ni indisponirani Griezmann, kao ni standarne individualne greške nisu uprskale konačan rezultat. A i Kourouma preskočio Pjanketa u sporednim utakmicama...
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 14 feb 2021, 03:43

Vise mi je kriv Umtiti kod njihovog gola nego onaj malac, ondje je odbrana (umtiti) morao malo bolje odreagovati i makar mu malo zasmetati, medjutim Umtiti nije uspio ni prici njihovom napadacu,
Ako pogledate reprizu njihovog gola vidjet cete da je odbrana mogla ispraviti onu gresku

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 14 feb 2021, 11:49

FCBLAUGRANA1987 je napisao/la:
14 feb 2021, 03:43
Vise mi je kriv Umtiti kod njihovog gola nego onaj malac, ondje je odbrana (umtiti) morao malo bolje odreagovati i makar mu malo zasmetati, medjutim Umtiti nije uspio ni prici njihovom napadacu,
Ako pogledate reprizu njihovog gola vidjet cete da je odbrana mogla ispraviti onu gresku
Istina je, da odbrana rijetko kad ili nikad nije popravila grešku u srednjem redu, ali neću o tom.

Nešto drugo želim reći, pa me zanima, kako ste vi to vidjeli?
Neki će reći da pretjerujem,ali sinoć mi se nekih 15 munuta igre u drugom poluvremenu učinilo kao da gledam "remake" nekih prošlih
vremena ( Xavi, Iniesta, Busquets sa Messi-jem ) sa novim "glumcima" ( Puig, Pedri, De Jong ), sa kojima
Messi "vezao", kao što je to činio sa prvopomenuta tri. Lopta je išla brzo, povezano, vic u igri, smisao, neočekivano
za protivnika. Čini mi se, da su svi na terenu uživali. Messi naročito, djelovalo je da je zadovoljan, što
su konačno na terenu zajedno ljudi koji se nogometno jako dobro razumiju. Ok, nije Alaves možda
odgovorajuće mjerilo, ali to smo prije neki dan govorili i za Granadu, koju je FCB 2x kvalitetno odradila, a lider ATM
se juče podobro namučio i više nego sretno pobijedio.
Dakle, zanima me, da li ste i vi doživjeli sinoć taj "pogled unatrag"?

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 14 feb 2021, 12:09

naravno i nije slucajno da se to desi kad su omladinci u igri, tehnicki su svi fenomenalni, prostor i kratka dodavanja im je usadjeno u nogometno razumijevanje i par onih sitnih vezova, kratkih duplih dodavanja, izmjene pozicija i odigravanje lopte messiju koji je u trku je ono sto je tu barcelonu cinilo ubitacnom, a to se i sinoc na trenutke moglo vidjeti.
Ja sam nedavno ovdje pisao da su Pedri i Riqui savrseno kompaktibilni kao veznjaci i to se jucer moglo vidjeti, kombinacija presinga, dinamike, poznavanja prostora i uz to takticki i tehnicki izuzetno potkovani, pored njih stavis Frenkiea i Messija i dobijes ovo, svaki put, nije bitno tko igra, a nije ni Alaves sad neka bezvezna ekipa bez defanzivne postavke. Ljud su igrali zgusnuto i agresivno, a Barca je opet uspjela da ih kroz sredinu izigrava ko amatere kakve, jednostavno to tako izgleda kad se igraci krecu bez lopte, kad se lopta krece brzo a igraci znaju.

Mogli smo to vidjeti i kad je Riqui prosle sezone igrao redovno, pa i Coutinho je solidan u tom aspektu, Trincao isto, da ne spominjem Fatija i Griezmanna, Dembeleu najvise to fali i zato sam govorio da se Trincao ne treba otpisivati jer je momak uvijek pokazivao da super saradjuje, iako je jucer ispao bezobrazan i skrt u par situacija, valjda ce to popraviti s vremenom, al ono, imao je dan, samopouzdanje mu je raslo i golovi vise utjecu na to nego asistencije.

Najbitnije nama je sad da se vidi jasno alternativna formacija i jasno je ko dan da alternative imamo na vecini pozicija, samo se treba vjerovati mladim igracima, a ne forsirati Braithwaitea npr.

Pjanic jucer usao uz Riquija i Pedrija, pa tko ce mi reci da ekipa nije dobro izgledala? Naravno da bi plivalo protiv jacih ekipa, ali je bitno da se uvijek moze ubaciti netko dok se glavni igraci odmore, a to je najveci problem bio kod Koemana, te proklete zamjene i rotacije kljucnih igraca.

Jos jedna pobjeda, igra jako dobra, puno rotacija i par novih zakljucaka koje je Koeman mogao izvuci.

Firpo je bio pristojan lijevo, stvarno je dobro igrao i super je sto je Alba uspio odmoriti pred PSG.

Stoperi su kriticni iako su Pique i Araujo danas trenirali s grupom sto je nekako pozitivno, nije me ni najmanje strah PSG-a, vjerujem da se moze itekako izvuci dobar rezultat.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 14 feb 2021, 12:19

Furymaker je napisao/la:
14 feb 2021, 12:09
naravno i nije slucajno da se to desi kad su omladinci u igri, tehnicki su svi fenomenalni, prostor i kratka dodavanja im je usadjeno u nogometno razumijevanje i par onih sitnih vezova, kratkih duplih dodavanja, izmjene pozicija i odigravanje lopte messiju koji je u trku je ono sto je tu barcelonu cinilo ubitacnom, a to se i sinoc na trenutke moglo vidjeti.
Ja sam nedavno ovdje pisao da su Pedri i Riqui savrseno kompaktibilni kao veznjaci i to se jucer moglo vidjeti, kombinacija presinga, dinamike, poznavanja prostora i uz to takticki i tehnicki izuzetno potkovani, pored njih stavis Frenkiea i Messija i dobijes ovo, svaki put, nije bitno tko igra, a nije ni Alaves sad neka bezvezna ekipa bez defanzivne postavke. Ljud su igrali zgusnuto i agresivno, a Barca je opet uspjela da ih kroz sredinu izigrava ko amatere kakve, jednostavno to tako izgleda kad se igraci krecu bez lopte, kad se lopta krece brzo a igraci znaju.

Mogli smo to vidjeti i kad je Riqui prosle sezone igrao redovno, pa i Coutinho je solidan u tom aspektu, Trincao isto, da ne spominjem Fatija i Griezmanna, Dembeleu najvise to fali i zato sam govorio da se Trincao ne treba otpisivati jer je momak uvijek pokazivao da super saradjuje, iako je jucer ispao bezobrazan i skrt u par situacija, valjda ce to popraviti s vremenom, al ono, imao je dan, samopouzdanje mu je raslo i golovi vise utjecu na to nego asistencije.

Najbitnije nama je sad da se vidi jasno alternativna formacija i jasno je ko dan da alternative imamo na vecini pozicija, samo se treba vjerovati mladim igracima, a ne forsirati Braithwaitea npr.

Pjanic jucer usao uz Riquija i Pedrija, pa tko ce mi reci da ekipa nije dobro izgledala? Naravno da bi plivalo protiv jacih ekipa, ali je bitno da se uvijek moze ubaciti netko dok se glavni igraci odmore, a to je najveci problem bio kod Koemana, te proklete zamjene i rotacije kljucnih igraca.

Jos jedna pobjeda, igra jako dobra, puno rotacija i par novih zakljucaka koje je Koeman mogao izvuci.

Firpo je bio pristojan lijevo, stvarno je dobro igrao i super je sto je Alba uspio odmoriti pred PSG.

Stoperi su kriticni iako su Pique i Araujo danas trenirali s grupom sto je nekako pozitivno, nije me ni najmanje strah PSG-a, vjerujem da se moze itekako izvuci dobar rezultat.
Slazem sa svim. Misljenja sam da vezni red mora biti Puig, Pedri i De Jong kao zadnji vezni, i da je to nas najbolji vezni red. Ukoliko se zeli malo defanzivne sigurnosti ubaciti Pjanica umjesto Puiga. Coutinho bi takodjer bio dobar na poziciji Pedrija. Busquets treba baciti na klupu, stariji, dugo je tu i normalno je da se zasitio svega i da su dosli losiji nastupi, ipak 10tak godina igrao je na vrhunskom nivou.

Pique i Araujo moraju biti stoperski tandem. Kad je igrao Pique je cini bolje i Umtitija i Lengleta, pogotvo ovog zadnjeg, kojem je ispravljao greske na terenu. Firpo izgleda sve vise dobija minuta, a nije mi ni jasno zasto od pocetka sezone nije bio back up, vec ss koristio Dest na poziciji lijevog beka kad je bio povrijedjen Alba. Takodjer, minute koje ima Braithwaite treba dobiti Konrad i tjt. Imamo respektabilnu ekipu, igracka kvaliteta po meni bolja nego u prethodne dvije sezone.

Sto se tice utakmice sa PSGom, da je Neymar tu itekako bi se plasio njihovog napada, ali sada sve zavisi kakav ce tim izvesti Koeman i pitanje je sta je on kao pouku izveo iz dosadasnjih poraza.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 14 feb 2021, 16:04

Kada se vraca Pique?

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 14 feb 2021, 16:05

NerminFatic je napisao/la:
14 feb 2021, 16:04
Kada se vraca Pique?
Sutra obavljaju preglede on i Araujo. Nakon toga ce se znati da li su spremni za PSG.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 14 feb 2021, 16:08

NisamInSajder je napisao/la:
14 feb 2021, 16:05
NerminFatic je napisao/la:
14 feb 2021, 16:04
Kada se vraca Pique?
Sutra obavljaju preglede on i Araujo. Nakon toga ce se znati da li su spremni za PSG.
:thumbup: Mislio sam da ce potrajati!

FCB1986
Kontakt:

Post Postao/la FCB1986 » 14 feb 2021, 17:06

Ma opet ce gurati ovog retardiranog Lengleta, sto je pogubno. Pike i Araujo moraju biti prvi par, samo je mali problem pozicija, jer ne zna svaki desnjak igrati lijevog stopera. Vidjet cemo sta ce biti, lijepe vijesti. Kritizirali smo Pikea isto, ali sad kad ga nije bilo vidjelo se je sta znaci za obranu.
⚽FK Garaže⚽

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 feb 2021, 17:20

nema sanse da araujo ispadne iz pocetnog sastava, koeman jeste ogranicen trener, al nije glup

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 feb 2021, 17:33

FCB1986 je napisao/la:
14 feb 2021, 17:06
Ma opet ce gurati ovog retardiranog Lengleta, sto je pogubno. Pike i Araujo moraju biti prvi par, samo je mali problem pozicija, jer ne zna svaki desnjak igrati lijevog stopera. Vidjet cemo sta ce biti, lijepe vijesti. Kritizirali smo Pikea isto, ali sad kad ga nije bilo vidjelo se je sta znaci za obranu.
Sad kad ga nema, najbolje se vidi koliko je Pique i sa 33 god. bitan igrac i kvalitetniji stoper od ostalih.

Ko bi reko :mrgreen:

Mada nisam siguran koliko je pametno gurnuti ga odmah protiv PSGa, bez ijedne utakmice nakon tolike pauze i teske povrede.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 14 feb 2021, 17:39

Jel i u nokaut fazi LP ekipe imaju pravo na 5 izmjena?
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 14 feb 2021, 17:58

Pa valjda je isto kao i u grupnoj fazi. Nema logike da nesto mijenjaju.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

FCB1986
Kontakt:

Post Postao/la FCB1986 » 14 feb 2021, 18:48

let3 je napisao/la:
14 feb 2021, 17:33
FCB1986 je napisao/la:
Sad kad ga nema, najbolje se vidi koliko je Pique i sa 33 god. bitan igrac i kvalitetniji stoper od ostalih.

Ko bi reko :mrgreen:

Mada nisam siguran koliko je pametno gurnuti ga odmah protiv PSGa, bez ijedne utakmice nakon tolike pauze i teske povrede.
Ma i ovako su u provaliji, svijestan je i Pike da je ovo mozda i zadnja evropska tekma za ovu sezonu na Nou Campu, zato vijerujem da bi i on bio spreman riskirat. Neka trckara ko brat Umtiti :mrgreen: radije cu njega gledati, nego Samuela i Lengleta koji su toliko toga usrali ove sezone da ne zna covijek vise ni sta bi im opsovao..
⚽FK Garaže⚽

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 14 feb 2021, 23:49

FCB1986 je napisao/la:
Koliko znam, Carles Puyol/ Javier Alejandro Mascherano su bili dešnjaci pa je sve to sjajno funkcionisalo sa Piqueom.
Bolje kvalitetan dešnjak, Araujo, na poziciji lijevoj stopera, nego rahljav francuski ljevak na svojoj "prirodnoj poziciji".

Umtiti, primjer kako ispran mozak uništi obećavajuću karijeru.
Lenglet, stao u razvoju, tj. dosegao svoj vrhunac u Sevilli.
Obojica domet Rennes, Montpellier... Prodati pod hitno ovog ljeta.
Dovesti Garciu i vrtiti ga zajedno sa Piqueom, Araujom i povremeno Minguezom. To je to.

A da je love, kao što je nije, dovesti Koundea (ljevak) i Torresa (dešnjak) i završiti priču za narednih 10 godina.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 14 feb 2021, 23:58

jasonstatham je napisao/la:
14 feb 2021, 23:49
FCB1986 je napisao/la:
Koliko znam, Carles Puyol/ Javier Alejandro Mascherano su bili dešnjaci pa je sve to sjajno funkcionisalo sa Piqueom.
Bolje kvalitetan dešnjak, Araujo, na poziciji lijevoj stopera, nego rahljav francuski ljevak na svojoj "prirodnoj poziciji".

Umtiti, primjer kako ispran mozak uništi obećavajuću karijeru.
Lenglet, stao u razvoju, tj. dosegao svoj vrhunac u Sevilli.
Obojica domet Rennes, Montpellier... Prodati pod hitno ovog ljeta.
Dovesti Garciu i vrtiti ga zajedno sa Piqueom, Araujom i povremeno Minguezom. To je to.

A da je love, kao što je nije, dovesti Koundea (ljevak) i Torresa (dešnjak) i završiti priču za narednih 10 godina.
Prije Mingueze bih dao sansu Ramos Mingu i Comasu iz Barce B, kojima Mingueza nije mogao uzeti mjesto u Barci B. Slazem se da treba prodati pod svaku cijenu Lengleta i Umtitija. Za prvog mozemo mozda dobiti ulozeno, ali za drugog i 10 miliona je dobar.
Zamjenio si Koundea i Torreesa u nogama. Kounde je desnjak, a Torres ljevak. Ja bih takodjer volio da taj Torres dodje u Barcu i mozda bas za nekoliko godina bude tandem u spanjolskoj repci sa Garciom. A mislim da bi nekih 25 miliona bilo dovoljno za njega. Takodjer, dobro bi nam dosao Djene Dakonam iz Getafea, zaista zahvalan defanzivac, moze odigrat kvalitetno i na beku, stoperu i u veznom redu. Cudi me kako vec ovo ljeto nije promjenio klub.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.